Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-02@09:25:54 GMT

اتحادیه اروپا نصف درآمد انرژی روسیه را کم می‌کند!

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۸۷۸۵۲

اتحادیه اروپا نصف درآمد انرژی روسیه را کم می‌کند!

آفتاب‌‌نیوز :

تحریم نفتی اتحادیه اروپا علیه روسیه هنوز نهایی نشده و بعید است به همین زودی آن طور که اوکراین می‌خواهد، نهایی شود، زیرا اتحادیه اروپا یک چهارم از نفت خود را از روسیه دریافت می‌کند.

اتحادیه اروپا به همراه آمریکا در پی حمله نظامی روسیه به اوکراین، تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که صنعت نفت و گاز روسیه درست مانند صنایع ایران و ونزوئلا هدف آشکار تحریم‌ها بوده، اما تنها اقدامی که تاکنون انجام شده است از سوی آمریکا و انگلیس بوده است که ممنوعیت واردات نفت روسیه را اعلام کرده‌اند، اما بلافاصله آن را اجرایی نکرده‌اند.

اتحادیه اروپا هدف فشار‌های گسترده‌ای از سوی دولت اوکراین قرار گرفته تا نفت و گاز روسیه را تحریم کند و بر مبنای اظهارات عمومی مقامات اروپایی مختلف، متعهد شده است این اقدام را در مقطعی انجام دهد. در این بین، روسیه به فروش نفت و گاز به کل اروپا ادامه می‌دهد هر چند که بسیاری از خریداران نفت اروپایی به تحریم خودخواسته دست زده و خرید هیدروکربن روسیه را کاهش داده‌اند.

حتی بدون تحریم نفت، صنعت نفت روسیه با تاثیر کامل تحریم‌ها روبروست. ولادیمیر پوتین اذعان کرده که تحریم‌ها روی فعالیت‌های عادی این صنعت تاثیر گذاشته و اعلام کرده که روسیه باید بخشی از صادرات نفتش را از اروپا به آسیا گسیل کند.

با این حال این که این آسیب تا چه حد شدید بوده و در صورت تحریم کامل واردات نفت روسیه به اتحادیه اروپا تا چه حد شدید خواهد بود، هنوز نامعلوم است. هفته جاری میخاییل خودورکوفسکی، صریح‌ترین منتقد کرملین گفت: اگر پوتین جریان صادرات نفت و گاز را از اروپا به بازار‌های آسیایی تغییر دهد، بیش از نیمی از درآمدش از دست می‌رود. وی همچنین گفت: تحت چنین شرایطی آیا پوتین قادر خواهد بود به جنگ ادامه دهد و چه مدت می‌تواند تحت این شرایط به جنگ ادامه دهد. گفتن آن دشوار است، اما تصور می‌کنم ضربه بسیار جدی باشد.

روسیه سومین تولیدکننده بزرگ نفت خام در جهان و بزرگترین صادرکننده نفت و فرآورده‌های نفتی است. پیش از نخستین موج تحریمها، بیش از نیمی از صادرات نفت روسیه به اتحادیه اروپا می‌رفت. از آن زمان میزان نفت روسیه که به اتحادیه اروپا می‌رود، کاهش پیدا کرده است و طبق اعلام آژانس بین المللی انرژی، صادرات روسیه ماه آینده کاهش بیشتری پیدا می‌کند و به دلیل تعطیلی چاه‌های نفت، این کاهش به سه میلیون بشکه در روز می‌رسد.

چنین کاهش قابل توجه میزان تولید در مسکو ملموس خواهد بود و این حس به هیچ وجه خوشایند نیست. با این حال تحریم فوری و کامل واردات نفت روسیه در اتحادیه اروپا از این هم ناخوشایندتر خواهد بود، زیرا این بلوک باید تامین کنندگان دیگری پیدا کند تا بتوانند جای نفت روسیه را بگیرند.

دولت‌های اروپایی در حال حاضر اقداماتی شامل قیمت‌های بالاتر سوخت را اتخاذ کرده اند تا به مردم‌شان برای رویارویی با افزایش قیمت‌های انرژی کمک کنند. به عنوان مثال تخفیف‌های قابل توجه قیمت‌های بنزین و دیزل در فرانسه، ایتالیا و اسپانیا به اجرا درآمد و هلند نرخ مالیات را برای کاستن از فشار قیمت بالای سوخت، کاهش داده است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، با این حال اگر تحریم کامل اجرایی شود، همه این موارد هیچ به نظر می‌رسند. مهم‌تر از همه، اتحادیه اروپا باید جایگزینی برای بیش از سه میلیون بشکه در روز نفت و سوخت پیدا کند و منابع آن را سریع باید پیدا کند. این منطقه خرید نفت آمریکا را افزایش داده است، اما این خرید‌ها باید به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کنند که کار راحتی نیست چرا که هیچ خط لوله‌ای در بستر آتلانتیک وجود ندارد. به همین دلیل است که اتحادیه اروپا برای تحریم کامل نفت روسیه هنوز به توافق نرسیده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اتحادیه اروپا روسیه اتحادیه اروپا نفت روسیه نفت و گاز تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۷۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجم و درآمد صادرات نفت روسیه کاهش یافت

صادرات نفت روسیه در هفت روز منتهی به ۲۸ آوریل، برای دومین هفته متوالی کاهش یافت و کشتی‌های کمتری، بندر پریمورسک در دریای بالتیک و کازمینو در اقیانوس آرام را ترک کردند.

به گزارش ایسنا، میانگین چهار هفته‌ای صادرات نفت روسیه هم کاهش یافت. با وجود این کاهش، صادرات نفت روسیه بالاتر از میانگین صادرات از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون بوده است زیرا پالایش داخلی نفت به دلیل آسیب دیدن پالایشگاه‌های نفت در حملات پهپادی اوکراین و ورود آنها به فصل تعمیرات، همچنان محدودتر مانده است.

روسیه، تلاش‌ها برای تضعیف تحریم‌های غربی علیه ناوگان نفتکش این کشور را مضاعف کرده است. هند ممکن است دوباره محموله‌هایی را که با کشتی‌های متعلق به شرکت کشتیرانی تحریم شده سوفکامفلوت تحویل داده می‌شوند، بپذیرد. یک نفتکش سوفکامفلوت که حامل نفت اورال است، برای نخستین بار در چند ماه گذشته، به سوی بندر هندی پارادیپ در حرکت است. هفته گذشته هم یک محموله نفت کوره به بندر سیکا تحویل داده شد.

روسیه همچنین نفتکش‌هایی را که از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم شده اند، به فعالیت برمی‌گرداند. کشتی «اس سی اف پریموری» که در اکتبر برای نقض سقف قیمت گروه هفت از سوی آمریکا شناسایی شده بود، هفته گذشته محموله نفت اورال را در نوروسیسک در دریای بالتیک بارگیری کرد و به سمت کانال سوئز حرکت کرده است. این نخستین نفتکش تحت تحریم است که نفت روسیه را بارگیری کرده و ممکن است زمینه را برای فعالیت نفتکش‌های تحت تحریم دیگر هموار کند.

این اقدامات در حالی صورت می‌گیرد که یک سازمان در قلب صنعت بیمه جهانی اعلام کرد اعمال سقف قیمت برای فروش نفت روسیه، به میزان فزاینده‌ای دشوار شده است. ارزش ناخالص صادرات نفت روسیه در چهار هفته منتهی به ۲۸ آوریل، حدود ۳۸ میلیون دلار کاهش یافت و به ۱.۹۲ میلیارد دلار در هفته نسبت به دوره منتهی به ۲۱ آوریل رسید. ارزش ناخالص صادرات در هفت روز منتهی به ۲۸ آوریل، به ۱.۸ میلیارد دلار در مقایسه با ۱.۸۹ میلیارد دلار در هفته قبل از آن، کاهش یافت.

در  چهار هفته نخست از زمانی که سقف قیمت گروه هفت در اوایل دسامبر سال ۲۰۲۲ به اجرا درآمد، صادرات نفت روسیه به رکورد اندک ۹۳۰ میلیون دلار در هفته کاهش یافته بود اما اندکی بعد، احیا شد.

انباشت محموله‌های نفت سوکول روسیه که پالایشگاه‌های هندی حاضر به دریافت آنها نشده بودند، از میان رفته است. حدود ۹.۱ میلیون بشکه نفت به پالایشگاه‌ها در چین تحویل داده شده است. حدود هفت میلیون بشکه هم احتمالا به هند راه پیدا کرده است. دو محموله هم به پاکستان تحویل داده شده است.

تنها ۱.۴ میلیون بشکه دیگر باقی مانده که نیمی از آن، پس از انتقال به کشتی‌های کوچکتر، به هند می‌رود. باقی این نفت همچنان در کشتی قرار دارد که در تنگه مالاکا لنگر انداخته و ممکن است نهایتا به هند ختم شود.

آمار رصد کشتی و گزارش عوامل بندری نشان داد مجموع ۳۱ نفتکش حامل ۲۴ میلیون نفت روسیه در هفته منتهی به ۲۸ آوریل، بودند که حدود ۸۴۰ هزار بشکه کمتر از آمار بازبینی شده برای هفته قبل از آن است.

صادرات نفت روسیه از راه دریا، در هفته منتهی به ۲۸ آوریل، به میزان ۱۲۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت و به ۳.۴۳ میلیون بشکه در مقایسه با ۳.۵۵ میلیون بشکه در هفته منتهی به ۲۱ آوریل رسید. میانگین چهار هفته‌ای صادرات که نوسان کمتری دارد، به میزان ۱۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت و به ۳.۵۸ میلیون بشکه رسید.

صادرات هفتگی، حدود ۳۰ هزار بشکه در روز پایین‌تر از هدف صادراتی روسیه برای آوریل بود. اما صادرات چهار هفته‌ای، حدود ۱۲۰ هزار بشکه در روز بالاتر از این هدف بود.

صادرات نفت روسیه به مشتریان آسیایی از جمله محموله‌هایی که مقصد نهایی نداشتند، ‌در چهار هفته منتهی به ۲۸ آوریل، به ۳.۲۷ میلیون بشکه در روز در مقایسه با ۳.۳۶ میلیون بشکه در دوره قبل از آن، کاهش یافت. صادرات نفت روسیه به کشورهای اروپایی از مسیر دریا، متوقف شده است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، ترکیه اکنون تنها بازار نزدیک برای صادرات نفت از بنادر غربی روسیه است و صادرات به این کشور در چهار هفته منتهی به ۲۸ آوریل، به حدود ۲۸۰ هزار بشکه در روز رسید که پایین‌ترین رقم در ۱۲ هفته گذشته بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفتگو کردند
  • کاهش درآمد استارباکس به دنبال تحریم‌های ضدصهیونیستی
  • جزئیات تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان
  • گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه
  • کاهش تنش‌ها در منطقه محور تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان
  • حجم و درآمد صادرات نفت روسیه کاهش یافت
  • تحولات جهانی به سود ایران است
  • سیاست‌های بروکسل علت اصلی گرانی گاز در اروپا
  • گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود