Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@10:21:08 GMT

هر چیزی را نمی‌توانیم پای امتحان الهی بگذاریم

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۸۲۳۱۴

هر چیزی را نمی‌توانیم پای امتحان الهی بگذاریم

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام علی رضائیان در برنامه تلویزیونی «بدون توقف» در خصوص اینکه چطور با وجود وابستگی‌ها و سختی‌های دنیا می‌توان به آرامش رسید، عنوان کرد: سختی‌ها عملاً بزرگترین سنگی است که در زندگی مطلوب خودش را نشان می‌دهد، یکی از تابلوهای زندگی مطلوب رضایتمندی است که رضایتمندی هم کاذب و واقعی دارد، رضایتمندی واقعی واقعاً سختی دارد، اما وقتی به واقعیت زندگی نگاه می‌کنم و می‌بینم که اساساً واقعیت‌های دنیا با سختی پیچیده است، حتی لذت‌های ما هم با سختی است و تاوان دارد، پس آن وقت به این رضایتمندی از زندگی می‌رسم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به اینکه اولین محور رضایتمندی واقعی این است که این بهترین بی‌نهایت در حال رشد است، گفت: من باید نگاه کنم که باید این سختی‌ها را منحل کنم یا حل کنم، منحل این است که مثل مُسکّنی که انسان را آرام می‌کند عمل کنیم و بی‌خیال آنها بشویم، اما حل کردن این است که به سختی‌ها به عنوان مانع نگاه نکنیم و آن را مقدمه پرش ببینیم، آن وقت سختی آسان و لذت‌بخش می‌شود، دیگر اینکه وقتی به عاقبت این سختی و رنج نگاه می‌کند که پاداشی همچون ابدیت و جاودانگی در انتظار اوست، این سختی هم برایش شیرین می‌شود.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه نوع نگاه انسان در مسیر باعث می‌شود که شکل سختی و دیدگاه و عملکرد ما عوض شود، اظهار کرد: حالا این را در مشکلات اقتصادی و فرهنگی و دیگر تکثیر کنید، ما نیامدیم اینجا در مورد حل مشکلات صحبت کنیم، اما رضایتمندی که تابلوی اصلی زندگی مطلوب است در هر صورتی می‌تواند محقق شود، چه زمانی که فرد در اوج ثروت و امکانات است و چه زمانی که اینطور نیست، یعنی این رضایتمندی باید در درون فرد محقق شود.

رضائیان همچنین یادآور شد: من یک مبدأ و مقصدی دارم و هر چه نزدیک می‌شوم این نزدیک شدن شاخص رضایتمندی است، لذا هر امری که با این سازگار نباشد ما را از رضایتمندی دور می‌کند، در زندگی هم همین‌طور است یک جایی فکر می‌کند باید بماند یعنی وابستگی دارد، اما یک وابستگی کمک به رفتن و رشد می‌کند که خوب است، اما اگر وابستگی ما را از مقصد دور می‌کند این مانع است و وابستگی مطلوب نیست.

وی ادامه داد: نکته دیگر این است که به این آسیب هم دقت کنیم نباید هر جا مشکلی پیش آمد بگوئیم نه خدا خواست که اینطور شود، شاید این مشکل به دلیل بد عمل کردن ما یا نظام اقتصادی بوده، چون خدا به من اختیار داده، هر چیزی را نمی‌توانیم پای امتحان الهی بگذاریم، اینکه مثلاً در یک موضوع اقتصادی کاملاً فکر کنم و با کارشناسان مشورت کنم بعد ورشکسته شوم آن وقت امتحان الهی است، در غیر این صورت شاید مشکل از ما بوده، یک جاهایی ما می‌خواهیم خودمان را توجیه کنیم و اشتباهات خودمان را گردن امتحان الهی بیندازیم، این درست نیست.

این کارشناس دینی همچنین توضیح داد: در این گام رضایتمندی که تابلوی اصلی رفتار ماست، هر چه از نقطه الف به مقصد نزدیک‌تر شوم اینجا رضایتمندی حاصل می‌شود، اما اگر مقصد را پیدا نکنم مثل مسافری هستم که راه را گم کرده و از رضایتمندی هم دور می‌شوم. ما در بیان صفات خدا به یک واژه رسیدیم که آن غنی به ذات و کمال مطلق بودن است، یعنی همه خیرات را بی‌نهایت دارد، حالا شما خودتان را مخلوق او حس کنید، در رضایتمندی اگر انسان حس ذره‌پروری و رشد نداشته باشد به رضایتمندی نمی‌رسد و همین‌جا آثار زندگی مطلوب خودش را نشان می‌دهد.

رضائیان در پایان با اشاره به اینکه کار و ثروت و ازدواج و رفاقت یک مقدار زیادی برای آرامش ماست، تصریح کرد: اما ما آرامش و آسایش را با هم اشتباه گرفتیم، آسایش یعنی امکانات در حالی که ممکن است یک جایی آسایش باشد اما آرامش نباشد چون آن امر درونی محقق نشده، پس ما در این آسایش به دنبال آرامش می‌گردیم حالا باید ببینیم آرامش واقعی چطور محقق می‌شود، عواملی ما را دچار اضطراب می‌کند که یک سری از آنها خوف نسبت به آینده و یک سری حزن نسبت به گذشته است، یک مقدارش هم به دلیل ندانستن است و زندگی ما را همین‌ها دربرگرفته و این حال ما را عوض کرده است، پس این نوع نگاه به زندگی است که زندگی مطلوب را شکل می‌دهد.

کد خبر 5474735 سمانه نوری زاده قصری

منبع: مهر

کلیدواژه: برنامه تلویزیونی بدون توقف مجمع عالی حکمت اسلامی برنامه بدون توقف فعالیت های قرآنی ماه رمضان 1401 ماه امید ماه مبارك رمضان قرآن قرآن کریم نهج البلاغه مسجد امام علی ع نمایشگاه قرآن شب قدر آیت الله خامنه ای امام خمینی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی زندگی مطلوب امتحان الهی سختی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۲۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان رنج بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز عشایر/ حوزه‌های امتحان کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت

سرپرست آموزش و پرورش عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: مجوز برگزاری امتحان نهایی متوسطه در سه آموزشگاه استان اخذ شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، علی رحیم امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: ۴ درصد جمعیت دانش‌آموزان کهگیلویه و بویراحمد یعنی ۳۷۱۱ دانش‌آموز را، دانش‌آموزان عشایری تشکیل می‌دهند.

وی افزود: مناطق عشایری گچساران، زیلایی، پشت کوه جلیل و عشایر استان‌های بوشهر، فارس، چهارمحال‌وبختیاری و اصفهان زیر پوشش مدارس عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارند.

رئیس آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیش از ۵۳۰ نفر نیروی آموزشی و اداری کار آموزش ۳۷۱۱ دانش‌آموز عشایر را در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ برعهده دارند.

وی تصریح کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته امتحانات نهایی پایه متوسطه سال جاری برای نخستین‌بار در مدارس عشایری دخترانه سرآبتاوه، شهید اندرخورپوله و سیدالشهدای چهارتخته برگزار می‌شود.

رحیمی خاطرنشان کرد: پیش از این امتحانات پایان سال تحصیلی مقطع متوسطه در مدارس امام «محمد باقر موشمی، امام هادی برد پهن، نخبگان گنجه‌ای و امام علی پهون» برگزار می‌شد.

وی افزود: دانش‌آموزان پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم کهگیلویه و بویراحمد در صورت اخذ نشدن این مجوز باید کیلومترها راه سخت‌گذر را با خودرو یا موتور سیکلت برای شرکت در این آزمون می‌پیمودند.

رئیس آموزش و پرورش عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۱۲۰ دانش‌آموز در چهار حوزه امتحانی مذکور، افزون بر خطرات جاده‌ای هزینه‌های زیادی را برای طی مسیرهای سخت گذر می‌پرداختند.

وی تصریح کرد: آزمون نهایی پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم برای دانش‌آموزان استان در هفت حوزه برگزار می‌شود.

رحیمی خاطرنشان کرد: دانش‌آموزان مقطع ابتدایی عشایر به‌صورت ثابت، نیمه‌ثابت و سیار زیر پوشش آموزش‌های تحصیلی این اداره کل قرار گرفته‌اند.

کد خبر 750721

دیگر خبرها

  • پیگیری نارضایتی شهروندان همدانی از خدمات راه آهن
  • نکونام:می دانستیم بازی سختی داریم
  • ۲ دهه خدمت در منطقه محروم / روایت معلم غلامانی از زندگی معلمی
  • ۷ چیزی که فقط افرادی که در خانواده ای با روابط سمی بزرگ شده اند درکشان می کنند
  • آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است/ اسلام «زن‌» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد
  • هدفگذاری تامین اجتماعی برای ارتقاء سلامت و رضایتمندی کارگران
  • ویسی به سیم آخر زد؛ اصلا 10 میلیارد جریمه کنید، در جمهوری اسلامی ایران زندگی می‌کنیم و این می‌شود عدالت؟!
  • پایان رنج بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز عشایر/ حوزه‌های امتحان کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت
  • چه نوع سؤالاتی در امتحان نهایی طرح می‌شود؟
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید