Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه دانشگاه خبرگزاری فارس؛ در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال «تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» نامگذاری شده است، قطعا برنامه‌ها و فعالیت‌های معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری بسیار زیادتر از قبل می‌شود.

با توجه به این موضوع با علی خیرالدین معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم به گفت‌وگو نشستیم تا از چند و چون برنامه‌هایی که برای سال ۱۴۰۱ در نظر گرفته‌اند، بدانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فارس: با توجه به نامگذاری سال با عنوان «تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین»، چه برنامه‌هایی برای تحقق این عنوان دارید؟

خیرالدین: از چند سال قبل تاکنون مقام معظم رهبری به موضوع تولید توجه ویژه‌ای دارند و این تأکید و توجه در نامگذاری سال نیز مشهود است، از این رو مسوولان نهادهای مختلف نیز باید به تولید دانش‌بنیان به صورت ویژه توجه کنند، ما هم در وزارت علوم این امر را بسیار زیاد مدنظر داریم.

فارس: توجه به تولید دانش بنیان از چه منظری برای کشور دارای اهمیت است؟

خیرالدین: می‌دانیم که اقتصاد دانش‌بنیان یکی از مولفه‌های تحقق اقتصاد مقاومتی است، با ارتقا و توسعه تولید دانش بنیان، اقتصاد دانش بنیان نیز توسعه می‌یابد لذا مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی راحت‌تر می‌شود.

 

فارس: بنابراین بفرمایید در حال حاضر حوزه دانش بنیان در کشور ما در چه وضعیتی قرار دارد؟

خیرالدین: از نظر کمی، در حال حاضر در زیست بوم فناوری،  ۴۹ پارک علم و فناوری، ۲۲۴ مرکز رشد، حدود ۱۰ هزار و ۶۰۰ واحد فناور و ۶۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور راه‌اندازی شده که از این تعداد ۴۵۰۰ شرکت در حوزه تولیدی فعال هستند.

* برنامه وزارت علوم برای افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان

فارس: برنامه‌ای برای افزایش این تعداد هم دارید؟

خیرالدین: بله، ما باید این تعداد را افزایش دهیم و برای توسعه این بخش راهکارهای ویژه‌ای را در نظر داریم، توسعه این شرکت‌ها بسیار اهمیت دارد چرا که از نظر ایجاد اشتغال نیز می‌توانند موفق عمل کنند، به طوریکه براساس آمار شرکت‌های دانش بنیان حدود ۴۰۰ هزار شغل به طور مستقیم ایجاد کرده‌اند.

فارس: دانشگاه‌ها چقدر می‌توانند در توسعه این بخش نقش‌آفرین باشند؟

خیرالدین: نیروی انسانی نخبه کشور در دانشگاه‌هاست، بنابراین دانشگاه‌ها می‌توانند با رویکرد مهارت محور این نیروی انسانی را در راستای ورود به بازار کار و ایجاد اشتغال سوق دهند به طوریکه در حال حاضر حدود سه چهارم فارغ التحصیلان دانشگاه‌های علمی کاربردی و فنی و حرفه‌ای وارد بازار کار می‌شوند.

فارس: بنابراین دانشگاه‌ها در اقتصاد دانش‌بنیان نیز می‌توانند دارای سهم باشند؟

خیرالدین: طبق اسناد بالادستی تا سال ۱۴۰۴، سهم اقتصاد دانش بنیان در تولید ناخالص داخلی باید به ۵۰ درصد برسد، که برای این منظور دانشگاه‌ها هم می‌توانند سهیم باشند.

فارس: این عدد در حال حاضر چه میزان است؟

خیرالدین: در حال حاضر این عدد ۳ درصد است که باید به بالای ۵ درصد برسد، البته وزارت علوم در این راستا برای افزایش شرکت‌های دانش‌بنیان نیز برنامه ریزی‌هایی دارد، این امر تأکید مقام معظم رهبری هم هست.

قطعا با نامگذاری امسال با عنوان تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرینی ما می‌توانیم بهتر و بیشتر در حوزه کارآفرینی در دانشگاه‌ها و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان فعالیت کنیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: علی خیرالدین وزیر علوم شرکت های دانش بنیان اقتصاد دانش بنیان حال حاضر وزارت علوم دانشگاه ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۳۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۲۰ محصول دانش‌بنیان در شرکت‌های زیرمجموعه اوقاف

معاون بهره‌وری اقتصادی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور از تولید ۲۰ محصول دانش‌بنیان توسط شرکت‌های زیرمجموعه اوقاف خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، سهیل بیگدلی شامگاه چهارشنبه _پنجم اردیبهشت_ در جلسه مدیران و کمیسیون سرمایه‌گذاری اوقاف و امور خیریه استان اظهار کرد: اقداماتی که در استان قزوین انجام می‌شود به نوعی تولید ثروت محسوب می‌شود؛ کل رقبه‌های استان ۱۱۰ هزار مورد است و گاهی با تغییر کاربری به ۱۲۰۰۰۰ رقبه هم می‌رسد که می‌تواند ظرفیتی برای مولدسازی باشد.

وی از تعیین ۷ محور سرمایه‌گذاری در حوزه وقف خبر داد و افزود: این ۷ محور در حوزه‌های انرژی خورشیدی، صنعت، معدن، کشاورزی، آبزی‌پروری و پرورش دام سبک و سنگین مشخص شدند که تمامی ظرفیت‌های یادشده در این استان موجود است.

معاون سازمان اوقاف با اشاره به راه‌اندازی شبکه تولید دام سازمان متبوعش در سرتاسر کشور اضافه کرد: در این شبکه ۲۰۰۰۰ رأس دام سبک داریم و تولید ۱۰۰ تن شیر در روز هم توسط شبکه دامداری و دامپروری موقوفات رقم می‌خورد.

بیگدلی به مرز آبی ۴۰۰۰ کیلومتری در خلیج فارس اشاره کرد و گفت: با همه مشکلات آبی که وجود دارد، محصولی که در آب داریم ۱۵۰۰ تن ماهی و در مقیاس ۷۰۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم است و در حال حاضر در تولیدات این سازمان، حدوداً ۲۵۰۰ تن ماهی در داخل آب وجود دارد.

وی ادامه داد: در حوزه انرژی خورشیدی هدف گذاری‌ها ۱۱۰ مگاوات است که در حال حاضر تولید ما ۱۰ مگاوات است و با هدف‌گذاری مورد نظر فاصله زیادی داریم؛ در موضوع معدن هم ظرفیت فوق‌العاده‌ای در سازمان اوقاف وجود دارد و جهت نوع بهره‌وری از این ظرفیت برنامه‌ریزی صورت گرفته است.

معاون بهره‌وری اقتصادی سازمان اوقاف و امور خیریه همچنین از تولید ۲۰ محصول دانش‌بنیان توسط شرکت‌های زیرمجموعه اوقاف خبر داد و گفت: حدود ۲۰ شرکت دانش‌بنیان ایجاد کردیم و ۱۹ شرکت دیگر هم پیشنهاد شده که نمونه‌ای از آن‌ها در زمینه تولید تجهیزات پزشکی فعالیت می‌کنند و در حال حاضر سازمان اوقاف ۲۰ محصول با گردش مالی بالا از طریق همین شرکت‌ها تولید می‌کند.

کد خبر 747669

دیگر خبرها

  • موتور ایرانی برای خودروی ایرانی
  • نقش آفرینی جوانان نخبه در توسعه جهش تولید/جلوی مونتاژ‌ها را بگیرید
  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها برای تحقق رشد تولید
  • تولید ۲۰ محصول دانش‌بنیان در شرکت‌های زیرمجموعه اوقاف
  • نقش مؤثر مراکز مشاوره در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ‌التحصیلان
  • بررسی نقش مراکز مشاوره و سبک زندگی در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان