Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت گفت: سخنرانی دانشجویان در محضر رهبر معظم انقلاب عالی‌ترین تریبونی است که جنبش دانشجویی در اختیار دارد.

زهرا جوان، دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: محفل دیدار رهبری با دانشجویان و تریبونی که در اختیار دانشجویان قرار میگیرد مهم‌ترین و عالی‌ترین تریبونی است که جنبش دانشجویی در طی سال دارند از این جهت اهمیت بسزایی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: این محفل محفلی است که اعضای جنبش دانشجویی می‌توانند آسیب شناسی و نگاه خود نسبت به مسائل مختلف را بیان کنند و انچه را که مورد توجه خود آنان است به گوش حاکمیت برسانند و با توجه به اینکه تریبون‌ها و ابزار‌های رسانه‌ای که در اختیار جنبش دانشجویی قرار میگیرد محدود است، این انتقال دیدگاه و آسیب شناسی به حاکمیت که در دیدار رهبری از سوی دانشجویان ارائه می‌شود علاوه بر اینکه فی نفسه حائز اهمیت است، از این جهت نیز که این دیدار تقریبا تنها تریبونی است که یک وجه نسبی رسانه‌ای پشت آن قرار دارد نیز اهمیت می‌یابد.

جوان اظهار کرد: در جنبش دانشجویی به مسائل با رویکرد گفتمانی خاص خود نگاه می‌شود و تحلیل مسائل از دریچه گفتمان حاکم انجام می‌گیرد؛ لذا مبنا و چاره اندیشی و انتقاداتی که به جامعه و حل مشکلات آن دارند در گرو رویکرد گفتمانی و جهان بینی است که نسبت به مسئله دارند.

وی بیان کرد: به دلیل اینکه این تریبون در محضر عالی‌ترین مقام کشور در اختیار دانشجویان قرار میگیرد، این موضوع باعث می‌شود حداقل نهاد‌های حاکمیتی صدای دانشجویان را بشنوند؛ در غیر این صورت اصلا نهاد‌های حاکمیتی اساسا به فضای جنبش دانشجویی توجهی ندارند و حتی گاهی جنبش دانشجویی را تهدیدی برای پیشبرد اهداف خود می‌دانند و این در حالی است که در یک برهه زمانی شاهد ان هستیم که جنبش دانشجویی دارای مرجعیت فکری بین عامه مردم بود؛ و به واسطه جایگاه نخبگانی خود، دیدگاه‌ها و نظراتش مورد توجه توده مردم قرار می‌گرفت.

دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت گفت: متاسفانه حاکمیت علاقه‌ای به پررنگ کردن جایگاه جنبش دانشجویی نیست و این در حالی ایت که پررنگ کردن این جایگاه میتواند به سامان دادن فضای جامعه و افزایش امید سیاسی در جامعه کمک کند؛ چراکه اساسا افرادی که وارد این فضا می‌شوند امیدوارانه و با اعتقاد به اصلاح پذیر بودن مسائل کشور فعالیت می‌کنند.

جوان افزود: اگر میزان تریبونی که به برخی سلبریتی‌ها در صداوسیما اختصاص داده می‌شود را مقایسه کنیم با تریبونی که در اختیار جنبش دانشجویی قرار میگیرد، عملا میتوانیم بگوییم تریبونی که به جنبش دانشجویی داده میشود برابر است با هیچ! و یا نهایتا به مناسبت ۱۶ آذر چند دقیقه‌ای محدود تریبونی در اختیار آنان قرار می‌گیرد.

جوان بیان کرد: جز دیدار رمضانی رهبری با دانشجویان، صداوسیما متاسفانه فضای جنبش دانشجویی را پوشش نمی‌دهد. حتی در دیدار رهبری نیز ما شاهد انتشار کامل صحبت دانشجویان از رسانه ملی نیستیم هرچند انتشار همان بخش‌های کم نیز برای دانشجویان غنیمت است، ولی سوال اینجاست چرا انتشار کامل صحبت‌ها صورت نمیگیرد؟ در حالی که انتشار کامل بیانات دانشجویان در این دیدار حتی می‌تواند جریانی را جهت پاسخگو نمودن نهاد‌ها ایجاد کند. حتی خود رهبری در دیدار سال گذشته فرمودند که نفس انتشار مطالبات و بیانات دانشجویان، آشنا شدن جامعه با نقد‌های دانشجویان، خود مفید فایده است.

وی افزود: با توجه به اینکه این تریبون فرصتی مغتنم برای بیان انتقادات و مطالبات است، سعی میکنیم در این چند دقیقه مطالبات و نقطه نظرات خود را به بهترین نحو بیان کنیم. باتوجه به محدود بودن زمان و گستردگی مسائل و موضوعات، آنچه را که دارای الویت بیشتری است و در آن زمینه ذیل گفتمان موجود تولید حرف صورت گرفته بیان کنیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دفتر تحکیم وحدت دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت دیدار دانشجویی رهبر انقلاب نهادهای حاکمیتی جنبش دانشجویی قرار میگیرد عالی ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۴۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر آمریکا در سازمان ملل از سخنرانی در دانشگاه ورمونت محروم شد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از هیل، دانشجویان معترضی که در همراهی با موج حمایت از فلسطین، در دانشگاه ایالت ورمونت تحصن کرده‌اند، در مجاب کردن این مرکز آموزش عالی به پذیرفتن خواسته‌هایشان به یک پیروزی بزرگ دست یافتند؛ چراکه ریاست این دانشگاه با لغو سخنرانی «لیندا توماس- گرینفیلد» سفیر آمریکا در سازمان ملل در جشن فارغ‌‎التحصیلی دانشجویان موافقت کرده است.

این یکی از خواسته‌‎های اصلی دانشجویان دانشگاه ورمونت به دلیل نقش گرینفیلد در وتوی مکرر قطعنامه‌های سازمان ملل با موضوع آتش‌بس در غزه بوده است.

«سورش گاریملا» رئیس دانشگاه ورمونت، در پیامی با اشاره به ادامه اعتراضات در این دانشگاه اعلام کرد: «با کمال تأسف می‌گویم که سخنران برنامه ریزی شده خانم سفیر لیندا توماس-گرینفیلد، در دانشگاه لغو شده است.»

همزمان، دانشجویان معترض در واکنش به لغو سخنرانی سفیر آمریکا، از این رویداد استقبال کردند و توماس-گرینفیلد را جنایتکار جنگی خواندند.

به گزارش آنا، اعتراضات در آمریکا طیف گسترده‌ای از دانشجویان و اساتید طرف‌دار فلسطین را که عمدتاً در حوزه‌های مرتبط با ادیان یهودی و مسلمان پژوهش می‌کنند، با خود همراه کرده است. گروه‌هایی که این اعتراضات را سازماندهی می‌کنند شامل «دانشجویان برای عدالت در فلسطین» و «صدای یهودیان برای صلح» هستند. 

خواسته‌های خاص معترضان تا حدودی از دانشگاه به دانشگاه متفاوت است. محور اصلی خواسته‌های دانشجویان در سراسر دانشگاه‌هایی که اعتراضات در آن آغاز شده، آتش‌بس دائمی در غزه، پایان‌دادن به کمک‌های نظامی ایالات متحده به اسرائیل و قطع همکاری دانشگاه‌ها با شرکت‌های مرتبط با سازندگان اسلحه است که از جنگ سود می‌برند.

در برخی دانشگاه‌های آمریکا نیز، خواسته‌های صنفی در میانه اعتراضات گزارش شده است.

بر همین اساس، تقاضای اصلی این است که دانشگاه‌ها از خدمات مالی شرکت‌های مرتبط با اسرائیل یا شرکت‌هایی که از جنگ با حماس سود می‌ببرند، صرف‌نظر کنند. اما رؤسای دانشگاه‌ها تا حد زیادی از پذیرش این تقاضا‌ها خودداری کردند حال آنکه برخی کارشناسان معتقدند دانشگاه‌ها احتمالاً سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی در شرکت‌های اسلحه‌سازی ندارند. اما در برخی دانشگاه‌ها، خواسته‌های دانشجویان، قطع همکاری‌های پژوهشی با صنایع دفاعی آمریکا و اسرائیل را نیز شامل می‌شود.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین: این صدای آمریکاست! | چند دانشجو بازداشت شده‌ اند؟
  • ۳ دروغ بزرگ درباره تظاهرات دانشجویی در آمریکا
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • نشریات دانشجویی روایت‌گر جنبش‌های دانشجویی در حمایت از غزه باشند
  • مقایسه صحنه اعتراضات دانشجویی در ایران و آمریکا
  • چگونگی شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین از ۱۰۰ سال پیش در آمریکا
  • دانشجویان ایرانی حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا چه کسانی بودند؟ + عکس و سند
  • مروری بر نحوه شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین در آمریکا همزمان با اوج‌گیری تجمعات ضدصهیونیستی در غرب
  • لغو سخنرانی سفیرآمریکا در دانشگاه ورمونت همزمان با اعتراضات دانشجویی
  • سفیر آمریکا در سازمان ملل از سخنرانی در دانشگاه ورمونت محروم شد