Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بین‌الملل خبرگزاری فارس، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا دیروز (سه‌شنبه) در اظهاراتی در کنگره مدعی شد، تلاش‌ها برای ترور «مایک پامپئو» وزیر خارجه سابق آمریکا واقعی و ادامه‌دار است.

به گزارش روزنامه «ساوت چاینا مورنینگ پست»، بلینکن هنگام شهادت در مقابل هیأتی در سنا، جزئیاتی را که ماه گذشته در گزارش حساس وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شد، تأیید کرد که ترتیبات امنیتی برای وزیر سابق این کشور از جمله حفاظت شبانه‌روزی دولت ایالات متحده از وی را شامل می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بلینکن گفت: مطمئن نیستم که در یک فضای باز چه بگویم، اما اجازه دهید به طور کلی بگویم که یک تهدید مداوم علیه مقامات آمریکایی، چه کنونی و چه سابق، وجود دارد. ما در حال حصول اطمینان هستیم و تا هر زمان که طول بکشد اطمینان حاصل خواهیم کرد که از مردم (مقامات) خود، چه حال و چه سابق، در صورت تهدید محافظت می‌کنیم.

پامپئو وزیر امور خارجه سابق آمریکا و مدیر سیا در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، از طراحان رویکرد سختگیرانه دولت ترامپ در قبال تهران، اعمال مجدد تحریم‌ها پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران و حمایت از ترور ناجوانمردانه سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی بود.

طبق گزارش وزرات خارجه آمریکا به کنگره در ماه گذشته، همه وزرای خارجه سابق آمریکا به طور خودکار پس از پایان کار، به مدت ۱۸۰ روز از سوی اداره امنیت دیپلماتیک وزارت امور خارجه این کشور حفاظت می‌شوند؛ اما بلینکن مکرراً به دلیل «تهدید جدی و معتبر از سوی یک قدرت خارجی یا عامل یک قدرت خارجی ناشی از وظایفی که پامپئو وزیر سابق انجام داده»، این حفاظت را برای در دوره‌های ۶۰ روزه تمدید کرده است.

بر اساس این گزارش، این وزارتخانه ماهانه بیش از دو میلیون دلار برای محافظت از پامپئو و برایان هوک از دستیاران ارشد سابق او که نماینده ویژه آمریکا در امور ایران بود، هزینه می‌کند و تا به امروز بیش از ۱۳ میلیون دلار هزینه کرده است.

بلینکن در پاسخ به سوال سناتور جمهوری‌خواه «تد کروز» از تگزاس که از وی پرسید آیا دولت بایدن از ایران می‌خواهد که متعهد شود «وزیر خارجه سابق را نکشد»، گفت: «آن‌ها می‌دانند که برای رسیدگی به این مشکل باید چه کاری انجام دهند و این کاملاً ساده است. در چارچوب هرگونه تعاملی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم با ایرانی‌ها داریم، یکی از پیام‌های محکمی که به آن‌ها می‌فرستیم این است که باید هدف قرار دادن مردم ما را متوقف کنند». 

به نوشته این رسانه چینی، وزارت امور خارجه آمریکا به درخواست برای اظهارنظر بیشتر پاسخ نداد. یکی از نمایندگان پامپئو هم از اظهارنظر خودداری کرد.

دولت بایدن از ژانویه نگران تهدیدات علیه پامپئو و هوک بوده است. «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا در آن زمان مدعی شد: اشتباه نکنید. ایالات متحده آمریکا از شهروندان خود محافظت و از آن‌ها دفاع خواهد کرد. ما به عنوان آمریکایی، در زمینه سیاست اختلاف نظر داریم. ما در مورد سیاست ایران اختلاف نظر داریم. اما در عزم خود در برابر تهدیدها و تحریکات متحد هستیم. در دفاع از مردم خود متحد هستیم.

دولت آمریکا به ریاست دونالد ترامپ ۱۳ دی‌ماه سال ۱۳۹۸ سردار سلیمانی و شماری از همراهان ایشان را در نزدیکی فرودگاه بغداد به شهادت رساند. «اگنس کالامارد» گزارشگر ویژه سازمان ملل این قتل را غیرقانونی دانسته و بهانه‌های آمریکا در توجیه آن را رد کرده است. گزارش‌های مختلفی حاکی است که پامپئو یکی از اصلی‌ترین افراد دخیل در تصمیم دولت ترامپ برای تصمیم سردار سلیمانی بوده است.  روزنامه گاردین در گزارشی مردادماه سال ۱۳۹۹ با هشدار درباره دیدگاه‌ها و مواضع خطرناک مایک پامپئو نوشته بود این وزیر خارجه آمریکا بود که رئیس‌جمهور این کشور را به صدور فرمان ترور سردار شهید قاسم سلیمانی مجاب کرد.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: آنتونی بلینکن مایک پامپئو برایان هوک وزیر خارجه آمریکا سردار سلیمانی خارجه آمریکا خارجه سابق امور خارجه وزیر خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۳۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خداحافظی سرد با بلینکن در چین+ عکس

رسانه‌های چینی با انتشار عکسی مراسم خداحافظی سرد از وزیر خارجه آمریکا را به نمایش گذاشتند.

به گزارش مشرق، با مشاهده تصاویر ثبت شده در رسانه‌های چینی مشخص می‌شود، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا حین ورود به چین نه تنها با استقبال سردی روبرو شد، بلکه خداحافظی سردی نیز داشت و تنها سفیر آمریکا در چین او را بدرقه کرد.

بر اساس گزارش رسانه ها، هیچ یک از مقامات چینی به بدرقه وزیر امور خارجه آمریکا را در فرودگاه پکن نرفتند و فقط نیکلاس برنز سفیر آمریکا در چین رئیسش را بدرقه کرد.

آنتونی بلینکن اخیراً به چین سفر کرد ولی از همان دقایق اولیه حضور او در چین باعث سردرگمی کارشناسان شد. به ویژه، گارلند نیکسون، کارشناس علوم سیاسی، در مصاحبه با ایزوستیای روسیه اشاره کرد که بسیار می‌گوید که وزیر امور خارجه به شانگهای وارد شد، نه به پکن.

این موضوع به دلیل عدم اهمیت سفر بلینکن برای رسانه‌های چینی بود که پوشش چندانی به عمل نیاوردند.

نیکسون خاطرنشان می‌کند که یک پروتکل دیپلماتیک می‌تواند نشان دهنده عدم احترام مناسب به هیئت آمریکایی باشد. این کارشناس تاکید می‌کند که پروتکل دیپلماتیک برای چین بسیار مهم است و این کشور از آن برای بیان اظهارات سیاسی استفاده می‌کند.

علاوه بر این، در فیلم ملاقات بلینکن پس از ورود به چین، بینندگان متوجه شدند که مراسم به اصلاح استقبال از او بدون پروتکل‌های دیپلماتیک یعنی بدون فرش قرمز و یک هیئت بزرگ استقبال کننده چینی برگزار شد.

به نظر می‌رسد مقامات چینی می‌دانستند بلینکن با چه هدفی به این کشور سفر کرده است. چرا که او در دیدار با همتای چینی خود طبق معمول زبان تهدید و امر و نهی علیه پکن را اتخاذ کرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

دیگر خبرها

  • خداحافظی سرد با بلینکن در چین+ عکس
  • کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر به‌عنوان ابزار سیاسی علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند
  • کره شمالی : آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می کند
  • دیدار بلینکن با رئیس‌جمهور چین و تاکید بر حل اختلافات
  • آنتونی بلینکن بار دیگر به تل‌آویو سفر می‌کند
  • سکوت بلینکن درباره دستگیری ۵۵۰ دانشجو و ادعای دموکراسی در آمریکا
  • نظر مقام سابق موساد از شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها در ایران
  • بلینکن: چین می‌تواند نقش میانجی‌گر را در خاورمیانه ایفا کند
  • مقام سابق موساد: ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است
  • حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن