Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@00:22:45 GMT

بن بست سیاسی رژیم صهیونیستی وخیم‌تر می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۸۹۷۹۰

بن بست سیاسی رژیم صهیونیستی وخیم‌تر می‌شود؟

 همزمان با اوج گیری درگیری‌ها در مسجد الاقصی میان نیرو‌های امنیتی رژیم صهیونیستی و نمازگزاران و زائران فلسطینی (در ماه مبارک رمضان) و کارشکنی‌های گسترده صهیونیست‌ها در ماه مبارک رمضان برای مسلمانان فلسطینی، ساختار سیاسی رژیم صهیونیستی نیز عملا وارد یک بحران تمام عیار شده است. در این راستا، ائتلافِ شکننده احزاب تشکیل دهنده دولت کنونی رژیم اسرائیل به نخست وزیری "نفتالی بنت" عملا با عقب نشینی برخی از اعضای این ائتلاف، رو به فروپاشی حرکت می‌کند و هر آن انتظار می‌رود که دولتِ بنت عملا کارایی خود را از دست داده و سقوط کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مساله به ویژه با عقب نشینی "حزب الموحده" به ریاست "منصور عباس" از دولت ائتلافی رژیم صهیونیستی و همچنین برخی احزاب کوچکتر صهیونیست از دولت ائتافیِ بنت، ابعاد جدید تری را به خود گرفته است.

بیشتربخوانید

اسرائیل کودکان را اینگونه می‌کشد

از این رو، بسیاری از ناظران و تحلیلگران پیش بینی می‌کنند که با بازگشایی پارلمان رژیم صهیونیستی موسوم به (کنست)، احزاب مخالف دولت ائتلاف کنونی اسرائیل که در راس آن‌ها حزب "لیکود" و شخصِ "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر سابق اسرائیل حضور دارند، عملا وارد میدان خواهند شد و زمینه را جهت سقوط دولت و برگزاری انتخابات زودرس فراهم خواهند کرد. با این همه، اینطور به نظر می‌رسد که صهیونیست‌ها در صورت تحقق این سناریو، عملا وارد یک بن بستِ تمام عیار خواهند شد، زیرا صرفا سه گزینه محدود و کاملا بی ثبات خواهند داشت.

یک: بازگشت مجدد نتانیاهو در مقام یک مفسد سیاسی و اقتصادی به قدرت
یکی از گزینه‌های محتمل در صورت فروپاشی کامل دولت کنونی رژیم صهیونیستی، بازگشت مجدد حزب دست راستیِ لیکود به قدرت با نخست وزیری بنیامین نتانیاهو است. وی قبل از روی کار آمدنِ دولت جدید، رکورد بیشترین حضور متداوم در قدرت به عنوان نخست وزیر رژیم صهیونیستی را به نام خود ثبت کرده بود. با این حال، چالش اصلی این است که نتانیاهو با اتهامات گسترده فساد، رشوه، اختلاس، سواستفاده از قدرت، و خیانت به اعتماد عمومی در اراضی اشغالی رو به رو است و اگر بنا باشد دولتِ بنت سقوط کند و وی به قدرت برسد، این مساله عملا دولتی را در اراضی اشغالی سرکار خواهد آورد که از همان ابتدا نه تنها باید با چالش‌های بیشمار داخلی و خارجی رژیم اسرائیل دست و پجه نرم کند، بلکه باید با حملات مکرر منتقدان و مخالفان نتانیاهو به دلیل دست داشتن او در فساد‌های گسترده اقتصادی و سیاسی نیز رو به رو شود. مساله‌ای که از همین حالا نشان می‌دهد یکچنین دولتی، اساسا نخواهد توانست کار کند و عملا باید در چندین جبهه بجنگد. وضعیتی که به ویژه با توجه به سیاست‌های افراطی نتانیاهو در قبال فلسطینی‌ها و منطقه، حالتی وخیم‌تر نیز به خود خواهد گرفت و عملا رژیم صهیونیستی را وارد بحران‌هایی جدیدتر و البته مرگبارتر (برای این رژیم) خواهد کرد.

دو: تداوم دولت ائتلافی به رهبری "نفتالی بنت" و "یائیر لاپید" در قدرت
یک گزینه دیگر، ادامه یافتن دولت ائتلافیِ کنونی رژیم صهیونیستی به رهبری نفتالی بنت و یائیر لاپید است که تحقق این گزینه چیزی جز تداوم وضعیت بی ثبات کنونی رژیم صهیونیستی را به ارمغان نخواهد آورد. در واقع، تداوم این دولت به معنای تداوم یک دولت دولت ائتلافیِ سست و البته مواجه با هزاران چالش و مشکل است که هر زمان انتظار آن می‌رود که بار دیگر رو به فروپاشی حرکت کند. نباید فراموش کنیم که منطقِ اصلی تشکیل دولت کنونی رژیم اسرائیل، روی کار آمدن سازوکاری جهت حذف نتانیاهو از قدرت بود. مساله‌ای که به خوبی توضیح می‌دهد چرا طیف قابل توجهی از احزاب اسرائیلی که هیچ نقطه اشتراکی با یکدیگر ندارند، عملا رو به تشکیل یک دولت ائتلافیِ بی قواره و پُر از اختلافات داخلی آورده اند که در بحبوحه بحران‌هایی نظیر اوج گیری اعتراضات مسلمانان فلسطینی در مسجد الاقصی، عملا در آستانه فروپاشی قرار می‌گیرد.

سه: ایجاد بن بست مطلق سیاسی در اراضی اشغالی
سناریوی سوم در مورد آینده سیاسی رژیم صهیونیستی، سناریوی به بن بست رسیدنِ تشکیل یک دولت جدید در اراضی اشغالی و تداوم مقطعیِ دولت کنونی این رژیم است. مساله‌ای که نمونه آن را در دو سال پایانیِ حضور بنیامین نتانیاهو در قدرت به وضوح شاهد بودیم. در آن دوران، رژیم صهیونیستی علی رغم برگزاری چهار انتخابات هنور نتوانسته بود رای به تشکیل دولتی جدید دهد. مساله‌ای که عملا صهیونیست‌ها را وارد بک بحران تمام‌عیار سیاسی کرد و حتی آن‌ها را به مضحکه‌ای برای جامعه بین المللی تبدیل نمود. در این چهارچوب، اینطور به نظر می‌رسد که در هر سه حالت مذکور، رژیم اشغالگر قدس عملا وارد نوعی بن بست سیاسی شده که رهایی از آن با توجه به حجم بیشمار چالش‌های داخلی و خارجی این رژیم، اگر نگوییم بعید، بسیار مشکل به نظر می‌رسد.

منبع: جهان نیوز

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی اراضی اشغالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۹۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح جدید نخست وزیر اسرائیل برای اداره غزه

نیویورک تایمز در گزارشی از طرح جدیدی که بنیامین نتانیاهو نخست‌ وزیر رژیم صهیونیستی در حال بررسی آن برای اداره غزه پس از جنگ است، پرده برداشت.

به گزارش مشرق، در گزارش نیویورک تایمز آمده است: مقام‌های دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی طرحی را مطرح کرده‌اند که بر اساس آن، نتانیاهو به دنبال آن است تا غزه پس از پایان جنگ با کمک ائتلافی از کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی، مصر و امارات متحده عربی اداره شود.

بر اساس گزارش نیویورک تایمز، این طرح به احتمال زیاد از سوی کشورهای عربی رد خواهد شد زیرا مسیر مشخصی را برای تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی مشخص نکرده است.

این گزارش می‌افزاید: همچنین به احتمال زیاد شرکای تندروی نتانیاهو در کابینه جنگ (رژیم) اسرائیل نیز به علت اینکه این طرح احتمال بازگشت تشکیلات خودگران فلسطین به غزه و تشکیل کشور مستقل فلسطین را از اساس رد نکرده است، با آن مخالفت خواهند کرد.

در ادامه گزارش نیویورک تایمز آمده است: بر اساس طرح جدید نتانیاهو، ائتلافی که مسئولیت اداره غزه پس از جنگ را بر عهده خواهد داشت با همکاری واشنگتن، اشخاصی را از میان فلسطینیان غزه برای ساخت و ساز مجدد این باریکه و حفظ امنیت و ثبات آن انتخاب کرده و بعد از هفت تا ۱۰ سال، به مردم غزه این امکان را خواهد داد تا در خصوص الحاق به یک دولت واحد فلسطینی که بر روی کرانه باختری و نوار غزه حکمرانی می‌کند، پای صندوق‌های رأی بروند.

نیویورک تایمز در ادامه این گزارش می‌افزاید: بر اساس این طرح نتانیاهو، نیروهای رژیم صهیونیستی همچنان توانایی فعالیت در داخل غزه را خواهند داشت.

در پایان این گزارش نیویورک تایمز آمده است: مراحل ابتدایی تهیه و تکمیل این طرح در ماه نوامبر با همکاری چندین تاجر که برخی از آنها ارتباط بسیار نزدیکی با نتانیاهو دارند، انجام شده است.

نیویورک تایمز در حالی از این طرح جدید نتانیاهو برای اداره غزه پس از جنگ پرده برداشته است که پس از گذشت بیش از ۲۰۰ روز از جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و ناکامی این رژیم در تحقق اهداف اعلامی خود، اکنون این جنگ به مهمترین عامل تشدید تنش بین سران رژیم اشغالگر تبدیل شده و در حالی که نتانیاهو و متحدانش خواهان تداوم جنگ هستند، مخالفان آنها بر آتش بس و آزادی اسرای صهیونیست تاکید دارند.

بسیاری از کارشناسان، هدف نتانیاهو از اصرار بر تداوم جنگ را، حفظ حیات سیاسی و فرار از تعقیب قضائی می‌دانند.

همچنین نتایج یک نظرسنجی در فلسطین اشغالی نشان می‌دهد که ۶۸ درصد صهیونیست‌ها از پیروزی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم در جنگ غزه نا امید هستند.

نظرسنجی کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی نشان داده است که ۶۸ درصد مخاطبان آن می‌گویند نتانیاهو نمی‌تواند در غزه پیروز شود.

از سوی دیگر رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که تماس‌ها با حماس برای انجام توافق مبادله اسرا به در بسته خورده است و مشخص نیست که چه زمانی این گره باز می‌شود.

روزنامه عبری زبان هاآرتص نیز به نقل از منابعی گزارش داد، سطح سیاسی رژیم صهیونیستی، روی یک توافق عادی سازی احتمالی با عربستان سعودی حساب باز کرده که ممکن است این رژیم را مجبور به توقف جنگ در غزه کند.

بر اساس این گزارش، دولت آمریکا پایان ماه می را برای دستیابی به توافق عادی سازی بین (رژیم) اسرائیل و عربستان سعودی تعیین کرده است.

معاون نخست وزیر و وزیر خارجه اردن نیز روز دوشنبه گذشته تاکید کرد که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برخلاف ادعاهایش، جنگ غزه را باخته است.

ایمن الصفدی وزیر خارجه اردن در سخنانی در نشست گفت‌ وگو محوری که در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد در ریاض برگزار شد، گفت که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در جنگ غزه شکست خورده است.

وی افزود: نتانیاهو می‌گوید که به دنبال پیروزی در غزه است اما وی اکنون به شکست رسیده و اسرائیل نیز مطرود شده است. روشن است که نتانیاهو به دنبال صلح نیست.

الصفدی با اشاره به اینکه ۱.۳ میلیون فلسطینی بمباران می‌شوند، گفت: همه خواهان صلحی مبتنی بر راه‌حل دو دولتی هستیم و باید اسرائیل پایبندی خود به صلح عادلانه و فراگیر را اعلام کند؛ همچنان که جامعه جهانی نیز بر این باور است که راه حل دو دولتی تنها راه تضمین امنیت و صلح خواهد بود.

شبکه «المیادین» نیز به نقل از وزیر خارجه اردن گزارش داد که ابتدا رژیم صهیونیستی باید جنگ را متوقف کند و پس از آن از حماس برای آزادی اسرای صهیونیست درخواست خواهد شد.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • عضو حماس: نتانیاهو به دنبال توافق نیست
  • ایهود باراک: حمله به رفح یک اشتباه بزرگ است
  • آمریکا قربانی اسرائیل می‌شود؟
  • عضو ارشد حماس: آمریکا نتانیاهو را تحت فشار قرار دهد تا تصمیمی سیاسی بگیرد که منجر به توافق آتش بس شود/ رژیم صهیونیستی به دلایل سیاسی داخلی هنوز نتوانسته تصمیم لازم برای رسیدن به توافق را اتخاذ کند
  • اولمرت: اسرائیل از جنگ غزه پیروز بیرون نخواهد آمد
  • طرح جدید نخست وزیر اسرائیل برای اداره غزه
  • آیا در دادگاه لاهه عزمی برای محکومیت نتانیاهوی جنگ‌طلب وجود دارد؟
  • رسانه‌های صهیونیستی: نتانیاهو از ترس نمی‌تواند تصمیم بگیرد
  • مشت آهنین علیه خیزش دانشگاهیان آمریکا اثرگذار نیست/ فعال شدن بسیج دانشجویی این بار در ایالات متحده
  • ابعاد رویکرد آمریکا و رژیم صهیونیستی در غزه