Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرمربی آرژانتینی و پیشین پرسپولیس اعتقاد دارد که فوتبال کشورمان جلوتر از سایر کشورهای آسیایی بوده و در جام جهانی نیز هر اتفاقی در گروه ایران امکان‌پذیر است. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، گابریل کالدرون که در دوران حرفه‌ای‌اش برای تیم‌هایی همچون راسینگ کلوب، ایندپندینته، رئال بتیس و پاری‌سن‌ژرمن بازی کرد و سه سال پس از بازنشستگی‌اش در سال 1997 به عرصه مربیگری روی آورد و بیشتر دوران مربیگری‌اش را در قاره آسیا سپری کرده، سابقه فعالیت در فوتبال ایران را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به بهانه در پیش بودن جام جهانی 2022، خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت‌وگویی با کالدرون آرژانتینی انجام داده است.

* تسنیم: نظرتان در خصوص همگروهی آرژانتین با مکزیک، لهستان و عربستان در جام جهانی 2022 قطر شده، چیست؟

آرژانتین همیشه یکی از گزینه‌های قهرمانی است. در جام جهانی همه بازی‌ها سخت و پیچیده هستند، اول به این دلیل که شروع مسابقات دشوار است و سپس در یک تورنمنت کوتاه تیم‌ها جایی برای اشتباه ندارند. گروه آلبی‌سلسته سخت است، اما با این حال، آرژانتین باید به دور بعد صعود کند.

* تسنیم: تیم تحت‌هدایت لیونل اسکالونی را چطور می‌بینید؟

اسکالونی کار بزرگی انجام داده و من نحوه بازی تیم تحت‌هدایت او را دوست دارم. ما لیونل مسی را داریم، اما بازیکنان دیگری هم هستند که باید در بالاترین سطح ظاهر شوند.

* تسنیم: شما بازیکن کلیدی تیم تحت‌ هدایت کارلوس بیلاردو در دهه هشتاد بودید. چه تفاوت‌هایی بین این تیم و تیمی که شما بین سال‌های 1981 و 1990 برایش بازی می‌‌کردید، وجود دارد؟

من هم یک بازیکن در تیم بودم مانند سایر نفرات. در آن تیم دیه‌گو مارادونا و بازیکنان بزرگ دیگری مانند ماریو کمپس، خورخه بوروچاگا، خورخه والدانو، اسکار روجری و ... را داشتیم. تفاوت در زمان است، فوتبال قبلاً فرق می‌کرد، من تیم حال حاضر آرژانتین را از نزدیک نمی‌شناسم، اما مطمئنم آنها همان عطش پیروزی را دارند که ما در آن زمان داشتیم و این رویکرد عوض نمی‌شود.

* تسنیم: شما در دهه هشتاد میلادی کنار دیه‌گو مارادونای فقید بازی می‌کردید که رهبر تیم ملی آرژانتین در آن دوره بود. می‌توانید از شخصیت او برای‌مان بگویید؟

دیه‌گو در داخل و خارج از زمین یک رهبر بود، اما نیازی نبود خیلی صحبت کند تا همه از او پیروی کنیم. مارادونا متواضع بود و هر روز میل خود به پیروزی و تعهدش به تیم ملی را نشان می‌داد.

* تسنیم: می‌توانیم لیونل مسی را با مارادونا مقایسه کنیم؟

همیشه این سؤال پرسیده می‌شود و پاسخش همان همیشگی است؛ هر کدام در زمان خود بهترین بوده‌اند.

* تسنیم: به عنوان سرمربی در کشورهایی همچون عربستان، عمان، امارات، بحرین، قطر و ایران کار کرده‌اید. فوتبال آسیا را چطور می‌بینید و آیا آنها می‌توانند فاصله‌ای که بین فوتبال این قاره با فوتبال اروپا و آمریکای جنوبی وجود دارد را از بین ببرند؟

این موضوعی پیچیده است چون در اروپا و آمریکای جنوبی فوتبال یک پدیده فرهنگی به شمار می‌رود و آنها سال‌ها جلوتر از دیگران هستند، اگرچه درست است که بگوییم فوتبال در کشورهای آسیایی هر روز با جهش و پیشرفت بهتر می‌شود. این روزها ایران جلوتر از سایر کشورهای آسیایی است چون بازیکنان شاغل زیادی در فوتبال اروپا دارد و این به پیشرفت فوتبال ایران کمک می‌کند. از طرفی لیگ عربستان از سطح بالایی برخوردار است و این به نفع تیم ملی این کشور است. فوتبال قاره آفریقا سال‌هاست سعی می‌کند به این سطح برسد. آنها بازیکنان زیادی در لیگ‌های اروپایی دارند، اما این کار آسانی نیست. به امید روزی که شاهد قهرمانی یک تیم آسیایی یا آفریقایی در جام جهانی باشیم.

* تسنیم: تیم ملی ایران در گروه B جام جهانی 2022 قطر با انگلیس، آمریکا و برنده پلی‌آف اروپایی (ولز، اسکاتلند، اوکراین) مصاف خواهد کرد. آیا شاگردن دراگان اسکوچیچ می‌توانند به مرحله حذفی صعود کنند و اینکه کدام تیم‌ها از این گروه راهی دور بعد رقابت‌ها می‌شوند؟

هر چهار تیم توانایی صعود به مرحله بعد را دارند. هر زمان که مسابقه می‌دهید امکان برنده شدن دارید. بخت اول صعود از گروه B انگلیس است و فکر می‌کنم هر چیزی در این گروه امکان‌پذیر است.

* تسنیم: کدام بازیکن یا بازیکنان تیم ملی ایران می‌توانند در جام جهانی قطر تفاوت را رقم بزنند؟

فوتبال یک ورزش گروهی است و شما به ‌تک‌تک بازیکنان نیاز خواهید داشت. دوست ندارم به فوتبال به صورت فردی نگاه کنم، اما مشخص است که در حال حاضر مهدی طارمی و سردار آزمون بازیکنان برتر فوتبال ایران هستند.

* تسنیم: پیش‌بینی شما از فینالیست‌های بیست‌دومین دوره جام جهانی چیست و اینکه در پایان کدام تیم جام قهرمانی را بالای سر خود خواهد برد؟

نه من و نه هیچ‌کس دیگری نمی‌تواند این را پیش‌بینی کند. من پیشگو نیستم، اما دوست دارم آرژانتین قهرمان این دوره جام جهانی شود و اسپانیا گزینه دوم من برای کسب جام است.

* تسنیم: ماجراجویی شما در ایران با پرسپولیس چطور بود؟ دوست دارید دوباره در ایران مربیگری کنید و آیا پس از جدایی از پرسپولیس پیشنهادی از ایران دریافت کردید؟

پرسپولیس و هوادارانش همیشه در قلب من خواهند بود. خیلی دوست دارم به ایران برگردم، ایران کشور فوتبالی است و مردم آن همیشه به من محبت زیادی داشتند و در آنجا احساس راحتی می‌کردم. دوست ندارم در مورد پیشنهادات و شایعات صحبت کنم، وقتی چیزی صددرصد شود زمانی است که می‌توانیم در مورد آن صحبت کنیم. باید از واقعیت‌ها حرف بزنیم.

* تسنیم: پیشنهادی از فدراسیون فوتبال ایران برای هدایت تیم ملی نداشته‌اید؟

همانطور که در سؤال قبل به شما گفتم، دوست ندارم درباره این موارد صحبت کنم.

* تسنیم: به عنوان پرسش آخر، بازی‌های پرسپولیس را دنبال می‌‌کنید؟ تیم‌ تحت‌هدایت یحیی گل‌محمدی را چطور می‌بینید؟

تا جایی که بتوانم بازی‌های پرسپولیس را دنبال می‌کنم. در حال حاضر چون خودم مشغول - مربیگری در تیم خورفکان امارات - هستم، نتایج تیم را بیشتر از بازی‌هایش می‌بینم. من در جایگاهی نیستم که کار مربی دیگری (از جمله گل‌محمدی) را ارزیابی کنم. مطمئناً گل‌محمدی سعی می‌کند مانند همه ما در هر بازی برنده شود. هر مربی سبک کار و بازی خود را دارد و همه این سبک‌ها قابل احترام هستند.

گفت‌وگو از: حاتم شیرعلی‌زاده

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جام جهانی 2022 دیگو مارادونا لیونل مسی تیم ملی فوتبال آرژانتین تیم ملی پرسپولیس گابریل کالدرون جام جهانی 2022 دیگو مارادونا لیونل مسی تیم ملی فوتبال آرژانتین تیم ملی پرسپولیس گابریل کالدرون فوتبال ایران جام جهانی گل محمدی تیم ملی بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۴۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تماس‌های غیررسمی پرسپولیس با سرمربی تیم‌ملی

پس از جدایی یحیی گل محمدی از پرسپولیس، گزینه‌های زیادی برای هدایت سرخ پوشان معرفی شد ولی در نهایت سکان هدایت این تیم به اوسمار ویرا رسید و حالا سرمربی تیم ملی جوانان مدعی است که در آن برهه زمانی، پیشنهاد غیررسمی از پرسپولیس داشته است.

بعد از نتایج نسبتا موفق تیم ملی نوجوانان در جام‌جهانی، حسین عبدی، سرمربی این تیم راهی تیم ملی جوانان شده است و حالا او قرار است افکار، اهداف و چشم‌اندازهایش را در این تیم دنبال کند تا این بار به موفقیت بزرگتری برسد. او گفتگویی را با فرهیختگان داشته است که در زیر می‌خوانیم:

صحبت را از اینجا آغاز کنیم که چقدر امکانات و زیرساخت‌ها برای موفقیت تیم ملی جوانان مهیاست؟

یک‌سری از امکانات‌مان مثل سابق تحت تاثیر استفاده‌هایی که می‌شود یا کمبودهایی که وجود دارد باعث شده تا همچنان در مضیقه باشیم. سال گذشته هم که در تیم ملی نوجوانان بودیم، زمین کمپ خیلی مساعد نبود، حتی دیگر از چمن آن اصلا نمی‌شد استفاده کرد. الان هم دارند تلاش می‌کنند تا این چمن را ترمیم کنند اما هنوز نمی‌شود در آن فوتبال بازی کرد. به هر صورت این زمین خیلی پستی بلندی دارد. زمین شماره دو هم برای تیم ملی بزرگسالان است و نمی‌دانم این زمین را به ما بدهند یا خیر. در هر صورت تجمع تیم‌های لیگ برتری و دسته اولی در تهران باعث شده تا از لحاظ چمن طبیعی در مضیقه باشیم. بنابراین باید تلاش خود را برای پیدا کردن زمین مناسب بیشتر کرده و در این مسیر فدراسیون فوتبال هم باید کمک حال ما باشد تا این امر محقق شود. زمان خیلی کم است و ما هم شبانه‌روز در حال تلاش هستیم تا یک کار خوب انجام شود اما واقعیت امر این است که چنین مشکلاتی هم وجود دارد.

رویداد مهم بعدی برای تیم ملی جوانان چه زمانی است؟

به جز کافا که تیرماه برگزار می‌شود، به صورت رسمی رقابت‌های مقدماتی قهرمانی آسیا و جام‌جهانی را در پیش داریم که ۳۱ شهریورماه برگزار خواهد شد.

قرار است با شاکله اصلی تیم ملی نوجوانان چه در بخش کادر و چه در بخش بازیکنان به تیم ملی جوانان بروید؟

بنده هیچ برنامه‌ریزی که به تیم ملی جوانان بیایم نداشتم. در هر صورت پیشنهادهای داخلی و خارجی دیگری هم داشتم که می‌خواستم روی آنها هم فکر کنم. اما یک بحثی وجود دارد و آن هم اینکه اول باید وظیفه خودمان را در قبال کشورمان انجام بدهیم. ما یک سرمایه‌گذاری و یک کار اساسی را طی دو سال گذشته انجام دادیم که اگر بخواهیم ما یا فدراسیون یا هر مسئول دیگری اینها را رها کنیم، این سرمایه‌گذاری به هدر رفته است. پس این اتفاق الان در جایگاه و زمان خودش، اتفاق خوبی بود. با اینکه ما در آسیا به‌عنوان سومی رسیدیم و در جام‌جهانی هم نشد که به جمع ۴ تیم برتر برسیم اما احساس کردم رضایتمندی زیادی از باب جوانانی که تربیت شده بودند در جامعه وجود دارد. روی همین حساب اگر بخواهیم به درستی فکر کنیم، روشش همین است که ما بتوانیم با نوجوانانی که در جام‌جهانی درخشیده بودند، کار را ادامه بدهیم. البته جوانانی که از این نفرات بزرگتر هستند اگر از بازیکنانی که به آنها اشاره کردیم، بهتر باشند را هم مدنظر داریم و با این افراد دوباره کار می‌کنیم تا ان‌شاءالله سال بعد همین‌ها را این بار در جام‌جهانی جوانان ببینیم. مطمئنا با این کار پایه‌گذاری خوبی برای تیم ملی امید خواهد شد و آینده خوبی را هم برای تیم ملی بزرگسالان رقم خواهد زد. البته نظرات مختلف است اما این بهترین کار است تا این بچه‌ها در قالب یک تیم با همراهی استعدادهای دیگر، تیم ملی جوانان را تشکیل بدهند.

البته انتخاب شما برای تیم ملی جوانان از این لحاظ عجیب بود که میرشاد ماجدی در یکی از مصاحبه‌های اخیر خود انتخاب شما برای این سمت را رد کرده بود.

من هم این اخبار را دیدم. در هر صورت ایشان نظرشان را گفته بود که نظر ایشان هم محترم است. اما گاهی برخی اتفاقات می‌افتد که شاید با نظراتی که مطرح می‌شود، همسو نباشند. بیشتر از این قصد پرداختن به این موضوع را ندارم.

در چشم‌اندازی که از آن صحبت کردید، به حضور در تیم ملی بزرگسالان به‌عنوان سرمربی هم فکر می‌کنید؟

اینها چشم‌اندازهای من هستند و شاید نتوانیم درباره آنها و اینکه در آینده چه کار می‌خواهم بکنم صحبت کنیم اما هر اتفاقی که می‌افتد اولین امر مهم برایم کشورم است که در کنار فوتبال و خانواده‌ام، مسائل مهمی برایم به شمار می‌روند. اول هم کشورم مهم است و در هر جایی بتوانم خدمتی کنم، حتما این کار را انجام می‌دهم چون ما هرچه داریم از همین کشور و همین فوتبال است، پس باید به آن خدمت کنیم و فقط متوقع نباشیم. حتی اگر پیشنهادها اغواکننده باشد اما کشورمان نیاز به کمک داشته باشد؛ هرچند کوچک ما باید آن کار را انتخاب کنیم. درباره خانواده‌ام هم برایم مهم است که چطور می‌توانم آنها را حمایت کنم تا همیشه در کنار هم زندگی بهتری را در جامعه کوچک خانواده داشته باشیم. بعد هم فوتبال است که اگر به این واسطه در دل مردم جای گرفته باشیم پس باید تجربه و اطلاعات خود را دوباره به آن برگردانیم. بنابراین چشم‌انداز من هرچه که هست اینها اولویت‌هایش هستند.

به جام جهانی اندونزی برگردیم. به نظر می‌رسد بعد از برتری برابر برزیل، همان جا جام برای تیم ملی به پایان رسیده بود.

انتظارها این نبود که اصلا تیم ملی به جام‌جهانی برسد. وقتی این امر اتفاق افتاد خیلی‌ها سورپرایز شدند. ما از دو سال پیش برای بچه‌ها چشم‌اندازی را طراحی کرده بودم که قهرمان جهان بشویم و این‌طور نباشد که همیشه به فکر صعود به جام‌جهانی یا بردن یک بازی یا یک مرحله صعود در این جام باشیم. نوع بازی‌ها و نوع تمرینات جوری پیش رفت که نه‌تنها از لحاظ فنی، بلکه‌ انگیزه لازم را هم برای رسیدن به آنجایی که می‌خواهیم داشته باشیم. اینکه تصور آن باشد که فقط یک تیم را ببریم و آنجا برای ما قله باشد، خیر این‌طور نبود. تمام آن چیزهایی که طراحی کردیم و اسناد این صحبت‌ها هم وجود دارد.

پس چرا بعد از برزیل، این اتفاق دیگر تکرار نشد؟

بعد از صعود خیلی‌ها گفتند حالا به جام‌جهانی رفتند دیگر. بعد از آن هم که در یک گروه دشوار قرار گرفتیم، هیچ‌کس باورش نمی‌شد که اصلا از این گروه صعود کنیم اما نه من بلکه تمام بچه‌ها، ذهنیت برنده‌ای که ایجاد کردیم فقط در بازی با برزیل شکوفا نشد بلکه در بازی‌های بعدی هم شاهد این اتفاق بودیم. در بازی با انگلیس اگر بارندگی شدید نبود یا اگر خستگی و فشار بازی با برزیل نبود، شاید این بازی را هم می‌بردیم. اما این بازی را به‌خاطر دو اشتباه کوچک باختیم. من هم عذرخواهی کردم، نه به این دلیل که باختیم بلکه می‌توانستیم قهرمان جهان را هم ببریم چون این انتظار در ما بود و ما این انتظار را نتوانستیم برآورده کنیم. پس باید عذرخواهی می‌کردم چون در اندیشه‌ها این‌طور طراحی کرده بودیم که می‌توانیم قهرمان جهان را هم ببریم. پس قله در بازی با برزیل فتح نشده و جام برای ما به پایان نرسیده بود.

بازی با مراکش را هم در شرایط عجیبی واگذار کردید.

ما تا دقیقه ۹۵ از این تیم جلو بودیم. شاید طول سفری که داشتیم باعث شد تا نتوانیم طبق برنامه ریکاوری لازم را داشته باشیم. ما برای بازی سوم سه ساعت سفر کردیم و دوباره همین مسیر را به جاکارتا برگشتیم و باز هم این سفرها ادامه داشت و درنهایت بعد از ساعت‌ها پرواز و سفر زمینی به شهری رسیدیم که با مراکش بازی داشتیم درحالی‌که مراکشی‌ها فقط ۵ روز در همان شهر استراحت کرده بودند. اینها دلایل و جزئیات مهمی بودند که باید درباره آنها بحث کنیم. ریکاوری‌مان هم مدام عقب می‌افتاد. برنامه ما این بود که تا نیمه‌نهایی برویم و اگر به فینال می‌رسیدیم، برنامه‌مان کامل می‌شد اما متاسفانه این امر اتفاق نیفتاد.

آرشا شکوری در راستای جوان‌گرایی به تیم ملی بزرگسالان دعوت شد. برخی این مورد را نمایشی عنوان کردند. آیا از نظر شما آرشا این ظرفیت را داشت به تیم ملی بزرگسالان دعوت شود؟

بعد از جام‌جهانی، یکی از بچه‌های ما دارد در روسیه بازی می‌کند، یکی دیگر با تیم‌های اسپانیایی قرارداد بسته است. دو سه تا از آنها پیشنهادهای خوب اروپایی دارند. بعضی هم به ترکیب تیم‌های لیگ برتری رسیده و برخی هم مثل عسگری در فولاد در ترکیب ثابت بازی می‌کنند. بنابراین تمامی بچه‌های ما بعد از جام‌جهانی به لیگ برتر رسیده‌اند و خوب هم بازی می‌کنند. یعنی اگر اتیکت نوجوانان به آنها که خیلی هم پیشرفت کرده‌اند، زده نشود فرق آنها با بزرگسالان را کسی متوجه نمی‌شود. آرشا هم همین‌طور است. او همه پارامترهای یک دروازه‌بان ششدانگ و خوب را دارد. اگر قرار باشد در باشگاه‌ها آینده‌نگری کنیم باید در تیم ملی هم این کار را بکنیم. پس شکوری هم به درستی دعوت شده است. اتفاقا در آخرین بازی هوادار هم در جام حذفی آرشا برای هوادار بازی کرد و اگر گل به خودی نبود می‌توانست کلین‌شیت هم بکند. وقتی او در این سطح به راحتی بازی می‌کند چرا نباید دعوت شود، حتی با سن کم؟

به پرسپولیس برسیم. وقتی این تیم یحیی را از دست داد اسامی زیادی ازجمله شما برای جایگزینی گل‌محمدی مطرح شد. در آن برهه زمانی چه گذشت؟

من ایران نبودم و فقط اخبار به گوشم می‌رسید. تماس‌های رسمی با من گرفته نشد اما تماس‌های غیررسمی بود. البته این اتفاقات در ایران می‌افتد که به صورت غیررسمی صحبت می‌شود اما تماس رسمی گرفته نشد. اصرار من بود که اگر کسی می‌خواهد کاری را انجام بدهد به صورت واضح و روشن و به صورت رسمی این کار را انجام بدهد. در ادامه هم در این چند وقت اوسمار بد کار نکرده و خوب هم نتیجه گرفته و کار هم به درستی در حال پیشروی است. اما بحث پرسپولیس بحث یک پروسه و یک تاریخ در فوتبال است و تیمی است که فقط نمی‌شود به آن یک تیم فوتبال گفت. میلیون‌ها نفر با این تیم زندگی می‌کنند و نمی‌شود با یک جرقه یا چند بازی برایش تصمیمات مدیریتی گرفت. پس باید برای یک پروسه بلندمدت یک تصمیم درست و اساسی گرفت. حالا هم که خصوصی شده باید یک کار بلندمدت برای یک تیم بزرگ انجام بدهند تا سالیان آتی این تیم را مثل همه تیم‌های دیگر دنیا که خصوصی اداره می‌شوند، گارانتی کنند.

سرنوشت شما چه می‌شود؟ با تیم ملی ادامه می‌دهید یا نیم‌نگاهی هم به نیمکت پرسپولیس دارید؟

نه‌تنها برای این دوره بلکه حتی قرارداد سال گذشته را هم با فدراسیون نبستم اما بحث این است که به کشورم خدمت کنم. البته از چند تیم لیگ برتری همین الان پیشنهادهایی دارم و این‌طور نیست که به آن فکر کنم یا نکنم اما بین افتخار ملی یا درآمد یا لیگ برتر حتما افتخار ملی را انتخاب خواهم کرد.

منبع: روزنامه فرهیختگان

دیگر خبرها

  • اتفاقی که «تانیا» از پشت صحنه «نون خ» فاش کرد
  • سبدگردانی با سرمایه کم امکان‌پذیر است؟
  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش‌آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • رئیس سازمان ملی استاندارد: امضای ایرانی جهانی شد
  • پیشرفت علمی بدون داشتن علوم پایه قوی امکان پذیر نیست
  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذی‌ربط امکان‌پذیر است
  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذیربط امکان‌پذیر است
  • تماس‌های غیررسمی پرسپولیس با سرمربی تیم‌ملی
  • مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس: تصمیم ما برای حمایت از استقلال جدی است