Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بین‌الملل خبرگزاری فارس، روزنامه «اسرائیل هیوم»، امروز (چهارشنبه)، خبر داد که آنکارا به درخواست تل‌آویو از ورود ده‌ها نفر از اعضای جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) به خاک ترکیه ممانعت به عمل آورده است.

پایگاه خبری «عرب۴۸» به نقل از اسرائیل هیوم در این خصوص نوشت که انتقاد حماس از بیانیه اخیر ترکیه که در آن عملیات‌های اخیر در شهرهای اشغالی محکوم شد، به منزله پاسخ به رویدادهای دو ماه گذشته بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«حازم قاسم» سخنگوی حماس حدود دو هفته پیش اقدام ترکیه و بحرین در حمایت از تل‌آویو را محکوم کرده بود. سخنگوی حماس با تأکید بر اینکه عملیات فلسطینی‌ها در اراضی اشغالی یک اقدام «مقاومتی» بوده که «تمام قوانین بین‌المللی نیز آن را تضمین می‌کند»، بیان کرده بود: «این رژیم‌ها (ترکیه و بحرین) با مواضع ملت‌های خود که از فلسطین و مردم آن و مقاومت آن‌ها حمایت می‌کنند، هماهنگی بیشتری داشته باشند. ما از این کشورها می خواهیم که محکومیت‌ها را پس بگیرند و از مردم ما عذرخواهی کنند.»

اسرائیل هیوم می‌گوید که به‌ویژه پس از سفر «اسحاق هرتزوگ» رئیس اسرائیل به آنکارا و دیدار او با «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه، حماس خویشتن‌داری می‌کرده و از انتقاد از اقدامات ترکیه خودداری می‌کرده است.

اسرائیل هیوم در ادامه به نقل از یک منبع فلسطینی اضافه کرد: «این مسئله تنها مربوط به جلوگیری از ورودهای تصادفی [اعضای حماس به ترکیه] نبوده، بلکه آنکارا از ده‌ها نفر از فعالان حماس خواسته که خاک این کشور را ترک کنند. این عملا در دو ماه گذشته رخ داد و برخی از افراد مرتبط با شاخه نظامی حماس اخراج شدند.»

منبع مذکور که اشاره‌ای نیز به نام او نشده،‌ ادامه داد: «اسرائیل در ورای این اقدام قرار دارد و لیستی از نام‌ ده‌ها نفر را به منظور جلوگیری از ورود آن‌ها به خاک ترکیه به بهانه دست داشتنشان در یک سری اقدام نظامی برای آنکارا ارسال کرده است. به همین دلیل ترکیه‌ای‌ها به نزد مقامات حماس رفتند و به آن‌ها گفتند: "قول داده بودید که چنین چیزهایی را در خاک ما انجام ندهید. اکنون باید [خاک ترکیه را] ترک کنید.»

طبق گزارش اسرائیل هیوم، «مقامات ترکیه‌ به سران حماس ابلاغ کرده‌اند که با اسرائیل منافع اقتصادی دارند و نشانه‌هایی جدید مبنی بر بهبود روابط سیاسی‌شان وجود دارد.» این روزنامه صهیونیستی افزود که حماس «می‌داند اسرائیل در امور امنیتی ترکیه نفوذ دارد و اثر می‌گذارد به‌گونه‌ای که برخی از نمایندگان سرویس‌های امنیتی اسرائیل به ترکیه‌ای سفر کرده‌اند.»

طبق گزارش این رسانه عبری، «حماس دیگر دریافته است که همگرایی اسرائیل و ترکیه عملکرد و روند کار آن را در ترکیه تحت الشعاع قرار می‌دهد.» با این حال، اسرائیل هیوم گفت که هنوز برای صحبت از بحران روابط آنکارا و حماس زود است.

 روزنامه ترکیه‌ای «حریت» نیز در آستانه سفر هرتزوگ به ترکیه گفته بود که آنکارا حدود یک سال و نیم است که مذاکراتی محرمانه با تعدادی از کشورهای منطقه انجام می‌دهد که شاید هدف از آن پیدا کردن محل اقامت جدید برای اعضای حماس باشد. در ادامه این گزارش آمده بود، آنکارا به اطلاع حماس رسانده که اعضای نظامی این جنبش در ترکیه نخواهند ماند و ترکیه کمک نظامی به حماس نمی‌کند؛ اما فعالیت‌های سیاسی حماس در این کشور ادامه پیدا خواهد کرد.

این گزارش در حالی منتشر شد که پیش از آن، کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از چند مقام بلندپایه صهیونیست خبر داده بود که از جمله شروط تل‌آویو برای بهبود روابط با آنکار محدودیت فعالیت جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در ترکیه بوده است. کانال ۱۳ خبر داده بود که دستگاه امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در گفت‌و‌گوهای داخلی پیرامون ترکیه تأکید کرده است که هر گونه فرایند برای عادی‌سازی روابط باید شامل محدودیت فعالیت‌های حماس در ترکیه باشد.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: اسرائیل هیوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۳۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوغان: رادار ناتو در ترکیه موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل را رهگیری نکرد

به گزارش صدای ایران از انتخاب، اردوغان که در یک گردهمایی ابراز همبستگی با فلسطینیان از طریق ویدیو سخن می‌گفت، افزود: «مرکز راداری در کورجیک [استان ملطیه]هیچ ربط، ارتباط، و پیوندی با هیچ کشوری بجز امنیت کشورمان و متحدانمان ندارد و نمی‌تواند داشته باشد.»

رئیس جمهوری ترکیه در بخش دیگری از سخنانش مدعی شد کشورش روابط دیپلماتیک و تجاری با اسرائیل را کاهش داده و محدودیت‌های تجاری بیشتری علیه اسرائیل وضع خواهد کرد.


به گفته او، از منظر تجاری، ترکیه تنها کشوری است که در ۵۴ گروه کالایی محدودیت علیه اسرائیل وضع کرده است.

رئیس جمهوری ترکیه شنبه این هفته با یک هیئت حماس به سرپرستی اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، در استانبول دیدار کرد.

به گفته عباس ولی، استاد علوم سیاسی، ترکیه تحت رهبری اردوغان حماس را بر تشکیلات خودگردان فلسطینی ارجح می‌داند.

آلومینیوم، فولاد، محصولات ساختمانی، سوخت جت، و کود‌های شیمیایی از جمله محصولاتی هستند که ترکیه صادرات آنها به اسرائیل را محدود کرده است.

اسرائیل نیز در واکنش به این اقدام ترکیه، برخی محصولات این کشور را ممنوع کرده است.

دیگر خبرها

  • آنکارا: هدف قرار دادن اردوغان نشان دهنده وضعیت روانی فعلی اسرائیل است
  • اردوغان: رادار ناتو در ترکیه موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل را رهگیری نکرد
  • مذاکرات برای مبادله اسرا با حماس به بن‌بست رسید؟ | حماس: پاسخ اسرائیل را در مورد مذاکرات دریافت کردیم
  • حماس: پاسخ اسرائیل را در مورد مذاکرات دریافت کردیم
  • حماس: اسرائیل راهی جز مذاکره ندارد
  • سفر هیات مصری به تل‌آویو برای انجام مذاکرات
  • حماس یک گروه مقاومت در فلسطین است
  • پیشنهاد رژیم صهیونیستی برای انصراف از حمله به رفح در ازای توافق با حماس
  • منابع عبری: اسرائیل با آتش بس چند هفته ای موافقت خواهد کرد
  • منابع عبری: اسرائیل با آتش‌بس چند هفته‌ای موافقت خواهد کرد