Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، «مجید تخت روانچی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نشست روز سه شنبه ۲۶ آوریل شورای امنیت در مورد تحولات سیاسی و بشردوستانه سوریه اظهار داشت: در بیش از یک دهه از آغاز جنگ در سوریه، نیازهای بشردوستانه در این کشور به بالاترین حد خود رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارش اخیر دبیرکل سازمان ملل حاکی از آن است که ۱۴.۶ میلیون نفر به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند که افزایش ۱.۲ میلیون نفری نسبت به سال ۲۰۲۱ را نشان می‌دهد. بر اساس همین گزارش، رکود اقتصادی حاد و سریع و همچنین اثرات مرتبط با تغییرات آب و هوا، به عنوان محرک‌های اصلی و جدید نیازهای بشردوستانه ظاهر شده‌اند.

نماینده دائم کشورمان افزود: بحران اقتصادی کنونی بر مردم عادی، به ویژه کودکان، زنان، سالمندان و افراد دارای معلولیت تأثیر گذاشته است. با توجه به وضعیت وخیم انسانی، لغو تحریم‌های یکجانبه علیه مردم سوریه بیش از هر زمان دیگری حیاتی است. این اقدامات غیرقانونی پیامدهای فاجعه باری در تمام جنبه‌های زندگی مردم داشته است و مغایر با قطعنامه ۲۵۸۵ شورای امنیت در رابطه با پروژه‌های بازیابی زودهنگام است.
سفیر کشورمان در ادامه تاکید کرد که تلاش‌های بشردوستانه کنونی باید بر حمایت از پروژه‌های بازیابی و بازسازی زودهنگام، حصول اطمینان از عملیات مستمر پروژه های آب، برق، آموزش، و امکانات پزشکی، و ارائه خدمات اساسی، مطابق با قطعنامه ۲۵۸۵ (۲۰۲۱) متمرکز باشد و شورای امنیت باید با جدیت تلاش کند تا اطمینان حاصل کند که قطعنامه ۲۵۸۵ به طور مناسب و به شیوه‌ای متوازن و مؤثر، به ویژه در زمینه پروژه‌های بازیابی زودهنگام و لغو تحریم‌های یکجانبه اجرا می‌شود. 
تخت روانچی گفت: نباید اجازه داد که شرایط سیاسی پروژه‌های بازیابی زودهنگام و همچنین کمک‌های بشردوستانه در سوریه را مسدود کند. ما از تلاش‌های دولت سوریه، آژانس‌های سازمان ملل و شرکای بشردوستانه برای گسترش دامنه و گستره عملیات‌های امدادی بشردوستانه به صورت مستمر قدردانی می‌کنیم.
وی در ادامه افزود: ما بار دیگر درخواست خود را برای پایان دادن به غارت منابع طبیعی سوریه به ویژه نفت و محصولات کشاورزی توسط نیروهای خارجی تکرار می‌کنیم. این اقدام جنایتکارانه نه تنها حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه، قطعنامه‌های مربوطه شورای امنیت و منشور ملل متحد را نقض می‌کند، بلکه تأثیر منفی بر تلاش‌ها و اقداماتی که برای احیای اقتصاد سوریه انجام می‌شود، دارد.

دیپلمات ارشد کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران از ابتکاراتی که برای تسهیل بازگرداندن پناهندگان و آوارگان داخلی حمایت می‌کند و آمادگی دارد تا برای موفقیت چنین تلاش‌هایی کمک کند.
 نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل اضافه کرد: پس از بیش از یک دهه درگیری در سوریه، آشکار شده است که تنها یک راه‌حل برای بحران سوریه وجود دارد و آن یک فرآیند سیاسی به رهبری سوریه، تحت هدایت سوریه و با تسهیل سازمان ملل است.

وی افزود: بحران سوریه بدون پایان اشغالگری و ریشه کن کردن تهدیدهای تروریستی قابل حل نیست.
نماینده ایران در ادامه بار دیگر بر تعهد کشورمان به حاکمیت، تمامیت ارضی، وحدت و استقلال سیاسی سوریه و تلاش‌های آن برای مبارزه با تروریسم تاکید و نقض مکرر حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه توسط رژیم اسرائیل را محکوم کرد.

تخت روانچی گفت: ما از شورای امنیت می‌خواهیم که این رژیم را در قبال این گونه اقدامات تجاوزکارانه و خباثت آمیز و همچنین تهدیدهای آشکارش برای استفاده از زور علیه سایر کشورهای منطقه که صلح و امنیت منطقه را به خطر می‌اندازد، پاسخگو بداند.
تخت روانچی در این نشست همچنین اظهار داشت: جنگ علیه تروریسم نباید بهانه‌ای برای تضعیف حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه باشد. حضور غیرقانونی نیروهای خارجی در بخش‌هایی از سوریه که شرایط ایده‌آلی را برای فعالیت‌های تروریستی ایجاد کرده است، باید فورا پایان یابد.

وی در پایان گفت: ایران به تماس‌های خود را با دولت سوریه، فرستاده ویژه سازمان ملل و شرکای خود در روند آستانه حفظ می‌کند تا به پایان دادن به بحران و کاهش درد و رنج مردم سوریه در اسرع وقت کمک کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مجید تخت روانچی نماینده دائم ایران در سازمان ملل تروریسم پروژه های بازیابی شورای امنیت تمامیت ارضی تخت روانچی سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۱۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت:در راستای اجرای طرح ساماندهی خروج دام، احشام اهالی ۲۴ روستا و آبادی محاط جنگل در گلستان کوچ داده شده است.

به گزارش خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو، حمید سلامتی در بازدید از مناطق جنگلی گالیکش در شرق گلستان اظهار کرد: در طرح ساماندهی خروج دام، اراضی به تصرف دولت درآمده و مناطق بعد از خروج دام جنگلکاری می‌شود.

وی افزود: در راستای اجرای طرح ساماندهی خروج دام ۲۴ روستا و آبادی محاط جنگل در گلستان کوچ داده شده و بالغ بر ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار به سطح جنگل‌های استان افزوده شده است. 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: طرح ساماندهی و خروج دام از جنگل‌ها در روستای عرب کلو و خسرو آباد در سال ۱۳۷۹ شروع شده است.

سلامتی ادامه داد: در روستای عرب کلو ۳۳ خانوار دایم و ۴ خانوار موقت با ۱۹ دامدار حضور داشتند؛ در روستای خسروآباد هم، ۲۶ خانوار دائم و یک خانوار موقت با ۱۲ دامدار حضور داشتند. ۱۲۱ نفر در طرف قرارداد با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در روستا‌های این طرح کوچ داده شده است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: در اجرای این طرح حدود ۷۰۰ هکتار جنگلکاری با گونه‌های پهن برگ و سوزنی برگ شده است که حدود ۳۰۰ هکتار زمین‌های خود روستا و ۴۰۰ هکتار جنگل‌های مخروبه در آن محدوده بوده است. 

سلامتی افزود: با اجرای این طرح بخش۷ وسیعی از جنگل‌های منطقه به دلیل حذف عوامل تخریب مثل حضور دام و خانوار‌های جنگل نشین با جنگلکاری بازسازی و احیا شده است که در توسع‌ها جنگل و حفظ منابع آب و خاک تاثیر بسیار مطلوبی داشته است. 

وی گفت: طرح ساماندهی و خروج دام از جنگل‌ها یکی از طرح‌های خوب بوده است که به دلیل عدم وجود اعتبار تداوم پیدا نکرده است.

طبق گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، در این استان شمالی با مساحتی نزدیک به ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و دارای سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی وجود دارد که ۴۵۲ هزار هکتار آن را عرصه جنگلی هیرکانی است.

دیگر خبرها

  • تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • ارتش ترکیه نیروی کمکی به شمال سوریه اعزام کرد
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • لزوم تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی
  • گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • التهابات بازار خودرو، ارز و مسکن کاهش می‌یابد
  • غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم