Web Analytics Made Easy - Statcounter

سال ۱۴۰۰، گوشی‌های برند آیفون، حدود ۷ درصد بازار موبایل را پوشش دادند در حالی که ۱.۴ میلیارد دلار، معادل ۳۵ درصد کل واردات موبایل کشور، ارز خارج کردند. این در حالی است که دارو و تجهیزات پزشکی، ۲.۵ میلیارد دلار ارزبری داشتند.

گروه بازار دیجیتال بازارنیوز- بهزاد قبادی؛ تیرماه سال ۹۹ بود که خبرگزاری بی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی.سی، خبری را مبنی بر ممنوعیت واردات گوشی‌های همراه بالای ۳۰۰ یورو منتشر و سر و صدای زیادی به پا کرد. با وجود تایید این خبر توسط ابراهیم درستی، رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاه‌های صوتی و تصویری و تلفن همراه و لوازم جانبی، برخی از مسئولین در قبال آن موضع گرفتند.

*شروع ماجرا و ترس دولت دوازدهم از اجرای دستورالعمل ممنوعیت واردات

در همان روز‌ها که کاربران شبکه‌های اجتماعی به شدت واکنش منفی نشان دادند، محمد جواد آذری جهرمی، وزیر وقت ارتباطات در توییتی نوشت: «ممنوعیت واردات تلفن همراه بالای ۳۰۰یورو دارای سه ایراد جدی است. با رییس کل بانک مرکزی و همچنین سرپرست وزارت صمت، صحبت کردم و استدلال‌ها را مطرح کردم. با تاکید بر ضرورت رعایت اولویت‌های منابع ارزی کشور، بنا شد این تصمیم بازنگری شود.»، اما جهرمی هیچگاه تا پایان وزارتش، ایرادات مدنظرش را مطرح نکرد.»



همچنین حسین مدرس خیابانی، سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، درباره این موضوع گفت: «پیشنهاد تخصیص ارز برای واردات موبایل‌های زیر ۳۰۰ دلار در کمیته‌ای کارشناسی در بانک مرکزی مطرح شد، اما به تصویب مسئولان نرسید ... و واردات موبایل با روش سابق ادامه دارد»

این اظهارات به وضوح نشان از عقب نشینی دولت وقت به دلیل هجمه‌های رسانه‌ای داشت. در همین باب، مجید رضا حریری، رئیس اتاق مشترک ایران و چین، ضمن تایید خبر منتشره، به بازارنیوز گفته بود: این موضوع شایعه نیست؛ بلکه دستورالعملی بود که بعد از رسانه‌ای شدن آن، عقب نشینی کردند. ربیعی (سخنگوی وقت دولت) در تاریخ ۱۷ تیرماه اعلام کرد که این تصمیم از سوی کارگروهی بنام «کارگروه تخصیص ارز» در وزارت صمت بوده که هنوز مصوبه آن ابلاغ نشده، اما تصمیم گرفتند به آن دسته از گوشی‌ها ارز تخصیص ندهند.»

در این رابطه، حسین یوسفیان، مدیر سامانه همتا (رجیستری موبایل) در نشست خبری انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی در سال ۹۹ اظهار گفته بود: تکذیب خبر ممنوعیت واردات موبایل اشتباه است چراکه از ابتدای امسال هیچ ارزی برای واردات تلفن همراه تخصیص نیافته است؛ ضمن اینکه گفته شده واردات موبایل طی سه ماهه امسال نسبت به سال گذشته ۴برابر افزایش یافته که این موضوع را تکذیب می‌کنم، زیرا برخلاف این شایعات، واردات موبایل طی سه ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶۰۰هزار دستگاه نیز کاهش یافته است، البته حجم ثبت سفارش‌ها در سال جاری تغییری نیافته بلکه ارزی برای تخصیص نیست.

*آیفون برای پولدارها/ فقط 7 درصد مردم می‌توانند گوشی لاکچری بخرند

با وجود ادلّه‌ای که مخالفان واردات داشتند، دولت نخواست تا پایان حیات اجرایی خود، ممنوعیت را اعمال کند. البته ناگفته نماند، نمایندگان مجلسی که در خصوص واردات گوشی‌های بالای ۳۰۰ یورو اظهار نظر داشتند هم عقب کشیدند و خواسته خود را به گوشی‌های بالای ۶۰۰ یورو تقلیل دادند.

می‌توان گفت گوشی‌های بالای ۶۰۰، که معادل ریالی آن امروز (۶ اردیبهشت) حدود ۱۸ میلیون تومان است، سهمی در سبد خرید اقشار متوسط و ضعیف جامعه ندارد و بیشتر خریداران این گوشی ها، افراد پردآمد کشور هستند.

آمار‌ها هم همین را می‌گویند. طبق اطلاعاتی که خبرنگار بازارنیوز از طریق سامانه همتا، که مرکز ثبت و رجیستری گوشی‌های همراه در کشور است، به دست آورده، سهم گوشی‌های بالای ۶۰۰ یورو در حجم واردات گوشی‌های موبایل در سال ۱۴۰۰، فقط ۷ درصد بوده که نشان می‌دهد مشتریان بازار این گوشی ها، درصد بسیار کمی از مردم هستند. طبق برخی برآوردها، فقط ۳ تا ۴ خریداران گوشی تلفن همراه در سال گذشته، آیفون خریداری کردند.

البته قابل ذکر است؛ گوشی‌های بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ یورو که در ابتدای این طرح قرار بود آن‌ها هم ممنوع شود، فقط ۸ درصد سهم بازار را بر عهده داشتند و این آمار هم نشان می‌دهد، عمده مردم (۸۵ درصد)، توانایی یا تمایل خرید تلفن همراه بالای ۳۰۰ یورو را نداشتند.

نکته حائز اهمیت اما، حجم ارزبری این گوشی‌هاست. همان طور که گفته شد، گوشی‌های بالای ۶۰۰ یورو، سهم ۷ درصدی از بازار رو تصاحب کرده‌اند، اما ارزبری آن ها، ۳۵ درصد ارزی است که در سال ۱۴۰۰ برای واردات گوشی موبایل از کشور خارج شده است. همچنین گوشی‌های بین ۳۰۰ تا ۶۰۰، سهم ۱۳ درصدی از ارز خارج شده را از آن خود کردند.

گفتنی است؛ سال گذشته، در مجموع ۱۸ میلیون دستگاه موبایل در کشور ثبت شده که ارزش دلاری آن، ۴.۳ میلیارد دلار بوده است. از این بین، گوشی‌های بالای ۶۰۰ یورو، ۱.۵ میلیارد دلارو گوشی‌های بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ یورو، حدود ۵۵۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج کرده اند.


به زبان ساده‌تر، ارزی که در شرایط تحریم اقتصادی به زحمت به دست می‌آید، به دلیل تمایل استفاده افرادی که کمترین حجم آسیب از تحریم‌ها را دیده اند، از کشور خارج شده  و منافع آن به یک گروه خاصی از جامعه می‌رسد. این نشان از بی عدالتی است که در عرصه مدیریت واردات کالا‌ها اعمال می‌شود.

در همین خصوص، حسین راغفر، کارشناس اقتصادی به بازارنیوز گفت: ارز، متعلق به همه مردم است. در این شرایط، نباید فقط به گروه خریداران اینگونه گوشی‌های موبایل، ارز تعلق بگیرد و دولت باید این موضوع را مدیریت کند. مسئله اصلی این است که اساسا چرا گوشی با منابع ارز دولتی باید وارد شود. این موضوع تکرار یک روش غاصب است که نامش دستکاری در نظام قیمت‌گذاریست، که با ارز نفتی کالای لوکس وارد می‌کنند.

وی افزود: باید ارز نفتی ما مصروف به نیاز‌های اساسی مردم شود تا در اینصورت، افزایش قیمت ارز قیمت همه کالا‌ها را بالا نبرد و به مردم فشار زیادی وارد نشود. همچون گوشی گرانقیمت، هیچ کالای لوکس دیگری هم نباید وارد شود؛ چون در شرایط کنونی منابع باید صرف کالا‌های اساسی شود که بطور کوپنی در اختیار مردم قرار گیرد. ارز نفتی برای همه مردم است نه برای یک گروه خاص، اما کالا‌های آرایشی و موبایل لوکس و...، چون سود خوبی دارند با ارز دولتی وارد می‌شود و گران فروخته می‌شود.

*آیفون، پرچمدار لاکچری‌ها

با وجود این که طراحان اصلی این طرح، ممنوعیت واردات برای گوشی‌های بالای ۶۰۰ یورو را پیشنهاد داده بودند، اما با توجه به اتفاقات روز‌های اخیر، ممنوعیت واردات آیفون بیش از سیر بند‌ها مورد توجه قرار گرفته است. برخی آن را دشمنی ایران و امریکا و منازعاتی که با هم داشته اند، ربط می‌دهند، برخی هم به دلیل این که علی خضریان نماینده مجلس شورای اسلامی با گوشی خود که آیفون بوده، علیه واردات این برند موبایل توییت زده، با این اقدام مخالفت می‌کنند. اما طبق آنچه تاکنون گفته شد، وجهه اقتصادی این ماجرا بسیار پراهمیت‌تر از سایر وجوه است.

در آمار‌هایی که به دست آمده، از ۱.۵ میلیارد دلاری که گوشی‌های بالای ۶۰۰ یورو ارز از کشور خارج کردند، سهم آیفون ۱.۴ میلیارد دلار بوده؛ یعنی بیش از ۹۰ درصد این رده از گوشی ها، آیفون است.

 

*مقایسه ارزبری آیفون با برخی کالاها


برای درک بهتر وضعیت ارزی که این گوشی‌ها ار کشور خارج می‌کنند، باید مقایسه‌ای را با هم مرور کنیم. به گفته حسین یوسفیان، میزان واردات گوشی همراه در سال ۱۳۹۸، ۲.۴ میلیارد دلار بوده که از این میزان، گوشی‌های به اصطلاح لاکچری بالای ۳۰۰ یورو، ۳۵ درصد و نزدیک به ۸۴۰ میلیون دلار را به خود اختصاص داده‌اند که سهم گوشی‌های برند امریکایی «اپل» حدود ۵۰۰ میلیون دلار را بوده است.

این میزان ارزبری در حالی در سال ۹۸ رخ داد که که میزان واردات قطعات لوازم خانگی برای مونتاژ و تولید در داخل (به دلیل ممنوعیت واردات لوازم خانگی از سال ۹۷، فقط قطعات این صنعت امکان واردات دارد)، در سال ۹۸ نزدیک به یک میلیارد یورو بوده و همچنین به عنوان نمونه دیگر، واردات لاستیک خودرو‌های سنگین، ۲۵۰ میلیون یورو را به خود اختصاص داده اند. این درحالی است که سال ۹۷ به دلیل کمبود لاستیک خودروی سنگین، اغتشاشات گسترده‌ای توسط کامیون‌داران در کشور رخ داد.

*آیفون 1.4 و دارو 2.5 میلیارد دلار ارز خارج کردند؛ اولویت با کدام است؟

 این روند ادامه داشت به صورتی که دارو، بررسی آخرین وضعیت واردات کالای اساسی در سال گذشته نشان می‌دهد که از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا ۲۴ اسفندماه بیش از ۲۵.۹ میلیون تن به ارزش بیش از ۱۴.۷ میلیارد دلار هفت قلم کالای اساسی با ارز ترجیحی وارد کشور شده است که از این میزان ۲۱.۷ هزار تن به ارزش بیش از ۲.۵ میلیارد دلار به دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی اختصاص دارد. این در حالی است که آیفون با ۱.۴ میلیارد دلار واردات در این سال، معادل بیش از ۵۰ درصد دارو ارز از کشور خارج کرده است.


با توجه به کمبود‌های دارویی و برخی مواد اولیه تولید در کشور، همچنین مشکلاتی که به دلیل افزایش جهانی قیمت نهاده‌های دامی و کشاورزی در سر راه کشور است و از طرفی هم تحریم‌ها علیه ما به قوت خود باقیست، به نظر می‌رسد دولت و سایر دستگاه‌های تصمیم‌گیر باید در تخصیص ارز به کالا‌های مختلف به مدیریت صحیحی برسند تا خدایی ناکرده مشکلی برای مردم کشور به وجود نیاید.

پایان پیام//

برچسب ها: گوشی آیفون ، ارز ، دلار ، موبایل ، خضریان ، راغفر ، دارو ، تجهیزات پزشکی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000RHW

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: گوشی آیفون ارز دلار موبایل خضریان راغفر دارو تجهیزات پزشکی گوشی های بالای ۶۰۰ یورو ممنوعیت واردات ۵ میلیارد دلار ۴ میلیارد دلار بالای ۳۰۰ یورو واردات موبایل کشور خارج واردات گوشی گوشی ها تلفن همراه سال گذشته دلار ارز سال ۱۴۰۰ کالا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۰۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاوت های آیفون 13 و 13 پرو در چیست ؟

شرکت اپل در سال 2021 موفق به عرضه موبایل‌های سری آیفون 13 و 13 پرو شد. این 2 محصول به‌دلیل قابلیت‌های جذابی که داشتند خیلی زود توانستند در بازارهای جهانی جای آیفون سری 12 و 12 پرو را بگیرند و حتی عرضه سری 14 نیز نتوانست از محبوبیت این کالاها کم کند.

با توجه به اینکه درحال‌حاضر تنها خرید سری آیفون 13 در ایران به‌صورت قانونی امکان‌پذیر بوده و ضمن اینکه مدل پرو از قیمت بیشتری برخوردار است، باید پیش‌از خرید به مقایسه بین این 2 محصول و تفاوت‌های آن‌ها بپردازید تا انتخاب بهتری داشته باشید. در این مقاله اطلاعات لازم درخصوص تفاوت‌های این 2 موبایل پرطرفدار در اختیار شما قرار داده می‌شود، برای آگاهی از آن‌ها تا انتهای متن همراه ما باشید.

 بررسی تفاوت های میان آیفون 13 و 13 پرو

به‌طور کلی باید گفت آیفون 13 و 13 پرو از محبوب‌ترین محصولات شرکت اپل به‌شمار می‌آیند و هر 2 قابلیت‌های خاص خود را دارند. بااین‌حال شرکت اپل با درنظرگرفتن نیاز کاربران، در هرکدام از این موبایل‌ها امکانات اختصاصی تعیبه کرد تا افراد زمان خرید بتوانند محصول مورد نیاز خود را راحت‌تر انتخاب کنند.

آیفون 13 و مدل پروی آن شباهت‌های زیادی به یکدیگر دارند و تفاوت‌ آن‌ها تنها در چند مورد خلاصه می‌شود. با توجه به قیمت بالاتر مدل پرو، باید بررسی کرد که کدام گوشی آیفون 13 ارزش خرید بیشتری دارد؟ در ادامه به بررسی این موارد می‌پردازیم.

تفاوت آیفون 13 و 13 پرو در طراحی ظاهری

مهم‌ترین تفاوت ظاهری که بین این 2 مدل گوشی وجود دارد تعداد و نحوه قرارگیری دوربین‌ آن‌ها است، به‌گونه‌ای که در آیفون 13 تنها 2 لنز دوربین به‌صورت مورب در پشت موبایل قرار دارد.

در مقابل، آیفون 13 پرو با بهره‌مندی از 3 ماژول دوربین بزرگ‌تر، جذابیت ظاهری بیشتری پیدا کرده است. معمولا افراد در یک نگاه و با توجه به تعداد دوربین‌ها می‌توانند مدل آیفون را تشخیص دهند.

تفاوت ظاهری دیگری که در این 2 محصول دیده می‌شود به نوع شیشه تعبیه‌شده در پشت آن‌ها برمی‌گردد. در واقع شیشه‌ای که برای مدل 13 مورد استفاده قرار گرفته‌اند از نوع استاندارد بوده و این قطعه در گوشی آیفون 13 پرو، Textured Matte glass است.

ضمن اینکه شرکت اپل، آیفون 13 پرو را در رنگ‌بندی خنثی و خاص‌تری شامل گرافیت، طلایی، نقره‌ای و سبز عرضه کرد که نسبت به مدل 13 با رنگ‌های سفید، مشکی، سبز، صورتی و قرمز توجه بیشتری را به‌ خود جلب کردند.

تفاوت آیفون 13 و 13 پرو در نمایشگر

نمایشگرهای  Super Retina XDR OLEDمورد استفاده در گوشی‌های آیفون 13 و 13 پرو، هر 2 یک اندازه دارند و این سایز 6.1 اینچ است. البته میزان روشنایی نمایشگر در این محصولات متفاوت است.

در آیفون 13 شاهد ارائه روشنایی 800 و حداکثر 1200 نیت هستیم. درحالی‌که آیفون 13پرو قابلیت ارائه روشنایی 1000 و حداکثر 1200 را دارد و در این زمینه بهتر عمل می‌کند.

یکی دیگر از مهم‌ترین تفاوت‌های بین نمایشگر این 2 محصول بهره‌مندی آیفون 13 پرو از قابلیت ProMotion است. این قابلیت باعث ایجاد حالتی تطبیق‌پذیر می‌شود، به‌گونه‌ای که نرخ تازه‌سازی نمایشگر با توجه به شرایط، بین 120 هرتز تا 10 هرتز (حالت ذخیره باتری) تغییر می‌کند.

با توجه به اینکه بسیاری از موبایل‌های هوشمند موجود در بازار از نرخ تازه‌سازی 120 هرتز پشیبانی می‌کنند عدم بهره‌مندی آیفون 13 از این فناوری، یک نقطه‌ضعف مهم برای این محصول و یک مزیت خوب برای 13 پرو محسوب می‌شود.

تفاوت بین دوربین آیفون 13 و 13 پرو

بسیاری از کاربران، موبایل‌های شرکت اپل را تنها برای کیفیت دوربین آن‌ها انتخاب می‌کنند. ازاین‌رو متوجه می‌شویم با 2 گوشی محبوب با دوربین‌های قدرتمند روبه‌رو هستیم که البته تفاوت‌هایی نیز با یکدیگر دارند.

مهم‌ترین تفاوت به تعداد دوربین برمی‌گردد که این قطعه در آیفون 13، 2 عدد و در مدل پرو، 3 عدد است. ازنظر کیفیت نیز باید گفت دوربین‌های تعبیه‌شده در این 2 موبایل دارای روشنایی بهتر، سنسور سریع‌تر و گستره رنگی بالاتری نسبت به نسل قبلی خود هستند.

تفاوت آیفون 13 و 13 پرو در نحوه ضبط فیلم

این 2 محصول و به‌طور کلی تمام مدل‌های سری آیفون 13 از قابلیت ضبط ویدیو با کیفیت 4k برخوردارند و ازاین‌رو شاهد ضبط ویدیوهای باکیفیت توسط این موبایل‌ها هستیم. اما کدام مدل در ضبط ویدیو عملکرد بهتری ارائه می‌دهد؟

یکی از قابلیت‌های مدل 13 پرو که آن را از آیفون 13 متمایز می‌کند بهره‌مندی از لنز تله‌فوتو است. ضمن اینکه مدل پرو از قابلیت ضبط ویدیو با استفاده از ProRes پشتیبانی می‌کند و این موضوع باعث برتری آن شده است.

البته باید گفت آیفون 13 پرو با حافظه 128 گیگابایتی از این ویژگی بهره‌مند نیست. در واقع این نسخه از مدل 13 پرو از قابلیت ProRes با امکان ضبط 4k پشتیبانی نمی‌کند و با استفاده از آن، تنها می‌توانید فیلم‌هایی با کیفیت 1080 پیکسل ضبط کنید.

تفاوت آیفون 13 و 13 پرو در چگونگی عملکرد

بسیاری از کاربران زمان خرید گوشی آیفون 13 در مدل‌های مختلف تنها به کارایی و عملکرد محصول توجه می‌کند. دراین‌خصوص باید گفت شرکت اپل در تمام مدل‌های این سری از پردازنده‌ای قدرتمند با نامA15 Bionic  اپل استفاده کرده است.

این پردازنده 5 نانومتری با بهره‌مندی از 6 هسته، قابلیت اجرای برنامه‌های سنگین در کوتاه‌ترین زمان را دارد. طبق ادعای این شرکت، پردازنده 5 نامتری آن، 50درصد سریع‌تر از سایر رقبا عمل می‌کند. ازاین‌رو باید گفت تمام محصولات سری 13 از عملکرد خوبی درزمینه پردازش و اجرای برنامه‌ها بهره‌مند هستند.

در مقایسه عملکرد گرافیکی این 2 محصول باید گفت مدل پرو از یک پردازنده 5 هسته‌ای برخوردار است و ازاین‌رو عملکرد بهتری نسبت به آیفون 13 با پردازنده 4 هسته‌ای ارائه می‌دهد.

تفاوت آیفون 13 و 13 پرو در قدرت باتری

به‌طور کلی باید گفت شرکت اپل درخصوص ظرفیت باتری گوشی‌های خود اطلاعات خاصی ارائه نمی‌دهد اما با توجه به تست‌هایی که روی این محصولات انجام شد باید گفت آیفون 13 پرو و پرومکس ظرفیت بیشتری دارند و برای مدت طولانی‌تری روشن می‌مانند.

حال با یک شناخت کلی از گوشی‌های آیفون 13 و 13 پرو می‌توانید برای خرید یکی از آن‌ها تصمیم بگیرید. فروشگاه دیجی‌کالا در خرید این محصولات به‌صورت اورجینال و با مناسب‌ترین قیمت به شما کمک می‌کند.

جمع‌بندی

مهم‌ترین تفاوت آیفون 13 و 13 پرو به تعداد دوربین‌های تعبیه‌شده روی آ‌ن‌ها، قدرت باتری، عملکرد پردازنده گرافیکی، طراحی ظاهری و میزان روشنایی نمایشگر آن‌ها برمی‌گردد. ضمن اینکه آیفون پرو گران‌تر از مدل 13 است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • تفاوت های آیفون 13 و 13 پرو در چیست ؟
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • ممنوعیت استفاده از آیفون در مراکز نظامی کره جنوبی
  • قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ سلاطین بازار موبایل چقدر فروخته می‌شوند؟
  • جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی
  • جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی/ چقدر ارز پرداخت شد؟
  • واردات سازهای لاکچری آزاد می‌شود؟