Web Analytics Made Easy - Statcounter

   عصر ایران؛ مهرداد خدیر- تماشای دیرهنگام سریال «خاتون» سبب شد یک چند از دنبال کردن «جیران» دور افتم اما تا «خاتونِ» تینا پاک‌روان به پایان رسید، دوباره سراغ «جیرانِ» حسن فتحی رفتم.


  چون زمینۀ هر دو تاریخی با تم عاشقانه است (خاتون در دهۀ 20 خورشیدی و 80 سال قبل و جیران، صد سالی قبل‌تر) ناخواسته مقایسه هم درمی‌گرفت خاصه این که برخی بازیگران مانند غزل شاکری و ستارۀ پسیانی مشترک بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


  هر چه خاتون رو به اوج و قوی به نظر می‌رسید جیران انگار تکرار «شهرزاد» و یک‌نواخت شده بود با این تفاوت که حالا به جای مثلث «قباد، فرهاد و شهرزاد» شاهد مثلث «ناصر، سیاوش و جیران» هستیم با این تفاوت کوچک (!) که "ناصر" جیران خیالی و آدم معمولی نیست، ناصر‌الدین شاه قاجار است؛ آخرین پادشاه کلاسیک و در عین حال اولین حاکم مدرن که خیلی زودتر و سال‌ها قبل‌ از رضاشاه، مدرنیسم را به ایران آورد (و در دوران او بود که ایرانیان - البته نه به گسترۀ سال‌های 1304 تا 1320- با پدیده های مدرن جهان آشنا شدند) و چون در پی مدرنیسم، هوای مدرن کردن ساز‌و‌کار حکومت نیز به سرشان زد 10 سال پس از ترور سلطان صاحب‌قران جنبش مشروطه خواهی برپا کردند تا سلطنت مطلقه که در آن پادشاه حاکم مال و جان و ناموس مردمان بود به سلطنت مشروطه تبدیل شود؛ مشروط به قانونی که در مجلس شورای ملی تصویب می‌شود و متکی بر دستگاه قضایی.


  جیرانِ انگار از نفس افتاده یا در ورطۀ تکرار گرفتار آمده اما در قسمت اخیر (یازدهم) با بازی درخشان مریلا زارعی و دیالوگ‌های او و غزل شاکری -در نقش همسر امیر کبیر و دختر مهد علیا - به ناگاه اوج گرفت تا مشخص شود چرا یک بازیگر متفاوت است و می نویسند «با حضور...» چون واقعا حضور دارد.


  بی‌گمان در قسمت یازدهم «جیران» مریلا زارعی یکی از درخشان‌ترین بازی‌های خود را ارایه داده و خود سریال هم در دیالوگ‌ها از «خاتون» پیشی می گیرد و تازه جیران همچنان ادامه دارد.


  در «خاتون» هر چه فضا‌سازی و شخصیت پردازی خوب بود و گریم‌ها در آشنازدایی مؤثر خاصه چهره پردازی عاطفه رضوی که خود چهره پرداز است جای دیالوگ‌های ماندگار اما خالی بود و جز جملۀ تکرار شوندۀ پروین (‌نه اشغال نه دیکتاتوری، آزادی) و « یک محل دنبال من بودند و محل‌شان نمی گذاشتم» گوهر (پانته‌آ پناهی‌ها) بقیه خیلی خاص نبود اما گفت‌و‌گوی مهد علیا و دخترش نشان داد کارگردانی در اندازه و آوازۀ حسن فتحی و بازیگری چون مریلا زارعی می‌توانند غافل‌گیر کنند خاصه این که در پردازش شخصیت «مهد‌علیا» دست کارگردان باز است چون نیاز به تکرار کلیشه‌ها دربارۀ مادران نیست.

   مادر است اما با دستانی آلوده به خون داماد - امیرکبیر- و پر از کین و رشک و آز و کارگردان برای آن که بتواند عاشق پیشگی پادشاه را بقبولاند به زبان‌های مختلف تمام بار گناه قتل صدر اعظم تحول خواه و توسعه‌گرا را تا می‌تواند بر دوش مهد علیا می‌گذارد و حالا دریافته‌ایم که تنها در آتش قدرت نمی‌سوخته که از شهوت نیز و مهد علیای تاریخ معاصر آن قدر منفور است که بتوان به این وجوه هم پرداخت.


در "شهرزاد" گاهی حس می‌کردی مصطفی زمانی (فرهاد) از حیث بازی در مقابل شهاب حسینی (قباد) کم می‌آورد چرا که اولی ناگهان در سریال «یوسف» معرفی شد و شهاب حسینی بازیگری پرسابقه است که در فیلم برندۀ اسکار اصغر فرهادی هم بازی کرده است.


  در "جیران" نیز برتری مریلا زارعی بر بهرام رادان مشهود است ولی به فیلم زیان نمی‌رساند چون به حساب نفوذ مادر بر پسر تاج‌دار می‌توان گذاشت اما در پینگ‌پونگ زارعی و شاکری هر دو باشکوه‌اند.


  همان‌گونه که در فوتبال، گاه یک بازیکن صحنه را تغییر می‌دهد و با خلاقیت خود توجه‌ها را از تیم به خود معطوف می‌کند و نمونه هایی چون مارادونا و مسی در جهان و علی کریمی در ایران در این شمارند در فیلم هم یک بازیگر ناگاه ریتم جذاب تری به فیلم می‌دهد و این همان کاری است که مریلا زارعی در قسمت اخیر «جیران» انجام داده است.


  شاید بگویید در فوتبال اما بازیکن فرای تاکتیک‌های ترسیم شده مربی، دریبل می‌کند و حریف را از سر راه برمی‌دارد و دروازۀ رقیب را می‌گشاید اما در اینجا همه چیز از قبل تعریف شده و خانم زارعی از خود سخنی نمی‌گوید.


  بله. به همین خاطر اگر همۀ هنرنمایی مهدی طارمی در مستطیل سبز را به حساب اسکوچیچ نمی‌گذارند ولی دربارۀ بازی مقابل دوربین، کارگردان پشت دوربین است که نقشۀ راه را به بازیگر داده اما بازهم بازیگر داریم تا بازیگر و مریلا زارعی در قسمت یازدهم از عهدۀ ایفای نقشی برآمده که در حافظۀ ما با بازی پرقدرت فخری خوروش در همین نقش در سال‌های دور به ثبت رسیده است.

 


  یادمان باشد بازیگران زن در ایران محدودیت های فراوان دارند و به رغم همۀ این محدودیت‌ها می‌درخشند و از یک سن به بعد تنها ناچار به ایفای نقش مادر هستند نه مثل نیکول کیدمن که با تغییر رنگ و اندازۀ مو جوان تر از سن واقعی را هم بازی می‌کند.


  مهد علیای سریال های قبلی بیشتر در حال گفت و گو با فرزند و نهایتا اهل حرم بود و حالا از این مهد علیا تنها در یک قسمت سه مواجه دیدیم: آمرانه با دختر و عروس، مادرانه و سیاسانه با فرزند و عاشقانه با....


   (واژۀ آخر نیامد تا برای آنها که ندیده‌اند، داستان لو نرود!)

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۵۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور استاندار کردستان برای کمک به اردوهای راهیان نور

استاندار کردستان از مدیران استانی خواست که به برگزاری اردوهای راهیان نور کمک و همراهی لازم داشته باشند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، اسماعیل زارعی‌کوشا عصر امروز در جلسه ستاد پشتیبانی راهیان نور که در سالن شهدای گمنام استانداری کردستان برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و کنسولگری دمشق، اظهار داشت: امروز رژیم جعلی صهیونیستی 40 هزار نفر انسان مظلوم را به خاک و خون کشانده‌اند و بی‌آبرویی بزرگی ایجاد کرده‌اند.

وی انجام عملیات وعده صادق را مایه خوشحالی و نقطه عطفی دانست و گفت: آثار این اقدام‌ مبارک بعدها مشخص می‌شود. نظم جهانی در حال یک تحول دیگر است، این نظم با اراده غربی‌ها و اروپایی‌ها شکل نمی‌گیرد بلکه با اراده جبهه مقاومت شکل خواهد گرفت.

استاندار کردستان تصریح کرد: امیدواریم خاکریزهای ما نه تنها در شهرهای مرزی بانه، مریوان و شلمچه بلکه در دل آمریکا ایجاد و دنیا با جبهه حق آشنا شود، اینها معجزات انقلاب اسلامی است.

وی افزود: دشمنان انقلاب در همه حوزه‌ها از اقتصادی گرفته تا رسانه‌ای ما را تحریم کرده‌اند، در فضای مجازی یک عکس از شهید سلیمانی را بارگذاری و بازنشر دهید، صفحه مجازی بسته خواهد شد که این اوج بی‌آبرویی نظامی که شعار آزادی بیان را مطرح می‌کند، نشان می‌دهد.

زارعی‌کوشا با اشاره به اهمیت راهیان نور، بر لزوم حمایت و کمک دستگاه‌ها به برگزاری اردوهای راهیان نور تاکید کرد و بیان داشت: دشمنان از تحریم اقتصادی ناامید شده‌اند اما همچنان دنبال تهاجم رسانه‌ای هستند تا با دروغ‌پراکنی، ذهنیت‌ها را منحرف کنند.

وی عنوان کرد: در حوزه روایت‌گری انقلاب اسلامی ضعف شدید داریم و اگر اردوهای راهیان نور نبود، خیلی عقب‌تر بودیم.

استاندار کردستان با بیان اینکه برای برخی از برنامه‌ها هزینه‌هایی می‌شود که هیچ خروجی هم نخواهد داشت، خاطرنشان کرد: تامین یک اتوبوس و یا تقبل کرایه آن برای دستگاه‌ها پول زیاد نمی‌شود که برخی‌ها کم‌کاری می‌کنند.

زارعی‌کوشا با ابراز خرسندی از وجود سردار گشتاسبی در سپاه استان که همه جا ذکر خیرش بر سر زبان‌ها است، یادآور شد: امیدواریم امسال بتوانیم اردوهای راهیان نور را به صورت باشکوه برگزار کنیم.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه
  • شب درخشان وینیسیوس: امشب قیصر رئالی بود
  • (ویدئو) سکانس بامزه‌ای که از «بمب یک عاشقانه» وایرال شد
  • دستور استاندار کردستان برای کمک به اردوهای راهیان نور
  • خراسان جنوبی زیر رگبار رعد و برق
  • انتقاد تند حمید درخشان از اوسمار ویرا
  • تبریک عاشقانه به مناسبت تولد بهرام رادان + عکس
  • نقد کتاب مویه های آمو
  • تکلیف پخش سریال جدید حسن فتحی مشخص شد
  • فوری؛ سهمیه ایران در لیگ نخبگان مشخص شد