Web Analytics Made Easy - Statcounter

حامد توکل گفت: اهمیت سواد رسانه ای باید برای مردم توسط رسانه ها و سیاست گذاری های دولت به عنوان کنترل گر اصلی مشخص شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حامد توکل استاد دانشگاه صدا و سیما با اشاره به اینکه فرهنگسازی لازمه انجام هراقدامی خواهد بود، در گفتگو با خبرنگار تیتریک، گفت: ایران در زمینه استفاده از فضای مجازی و رسانه ها نمره بسیار پائینی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توکل افزود: بر اساس آخرین پژوهش انجام شده در سال ۹۴ کشور ما نمره ۱۲ از ۱۰۰ را کسب کرده است و باید فکری اساسی و جدی برای این معضل داشت، البته رسانه ها باید افکار عمومی را با تهدیدات فضای مجازی آشنا کنند. وی اظهار داشت: عامل شکست طرح های ساماندهی فضای مجازی عدم اقناع عمومی است،  ما مخاطب را برای پذیرش آن آماده نکرده ایم و مخاطب تصور می کند نیازی به سواد رسانه نداشته و به سادگی می تواند از فضای مجازی استفاده کند. توکل تصریح کرد: اهمیت سواد رسانه ای باید برای مردم توسط رسانه ها و سیاست گذاری های دولت به عنوان کنترل گر اصلی مشخص شود، البته مسئولین تصمیم گیر از نمایندگان مجلس، وزارتخانه های صدا و سیما و ارشاد هم باید توجیه شوند. وی با اشاره به اینکه دستگاه های تصمیم گیر و تصمیم ساز زبان مشترکی در زمینه فضای مجازی ندارند، گفت: اگر زبان مشترک و اقناع مردم هم راستا باشند به نتایج مطلوبی می رسیم در غیر این صورت هر گونه اقدامی با اقبال عمومی مواجه نمی شود. توکل افزود: نگاه سلبی در زمینه فضای مجازی مناسب نیست، در کشورهای اروپایی و بعضا آسیایی معلمان به عنوان راهنماهای سواد رسانه ای علاوه بر آموزش، زنگ هایی را به استفاده دانش آموزان از گوشی تحت نظارت خود اختصاص داده اند.  وی گفت: آموزش آداب و رسوم فضای مجازی باید از مهدهای کودک آغاز شود در غیر این صورت به نتیجه مطلوب نمی رسیم، در زمینه سنین استفاده از فیلم ها صدا و سیما رده بندی انجام داده اما موفق نبوده چون ریشه ای کار نشده است. استاد دانشگاه صدا و سیما در خاتمه افزود: امروز پدر و مادر بی محابا از فضای مجازی استفاده می کنند اما اگر به دستورالعمل ها توجه کرده و وارد هر شبکه ای نشوند قطعا فرزندان آنها هم در قالب یادگیری اجتماعی از والدین الگو می گیرند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سواد رسانه فضای مجازی صدا و سیما رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۴۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه نگاری با قدرت تیتر

به گزارش همشهری آنلاین،‌ دکتر مراد عنادی، تحلیل گر ارشد مسائل سیاسی و رسانه در یادداشتی درباره قدرت تیتر در رسانه ها نوشت: بدون شک مزیت نسبی روزنامه‌ ها در قدرت تیتر آنها نهفته است. گرچه گزارش میدانی ذیل روزنامه نگاری تحقیقی یا خبر تحلیلی و سوژه یابی هوشمندانه همگی ابزار قدرت رسانه های مکتوب محسوب می شوند اما این قدرت تیتر و خلاقیت در تیترزنی جذاب است که همچنان نبض تپنده دنیای روزنامه نگاری به شمار می رود.

به اعتقاد کارشناسان قدرت صدا در رادیو، قدرت تصویر در تلویزیون و سرعت انتشار خبر در فضای مجازی از مزیت های نسبی این رسانه ها هستند که در این بین قدرت تیتر که در نیم تای بالای صفحه یک روزنامه ها درج می شود مزیت نسبی و اختصاصی مطبوعات است.

در دنیای امروزی ممکن است مخاطبان با ذائقه های فست فودی فرصت خواندن همه صفحات روزنامه ها را نداشته باشند اما بدون شک از مخاطبان خاص و وفادار تا مخاطبان عام همگی در نگاه نخست تیتر یک مطبوعات را از نظر می گذرانند و این یعنی دیده شدن.

با این نگاه هر چند با رشد روزافزون رسانه های نوظهور و چالش آنها با رسانه های با قدمت بیشتر از جمله رسانه های مکتوب، از میزان تیراژ یا شمارگان روزنامه ها کاسته شده است اما روزنامه ها با قدرت تیتر یک و فتو تیتر یا همان تیتروعکس همچنان محل توجه مخاطبان و اثرگذاری در فضای رسانه ای هستند.

صرفنظر از قدرت تیتر و به رغم برداشت بعضا تهدید محور از سهم خواهی رسانه های نوظهور مجازی به نظر می رسد رسانه های مکتوب و حتی رادیو وتلویزیون با بهره گیری از بستر فضای مجازی به عنوان فرصت می توانند بر میزان برد و اثرگذاری خود بیافزایند.

در سال های اخیر برخی رسانه های مکتوب با هوشمندی توانسته اند با تولید گزارش های میدانی و تیترهای جذاب که در فضای مجازی به اشتراک گذاشته اند نه تنها خلا کاهش تیراژ را پر کنند که حتی بیشتر دیده شوند و مخاطبان میلیونی پیدا کنند.

با این اوصاف و به رغم این که خرید روزنامه در کیوسک ها یا دکه های فروش مطبوعات رفته رفته جای خود را به پیشخوان روزنامه در فضای مجازی و گوشی همراه علاقمندان داده است اما روزنامه ها همچنان پرفروغ در عرصه رقابت فشرده رسانه ها حضور داشته و در باشگاه رسانه ای و بازیگران جدید آن با قدرت تیتر خودنمایی می کنند.

کد خبر 848172 برچسب‌ها رسانه - خبرگزاری روزنامه

دیگر خبرها

  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • ترانه کودکان که ترند شد: ببعی چقدر باهوشی!
  • روابط عمومی در اقناع افکار عمومی نقش کلیدی دارد
  • شعری که در فضای مجازی ۱۰ میلیون بازدیدکننده داشت
  • روزنامه نگاری با قدرت تیتر
  • شعر «موسی عصمتی» در فضای مجازی ۱۰ میلیون بازدیدکننده داشت
  • رئیس قوه قضائیه : به افکار عمومی بی‌توجه نیستیم، اما تابع فضاسازی ها تصمیم قضایی نمی‌گیریم
  • دستورات و تاکیدات اژه‌ای در راستای اقناع افکار عمومی
  • ضرورت اقناع سازی مخاطبین در خصوص فرزندآوری توسط رسانه‌ها
  • استمرار اقداماتی در راستای ساماندهی کشف رود