Web Analytics Made Easy - Statcounter

«هانس لوکاس کیزر»، مورخ و استاد دانشگاه زوریخ، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا به مناسبت صد و هفتمین سالگرد نسل‌کشی ارامنه با اشاره به این‌که در سال جاری، سالگرد ۲۴ آوریل در سایه جنگ روسیه و اوکراین برگزار می‌شود و با توجه به حمایت روسیه از ارمنستان و به رسمیت شناختن هم‌زمان این نسل‌کشی توسط غرب، در خصوص تاثیر این مسائل گفت: با توجه به اینکه دو طرف نسل‌کشی ارامنه را به رسمیت می‌شناسند، شانس اینکه به نقطه مشترکی در این رابطه برسند وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای کشورهای غربی، به‌ویژه کشورهای اروپایی، تجدیدنظر در روابط‌شان با کشورهای خودکامه که در نتیجه حمله روسیه به اوکراین آغاز شده است، ممکن است در آینده به اتخاذ رویکردهای سختگیرانه‌تری نسبت به ترکیه و سایر کشورهای «غیردموکراتیک» منجر شود. دولت ترکیه البته، درکوتاه مدت، از انحراف توجه غرب نسبت به قانون‌شکنی‌هایش سود خواهد برد.   

کایزر در ارزیابی خود از تأثیر به رسمیت شناخته شدن نسل‌کشی ارامنه توسط «جو بایدن»، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، بر روابط ترکیه و آمریکا گفت: روابط ایالات متحده و ترکیه به دلایل متعددی، علی‌الخصوص به دلیل حمایت آنکارا از تندروهای جهادی، جنگ با کُردهایی که گرایشات دموکراتیک دارند و تضعیف دستگاه قضائی در این کشور، در دهه ۲۰۱۰ به سردی گرایید. شناسایی این نسل‌کشی توسط رئیس‌جمهوری ایالات متحده، ضربه‌ سنگینی به داستان‌سرایی‌های تاریخی ترکیه در رابطه با سال ۱۹۱۵ و سرنوشت ارامنه بود. بسیاری از ترک‌های آگاه به این نکته پی بردند که تحریف تاریخ که شاید برای دهه‌ها به صورت موفقیت‌آمیزی صورت گرفته بود، دیگر امکان تداوم نداشته باشد. 

وی در خصوص اینکه ترکیه از تنش ایجاد شده میان روسیه و غرب، در ابعاد حقوقی این مسأله چه استفاده‌ای خواهد کرد، گفت: ترکیه قطعاً تا آنجایی که بتواند کوشش خواهد کرد از این بحران سود ببرد؛ خصوصاً که توجه غرب به سمت روسیه منحرف شده است. البته این مسأله در به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه توسط کشورهای غربی و روسیه تغییری ایجاد نخواهد کرد. من شخصاً انتظار ندارم تنش‌های میان روسیه و غرب بر بالا رفتن تعداد کشورهایی که در سطح جهانی این نسل‌کشی را به رسمیت می‌شناسند، تأثیری بگذارد. 

این مورخ و استاد دانشگاه در رابطه با حمایت ترکیه از آذربایجان در درگیری‌های سال گذشته در قره‌باغ و تأثیر آن بر پرونده نسل‌کشی ارامنه اظهار داشت: شکست در جنگ، ارمنستان را در موضع ضعیف‌تری نسبت به گذشته قرار داده است. آنکارا اکنون کوشش می‌کند در رابطه با شناسایی و به رسمیت شناختن این نسل‌کشی، زمان را به عقب برگرداند. به طور کلی، سیاست ترکیه نسبت به این موضوع در مقایسه با ۱۰ سال پیش، پسرفت کرده است.   

کایزر در پاسخ به این پرسش که چشم‌انداز روابط ترکیه و ارمنستان با توجه به قدم‌هایی که دو کشور در راستای از سرگیری روابط دیپلماتیک برداشته‌اند را چگونه می‌بینید، بیان داشت: فرصت برقراری چنین روابطی وجود دارد. ترکیه به شدت احتیاج دارد تا شرایط اقتصادی‌اش را بهبود ببخشد. ترکیه به دلیل تضعیف نهاد دموکراسی در این کشور، تهاجم به سوریه، حمایت از افراط‌گرایان، سرکوب کُردها و سیستم قضائی معیوب به لحاظ دیپلماتیک در وضعیت نامساعدی (از نقطه نظر غرب) قرار دارد و کوشش می‌کند از این وضعیت خارج شود.     

وی ادامه داد: آنکارا همچنین تلاش می‌کند تا روابط بهتری با آمریکا و اسرائیل برقرار کند. روابط بهتر با آمریکا و اسرائیل فرصت‌هایی را برای عادی‌سازی پاره‌ای موارد در روابط با ارمنستان، از جمله بازگشایی مرزها، به وجود خواهد آورد. ارمنستان نیاز دارد مرزهای خود را بگشاید، تعاملات منطقه‌ای را از سر بگیرد و روابط جدیدی با ترکیه ایجاد کند.

 

 

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جنگ سوریه شرایط اقتصادی کشورهای اروپایی مصاحبه نسل کشی ارامنه نسل کشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۰۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار تصادفات عید امسال به نظر من اصلاً رسمیت ندارد/ ده برابر کشورهای پیشرفته در تصادف کشته می‌دهیم

به گزارش خبرآنلاین ،علی توکلی کاشانی، قائم مقام مرکز تحقیقات ایمنی حمل و نقل جاده‌ای کشور، درباره معیار جهانی میزان تصادفات به «انتخاب» گفت: تصادفات با شاخص‌های مختلفی در جهان سنجیده می‌شود؛ مهم‌ترین شاخص تعداد کشته به ازا هر صد هزار نفر جمعیت است. این شاخص برای کشورهایی که در این زمینه پیشرو بودند، مانند سوئد و هلند که جز پیشتازان هستند به ۲ نفر در صد هزار نفر رسیده‌اند. تقریباً میانگین کشورهای توسعه یافته ۱۰ یا ۸ نفر است.

در کشور ما حال و روز خوبی در جریان نیست و این عدد تا حد ۲۰ نفر است. یعنی ده برابر کشورهای پیشرفته در تصادف کشته می‌دهیم. کشور ما در این عدد سال‌های ۸۴ و ۸۵ خیلی اوضاع بدتری داشت و نزدیک ۳۰ نفر در هر صد هزار نفر کشته می‌شدند و با یک سری اقدامات خیلی خوب روند کاهشی به خود گرفت و آهنگ کاهش آن از سال ۹۳ خیلی کم شد، اما از سال ۹۶ مجدد افزایش پیدا کرد؛ کرونا در سال ۹۸ به دادمان رسید و دوباره نمودار پایین آمد، اما حالا روند افزایشی گرفته است.

او افزود: در سال ۸۶ که آمار ما کاهش ملاحظه‌ای داشت به علت این بود که بخشی از سفرهای غیرضروری با وسایل نقلیه شخصی مدیریت شد. الان در کشور ما تقریباً ۹۲ درصد جا به جایی بار و مسافر در جاده است و این رقم خیلی بالاست. اگر کشورهایی که خیلی هم پیشرو ایمنی هستند با ۹۲ درصد جا به جایی جاده‌ای برسند، آمار تصادفاتشان افزایش می‌یابد.

وی در ادامه در رابطه با علت تلفات تصادفات بیان کرد: ما دو بحث داریم؛ یک علت وقوع تصادف، یک مسأله دیگر شدت تصادف است. در وقوع تصادف تقریباً چه در ایران و خارج از کشور عامل انسانی نقش دارد. کاری هم به ایران و خارج از ایران ندارد. در بحث شدت تصادف، مسأله فرق دارد و عوامل دیگری مؤثر هستند. راه، خودرو، تجهیزات ایمنی و کلاه در موتورسیکلت خیلی نقش دارد. وقتی آمار تصادفات را با جزئیات ببینیم، یک چهارم کشته تصادفاتمان موتورسیکلت سوار هستند. از بین ۲۰ هزار کشته سالانه، نزدیک ۴.۵ هزار نفر موتورسیکلت سوار هستند. استفاده از کلاه ایمنی ما نیز خیلی پایین است. در کنار آن حدود همین تعداد کشته عابر داریم. نصف کشته‌های تصادفی‌مان عابر و موتور هستند.

توکلی درباره آمار تصادفات نوروز گفت: آمار تصادفات عید امسال به نظر من اصلاً رسمیت ندارد، چون پزشکی قانونی هنوز گزارش نداده است. پزشکی قانونی پرونده تصادف را تا یک ماه بعد مفتوح می‌گذارد. مثلاً اگر یک نفر سر صحنه جراحت شدید داشته ممکن است بعداً فوت کند. آمارهای فعلی آمار سرصحنه است، درحالیکه آمار اصلی متعلق به پزشکی قانونی در یک ماه آینده است.

عادل مصدقی، کارشناس حمل و نقل و مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گلستان، درباره آمار تصادفات و خودروهای آسیب‌پذیر در تصادف به «انتخاب» گفت: عامل انسانی در تصادف خیلی نقش دارد و تمامی استان‌ها نیز چنین وضعیتی دارند. در استان گلستان ۸۸ درصد تصادفات به علت خطای انسانی است. عدم استفاده از کلاه ایمنی در موتورسیکلت‌ها نیز عمده دلیل تلفات در موتور سیکلت هاست. ضعف ایمنی در خودروها مانند پراید و پژو که بالاترین آمار تصادفات را دارند نیز بخش عمده تلفات تصادفات است. این ماشین‌ها با یک تصادف از بین می‌رود و کشته‌ها در این دو سبک ماشین بیشتر است. شاید ۱۲ درصد علت تصادفات مشکلات راه باشد. ما در بحث فرهنگ‌سازی رانندگی، رعایت قوانین و آموزش باید فعالیت کنیم. خودروسازان هم به سهم خود باید اقدامات جدی برای افزایش ایمنی خودروهای انجام دهند.

وی درباره معیار جهانی تصادف اظهار داشت: معیار جهانی وجود دارد، بر اساس هر صد هزار نفر جمعیت ۸ کشته برخی ۱۰ و... است. ما نسبت به این عدد آمار بالایی داریم. کاهش ده درصدی سالانه تصادفات که باید اتفاقات بیوفتد انجام نشده است. با توجه به تشکیل شورای عالی ایمنی کشور در جهت رفع نقاط پرتصادف اقداماتی شده است. اصل مسأله حل مشکل عامل انسانی است.

مصدقی درباره آمار تصادفات نوروز ۱۴۰۳ گفت: نوروز امسال آمار بالا بود البته در برخی استان‌ها کاهش داشتیم. عمده نقاط کشور خطا انسانی دخیل بوده است. با افزایش جریمه‌های رانندگی و ۵ برابر کردنشان، قطعاً در بحث خطای انسانی بازدارنده خواهد بود. عامل انسانی و سرنشین‌های خودرو باید مسئولیت‌پذیر باشند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901019

دیگر خبرها

  • ترکیه از نخست‌وزیر هلند برای دبیرکلی ناتو حمایت می‌کند
  • آمار تصادفات عید امسال به نظر من اصلاً رسمیت ندارد/ ده برابر کشورهای پیشرفته در تصادف کشته می‌دهیم
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ
  • آنکارا: هدف قرار دادن اردوغان نشان دهنده وضعیت روانی فعلی اسرائیل است
  • بهره‌برداری از یک جایگاه عرضه سوخت در کهگیلویه و بویراحمد
  • علی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسید