Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس شورای عالی استانها، در نشست خبری خود به مناسبت روز ملی شوراها، به موضوعات مختلفی از جمله بودجه شورای عالی استانها، میزان تخلفات شوراها و همچنین برگزاری همزمان دو انتخابات ریاست جمهوری و شوراها پرداخت. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، پرویز سروری در نشست خبری خود که به مناسبت روز ملی شوراها برگزار شد، با اشاره به اینکه شوراها بزرگترین شبکه اجتماعی و برخاسته از دل مردم هستند اظهار کرد: شوراها به نوعی امانتدار آرای مردم هستند و این ظرفیت بزرگی است که در نظام جمهوری اسلامی شکل گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به ظرفیت‌های قابل توجه شوراها در کشور تصریح کرد: چیزی که امروزه با آن مواجه هستیم استفاده حداقلی از این ظرفیت است و این در حالی‌ست که شوراها ظرفیت عظیمی را دارند و به نوعی قانونگذار اهداف زیادی را برای شوراها تبیین کرده است ولی به دلیل اینکه ساختارمندی در این بخش صورت نگرفته است متأسفانه از ظرفیت حداکثری شوراها استفاده نمی‌شود.

رئیس شورای عالی استانها ادامه داد: در این دوره از شوراها ما دنبال این هستیم که استفاده از  ظرفیت شوراها را به حداکثر برسانیم و در واقع شورای استان به عنوان شورای فرادست نیاز به تحول جدی دارد و باید تحول در شوراها در تمام سطوح عملیاتی شود.

سروری گفت: برای ارتقاء شوراها باید تعامل نزدیکی با دولت، مجلس و قوه قضائیه داشته باشیم که با توجه به شرایط این تعامل نزدیک گسترده و فشرده در راستای هم‌افزایی فراگیر آغاز شده است تا بتوانیم نگاه حداقلی به شوراها را به نگاه حداکثری مبدل و شوراها را به جایگاه قانونی خود برسانیم.

وی با بیان اینکه در این مسیر باید چند اقدام مهم صورت بگیرد، افزود: در این مسیر ما به دنبال نظام جمع‌سپاری به عنوان یک اصل هستیم و این مسئله در دستور کار قرار دارد. همچنین باید موضوعات مختلف به عنوان مطالبات ملی در دستور کار شورای عالی قرار بگیرد به عنوان مثال باید تلاش کنیم که زمان صدور پروانه که موجب گلایه و ناراحتی مردم است را کاهش بدهیم و این مسئله باید در تمام کشور مورد توجه قرار بگیرد و زمان صدور پروانه و همچنین سوءاستفاده احتمالی و فرآیندهای غلط را با کاهش زمان صدور پروانه مرتفع کنیم.

رئیس شورای عالی استانها ادامه داد: در شورای شهر تهران در دوره چهارم یک سامانه تخصصی و غیرسیاسی تحت عنوان سامانه جامع مصوبات شکل گرفت که بر اساس آن تمام مصوبات از زمان شکل‌گیری بلدیه تا شورای چهارم بر روی این سامانه بارگذاری شد که بر اساس آمار و ارقام در یک بازه زمانی 4 ساله از عمر شورای چهارم بیش از 12 میلیون مراجعه به این سامانه ثبت شده است و در این دوره از شورای عالی استانها ما به دنبال توسعه سامانه جامع مصوبات به صورت کشوری هستیم تا تمام مصوبات در سطوح مختلف شوراها در این سامانه بارگذاری شود و پیش‌بینی می‌شود در یک بازه زمانی 6 تا یک ساله این سامانه آغاز به کار کند.

سروری همچنین به موضوع محیط زیست و آلودگی هوا و ... اشاره کرد و گفت: در راستای حفظ فضای سبز نیز باید یک وحدت رویه داشته باشیم به عنوان مثال در مسئله باغات که یک موضوع مشخص در شورای عالی استانها محسوب می‌شود این موضوعات باید پیگیری و از طریق مصوبات در راستای حفظ باغات اجرایی شود.

وی همچنین با اشاره به تعامل شورای عالی استانها با شورای نگهبان خاطر نشان کرد: در این بخش نیز باید این تعامل و هم‌افزایی را توسعه بدهیم. به طوریکه به نوعی ما شاهد تصویب برخی از مصوبات در شورای عالی استانها هستیم اما زمانی که این مصوبات به شورای نگهبان ارجاع داده می‌شود رد می‌شوند و در واقع ما باید به یک همزبانی در این بخش برسیم.

نایب رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: همچنین در تفسیری که شورای نگهبان از شوراها دارد نیز باید به یک نتیجه‌ای برسیم که این موضوعات و سایر موارد مرتبط با حوزه شورای نگهبان در دستور کار قرار دارند.

سروری گفت: متأسفانه برخی از طرح و لوایح از سوی شورای عالی استانها به مجلس می‌رود و بیش از 10 تا 12 سال در صف انتظار برای بررسی در صحن مجلس قرار دارند. باید فرآیند بررسی طرح‌ها و لوایح در مجلس شورای اسلامی بازنگری و اصلاح شود و در واقع طرح و لوایح ارسال شده از سوی شورای عالی استانها به مجلس در یک زمانبندی مشخص در کمیسیون مربوطه بررسی و سپس در صحن علنی مورد بررسی قرار بگیرد و این در حالی‌ست که در سالهای گذشته تنها چند طرح و لایحه با فشار به صحن علنی راه پیدا کرده‌اند.

وی همچنین به فعالیت سامانه ثبت تخلفات شورایی‌ها اشاره کرد و گفت: این سامانه در دوره گذشته راه‌اندازی شد که ظرفیت خوبی را برای ارتباط مردم با شوراها ایجاد کرده است و در واقع هموطنان به طور مستقیم موارد و تخلفات را در این سامانه ثبت کرده و به این تخلفات رسیدگی می‌شود که سال گذشته بیش از دو هزار مورد گزارش به این سامانه رسیده است و مورد پیگیری و بررسی قرار گرفته و ما در این دوره نیز به دنبال تقویت این سامانه هستیم.

رئیس شورای عالی استانها با اشاره به نکات مثبت سامانه ثبت تخلفات شوراها گفت: این سامانه به نوعی هشدار به مدیریت شهری در سطح کشور است که در معرض سنجش کشور قرار دارند و تقویت این سامانه به دبیرخانه شورای عالی استانها دستور داده شده است.

وی گفت: در سال گذشته 433 مورد تخلف از سوی شوراها در سطح کشور ثبت شد که بسیاری از آنها البته تبرئه شدند و میزان تخلفات شوراها زیر 4 دهم درصد در مقایسه با سایر دستگاه‌هاست که البته یک تخلف نیز نباید در نظام شورایی‌ها ثبت بشود چرا که این موضوع برای ما سخت و دشوار است.

سروری با اشاره به برگزاری همزمان برگزاری دو انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات شوراها در سطح کشور گفت: برگزاری این دو انتخابات با توجه به اینکه انتخابات ریاست جمهوری یک انتخابات سیاسی است و انتخابات شوراها یک انتخاب کاملا کارشناسی است به صلاح نیست و باید در این زمینه نیز راهکاری اتخاذ شود و زمان برگزاری آن تغییر کند.

وی با بیان اینکه برگزاری انتخابات شوراها می‌تواند به شکل استانی، محلی برگزار شود گفت: نیازی نیست که این انتخابات به صورت ملی و در یک روز برگزار شود و مثلا می‌توان این انتخابات را در یک بازه زمانی یک ماهه در استانهای مختلف برگزار کرد.

رئیس شورای عالی استانها در ادامه با بیان این جمله که داستان بودجه شوراها نیز داستان غم‌انگیزی است گفت: در این بخش ظرف و مظروف اصلا متناسب هم نیست به عنوان مثال 126 هزار نفر در عضویت جامعه شورایی هستند که از روز آغاز شوراها در هر دوره وارد شوارها می‌شوند که در این بخش نیز ما با مشکلاتی از جمله عدم آگاهی برخی افراد به قوانین و مقررات شورایی روبرو هستیم و به همین جهت باید موضوع آموزش مورد توجه قرار بگیرد و افراد تا زمانی که گواهی آموزشی را کسب نکرده‌ باشند روی صندلی شوراها ننشینند.

سروری با اشاره به اینکه میزان تخلفات در شوراها نسبت به سایر بخش‌ها و ارگان‌ها کمتر است گفت: 99.5 درصد از شورایی‌ها پاک هستند و اگر درصد قابل کمی نیز از آنها تخلف و به فرآیند صدور احکام قضایی برسد دلیل آن علت فقدان اطلاعات و آگاهی دقیق اعضا از موضوعات شورایی است و به همین جهت باید آموزش را جدی بگیریم و این موضوع در دستور کار این دوره از شورای عالی استانها قرار دارد.

وی با بیان اینکه بودجه شورای عالی استانها در سال 1400 رقم 38 میلیارد تومان بود گفت: تخصیص اعتبار 21 میلیارد تومانی از سوی دولت برای شورای عالی استانها در سال 1401 به یک طنز شبیه بود که خوشبختانه با پیگیری و جلسات متعدد با نمایندگان مجلس سرانجام این رقم در سال جاری به 60 میلیارد تومان افزایش داده شد البته این رقم نیز در قبال تعداد شورایی‌ها و جلسات آنها نیز رقم قابل توجهی نیست.

رئیس شورای عالی استانها همچنین در ارتباط با موضوع باغات گفت: این موضوع علاوه بر پیگیری در شورای شهر تهران در شورای عالی استانها نیز در دست پیگیری است به طوریکه در شورای شهر تهران کمیسیون شهرسازی موظف شده است به طور جدی و با استفاده از نظر نخبگان طرحی را آماده و به شورای عالی استانها ارسال کند. همچنین دبیرخانه شورای عالی استانها نیز موظف شده است با استفاده از نظر نخبگان ملی و تشکیل یک کارگروه طرحی را آماده و خروجی طرح شورای شهر تهران و شورای عالی استانها به عنوان یک نظر ملی ترکیب خواهد شد و انشاءالله در اجلاس بعدی این طرح در شورای عالی استانها مطرح و در غیر این صورت در اجلاس آتی مطرح خواهد شد.

سروری ادامه داد: تلاش ما در مسئله باغات این است که هم توجه به حقوق عمومی و شخصی داشته باشیم تا طرحی مناسب در راستای توسعه فضای سبز به تصویب برسد تا این طرح منجر به پایان دادن تخریب درختان در سطح کشور شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رئیس شورای عالی استانها انتخابات ریاست جمهوری شورای عالی استانها شورای شهر تهران شورای نگهبان دستور کار سطح کشور قرار بگیرد سامانه ثبت شورایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۳۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی

تین نیوز

بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی برگزار می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، در این نشست که به مناسبت روز ملی خلیج فارس برگزار می شود قرار است اقدامات دانشگاه ها و مراکز پژوهشی دریایی در مسیر دستیابی به اهداف سیاست های کلی توسعه دریامحور ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، مورد بحث و بررسی و تبادل نظر قرار گیرد. 

همچنین درخواست عضویت های جدید و انتخاب رئیس و دبیر ادواری جدید اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی در این نشست، مورد بررسی قرار می گیرد. 

طبق برنامه نشست، مقرر است توسط پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی ظرفیت ها و توانایی های «کاوشگر خلیج فارس» معرفی و گزارشی از گشت های اخیر این کاوشگر و برنامه های تحقیقاتی آتی آن در حوضه های آبی جنوبی کشور، ارایه گردد. 

شایان ذکر است، اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی به منظور هماهنگی و گسترش تعامل آموزشی و پژوهشی میان دانشگاه ها و مراکز پژوهشی دریایی کشور و نیز ارتقای سطح علوم دریایی به پیشنهاد پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی در سال ۱۳۸۶ تاسیس شد و از آن زمان با برگزاری ۲۱ نشست شورای عالی با حضور روسا یا نمایندگان دانشگاه های عضو، ۱۹ دانشگاه و مرکز پژوهشی را به عضویت پذیرفته است.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه اقیانوس شناسی و علوم جوی، از مهمترین اقدامات و دستاوردهای اتحادیه تابحال، برگزاری نشست های کارگروه های تخصصی، تدوین اساسنامه و آیین نامه های مرتبط با فعالیت های اتحادیه، دیدار با مقامات و مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مدیران ارشد دریایی کشور، ورود موضوع اقیانوس شناسی به عنوان یکی از اولویت ها در نقشه جامع علمی کشور، تهیه سند راهبردی توسعه آموزش عالی کشور در حوزه علوم و فنون دریایی و اقیانوسی، همکاری در برگزاری کنفرانس های علمی مانند RCOWA-۲۰۱۷ و RCOWA-۲۰۲۰، برگزاری برنامه های مناسبتی مشترک (روز ملی خلیج فارس، روز جهانی دریا و اقیانوس، روز منطقه ای دریای خزر)، توسعه وب سایت محققان دریای خزر (http://caspianexpert.inio.ac.ir/)و مشارکت در حضور محققان دانشگاه ها در برنامه های کاوشگر خلیج فارس بوده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات
  • برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی
  • تصویب نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • راه‌اندازی شورای فضای مجازی در استان بوشهر
  • شوراهای فرادستی مشکل ساختاری دارند
  • برگزاری هشتصد و نوزدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • تاکید وزیر کشور بر برگزاری مطلوب مرحله دوم انتخابات مجلس
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • تجهیزات الکترونیکی برگزاری انتخابات در خرم‌آباد فراهم است