Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ گروه قرآن و فعالیت‌های دینی ـ مهدی احمدی: طی روز‌های اخیر فیلمی از سخنان لغو و موهن فائزه هاشمی پخش شد که در آن می‌گفت: پیامبر (ص) چون کار اقتصادی بلد نبود، اموال حضرت خدیجه (س) را حرام کرد.

این سخنان موهن فائزه هاشمی اعتراضات زیادی به همراه داشت تا جایی که برخس مخاطبان با ثبت پویشی در سامانه فارس من خواستار برخورد جدی با فائزه هاشمی شدند که برای مشاهده این پویش می‌توانید از اینجا اقدام کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا عقیله قریش چنین بی‌تدبیر بود یا اعطای ثروتش در راه اسلام را در نهایت هوشمندی اجام داد

اما سؤال اینجا است که آیا حضرت خدیجه (س) که عقیله قریش بود، با ازدواج و واگذاری اموالش به پیامبر (ص) چنین بی‌تدبیری بزرگی را انجام داد و یا اینکه در تصمیمی هوشمندانه با نثار ثروتش به پیامبر (ص) و خرج آن در راه اسلام خود را جاودانه تاریخ کرد؟

بانویی که با تقدیم ثروتش به اسلام خود را جاودانه تاریخ کرد

آنچه واضح است، این است که در هوش و ذکاوت خدیجه (س) هیچ شکی نیست و همین هوش و ذکاوت سبب شد تا در حساس‌ترین لحظه زندگی‌اش بهترین تصمیم، یعنی ازدواج با پیامبر (ص) را بگیرد و در تصمیم درست بعدی با نثار همه اموالش به اسلام، ریشه این نهال نوپا را تنومند‌تر کرده و عزیز خدا شود تا جایی که از ایشان به عنوان یکی از چهار زن برتر تاریخ بشر یاد می‌کنند.

ازدواج با پیامبر (ص)

حضرت خدیجه زنی بازرگان و دارا بود که به خرید و فروش ابریشم اشتغال داشت. آن حضرت در قبیله قریش به «اِمرأةالقریش» شهرت داشت. طبق برخی نقل‌ها خدیجه پیش از پیامبر اسلام، دو بار ازدواج کرده بود، اما تعدادی از محققین از جمله جعفر مرتضی عاملی بر این عقیده‌اند که حضرت خدیجه با کسی ازدواج نکرده بود و اولین و تنها ازدواج او، ازدواج با پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) بود.

آشنایی پیامبر (ص) و خدیجه (س) در سفر تجاری رخ داد، چگونه پیامبر (ص) با اقتصاد بی‌گانه بود؟

ازدواج و در واقع آشنایی پیامبر (ص) و حضرت خدیجه (س) در یک سفر کاری و تجاری رخ داد و همین امر نشان می‌دهد پیامبر (ص) پیش از بعثت با امور تجاری و مالی بیگانه نبود و بر خلاف گفته فائزه هاشمی، پیامبر (ص) در حد بضائتش داد و ستد و تجارت می‌کرد که در یکی از همین سفر‌ها با حضرت خدیجه (س) همسفر بود و با ایشان آشنا شد.

خدیجه (س): برای کسی که حاضر است جانش را نثار پیامبر (ص) کند، مال چه اهمیتی دارد؟

اختلاف طبقاتی میان پیامبر (ص) و حضرت خدیجه (س) زیاد بود اما حضرت خدیجه (س) پی به روحیه معنوی و آینده درخشان پیامبر (ص) برده بود، از این رو ازدواج با پیامبر (ص) را خودش مطرح کرد. همین اختلاف طبقاتی عاملی بود که ابتدا پیامبر (ص) راضی به این ازدواج نبود، اما حضرت خدیجه (س) در این باره به پیامبر (ص) فرمودند: «آیا کسی که تصمیم گرفته است خویشتن را به پیامبر (ص) ببخشد و جان ناقابل را فدای او کند، برای او مشکل است که ثروت و دارایی خویش را نیز بر او ببخشد و هر آنچه دارد همه را نثار قدم دوست کند؟»

مال دنیا برای حضرت خدیجه (س) در مقابل پیامبر (ص) تا حدی بی ارزش بود که خود حضرت مبلغ ۴ هزار دینار بابت پرداخت مهریه به پیامبر (ص) اهدا کرد، اما حضرت ابوطالب (ع) نپذیرفت و فرمود: مهریه این ازدواج آسمانی را من پرداخت می‌کنم.

چهار زن جاودانه تاریخ

حضرت خدیجه (س) از زنان بزرگ قریش بود و علاوه بر اموال و املاک فراوان به عقل و کیاست معروف بود و همین عقل و کیاست سبب شد تا راه سعادت را برگزیند و به جای مال‌اندوزی راهی را برود که جاودانه تاریخ شود و به عنوان چهار زن برتر تاریخ مطرح شود. در بین زنان عالم در همه تاریخ چهار زن به کمال رسیدند و برترین زنان تاریخ شدند. آسیه همسر فرعون، مریم دختر عمران نبی خدیجه همسر پیامبر و فاطمه دختر پیامبر (ص).

بی شک قرار گرفتن نام خدیجه (س) در بین چهار بانوی برتر تاریخ به دلیل همین ازدواج آسمانی و اعطای اموال در راه اسلام بود و اگر حضرت چنین نمی‌کرد همان زمان در تاریخ گم می‌شد و هیچ‌گاه به عنوان اولیاء الله از ایشان نام برده نمی‌شد.

عزت امروز ما از ایثار و گذشت امثال خدیجه (س) است

اما خدیجه (س) بهترین راه را برای خود برگزید و در این راه همه اموالش را به پیامبر (ص) واگذار کرد تا خرج اعتلا و سربلندی اسلام کند و چه بسا عزت امروز ما و همه مسلمانان مدیون این گذشت و فداکاری آن بانوی بزرگوار است.

ثروت خدیجه (س) نه تنها حرام نشد بلکه هنوز، در زندگی ما جاری است و از مواهب آن بهره‌مندیم

پس ثروت خدیجه (س) نه تنها حرام نشد، بلکه خرج آن برای اسلام آنچنان برکتی ایجاد کرد که نه تنها خودش در دو دنیا سعادتمند شد، بلکه از مواهب آن هنوز همه ما بهره‌مندیم و دین اسلام نصرتش را مدیون فداکاری این بانوی نمونه می‌داند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: قرآن پیامبر حضرت خدیجه پیامبر ص حضرت محمد فائزه هاشمی پیامبر و خدیجه ازدواج با پیامبر جاودانه تاریخ فائزه هاشمی حضرت خدیجه چهار زن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۵۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، حجت الاسلام والمسلمین  نواب در بازدید از نمایشگاه «درآستان بقیع» در حرم مطهر رضوی، با اشاره به مظلومیت بقیع و شناخت ناکافی جامعه از این گنجینه بزرگ جهان اسلام، گفت: مظلومیت بقیع در این است که نگذاشته‌اند بقیع به درستی به جامعه معرفی شود و ما باید  بقیع را آن‌گونهکه هست به جامعه بشناسانیم..

وی افزود: تخریب قبور بقیع ظلمی بزرگتر از نشناختن شخصیت‌های مدفون در آن است.

تماینده ولی فقیه در حج و زیارت با بیان اینکه شخصیت‌های بزرگی در بقیع مدفون هستند که در هیچ جای دیگر عالم یافت نمی‌شوند، افزود: «چهار امام معصوم، فاطمه بنت اسد، دختران پیامبر، همسران پیامبر، مادر علی علیه السلام، مادر جناب عباس، اصحاب ائمه، فرزندان امام‌ان و همسران ائمه همگی در بقیع آرمیده‌اند.»

حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به برخی از شخصیت‌های برجسته مدفون در بقیع گفت: «حسین اصغر، یکی از فرزندان امام سجاد (ع)، محمد حنفیه، اسماعیل عباس عموی پیامبر، اسماعیل فرزند امام صادق (ع) و تعدادی از شهدای احد در بقیع مدفون هستند.»

وی در ادامه با اشاره به نمایشگاه «در آستان بقیع» در حرم مطهر رضوی گفت: «این نمایشگاه در نوع خود کار بسیار خوبی است و باید در کار‌هایی که انجام می‌دهیم، جنبه‌ها و تاثیر واقعی مدنظر باشد.»

رئیس بعثه مقام معظم رهبری با بیان اینکه هدف از برگزاری این نمایشگاه مظلوم‌نمایی نیست، افزود: «ما به دنبال این هستیم که شخصیت‌های بزرگ مدفون در بقیع را به جامعه بشناسانیم و از آنها الهام بگیریم.»

حجت الاسلام نواب از آستان قدس رضوی، بعثه خراسان، روایتگران، و همه کسانی که در برگزاری این نمایشگاه نقش داشتند، قدردانی کرد.

این نمایشگاه تا پایان ماه شوال مصادف با بیستم اردیبهشت  در صحن غدیر حرم مطهر رضوی برپا خواهد بود.

دیگر خبرها

  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • اتفاق باورنکردنی که باعث شد مورایس مسلمان شود | او گفت می‌خواهم مسلمان شوم، باید از کجا شروع کنم؟ | ماجرای مشاور مذهبی با آشنایی کامل به زبان انگلیسی
  • اتفاقی که باعث شد مورایس مسلمان شود
  • آغاز زندگی مشترک دو زوج ناشنوا در سلامت شهر
  • ماجرای مسلمان شدن مورایس؛ ازدواج با دختر ایرانی
  • حادثه‌ای که زندگی ژوزه را تغییر داد؛ مورایس چگونه مسلمان شد
  • جزئیات یک تصمیم پرسروصدا؛ ژوزه مورایس چگونه مسلمان شد؟
  • پشت پرده مسلمان شدن مورایس سرمربی سپاهان
  • غافلگیری بزرگ باشگاه سپاهان؛ مورایس چطور مسلمان شد؟ | یک حادثه و یک نفر!
  • تصمیم بزرگ: مورایس چگونه مسلمان شد