Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-27@09:03:34 GMT

ماجرایی تلخ از قتل جنگل بان گیلانی!

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۸۷۹۱۸

ماجرایی تلخ از قتل جنگل بان گیلانی!

به گزارش صدای ایران صبحگاه هفتم اردیبهشت ۱۳۸۴ رییس اداره منابع طبیعی ماسال هنگام عزیمت به محل کار خود با خودروی دولتی در بین راه توسط عده‌ای از خودرو پیاده و ربوده شد و جسد وی پس از 48 ساعت بدون سر در جنگل‌های هفت دغنان صومعه سرا کشف شد. ماجرای کشته شدن او یکی از مهم ترین  پرونده های قتل استان گیلان محسوب می شود که  ابعاد مختلفی را در مبارزه با فساد اقتصادی و همچنین اجرای عدالت در بر می گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین  مناسبت 15 سال بعد از قتل این جنگلبان ابعاد مختلف این ماجرا را مورد بررسی قرار دادیم که در زیر می خوانید.





پرده اول: آدم ربایی و قتل



ناصر پیروی (۱۳۸۴-۱۳۳۸) جنگلبان و رئیس اداره منابع طبیعی ماسال بود که به دلیل امتناع از برآوردن خواسته‌های گروهی سودجو و زمین خوار بطرز هولناکی کشته شد. وی به شهید مبارزه با زمین خواری و مفاسد اقتصادی مشهور شده‌است.

قسمت هایی از لباس های او به دلیل مقاومت در زمان مرگ پاره شده و علف های کف جنگل در هر دو مشت گره کرده دستش دیده می شد. به گفته کارشناسان پزشکی قانونی سر این شهید از پشت با تیغ موکت بری از بدن جدا شده بود.



پرده دوم: انگیزه قاتلین



ناصر پیروی در ماه‌های آخر خدمت، با یک گروه چهارنفره برای جلوگیری از تصرف غیرقانونی ۵ هکتار جنگل درگیر شد. قاچاقچیان پس از بی‌اثر واقع شدن تطمیع وی، دست به کار تهدید او شدند وی پس از مواجه شدن با تهدیدها به سازمان قضایی نیروهای مسلح نیز شکایت برده بود که ظاهرا تا هنگام قتل وی پیگیری نشد.

دو سال بعد با پیگیری‌های اداره کل منابع طبیعی گیلان و همکاری و مساعدت‌های دستگاه‌های انتظامی‌ و قضایی و بنیاد شهید و امور ایثارگران، شادروان ناصر پیروی در زمره شهیدان خدایی محسوب شد.



پرده سوم: بازداشت قاتلین



پس از دو ماه پلیس آگاهی تهران و رشت در اقدامی هماهنگ موفق به دستگیری قاتلان شدند. 40 روز پس از این حادثه سرانجام یکی از متهمان لب به اعتراف گشوده و متهمان پرونده شامل 6 نفر (دو نفر متهم به قتل و معاونت قتل و 3 نفر متهم به ربایش غیرقانونی مقتول و یک نفر هم به اتهام معاونت در ربایش) دستگیر شدند.



پرده چهارم: تشریح یک قتل هولناک



یکی از متهمان در تشریح قتل گفت: برای از بین بردن پیروی نقشه‌ای طراحی کردیم و براساس همین نقشه، ۴ نفر از همدستان ما در جاده رشت- ماسال، با پوشیدن لباس نظامی و ایجاد پست جعلی ایست بازرسی، پیروی را درحالی‌که از خانه عازم محل کار بود متوقف و سپس او را با زور به جنگل‌های ضیابر صومعه‌سرا منتقل کردند. در آنجا پس از آنکه او را به‌شدت مورد ضرب و شتم قرار دادند درحالی‌که دیگر رمقی نداشت، سرش را بوسیله تیغ موکت بری از بدن جدا و جسدش را در نقطه‌ای دیگر رها کردند تا به زعم خود کسی موفق به شناسایی وی نشود.

با این حال در دادگاه متهمان همه چیز را تکذیب و اعترافات اولیه خود را تحت فشار و شکنجه بازجویان اعلام می کنند. هرچند همه تقصیرات را به گردن دیگر متهمان می اندازند.



پرده پنجم: اعترافات



متهم ردیف اول پرونده قتل فردی ۴۳ ساله اهل ماسال و ساکن رشت بوده که دارای شغل آزاد بود.پرویز کاظمی در دادگاه خود را فعال صنعتی معرفی کرده و اتهامات وارده بر خود را پروژه بدخواهان می خواند و نصیری را نیز همکلاسی دوران دبیرستان خود معرفی می کند و می گوید صبح روز حادثه نصیری به وی زنگ زده تا در سه راه صومعه سرا ماشین خود را از او تحویل بگیرد ولی در آنجا نصیری می گوید که در صندوق عقب مهمان داریم و با تهدید کلت کمری مرا همراه خود برد تا به جنگل رسیدیم و بعد چند دقیقه با دستان خونین بازگشت و گفت" پیروی را کشته است " . این سخنان در حالی است که نامبرده در اعترافات اولیه گفته بود که با کمک نصیری پیروی را روی زمین خوابانده و نصیری پایش را نگه داشت تا کاظمی با تیغ، گردن مقتول را ببرد.

متهم ردیف دوم افراسیاب نصیری مردی ۴۶ ساله، یک سرهنگ نظامی، اهل ماسال و ساکن رشت بود. وی هم ضمن انکار اعترافات اولیه خود ، اتهامات وارده را جریان سازی افراد ساواکی و معلوم الحال و به منظور انتقام گرفتن از خدمات انقلابی خود دانست. او ادعای دژبان محل کارش مبنی بر درخواست نصیری از او برای ثبت تغییر ساعت ورود او از 9:10 به ساعت 8:10 و ثبت خودرو دیگری به جای خودروی ورودی به محل کارش (که به ادعای دژبان برای ادای احترام به درجه نظامی او انجام داده است) را تکذیب و تحت فشار افراد مافوقش بیان می کند. همچنین ادعای اجیر کردن سه نفر برای ربودن پیروی را هم رد می کند و دلیل تماسهای تلفنی با آنها را فروش خانه و دلیل 15 بار تماس با کاظمی در صبح حادثه را پیگیری بیمه خسارت دو گاو خود بیان می کند. همچنین کلیه ادعاهای متهم ردیف سوم و چهارم را درخصوص تجاوز به خواهرش و وجود حکم جلب جعلی را هم انکار می کند.

متهمان ردیف سوم تا پنجم با توجه به سوابق خود مدعی بودند که از قتل پیروی اطلاعی نداشتند. در دادگاه ادعای بسیجی بودن متهم ردیف سوم تا پنجم با توجه به استعلام صورت گرفته از سپاه رد شده و اعلام می گردد هر سه نفر از سال 83 به علت تندروی و حمل اسلحه از بسیج اخراج شده اند.



پرده آخر: پنجه عدالت و مجازات



سرانجام دادگاه پرویز کاظمی و افراسیاب نصیری متهمان ردیف اول و دوم را به اتهام قتل این جنگلبان به اعدام و به اتهام شرکت در آدم ربائی به ۵ سال حبس محکوم کرد. سه متهم بعدی به اتهام آدم ربایی به ۱۵ سال حبس محکوم شدند. با این حال متهم ردیف شش به علت عدم وجود دلایل کافی تبرئه شد. تأیید حکم دو اعدامی در دیوان عالی کشور با تأخیر فراوان همراه بود. نهایتاً در آذرماه ۸۷ قاتلان در زندان لاکان رشت اعدام و به دار مکافات آویخته شدند.

این اعدام، اولین مورد از اعدام افرادی است که اقدام به قتل یا جرح جنگلبانان و محیط بانان کرده‌ بودند.

ضرورت نمادگرایی از پیروی به عنوان شهید مبارزه با مفاسد اقتصادی

ناصر پیروی جنگلبانی پاکدست و جسور بود که تراژدی مرگ وی بی شباهت با تراژدی مرگ میرزا کوچک جنگلی و بریده شدن سرش نبود. شاید بعد از کشته شدن ناصر پیروی بود که مسیر برای دفاع از حامیان منابع طبیعی بازتر شد و سلسله قوانینی در این رابطه وضع شد. هرچند به نظر می رسد در این زمینه آن طور که باید و شاید نسبت به شناخت چنین افرادی کوتاهی شده است. طوری که سال گذشته همسر این جنگلبان با گلایه از عدم حضور مسئولان منابع طبیعی گیلان گفت: هیچ تابلو، خیابان و یا ساختمانی تاکنون به نام شهید پیروی نام‌گذاری نشده است و  از اداره کل منابع طبیعی حتی یک تماس در سالگرد شهادت شهید با من نگرفتند! شاید اگر در زمینه حمایت از مبارزان با فساد جدیت بیشتری صورت گیرد بسیاری از کارمندان و کارکنان دولتی سعی خواهند افرادی  چون ناصر پیروی را همیشه الگوی خود قرار دهند و ما شاهد بسیاری از بزه های اقتصادی در سطوح مدیریتی نباشیم.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: زمین خواران قتل ناصر پیروی منابع طبیعی ناصر پیروی متهم ردیف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۷۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منتظری: حجاب در ایران قانون است؛ همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند

به گزارش صدای ایران ایرنا، رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به لزوم صدور احکام متناسب با جرم در مورد پرونده‌های مرتبط با صیانت جامعه و حجاب، گفت: قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود.

حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در جلسه هیأت عمومی این دیوان اظهار داشت: اکنون بحث حجاب و صیانت از آن یکی از موضوعاتی است که در جامعه مطرح است و برخی که داعیه آشنایی با مفاهیم دینی و احکام الهی را دارند، سخنانی در این رابطه بر زبان جاری می‌کنند که موجب شگفت و تأسف است.

وی با تاکید بر اینکه علامت سوال گذاشتن روی مساله ضرورت حجاب برای بانوان غیرقابل توجیه است، افزود: برخی عنوان می‌کنند که آیا در اسلام بحث حجاب ضروری و واجب است! در حالی که امر حجاب یکی از ضروریات دین و در آیات شریفه قرآن برای همه زنان مسلمان یک تکلیف شرعی است.

منتظری ادامه داد: در روایات و احادیث پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع) در باب موضوع حجاب مطالب بی شماری بیان شده و این مساله به قدری مورد تاکید است که در شب معراج پیامبر اسلام (ص) نیز بر مساله حجاب اشاره شده است.

وی یادآور شد: در ادیان آسمانی نیز حجاب بر زنان امری لازم و ضروری بوده است، اصولا ویژگی و ساختار وجودی که خداوند در بانوان قرار داده است؛ اقتضا می‌کند که زن مصون از تعرض باشد و این امر از طریق حجاب محقق می‌شود.

رئیس دیوان عالی کشور تاکید کرد: حجاب یک تکلیف شرعی و قانونی است و در جامعه اسلامی و به‌خصوص در نظام جمهوری اسلامی ایران، انتظار این است که حتی کسانی که مسلمان نیستند و یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند، زیرا قانون در کشور برای همه لازم الاتباع است.

منتظری خاطرنشان کرد: مساله حجاب در نظام جمهوری اسلامی ایران، تنها یک امر عقیدتی و دینی نیست و یک امر قانونی است، تمام شهروندان چه معتقد به مبانی دینی باشند و چه نباشند باید به قانون عمل کنند.

وی با بیان اینکه امروز کیان خانواده در دنیای غرب درحال اضمحلال است، گفت: تجربه نشان داده که بی‌بند و باری و روابط بدون قید و شرط، چه بر سر جوامع بشری آورده است، دست اجانب به دنبال برداشتن امر مهم حجاب، عفاف، حیا و شرم در جامعه اسلامی است و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند دشمن روی این مساله مدیریت و برنامه‌ریزی کرده است.

رئیس دیوان عالی کشور اضافه کرد: مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند، این مردم با تقدیم ۳۰۰ هزار شهید انتظار حاکمیت احکام اسلام و اجرای دستورات اسلام را در جامعه دارند؛ بنابراین همه دلسوران نظام و دلبستگان اسلام باید بر مساله حجاب توجه لازم را داشته باشند.

وی با تاکید بر اجرای قانون توسط همه دستگاه‌های حاکمیتی و با توجه به وظایف و مسئولیت‌های نیروی انتظامی در تامین امنیت جامعه در کشور، بر پشتیبانی و حمایت قاطع از آنان خصوصا در مساله حجاب گفت: تامین امنیت اخلاقی جامعه ضروری است که در این زمینه ضمن اینکه باید جلوی برخی تخلفات و تندروی‌ها گرفته شود، باید با برنامه ریزی و تدبیر عمل شود و قطعاً همراهی و همکاری مردم نیز در اجرای قانون تاثیرگذار خواهد بود.

دیگر خبرها

  • منتظری: حجاب در ایران قانون است؛ همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • ماجرایی تازه برای خریداران طلا/ مالیات جدید در راه است؟
  • حجاب در ایران قانون است؛ همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • حفاظت از انفال مهمترین رسالت هر جنگلبان است
  • اجرای طرح همیاران آرامش در گرگان و گنبد
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • احتمال تغییر در رقم دستمزد کارگران جدی شد ؟
  • اصلاح ۱۳ کیلومتر از خط انتقال آب شهرستان گناباد
  • احداث درمانگاه تامین اجتماعی بردسکن در ردیف پروژه‌های کدد دار کشور قرار گرفت
  • حمیدرضا نصیری و محمدرضا زاهدی نمایندگان ایران در مسابقات قرآن مالزی