Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-30@03:34:25 GMT

خانواده خوب از دید روانشناسی

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۷۹۷۳۸

خانواده خوب از دید روانشناسی

هیچ تعریف اصلی و قطعی برای یک خانواده خوب وجود ندارد اما داشتن یکسری ویژگی ها می تواند احتمالِ خوب بودنِ خانواده را بالا ببرد. برخی از این ویژگی ها می توانند شامل محبت، احساس امنیت، احساس تعلق و نحوه ارتباط افراد خانواده با یکدیگر باشد. برخی از موارد حتی می تواند قبل از ازدواج کردن دو نفر با یکدیگر مشخص شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افراد می توانند در هر مرحله، برای بهتر کردن و بهبود بخشیدن به روابط خانوادگی خود، از روانشناس متخصص کمک بگیرند. ویژگی هایی که می توان بر اساس آنها خوب بودن یا خوب نبودن یک خانواده را تعیین کرد، از دیدگاه روانشناسان و مشاوران متخصص، شامل موارد زیر می باشد:

مشاوره پیش از ازدواج

یکی از اصلی ترین مشخصه های خانواده خوب، میزان سازگاری پدر و مادر خانواده با یکدیگر است. نحوه رفتار و برخورد این دو شخص با یکدیگر و همچنین نوع صحبت کردن آنها باهم، می تواند تاثیر بسیار زیادی بر تربیت و اخلاق کودکان بگذارد. بنابراین بسیار مهم است که آنها با هم هماهنگ باشند و اعتماد کامل به همدیگر داشته باشند. برای داشتن چنین ویژگی هایی، باید حتما قبل از ازدواج کردن و تشکیل خانواده، با روانشناس متخصص مشاوره های لازم انجام شود. با مراجعه کردن به مشاور، هر دو نفر از لحاظ خانوادگی، اجتماعی، اقتصادی و از همه مهم تر فرهنگی بررسی می شوند تا مشخص شود که آیا این دو نفر توانایی تشکیل و ادامه دادن یک زندگی مشترک را دارند یا خیر. با مشاوره پیش از ازدواج در صورتی که فرد انتخابی شما، آدم درستی برایتان نباشد توسط روانشناس به شما گفته می شود و بدین گونه از شکل گیری یک رابطه بی آینده جلوگیری می شود. همچنین در صورتی که فرد انتخابی شما درست باشد، توسط متخصص تایید شده و می توان گفت تا حدودی آینده شما و فرزندانتان تضمین شده است.

گذراندن زمان در کنار یکدیگر

داشتن روابط انسانی تا حدودی شبیه نگهداری از یک گیاه است. در صورتی که به گیاه توجه لازم انجام نشود و زمان مورد نیاز را برایش گذاشته نشود، گیاه پژمرده شده و از بین می رود. این مشکل دقیقا برای روابط انسانی نیز وجود دارد و باید برای آن زمان و انرژی کافی گذاشته شود تا در بهترین حالت خود باشد. شما می توانید برای بیشتر کردن زمانی که در کنار هم هستید، فعالیت هایی را پیدا کنید که همه اعضای خانواده به طور یکسان از آن لذت ببرند. اگر فعالیت انتخاب شده مد نظر یک یا دو نفر از اعضای خانواده نمی باشد، آن افراد می توانند صرفا حضور پیدا کنند و تشویق و حمایت خود را به بقیه اعضای خانواده نشان دهند.

ارتباطات افراد با یکدیگر

ایده های یکدیگر می بایست به تمسخر گرفته نشود و برای صحبت هایی که انجام می شود، ارزش لازم قائل شود. تمام افراد خانواده حق دارند اخبار شاد یا ناراحت کننده ای را که دارند با دیگران به اشتراک بگذارند. همه افراد باید یاد بگیرند که چگونه شنونده خوبی باشند. داشتن این ویژگی می تواند تاثیر بسیاری بر نوع ارتباط اشخاص با هم داشته باشد. در واقع گوش دادن، نشانه ای از احترام گذاشتن است و به دیگران نشان می دهد که به حرف های آنها اهمیت می دهید.

پیشنهاد می شود مطالعه نمایید: مهارت های ارتباطی چیست؟

قدردانی کردن

اعضای یک خانواده هر روز به روش های مختلف به یکدیگر کمک می کنند که شایسته قدردانی کردن است. بسیار مهم است که افراد از تلاش های دیگران آگاه باشند و قدردانی خود را با استفاده از کلمات یا کارها به هر نفر نشان دهند. قدردانی کردن می تواند با استفاده از کلمات بسیار ساده انجام شود؛ برای مثال تشکر کردن از یکدیگر بابت شستن ظرف ها و یا یادداشت گذاشتن برای هم با استفاده از کلمات محبت آمیز. علاوه بر قدردانی کردن بابت کارهایی که انجام می شود، قدردانی کردن به خاطر شخصیتی که فرد دارد نیز بسیار مهم است. این کار نه تنها باعث افزایش عزت نفس افراد می شود، بلکه باعث افزایش پیوند مراقبتی بین اعضا نیز می گردد.

متعهد بودن افراد به یکدیگر

یکی از موارد واجب برای هر خانواده ای،‌ اولویت قرار دادن اعضای خانواده بر افراد دیگر است. این به این معناست که هر کس باید در نظر داشته باشد که تصمیمات او،‌ چه تاثیری بر اعضای خانواده می گذارد. آنها باید نگران خوشبختی و رفاه هم باشند و زندگی خود را به گونه ای ساختار بندی کنند که وحدت اعضای خانواده افزایش پیدا کند و حفظ گردد.

ارزش ها و اعتقادات

شناسایی کردن و اجرایی کردن یکسری اعتقادات و ارزش ها، یکی از پایه های اصلی حفظ بنیان خانواده می باشد. برخی از خانواده ها این ارزش ها را به کمک دین خود به کودکان آموزش می دهند و برخی دیگر از طریق پرورش دادن ایده آل های خود در ذهن کودکانشان. همچنین والدین می توانند با گذاشتن زمان، جهت انجام گفت و گوهای آزاد میان اعضای خانواده از اعتقادات فرزندانشان مطلع شوند. البته والدین با رفتارهایی که در طول زمان از خود نشان می دهند نیز ارزش های خود را به کودکان منتقل می کنند. به یاد داشته باشید که شاید کودکان به حرف های شما توجه نکنند اما هرکاری را انجام می دهید را تقلید می کنند.

نقش روانشناس در شکل گیری و تداوم خانواده خوب

بسیاری از موارد و ویژگی ها در هر دو نفر هنگام انجام مشاوره های پیش از ازدواج بررسی می شود و به طور شفاف و واضح توسط روانشناس برای افراد بازگو می گردد.البته ممکن است زمانی پیش بیاید که با همسر یا فرزندان خود به مشکل بر خورید که در این هنگام بهترین کار انجام مشاوره خانواده، توسط روانشناس خوب و باتجربه می باشد. با بهره گیری از خدمات مشاوره خانواده راه حل های موجود به شما ارائه می شود و آموزش های لازم در جهت مهارت های ارتباطی توسط روانشناس متخصص، به تمام اعضای خانواده یاد داده می شود. شما می توانید برای رزرو نوبت مشاوره خود از دکتر لیلا جبلی، با شماره ۰۲۱۸۸۸۸۱۹۸۴ تماس بگیرید.

آدرس سایت: https://drjebeli.com

کد خبر 1625513

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: اعضای خانواده توسط روانشناس قدردانی کردن خانواده خوب ویژگی ها ارزش ها دو نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۹۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»

سومین رویداد «هم مسیر اتیسم» با مشارکت وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک و انجمن اتیسم ایران برگزار شد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته رویداد «هم‌مسیر اتیسم» در تهران و همچنین رشت و بندر ماهشهر با حضور بیش از 1500 نفر در رویداد هم‌مسیر اتیسم شرکت کردند. در این رویداد گروه‌های مختلف جامعه در حرکتی نمادین،  با بزرگسالان اتیسم و خانواده‌هایشان هم قدم شده تا اتیسم را بیشتر شناخته و متعهد شوند تا آن را به دیگران نیز معرفی کنند.

خانواده‌های اتیسم با سپری کردن سال‌ها سختی و مشقت در کنار فرزند خود با این اختلال دست و پنجه نرم می‌کنند و خستگی‌ناپذیر در این مسیر گام برمی‌دارند، بی‌آنکه مدال یا خط پایانی در

کار باشد. مادری ناراحتی و اضطراب خود را از بزرگ شدن فرزندش با آینده‌ای که سراسر ابهام است، بیان می کند و پدری که تنها تمامی بار زندگی را کنار دو فرزند اتیسم بدون مادر به دوش می‌کشد؛ لازم است در جامعه‌ای آگاه زندگی کنند تا نگاه‌های خیره، تذکرها و... دردی بزرگ‌تر نشود.

اتیسم اختلال پیچیده‌ای است که تشخیص آن با مشاهده فرد امکان‌پذیر نیست. این اختلال باعث می‌شود تا فرد نتواند با خود و دیگران ارتباط برقرار کند و به‌طور کلی دنیای متفاوتی داشته باشد. به همین علت، ممکن است بسیاری در جامعه، برخورد مناسبی با این افراد دارای اتیسم نداشته باشند. این اختلال تا آخر عمر با افراد می‌ماند و در بزرگسالی، وضعیت برای این افراد سخت‌تر هم می‌شود.

سعیده صالح غفاری، مدیرعامل انجمن اتیسم ایران با اشاره به این موضوع که رویداد هم مسیر اعلام درخواست توجه جدی حاکمیت و جامعه به طیف اختلال اتیسم است، گفت: امروز هم قسم می‌شویم  که سال 1403، سالی برای توجه جدی و هم خواهی تمامی دستگاه‌ها برای بزرگسالان اتیسم و خانواده‌ها باشد. خانواده‌های اتیسم با حضور موثر می‌توانند آگاهی مردم را بیش از گذشته افزایش داده و بستر مناسبی برای دیده شدن مطالبات باشند.

وی در ادامه به بیان مشکلات افراد بزرگسال دارای اتیسم پرداخت و گفت: بزرگسالان اتیسم نیاز دارند تمامی حقوقی که یک شهروند بهره‌مند است را دارا باشند. حقوق شهری و شهروندی، بهداشت و درمان،  ورزش و تفریح و مهارت و اشتغال و نهایتا نگهداری موقت و شبانه روزی این افراد نیازمند فضایی هستند که حس کنند آن فضا برای آن‌هاست و نگاه خیره‌ای آن‌ها را دنبال نمی‌کند. متاسفانه هنوز هیچ متولی برای رسیدگی به نیازهای بزرگسالان اتیسم وجود ندارد. از ریاست محترم جمهور قول گرفتیم تا صدای خانواده‌های اتیسم شنیده شود.

مدیرعامل انجمن اتیسم گفت: ما برای تدوین برنامه ملی اتیسم جلسات مکرر داشتیم تا همه ارگان‌های ذیربط وظایف خود را در قبال اتیسم بشناسند.

مدیرعامل انجمن اتیسم ایران در پایان از تمامی حامیان اتیسم و رویداد هم‌مسیر تشکر و ابراز امیدواری کرد که آینده روشنی در انتظار اتیسم خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هشدار استقلال به خانواده ها: تست گیری فصل جدید آکادمی شروع نشده است
  • کانون خانواده‌ با خودمحوری‌ها آسیب می‌بیند
  • هشدار به افراد مشهور و خانواده‌شان در زمان اجرای طرح حجاب | فیلم
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • تشکیل ۸ کمیته روانشناسی برای نیروهای وظیفه
  • تشکیل ۸ کمیته روانشناسی برای نیرو‌های وظیفه
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • بهره مندی بیش از ۱۷۷ هزار نفر از خدمات روانشناسی
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟