Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجت‌الاسلام و المسلمین ناصر رفیعی طی سخنانی در ادامه سلسله مباحث تفسیر سوره عنکبوت در حرم بانوی کرامت اظهار داشت: با توجه به آیات ۶۲ تا ۶۵ سوره عنکبوت، یکی از اصلی ترین دغدغه‌های بشر بحث خداست که آیا اصلا خدا وجود دارد یا نه و تمامی مباحث به این مسئله برمی گردد به همین خاطر حضرت علی علیه السلام می فرماید معرفت خدا ریشه معارف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد حوزه علمیه خاطر نشان کرد: دانشمندان سه دلیل برای وجود خالق دارند که دلیل حسی(برهان نظم)، برهان فطری و برهان عقلی سه دلیل دانشمندان و علما در خصوص خداشناسی و مبانی توحیدی است.

رفیعی یادآور شد: براساس برهان نظم و دلیل حسی، مخلوقات نمی تواند معلول یک تصادف باشد و بر اساس برهان فطرت،  انسان در درونش با فطرتی که دارد به معرفت خالق می رسد به همین خاطر فطرت در سختی‌ها و گرفتاری‌ها نمود بیشتری دارد.

سخنران حرم بانوی کرامت خاطرنشان کرد: بر اساس برهان عقلی نیز، انسان خود را نیازمند خالق می بیند و عقل حکم می کند که این خلقت نمی تواند بدون خالق باشد و مدیریت این عالم دست خالق است.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی تاکید کرد: ائمه معصومین مقابل منکران خداوند و زندیقان بیشتر از دلیل اول و برهان نظم استفاده می‌کردند.

وی یادآور شد: اگر انسان در قلب خود مرض نداشته باشد و به دنبال حقیقت باشد می تواند از یک شی کوچک مثل تخم مرغ و با نگاه به مخلوقات عالم و نظم و ترتیبی که در عالم هستی وجود دارد به وجود خدا پی ببرد.

سخنران حرم بانوی کرامت تاکید کرد: نباید در مسائل اعتقادی محکمات و متشابهات با همدیگر مخلوط شود و جوانان باید در خصوص اصول اعقتادی مثل وجود خدا اگر شبهه ای دارند به دنبال جواب باشند.

وی افزود: ائمه مساجد و اساتید دانشگاه باید جلسات مناظره و گفت‌وگو را با حضور جوانان برگزار کنند و شبهات جوانان توسط حوزه و دانشگاه به درستی جواب داده شود تا اصول اعتقادی جوانان دچار مشکل نشود.

رفیعی تاکید کرد: خدا شناسی به تعداد نفوس انسان هاست و هر انسانی برای شناخت خداوند دلیلی دارد و نباید راه های خداشناسی محدود شود.

استاد حوزه علمیه تاکید کرد: مشکل انسان ها غفلت و روزمرگی در طول زندگی است و در سختی ها و مشکلات به خداوند توسل می کند اما بعد از برطرف شدن مشکلات مجددا دچار فراموشی خداوند می شود.

وی در پایان با اشاره به اثرات و برکات اعتقاد به خداوند گفت: هدفمندی در زندگی، احساس عزت، شجاعت ، صبر، امید، عمل صالح، رعایت اخلاق، نشاط و توکل از آثار و برکات شناخت خداوند است چرا که انسان منهای معنویت همانند حیوان است.

انتهای پیام/78023

منبع: فارس

کلیدواژه: استاد حوزه علمیه قم ائمه جماعت پاسخ به شبهات شبهات وهابیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۵۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مراسم تجلیل از اساتید منتخب مرکز فقهی ائمه اطهار در سالن فقاهت این مرکز برگزار شد. آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در این مراسم اظهار داشت: لازم است از اساتید برجسته ای که با مجتمع آموزشی ائمه اطهار ارتباط داشته و برای تعلیم و تعلم طلاب زحمت می کشند تشکر کنم. هر چه زحمت بیشتری برای رشد علمی طلاب کشیده شود، نتیجه بیشتری خواهد داشت.

بنابر گزارش جماران، وی با بیان اینکه طلاب زحمتکشی در حوزه علمیه قم و مرکز فقهی ائمه اطهار مشغول به علم آموزی هستند، بیان داشت: همه دست به دست هم می دهند که مجموعه ائمه اطهار در ساحت های تهذیبی، علمی، پژوهشی و سیاسی در میدان حاضر باشد. مرکز آموزشی ائمه اطهار در میدان تفسیر، کلام و فقه حضور دارد و در این مسیر از اساتید صاحب فن استفاده می کند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه مسائل مهم سیاسی مرتبط با نظام در مرکز فقهی ائمه اطهار به طور جدی دنبال می شود، بیان داشت: دانش آموختگان این مرکز در قوه قضائیه مشغول به کار شده و تأثیرگذار بودند و حتی در انتخابات خبرگان شرکت کردند؛ همچنین موضوعات مورد نیاز نظام در هیچ مؤسسه ای به اندازه مرکز ائمه اطهار مورد توجه قرار نگرفته است و این امور سبب افتخار ما است.

آیت الله فاضل لنکرانی هدف هر استاد را تربیت طلبه برای نشستن در همان کرسی و ارائه مباحث به آیندگان دانست و تصریح کرد: به دنبال این هستیم که طلاب سطح و خارج بتوانند به توانایی و مهارت تدریس برسند و بتوانند آموخته های خود را منتقل کنند؛ به برکت وجود اساتید برجسته، نسل هایی از اساتید در شرف تکوین در مجموعه آموزشی ائمه اطهار هستند که برای ما توفیق بزرگی است. هدف مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی تربیت افرادی بود که برای اسلام عَلَم بشوند.

وی در ادامه با بیان اینکه مرکز فقهی ائمه اطهار هیچ ارتباط مالی و تشکیلاتی با نهادهای دولتی نداشته، بیان داشت: بسیاری از کشورهای دنیا تشنه حضور یک روحانی قوی و صاحب معلومات هستند، تا محوری باشد که مردم دور آن جمع شوند و به آن پناه بیاورند. در اهداف این مرکز چنین مسأله ای وجود دارد زیرا همانطور که مشتاق خدمت به نظام اسلامی و مردم هستیم، حاضر به خدمت به حوزه علمیه نیز هستیم.

وی با تأکید بر اینکه امید در اساتید حوزه در حال از بین رفتن است، ادامه داد: در گذشته استاد در حوزه برای تدریس خود میدان داشت و تلاش می کرد که خودش و دیگران را از نظر علمی ارتقاء دهد اما امروز این مهم کمرنگ و نگران کننده شده است؛ بارها این مبحث تذکر داده شده است اما این صدا به جایی نمی رسد. اگر زمینه تقویت استاد در حوزه را از بین ببریم، حوزه دیگر ارزش ندارد. بقاء حوزه به این است که حداقل ۲۰درصد از دروس خارج تولید مبنا کنند.

وی وضعیت اساتید در بدنه حوزه را نامطلوب توصیف کرد و بیان داشت: حدود ۱۵۰ استاد در سال گذشته تدریس داشتند اما در سال جاری بعضا تا دو ماه از تدریس محروم بودند؛ استادی که سالیانی حدود ۱۰۰ شاگرد در درس خود داشته است، در سال جاری به ۱۰ نفر رسیده است در حالی که علمیت این استاد ثابت شده است. مراجع، رهبری و مسؤولین حوزه باید به این مسائل توجه کنند. اساتید باید از جهت معیشت تأمین شوند.

آیت الله فاضل لنکرانی با بیان اینکه برخی از تلاش های آیت الله اعرافی در تأمین معیشت اساتید به ثمر رسیده است، تأکید کرد: کار اصلی، رشد علمی استاد است اما در مواردی مشاهده شد که درس استاد تعطیل شده است.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار با بیان اینکه لازم است برای آینده حوزه علمیه، بزرگانی در فقه و تفسیر تربیت کنیم، تأکید کرد: تلاش های زیادی در حال انجام است اما تداوم این نابسامانی چشم انداز امیدوارکننده ای برای آینده حوزه ایجاد نمی کند. نمی خواهیم زحمات را انکار کنیم اما لازم است از باب دلسوزی برخی مسائل مطرح شود.

آیت الله فاضل لنکرانی با قرائت آیه شریفه «وَفَوْقَ کُلِّ ذِی عِلْمٍ عَلِیمٌ» بیان داشت: بالاتر از هر صاحب علمی یک علیم وجود دارد و این انسان را ترغیب می کند که هر چه بیشتر سراغ علم و دانایی برود؛ شرافت علم به این است که حد معینی ندارد و اگر انسان تمام عمر خود را صرف علم آموزی کند، باز هم وقت کم می آورد.

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902106

دیگر خبرها

  • فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است
  • آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است
  • اساتید حوزه علمیه خواهران در مسیر تربیت فرزندان جامعه می‌کوشند
  • پاسخ به شبهات نسل جوان رسالت خطیر معلمان و اساتید است
  • ماهیت واقعی تمدن غرب برای جوانان تبیین شود
  • طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی در پی نظام تعلیم و تربیت «احسن» است
  • دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی در پی نظام تعلیم و تربیت «احسن» است
  • امروز فرصت مناسبی است که اساتید ماهیت واقعی تمدن غرب را برای جوانان تبیین کنند
  • جوانان و دانشجویان به‌عنوان امانت مردم و خداوند در نزد معلمان و اساتید هستند
  • فراخوان سومین جشنواره پاسخ برتر اعلام شد