Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرستگاری، مدیرکل راهداری یزد، در این خصوص به خبرنگار فارس از این استان اظهار کرد: تعداد ۲۷۲ شرکت حمل و نقل کالا و تعداد ۵۳ شرکت حمل و نقل مسافربری به ترتیب با هشت هزار و ۴۴۳ دستگاه ناوگان کالا و ۷۰۸ دستگاه ناوگان مسافربری جابجایی کالا و مسافر در سطح استان یزد است.

وی با بیان این‌که در طول سه سال گذشته ۱۱۶ کیلومتر به طول بزرگراه‌های استان افزوده شده و مجموع آن‌ها به ۷۸۸ کیلومتر رسیده است،‌ گفت:‌ در این میان ۴۰ کیلومتر راه روستایی جدید نیز ساخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رستگاری با اشاره به این‌که راه‌های روستایی استان یزد در قالب طرح ابرار در دستور کار هستند، افزود: خوشبختانه در استان روستای بالای ۲۰ خانوار فاقد راه نداریم و در جهت رفع نقاط حادثه خیز نیز بر اساس اولویت بندی کمیسیون ایمنی راه‌های استان و مطالعات قطعی و مصوب شده ۷۴ مورد به صورت قطعی و کامل انجام شد و ۸۱ مورد نیز آشکارسازی و الزامات ایمنی تامین شده است.

مدیرکل راهداری یزد تصریح کرد: استان یزد از نظر معدنی رتبه دوم، از نظر صنعتی رتبه چهارم و از نظر کاهش تلفات و مصدومان حوادث رانندگی رتبه دوم کشور را دارد.

در بحث حمل و نقل ریلی و ظرفیت‌های استان یزد نیز مدیرکل راه آهن یزد از قرار گرفتن این استان در رتبه  نخست بارگیری و حمل در راه‌آهن کشور خبر داده و گفت: راه آهن یزد در سال ۱۴۰۰ توانست با بارگیری و تخلیه ۱۹.۴ میلیون تن محموله، رتبه نخست بارگیری و حمل و نقل ریلی کشور را به خود اختصاص دهد.

 

رحمت رحمت‌نژاد افزود: از این میزان تناژ، ۱۳.۷ میلیون تن به بارگیری و ۵.۷ میلیون تن به تخلیه اختصاص داشته و از سوی دیگر، این اداره کل در مجموع تن کیلومتر خالص حمل شده و تن کیلومتر مبدا_مقصد، با مقدار ۱۲.۴ میلیارد تن کیلومتر، رتبه نخست کشور در این زمینه را نیز کسب نموده که از این میزان، ۶.۵ میلیارد تن کیلومتر مبدا-مقصد و ۵.۹ میلیارد تن کیلومتر خالص حمل شده‌ی اداره کل راه آهن یزد بوده است.

وی با بیان اینکه اداره کل راه آهن یزد طی سال ۱۴۰۰ در حوزه درآمد بار‌های داخلی، رتبه اول راه آهن کشور را از آن خود کرده است ، ادامه داد:  با وجود کاهش ۲۳ درصدی تعداد لکوموتیوها ، با اهتمام و تلاش پرسنل این مجموعه ، شاهد رشد هشت درصدی بهره‌وری لکوموتیو نسبت به سال ۱۳۹۹بوده ایم.

به گفته مدیرکل راه آهن یزد ، این مجموعه در حوزه بار‌های صادراتی نیز با جذب و حمل ۱۲ هزار و ۲۰۰ تن بار صادراتی و کسب رشد ۱۷۰ درصدی نسبت به سال ۹۹، رکورد جدیدی را در این زمینه ثبت کرده ؛ ضمن آنکه ۱.۵ میلیون تن از کالا‌های حمل شده به محموله‌های ترانزیت بین المللی اختصاص داشته که نسبت به سال ۹۹، با رشد چشمگیر ۲۱۵ درصدی همراه بوده است.

 

در کنار این فعالیت‌ها در راه آهن استان یزد، به تازگی شاهد اتفاقات برون مرزی این مجموعه نیز هستیم به گونه‌ای که مدیر کل راه‌آهن یزد در این خصوص از حمل و صادرات اولین بار محموله کاشی از ایستگاه یزد به مقصد ترکیه در راستای حمایت از تولید و جذب بارهای انبوه ریل پسند و کمک به ارزآوری کشور خبر داده است.

رحمت نژاد افزود: این محموله در جهت حمایت از تولیدات صنایع داخلی و رفع موانع صادرات شامل ۳۴۰ تن کاشی و سرامیک در ۱۵ واگن مسقف اروپایی در ایستگاه یزد بارگیری و به مقصد ترکیه جهت صادرات حمل شد.

وی با اشاره به این‌که سالپانه بیش از ۲۵۰ هزار تن صادرات کاشی از کارخانجات استان یزد به مقاصد ترکیه، اروپا و سوریه ارسال می‌شود، اظهار کرد: این محموله کاشی بصورت آزمایشی و در راستای جلب نظر صاحب کالا جذب و حمل شد.

به گفته‌ این مسئول، در نظر است که در صورت موفقیت آمیز بودن این طرح ، در فاز اول ماهانه دو هزار تن کاشی و سرامیک جذب و جهت صادرات به ترکیه از این اداره کل حمل شود.

در کنار این دو بخش زمینی ( جاده ای ) و ریلی ، یک ظرفیت دیگر حمل و نقل در استان یزد نیز وجود دارد که معمولا کمتر مورد توجه جهت سرمایه گذاری بوده و از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست.

در این خصوص استاندار یزد با اشاره به وضعیت پروازهای استان و نارضایتی شدید یزدی‌ها از آن گفت : تاخیرهای مکرر و انجام پروازهایی در بدترین ساعات پروازی در استان، به هیچ وجه زیبنده مردم این دیار صنعتی و گردشگری نیست.

مهران فاطمی افزود: صنعت فرودگاهی و هواپیمایی، یک صنعت بزرگ و های‌تک است به طوری که ۳۱۴۳ میلیارد دلار ارزش افزوده ناخالص را اقتصاد جهانی به خود اختصاص داده و به ازای هر ۱۰۰ نفر اشتغال در این صنعت ، ۶۰۰ شغل در دیگر صنایع ایجاد می‌کند که همین موضوع، اهمیت توسعه و توجه به این بخش را نمایان می‌کند.

وی تصریح کرد: استان یزد با وجود قرارگیری در بهترین موقعیت جغرافیایی و جایگاه و موقعیت خوب خود در حوزه گردشگری، صنعت، معدن و... ، بدترین سامانه حمل و نقل ریلی ، هوایی و زمینی را دارد لذا در این راستا پیرو پیگیری ها و مدل طراحی شده توسط استانداران قبلی، تلاش شد تا این پیگیری ها منجر به اقدام کنیم.

استاندار یزد در ادامه از تحقق پروازی با بیس یزد و دارای ساعت پروازی دقیق و منظم و نیز امضای تفاهم نامه‌ای با شرکت هواپیمایی ماهان و با مشارکت بخش خصوصی یه حجم ریالی هشت هزار میلیارد جهت راه‌اندازی یک شرکت پروازی مختص یزد خبرداد و اضافه‌کرد: بر اساس تفاهم نامه منعقد شده چهار هواپیما شامل ۲ هواپیما با ظرفیت ۵۰ نفر و دو هواپیما با ظرفیت قریب به ۱۵۰ نفر خریداری و برای سفرهای کوتاه برد (سراسر کشور) و میان برد ( ترکیه، دبی، قطر و ...) مورد استفاده قرار می گیرد.

فاطمی ادامه داد: طبق تفاهم نامه  مذکور ظرف مدت سه ماه شرکت پروازی یزد به ثبت رسیده ، هواپیماها خریداری و یزد برای اولین بار صاحب یک شرکت پروازی می شود.

وی در ادامه با بیان این‌که متاسفانه وضعیت حمل و نقل ریلی نیز مساعد و رضایت بخش نیست به طوری که تنها قطار ترنست موجود در استان نیز از چند ماه قبل کنار گذاشته شده است ، رسیدگی به مشکلات حمل و نقل ریلی و هوایی استان یزد به عنوان یکی از سه راس مثلث گردشگری کشور را خواستار شد.

به هر حال علاوه بر حمل و نقل بار که عمدتا از مبدا معادن و کارخانجات صنعتی استان یزد جابجا می‌شوند و نیز مسافرانی که در مقاطع مختلف سال ، استان یزد را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب می‌کنند، این استان ۷۱ هزار کارگر غیر بومی دارد که از ۲۳۰ شهر کشور در یزد ساکن هستند و دائما در حال رفت و آمد به شهر خود و محل کار هستند و این سه بخش ظرفیت‌های خوبی برای حمل و نقل در مرکز ایران تلقی می شود و می‌تواند جزء بخش‌های پردرآمد کشور و استان یزد محسوب شود.

انتهای پیام/ر

منبع: فارس

کلیدواژه: استاندار یزد مهران فاطمی حمل و نقل ریلی مدیرکل راه آهن یزد مدیرکل راهداری یزد محمد رستگاری رحمت نژاد محمودرضا رحمانی کل راه آهن یزد حمل و نقل ریلی مدیرکل راه تن کیلومتر استان یزد میلیون تن اداره کل حمل شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۶۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است؛ افغانستان به دنبال استفاده از کریدور لاجورد

تین نیوز

معاون کنسرسیوم توسعه ریلی با بیان اینکه راه آهن لکوموتیو کنسرسیوم ریلی را از یکم اردیبهشت توقیف کرده است، گفت: مسؤولان هیأت حاکمه افغانستان گفتند اگر راه آهن جمهوری اسلامی ایران نمی خواهد بگذارد کریدور شرق به غرب به بهره برداری برسد، از مسیر کریدور لاجورد (یعنی ترکمنستان - دریای خزر - آذربایجان - ترکیه) اقدام به انتقال محموله های خودمان به ترکیه خواهند کرد.

مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران کنسرسیوم هنوز تشریفات گمرکی قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از خاک ایران را انجام نداده است

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، جواد طاهرافشار  بیان کرد: اظهارات راه آهن درباره بی اطلاعی از وارد شدن قطار ترانزیتی به خاک ایران، بیشتر شبیه شوخی است؛ مثل اینکه یک هواپیما وارد کشور شود و سازمان هواپیمایی کشور بگوید من خبر نداشتم و وقتی از یک ایرلاین پرسیدم گفته که هواپیمایی نیامده است. شبکه ریلی کشور ایستگاه دارد و مرز ما مرزبان دارد؛ وقتی قطاری وارد می شود صورت جلسه شده و بر اساس اعلام سلسله مراتب مسئولان کشور این اقدامات انجام شده است.

وی ادامه داد: اگر کنسرسیوم به این شکل که راه آهن می گوید قطاری وارد کشور کرده بودیم، تا کنون چند بار ما را محاکمه کرده بودند. اما اکنون سرمان را بالا گرفتیم و می گوییم که راه آهن کشور در بهره برداری از کریدورها مقاومت دارد. نقصی متوجه کار ما نیست. نامه ها هم موجود است و ما آمادگی کامل برای انتشار مستندات را داریم؛ اینکه حتی شورای تامین به راه آهن نامه زده که یک قطار تجاری دارد وارد کشور می شود. در عین حال باید توجه داشت که این اولین قطار نبوده که وارد کشور می شود و پیش از این ۲۰ قطار وارد کشور شده است. این قطارها با لکوموتیو و واگن کنسرسیوم بوده است.

معاون حمل ونقل کنسرسیوم توسعه ریلی در پاسخ به اظهارات راه آهن مبنی بر اینکه خطوط ریلی اصلاح نشده اند، توضیح داد: متولی احداث خطوط ریلی همین خط برون مرزی خواف - هرات، راه آهن ایران نبوده بلکه معاونت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور در وزارت راه بوده است. معاونت ساخت ۱۴ ماه پیش تاییده فنی خط را صادر کرده، یعنی ۱۴ ماه پیش رفع نواقص اولویت دار به پایان رسیده است و پس از آن هم از این خطوط بازدید کردند و به آن تاییدیه دادند.

طاهرافشار با بیان اینکه در این ۱۴ ماه هم مدام استاندارد خط در حال بهبود است، افزود: هر ماه قطار از روی این خط اعزام می شود؛ ۱۴ ماه پیش اولین قطار از ترکیه روی این خط عبور کرده و به روزنک رفته است؛ زمانی که بهره برداری از یک خط ریلی به این صورت باشد، نمی توان گفت که استاندارد ندارد یا رفع نواقص از آن انجام نشده است. متولی رفع نواقص هم شرکت ساخت است و ما ذیل شرکت ساخت این کار را انجام دادیم و هنوز هم در حال انجام است.

افغانستان خطوط ریلی خود را به کنسرسیوم ریلی ایران واگذار کرده است

وی خاطرنشان کرد: ما با ترکمنستان و ترکیه هم خط مشترک داریم. آیا راه آهن ایران به خطوط این کشورها هم تاییدیه فنی داده است؟ وضعیت خطوط ریلی کشور افغانستان به راه آهن ایران ارتباطی ندارد و از نقطه صفر مرزی به افغانستان مربوط است. افغانستان هم این خطوط را به کنسرسیوم ریلی ایران واگذار کرده است؛ کنسرسیوم توسعه ریلی تا پنج سال بهره بردار خطوط ریلی در افغانستان است و انتقال بار و ناوگان از هر کشوری باید با ما هماهنگ شود، چون مسئولیت کامل خطوط ریلی در افغانستان به ما سپرده شده است.

معاون حمل ونقل کنسرسیوم توسعه ریلی بیان کرد: اگر راه آهن نگران است که خط ایمنی نداشته باشد، باید از آنها پرسید که آیا لکوموتیو، واگن و پرسنل از راه آهن ایران است که نگران ایمنی آن باشند؟ به فرض اگر خط ناامن باشد و امنیت در افغانستان وجود نداشته باشد، خود کنسرسیوم ریلی لکوموتیو و واگن گذاشته است و از خدمات و تعمیرات راه آهن استفاده نمی کند؛ تمام هزینه های این اتفاق را بخش خصوصی می دهد، با دستور نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان و دستور مستقیم وزیر راه و شهرسازی و با حمایت شورای عالی امنیت ملی این اتفاق افتاده است.

طاهرافشار درباره اظهارات راه آهن مبنی بر اینکه کنسرسیوم توسعه ریلی هنوز تشریفات گمرکی را برای ترانزیت کالا صورت نداده است، گفت: ناظر کل گمرکات استان خراسان هفته گذشته در مصاحبه ای عنوان کرد که تا الان تمامی قطارها با انجام تشریفات گمرکی و هماهنگی قبلی بوده و از الان به بعد هم با هماهنگی انجام می شود و توسط استاندار خراسان رضوی هم از قبل ورود این قطار را اطلاع داده بود. بنابراین ما تشریفات گمرکی را انجام داده و می دهیم.

راه آهن لکوموتیو کنسرسیوم ریلی را توقیف کرد

وی در پاسخ به اینکه در حال حاضر موانع عبور بار افغانستان از خاک ایران در شرایطی که راه آهن ابراز موافقت کرده، چیست؟ گفت: راه آهن لکوموتیو کنسرسیوم را بدون دلیل و بدون اینکه بدهی و نقصی داشته باشد، از یک اردیبهشت توقیف کردند، یعنی آن را متوقف کردند، آن هم در حالی که این توقیف نه حکم قضایی و نه حکم راه آهن را دارد، آن هم در شرایطی که ما کار برون مرزی می کنیم.

معاون حمل ونقل کنسرسیوم توسعه ریلی بیان کرد: این لکوموتیو هم وظیفه رفع نواقص برون از کشور را داشته و هم وظیفه ادامه احداث این خط ریلی (قطعه چهار خطر ریلی ایران - افغانستان) را بر عهده داشته است. راه آهن با این کار، پروژه تکمیل خطوط برون مرزی را هم متوقف کرده و منافع ملی کشور را به بازی کرده است. راه آهن مدام مصاحبه می کند که با عبور بار افغانستان موافقت کرده است، اما لکوموتیو را به ما برنمی گرداند.

طاهرافشار با بیان اینکه ما آماده ارائه تمام مستندات به رسانه ها هستیم، گفت: راه آهن در کشور حکومت نظامی راه انداخته و هیچ کدام از شرکت ها جرات اظهار نظر ندارند. اینکه صدای کنسرسیوم هم درآمده به این خاطر است که حوزه فعالیت ما از نقطه صفر مرزی به خارج کشور است. همان بلایی که سر راه آهن برون مرزی شلمچه - بصره آمد و با حذف بخش خصوصی، کشور را از بهره برداری از آن کریدور محروم کرد، اکنون در راه آهن خواف - هرات هم در حال رخ دادن است.

وی بیان کرد: ما آخرین تاییدیه خود را از وزارت راه، دو هفته پیش گرفتیم و معاونت حمل ونقل وزارت راه دستور دادند که به دلیل منافع ملی، این قطار تجاری را به داخل منتقل کنید و به همین دلیل هم ما اقدام به این کار کردیم. اما بعد از تکذیب راه آهن ایران که قطاری وارد کشور نشده، راه آهن افغانستان اعتراض کردند و تجار این کشور هم نگران شدند که این قطار کجاست.

کریدور لاجورد باعث حذف جمهوری اسلامی از معادلات ترانزیتی منطقه می شود

معاون حمل ونقل کنسرسیوم توسعه ریلی ادامه داد: بعد از آن هم مسئولان هیئت حاکمه افغانستان خیلی واضع و بدون تعارف گفتند اگر راه آهن جمهوری اسلامی ایران نمی خواهد بگذارد کریدور شرق به غرب یا جاده ابریشم به بهره برداری برسد، ما از مسیر کریدور لاجورد (یعنی ترکمنستان - دریای خزر- آذربایجان - ترکیه) اقدام به انتقال محموله های خودمان به ترکیه می کنیم؛ در حالی که این کریدور باعث حذف جمهوری اسلامی از معادلات ترانزیتی در منطقه خواهد شد.

طاهرافشار با بیان اینکه وزارت راه قبلا طی یک نامه کتبی مسئولیت ترانزیت با افغانستان را به کنسرسیوم ریلی واگذار کرده بود، گفت: راهبری کنسرسیوم ریلی با وزارت راه است و ذیل سیاست های وزارت راه و نظارت نماینده ویژه رئیس جمهور در افغانستان کار می کند و خودش سیاست گذار نیست. ما با هماهنگی کامل شورای عالی امنیت ملی برای بهره براری از کریدورها فعالیت می کنیم.

وی در پاسخ به اینکه چرا با گذشت یک هفته، مشکل عبور کالای افغانستان به ترکیه حل نشده است، بیان کرد: متاسفانه این اتفاقات زمانی افتاد که وزیر راه، آقای کاظمی قمی (نماینده ویژه رئیس جمهور در افغانستان) و رئیس جمهور خارج از کشور بودند و پیگیری ها طول کشید؛ اما ما در حال پیگیری هستیم و طی امروز و فردا این موضوع حل خواهد شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • حسینی: ظرفیت درآمدزایی خلیج فارس بهره‌برداری می‌شود
  • نمایشگاه اکسپو ظرفیتی برای تبادلات اقتصادی است
  • پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌های کشور‌های اکو برگزار می‌شود
  • آیت الله علم الهدی: آزادراه حرم تا حرم تامین مالی شود
  • در حوزه عفاف و حجاب کار بر زمین مانده بسیار است
  • انتقاد آیت‌الله علم‌الهدی از وضعیت حمل‌ونقل هوایی و ریلی
  • راه آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است؛ افغانستان به دنبال استفاده از کریدور لاجورد
  • جنبه‌های اقتصادی مالكیت فكری مغفول مانده است
  • گلایه مردم از عدم اتمام آسفالت ریزی محور پلدشت به مرگنلر 
  • قطار پیشرفت در ایستگاه همدان