Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از انتخاب، لارا روزن روزنامه نگار آمریکایی در خبرنامه ی خود تحت عنوان «دیپلماتیک» نوشت: یک مقام ارشد آمریکایی به من گفت در بحث اخیر بین نهادهای ایالات متحده، وزارت دفاع با حذف سپاه پاسداران از لیست سیاه تروریسم وزارت امور خارجه، در صورت عدم موافقت ایران با اعطای یک امتیاز غیرهسته ای متقابل، مخالفت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امتیاز هسته ای می تواند تعهد به عدم هدف قراردادن مقامات یکدیگر باشد.

در ادامه این مطلب آمده است: اعتقاد بر این است که این موضوع یکی از آخرین نقاط اختلاف باقی مانده برای احیای برجام است، که ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد. دولت ترامپ متعاقباً در سال ۲۰۱۹، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به فهرست سازمان های تروریستی خارجی وزارت خارجه اضافه کرد.

یک مقام ارشد آمریکایی به من گفت: آنچه بایدن متعهد به انجام آن بود «پایبندی در مقابل توافقی برای پایبندی» بود که در آن، اگر ایران به پایبندی کامل به برجام بازگردد، ایالات متحده تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای ایران را تعلیق می‌کند.

این مقام ارشد آمریکایی ادامه داد: ایرانی ها از ما می خواستند که سپاه را از لیست تروریسم وزارت خارجه حذف کنیم و ما به آنها گزینه‌های زیادی برای امتیازات غیرهسته‌ای و تعهداتی که در ازای حذف سپاه می‌توانستند بدهند، دادیم». ولی ایرانی ها ظاهراً گفتند نه.

ایران ظاهراً پیشنهادات مختلفی را رد کرده است، از جمله اینکه متعهد می‌شود در ازای حذف سپاه از فهرست وزارت خارجه، طرفین مقامات یکدیگر را هدف قرار ندهند، تحریم‌های تهران علیه سنتکام لغو شود، یا با مذاکرات بعدی درباره مسائل منطقه موافقت شود.

این مقام آمریکایی گفت: «توپ در زمین آنهاست. ایران اکنون گزینه ای برای بازگشت به برجام بر اساس پایبندی در برابر پایبندی به توافق دارند.»

این مقام آمریکایی افزود: «وزارت دفاع به‌ویژه باتوجه به اینکه ایران امتیاز غیرهسته‌ای نداد، مایل به حذف سپاه از فهرست نبود.»

ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش، در اوایل ماه جاری به سنا گفت که او شخصا با حذف نیروی قدس سپاه پاسداران از لیست تروریسم مخالف است.

ژنرال مایلی در پاسخ به سوالی در کمیته نیروهای مسلح سنا گفت: «به نظر من، معتقدم سپاه قدس یک سازمان تروریستی است و از حذف آنها از فهرست [فهرست] تروریستی خارجی حمایت نمی‌کنم».

یک مقام آمریکایی گفت که مخالفت پر سر و صدای اسرائیل با حذف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست FTO وزارت امور خارجه واقعاً یک عامل کلیدی در بحث یا تصمیم گیری بین نهادی در ایالات متحده نبود.

این مقام گفت: «کسانی که مخالف [خروج سپاه از فهرست] بودند، وزارت دفاع و در نهایت کاخ سفید بودند. اسرائیل عامل کلیدی نبود.»

هفته گذشته گزارش دادم که اسرائیل بر کاخ سفید فشار می آورد تا علناً درخواست خروج ایران از فهرست سپاه را رد کند.

نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل، این موضوع را روز یکشنبه (۲۴ آوریل) در تماسی تلفنی با بایدن، رئیس جمهور بایدن، مطرح کرد، هرچند کاخ سفید صریحاً در بیانیه ی مابعد تماس به آن اشاره نکرد.

بنت به بایدن گفته: «من مطمئن هستم که رئیس جمهور بایدن که دوست واقعی اسرائیل است و به امنیت آن اهمیت می دهد، اجازه نخواهد داد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از لیست سازمان های تروریستی خارج شود.»

کد خبر 672593 برچسب‌ها ایران و اسرائیل هسته‌ای - برجام ایران و آمریکا خبر ویژه مذاکرات وین هسته‌ای - مذاکرات

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ایران و اسرائیل هسته ای برجام ایران و آمریکا خبر ویژه مذاکرات وین هسته ای مذاکرات سپاه پاسداران سپاه از فهرست حذف سپاه هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۸۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است

به گزارش قدس آنلاین، ان بی سی نوشت که کاخ سفید ماه‌هاست که به دنبال توافق آتش‌بس برای آزادی اسیران دربند حماس است، اما دور کنونی مذاکرات در یک برهه حساس جنگی و انتخاباتی انجام می‌شود.

مقام های آمریکایی پیش نویس توافق فعلی را آخرین و بهترین نسخه می ‌دانند، چرا که به عقیده آنها اسرائیلی‌ها در این دور از مذاکرات با شروط کلیدی موافقت کرده‌ و در مورد آنها سازش کرده‌اند.

یکی از مقام های آمریکایی در این خصوص گفت: "رئیس جمهوری بدان روی بسیار نگران میزان حساسیت برهه کنونی است که دیگر برگی برای بازی برایش باقی نمانده است.

به نوشته ان بی سی، در ماه‌های اخیر مذاکرات بر سر توافقی که شامل آتش‌ بس موقت و آزادی برخی از اسیران می‌شود به مرحله حساسی رسیده و سپس فروپاشیده است. اما به گفته مقام ها، اکنون که اسرائیل مصر است به‌رغم مخالفت‌ های آمریکا، حمله نظامی به شهر رفح را انجام دهد، شکست مذاکرات آتش‌ بس فرصتی برای احیای آن‌ باقی نمی گذارد. به گفته این مقام ها، این بار شکست در حصول توافق می تواند به تشدید جنگ و تهدید بیشتر جان اسیران منجر شود.

این بزنگاه تاریخی با اعتراض های فزاینده دانشگاهی و تهدید به تظاهرات در برنامه های انتخاباتی بایدن و سایر مقام های ارشد دولت در تابستان پیش رو همزمان شده است. برخی از مقام های دولتی به طور خصوصی گفته اند که یکی از مزیت های مهم در گشایش دیپلماتیک جنگ غزه می تواند تأثیر آن بر این اعتراضاتی باشد که در برخی از موارد به خشونت کشیده شده است.

برخی از مقام های آمریکایی نسبت به دستیابی به توافق آتش بس ابراز خوش بینی کرده و گفته اند که هدف آمریکا آن است که آتش بس موقت طولانی تر شده و راه را برای پایان جنگ هموار کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی آمریکایی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است
  • مقام معظم رهبری:رفتار آمریکا در غزه اثبات حقانیت بی‌اعتمادی ایران است/ آمریکا شریک جرم رژیم صهیونیستی است
  • انگلیس: شناسایی سپاه به عنوان «سازمان تروریستی» به سودمان نیست
  • مجری الجزیره از خجالت سیاستمدار آمریکایی درآمد؟!
  • لحظه اصابت پهپاد انتحاری ارتش یمن به کشتی اسرائیلی+ فیلم/ مخالفت وزیرخارجه انگلیس به تروریستی اعلام کردن سپاه/ هشدار مهم انصارالله به آمریکا درباره حمله به یمن/ حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به یمن
  • شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی به سود ما نیست | وقتی می پرسم آیا اقدام بیشتر علیه سپاه ضروری است، پاسخ منفی است
  • مخالفت وزیر خارجه انگلیس با اقدام علیه سپاه
  • مخالفت کامرون با شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی
  • کامرون: شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی به سود انگلیس نیست