Web Analytics Made Easy - Statcounter

سومین شب شعر و موسیقی بین‌المللی قدس با حضور شاعران پنج کشور دنیا در فرهنگ‌سرای اندیشه برگزار شد.

به گزارش گروه  فرهنگ و هنر برنا؛ سومین شب شعر و موسیقی بین‌المللی قدس با حضور شاعران پنج کشور دنیا به همت معاونت هنری سازمان فرهنگی هنری در فرهنگ‌سرای اندیشه برگزار شد.

سمیعی: هنر انقلاب اسلامی نقطه تقارن عرفان و حماسه است

در این مراسم امیرحسین سمیعی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری ضمن گرامی داشت روز جهانی قدس گفت: همه جنبش‌های انقلابی و نهضت‌های پایدار در جهان به دلیل گستردگی رویدادهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و هنری قابلیت تصرف و پرداخت هنری دارند و این در هنر انقلاب اسلامی بسیار متفاوت و یکتاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: هنر انقلاب اسلامی نقطه تقارن عرفان و حماسه است و در جای دیگر نمی‌توان آن را تجربه کرد. سرآمد این هنر در هنر انقلاب اسلامی شعر و ادب پارسی است و به گونه‌ای مسئولیت‌پذیر و موقر در تمامی شعارهای انقلاب، شعر را می‌توان درک کرد. اساساً انقلاب اسلامی ایران هوشمندانه و یکتاست و ظرفیت‌های مختلف فرهنگی هنری را این گونه به کار می‌برد. امام ما شعرشناس و شعردوست بودند و رهبر معظم انقلاب نیز همین طور هستند.

سمیعی اضافه کرد: هر جا این بزرگان در مسندی از راهبری‌های فرهنگی و هنری قرار گرفتند، رد پای مستحکمی بر جای گذاشتند. هر جا هنرها در شاخه‌های مختلف هنری به شعر نزدیک شدند، انگار فخامت خود را در هنر این سرزمین جدا و به سمت هنر متعالی نزدیک‌تر کردند. برای مثال سینمایی‌ها معتقدند که علی حاتمی برای سینمای ایران مانند حافظ در شعر فارسی است. یعنی وقتی می‌خواهند به یک عبارت شاعرانه‌تر و معتبرتری برسند، آن را به شعر فارسی نزدیک می‌کنند و در هنرهای دیگر هم به همین صورت است. شالوده اصلی هنرهای نمایشی شعر است؛ به خصوص هنرهای نمایشی‌ای که ریشه در آیین‌های ما مثل تعزیه دارد.

معاون هنری سازمان فرهنگی هنری در پایان بیان کرد: هنر اول سرزمین ما شعر است و آن‌قدر مسئولیت‌پذیر و مهم است که در دنیا جریان دارد و جریان ادبی و هنری را تثبیت می‌کند و این جریان در افق هنر انقلاب اسلامی شاخصه خود را با موضوعاتی گره می‌زند که یکی از آن موضوعات قدس است. امروز افتخار داریم که در خدمت شاعران بزرگ سرزمینمان هستیم و از اشعار آنها لذت می‌بریم.

خامه‌یار: در موضوع قدس آن چیزی که کمتر به آن توجه شده جنگ فرهنگی است

عباس خامه‌یار رایزن فرهنگی سابق جمهوری اسلامی ایران در لبنان در این مراسم ضمن یادآوری از شعرای لبنانی و فلسطینی گفت: منطقه سالیان سال است که روی آرامش به خود ندیده و همه می‌دانند که سرمنشأ همه این مشکلات و فتنه زمانی ایجاد شد که این غده سرطانی در این منطقه کاشته شد.

وی ادامه داد: در سال ۱۹۱۷ بیانیه ننگین بالفور توسط وزیر خارجه انگلیس صادر شد و سرزمین یک ملتی را گرفتند و بدون هیچ حقی به افراد دیگر واگذار کردند. شعار این قوم از نیل تا فرات است. همه ما ابعاد این جنگ نظامی را در این سال‌ها دیده‌ایم و شاهد فشارهای اقتصادی که بر ملت‌ها تحمیل شده هستیم، اما آن چیزی که کمتر به آن توجه شده جنگ فرهنگی است که در جریان است. این جنگ از سال ۱۹۴۸ آغاز شد و میراث فرهنگی یک ملت را هدف قرار دادند.

خامه‌یار اظهار کرد: ۱۷ هزار قطعه تاریخی شهر عراق که در موزه‌ها وجود داشت بعد از سقوط صدام به غارت می‌رود و همین اتفاق را در سوریه هم دیدیم. در مصر هم پیش از پیروزی انقلاب، هدف آنها غارت موزه‌ها بود. به همین دلیل رییس‌جمهور سابق آمریکا دنبال نابودی مراکز فرهنگی کشور ما بود. امروز این مبارزه و مقاومت در همه شکل‌های آن دیده می‌شود و برای اولین بار فلسطینی‌ها در جنگ سیف‌القدس توانستند که قواعد بازدارندگی خود را به رژیم صهیونیستی تحمیل کنند و یک پیروزی بزرگ را به وجود آوردند.

در ادامه این مراسم شاعرانی چون مرتضی امیری اسفندقه، علیرضا قزوه، علی‌محمد مؤدب، میلاد عرفان‌پور، محمدرضا طهماسبی، علی داوودی، مرتضی حیدری آل کثیر، نغمه مستشار نظامی، مصطفی محدثی خراسانی، کبری بلخی، سیده فرشته حسینی، سید رضا نقوی‌الحسینی از پاکستانی، نزار الکنانی از عراق، سید سکندر حسینی از افغانستان اشعاری را در رابطه با قدس و محور مقاومت خواندند.

علی محمد مودب در این مراسم یکی از اشعار خود را برای حاضران قرائت کرد که در ادامه می‌خوانید.

به خدا قیافه‌ دراکولا ندارد

چنگال ندارد

شاخ ندارد

دُم ندارد

فقط کمی از من اخموتر است

و کمی از تو لاغرتر

عربی را از مادرش آموخته است

دویدن را از پدرش

و آوارگی را از زمین

به خدا قیافه‌ دراکولا ندارد

با همان معصومیتی سنگ می‌اندازد

که همه کودکان

قوطی‌های حلبی را هدف می‌گیرند

یکی است مثل من و تو

فقط وقتی تفنگ بازی می‌کند

دشمنانش

تفنگ‌های راستکی دارند

میلاد عرفان‌پور از شاعران جوان انقلابی نیز شعری با مضمون مبارزه با رژیم صهیونیستی خواند.

بی‌بی‌سی، دروغ، سی‌ان‌ان، فریب/ المنار، بی‌پناه، الجزیره، نانجیب

مجمع حیات وحش، لابی شغال‌ها/ گرگ‌های امنیت، سازمان لال‌ها

مرگ بازی مدرن، ماشۀ دموکراسی/ ادکلن به خود زده، لاشۀ دموکراسی

کارخانۀ سلاح، نکبت دلارها/ خط سُربی ترور، بر گلوی سارها

می‌تپد دلم برای لحظۀ قیام/ عاشق نبرد با صهیونیست‌هام

پرده‌های سینما، در اجارۀ سراب/ عصر انحصار شب، عصر قحط آفتاب

پوزه‌بند هالیوود، در کف آونجلیزم/ انفجار چشم‌ها در شیوع هیپنوتیزم

بایکوت جنازه‌ها، در رسانۀ خاخام/ گینس شکنجه‌ها، دومینوی قتل عام

قتل عام کودکان، با مدال افتخار/ زندگی وتو شده، در هزارها مزار

می‌تپد دلم برای لحظۀ قیام/ عاشق نبرد با صهیونیست‌هام

دولت کاریکاتور، با کابینۀ فساد/ استتار عقل کم، پشت ثروت زیاد

کشتن صدای قدس، در سونامی سکوت/ باز شهرک جدید، باز تار عنکبوت

می‌تپد دلم برای لحظۀ قیام/ عاشق نبرد با صهیونیست‌هام

همچنین در این مراسم از قطعه سه زبانه «قدس ای یقین» رونمایی شد و سید مسافر از افغانستان، بهرام پاییز و امیر حقیقت قطعات موسیقی‌ای را پیرامون فلسطین و قدس اجرا کرند.

در انتهای مراسم شب شعر و موسیقی بین‌المللی قدس، پویش نمادین مقلوبه (نوعی غذای لبنانی) برگزار شد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: هنر فارسی شب شعر هنر انقلاب اسلامی فرهنگی هنری برگزار شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۹۰۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت‌ها و فرصت‌های عظیم موجود در استان فارس معرفی شود

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها – سروش سلیمی: سفر مدیرعامل گروه رسانه‌ای مهر، محمد مهدی رحمتی با حضور در دفتر مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس آغاز شد.

مدیرعامل گروه رسانه‌ای مهر ابتدا به معرفی این مجموعه پرداخت و بیان کرد: گروه رسانه‌ای مهر وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی با در اختیار داشتن خبرگزاری مهر، روزنامه تهران تایمز، مجموعه‌های مهرینو و انتشارات مهر ظرفیتی عظیم برای حضور فعالان رسانه‌ای، هنری، اجتماعی، فرهنگی و ظهور کنشگران، پژوهشگران و فعالان دیگر عرصه‌ها است تا بتوانند معرفی جامع و کاملی از خود و فعالیت‌های خود به جامعه منعکس کنند.

محمد مهدی رحمتی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب تاکید زیادی به تقویت جبهه و جریان رسانه‌ای به خصوص در آوردگاه جنگ نرم کنونی دارند افزود: جریان رسانه‌ای جبهه انقلاب باید در عرصه‌های مختلف به ویژه در حوزه‌های فرهنگی و هنری تقویت شود و با نوآوری تولید محتوا کند و در این میان رسانه می‌تواند بستری برای تبیین اندیشه‌های هنری و فرهنگی، ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی و معرفی نخبگان عرصه‌های مختلف باشد و هنر را در خدمت مردم و انقلاب قرار بدهد.

وی افزود: باید نظام مسائل استان‌ها و ظرفیت‌هایی که درون استان وجود دارد شناسایی شده و در رسانه‌هایی چون مهر تا حصول نتیجه و حل مساله پیگیری شود.

فارس از هر جهت ظرفیت‌های فراوان و بی‌بدیلی دارد

در ادامه مدیرکل استان‌های خبرگزاری مهر نیز به ظرفیت‌های بی‌بدیل استان فارس به عنوان استانی با ۳۷ شهرستان و ۱۸ نماینده مجلس اشاره کرد و گفت: فارس از هر حیث دارای پتانسیل‌های فراوانی است که باید به مدد رسانه این ظرفیت‌ها که شامل زمینه‌های دینی، هنری، فرهنگی، میراثی است به فعلیت در بیاید.

مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس نیز با اشاره به اینکه استان فارس در کنار ظرفیت‌های بی‌شمارش با تهدیداتی نیز مواجه است گفت: ظرفیت رسانه‌هایی معتبر و پرمخاطب چون مهر می‌تواند در خدمت تبیین معارف دینی، نقد فرقه‌های ضاله، گفتمان‌سازی و تولید فرهنگ قرار گیرد و توطئه‌های دشمنان را خنثی کند.

حجت الاسلام و المسلمین حسن قانع بیان کرد: رسانه یکی از ارکان جریان‌سازی انقلابی و دینی است و برای مهندسی فرهنگی جامعه مبتنی بر گفتمان‌سازی دینی باید تمام دستگاه‌های اجرایی و فرهنگی و کنشگران این عرصه نیز پای کار بیایند و رسانه ابزار خوبی برای شناسایی کنشگران این عرصه و معرفی و تبیین دیدگاه‌های نظریه‌پردازان است.

فعالیت‌ها و کنش‌های مردمی عمل به بیانیه گام دوم انقلاب است

محمد مهدی رحمتی در ادامه طی دیدار با اعضای نهضت اجتماعی جوانان استان فارس گفت: تشکیل چنین مجموعه‌های مردمی عمل به بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب است و اگر کمک بدهیم و بتوانیم شبکه الگوهای موفق را معرفی کنیم یک گام به اعتلای استان فارس و کشور کمک کرده‌ایم.

مدیرعامل گروه رسانه‌ای مهر گفت: دشمن در حال وارونه کردن حقایق و ناکارآمد و هیچ نشان دادن دستاوردهای بی شمار نظام است و در عین حال در پی تزریق ناامیدی میان مردم و کمرنگ کردن همدلی و مهربانی میان آحاد جامعه است و تلاش دارد که مردم و نظام را از هم و مردم را نیز از مردم جدا کند.

وی افزود: در حالی که همبستگی میان مردم ایران بی‌نظیر است و هشت سال دفاع مقدس و پس از آن برهه‌هایی چون حوادث غیرمترقبه و مناسبت‌هایی چون ۲۲ بهمن و مراسم اعتکاف نمود عینی همبستگی میان مردم ایران اسلامی است و برای نشان دادن اقدامات و دستاوردهای نظام نیز هزاران مثال و نمونه عینی وجود دارد دشمن در پی کمرنگ کردن این مسائل است و وظیفه رسانه و فعالان جبهه فرهنگی انقلاب این است که این دستاوردها را بیان کند و به فرموده رهبر انقلاب جهاد تبیین‌گونه عمل کند.

رحمتی گفت: تفاوت‌های فرهنگی که به تعارضات منجر شود در میان مردم فارس بسیار اندک است و مردم این دیار به همبستگی و هم‌نوع‌دوستی مشهور هستند و وظیفه شما کنشگران و فعالان فرهنگی این است که از این حس و فرهنگ برای خدمت به همنوعان نهایت بهره را ببرید.

وی بیان کرد: ما در معرفی الگوهایی چون شهید سپاسی یا شهید دوران و لشکر ۱۹ فجر و لشکر ۳۳ المهدی یا دلاوری ارتش فارس در دوران دفاع مقدس و بسیاری الگوهای دیگر که برای مردم نامشان آشنا است کم‌کاری کرده‌ایم در حالی که روایتگری صحیح می‌توان سبب ماندگاری این حماسه‌ها شود.

مدیرعامل گروه رسانه‌ای مهر افزود: طی سفر به فارس و شنیدن اقدامات انجام شده در این استان به ویژه توسط مردم جنوب استان فارس متوجه شدم که در بخشی شهرها تمام زیرساخت‌ها از بیمارستان و مدارس گرفته تا راه‌ها را خود مردم و خیرین ساخته‌اند و استفاده از ظرفیت افراد نیک‌سیرت و خیراندیش برای خدمت به مردم نیز خود نوعی هنر است که باید با ایده‌های ناب و با ظرافت انجام شود و معرفی خیرین و انسان‌های نیک اندیش نیز دیگر رسالت رسانه‌ها است.

رحمتی گفت: تهیه مستندهای کوتاه روایی از این همه مجاهدت‌هایی که در فارس صورت گرفته و در ادامه معرفی اقدامات گروه‌های جهادی و مردمی و جبهه‌های فرهنگی کمترین کاری است که ما در مجموعه مهر می‌توانیم برای ادای دین به حماسه‌سازان میهنمان انجام بدهیم.

وی افزود: الگونمایی صحیح از اقدامات مردمی به ویژه حلقه‌های میانی که دوستدار نظام و انقلاب و کشور هستند یکی از رسالت‌های مهر است و ما فضا و محفلی برای روایت الگوهای موفق حلقه‌های میانی و کنشگران مردمی فراهم کرده‌ایم که به وسیله آن ایده‌های خود در موضوعات فرهنگی و سایر موضوعات را به دیگران منتقل کنند.

رحمتی خاطرنشان کرد: در این رویکرد در پی انتقال دانش و تجربه و الگوها به دیگر ظرفیت‌های مردمی با هدف تکثیر این الگوها و به میدان آوردن ظرفیت‌های مردمی هستیم.

در ادامه اعضای نهضت اجتماعی جوانان استان فارس نیز به بیان تجارب خود در جهت کمک به مردم و به میدان آوردن ظرفیت‌های مردمی پرداخته و خواهان انعکاس فعالیت‌های تشکلهای مردمی و جهادی در رسانه‌ها با هدف الگونمایی و تجربه نگاری شدند.

بسیاری از تولیدات فارس با تهران برابری می‌کند

دیدار با مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و فعالان حوزه‌های فرهنگی و هنری بخش دیگری از برنامه‌های سفر مدیران خبرگزاری مهر به استان فارس بود و ابتدا حمیدرضا قانعی با اشاره به برخی فعالیت‌های فرهنگی صورت گرفته در استان، ظرفیت‌های فارس را برابر با چندین استان کشور دانست و خواهان توجه بیشتر رسانه‌ها به این حوزه شد.

قانعی افزود: استان فارس در زمینه تمام انواع هنرهای هفتگانه اعم از موسیقی، هنرهای نمایشی، تجسمی، ادبی به ویژه شعر و داستان و سینمایی جزو استان‌های شاخص کشور است و تولیدات این استان در برخی زمینه‌ها با تهران برابری می‌کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس بیان کرد: استان فارس میزبان برپایی رویدادهای منطقه‌ای و ملی بسیاری بوده که نیازمند توجه و اهتمام بیشتر اهالی فرهنگ و رسانه برای انعکاس این رویدادها است.

قانعی فارس را مهد نویسندگان و شاعران و هنرمندان بزرگی دانست که اگر شبکه توزیع قوی انتشار در کنار بازخورد رسانه‌ای خوب به کمک آنها بیاید جلوه‌ای ملی و فراملی پیدا خواهند کرد.

وی فضای رسانه‌ای استان را نیز فضایی باز و متشکل از جراید، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری متنوع دانست و گفت: باید از این ظرفیت جهت معرفی نخبگان فرهنگی هنری، جهاد تبیین، خدمت به مردم و تقویت جبهه انقلابی بهره برد.

مدیرعامل گروه رسانه‌ای مهر نیز بیان کرد: ضریب رسانه‌ای تولیدات استان فارس باید در تراز نام این استان و شایسته پیشینه درخشان آن ارتقا یابد و در این مسیر باید باب گفت‌وگوها باز شود و کم‌تحملی و برخی حواشی جای خود را به تأمل و تحمل و هم افزایی بیشتر بدهد و از برخی منیّت‌ها در کارهای فرهنگی و هنری کاسته شود و همدلی و همگرایی بیشتر شود و خروجی کار در خدمت مردم و انقلاب قرار بگیرد.

رحمتی خاطرنشان کرد: این همه اتفاقات خوب در استان فارس می‌افتد که باید با زبان هنر و رسانه و با بازنمایی رسانه‌ای بیان شود تا مانع از غالب شدن روایت غلط دشمن گردد و استفاده از ظرفیت خبرگزاری مهر می‌تواند به تبیین این اتفاقات خوب کمک کند.

رسانه‌ها به تولیدات هنری و فرهنگی ضریب بدهند

مدیر دفتر رسانه و ارتباطات جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی گفت: دغدغه من در جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی و در تعامل با مهر همواره این بوده که اتفاقات خوبی که در میدان رخ داده، اعم از اینکه نویسنده‌ای کتابی چاپ کرده، برنامه‌سازی که برنامه‌ای تولید کرده، تهیه کننده‌ای که اثری فاخر خلق کرده باید در رسانه ضریب بخورد.

حسین دلاوری افزود: باید رسانه پای صحبت آن هنرمند بنشیند، اندیشه‌اش بازخوانی شود و محصولش نقد و معرفی شود و کمک شود که آن کنشگر فرهنگی معرفی شود و اندیشه و حرفش و اثرش از جغرافیایی محدود به کل کشور تسری یابد و راجع به این اندیشه حرف زده شود.

دلاوری افزود: مهر رسانه‌ای فرهنگی و هنری است که آمده تا با حمایت از جریانات فرهنگی هنری رسانه‌ای انقلاب اسلامی و بازنمایی رسانه‌ای به این حیطه‌ها کمک کند و این نیازمند تعامل و تبادل نظر با فعالان این حیطه است.

وی خاطرنشان کرد: اتفاقات خوبی که در حوزه فرهنگ و هنر فارس رخ داده و بسیاری از آنها قابلیت انعکاس ملی دارند باید در رسانه ضریب بخورند.

در ادامه مدیران مجموعه رسانه‌ای مهر به دیدار و تکریم خانواده شهید مجتبی ندیمی از شهدای حادثه تروریستی در حرم مطهر شاهچراغ رفته و پای صحبت‌های خانواده وی نشستند.

روایت‌های پرمهر و مادرانه کبری شمس مادر این شهید گرانقدر از حس و حال معنوی مجتبی و دلبستگی‌اش به حرم شاهچراغ (ع) و در پایان شهادتش در این مکان مقدس، جان کلام بغض‌آلود مادر بود و در ادامه نیز برادر این شهید به بیان خاطراتی از شهید مجتبی ندیمی پرداخت.

مدیرعامل گروه رسانه‌ای مهر نیز خاطرنشان کرد: داستان زندگی این شهید سر تا سر عبرت است و باید در این راستا از تولیدات مرتبط با سیره شهدا حمایت بیشتری صورت بگیرد و فرهنگ روایت‌گری و تاریخ شفاهی جدی‌تر گرفته شود.

پایان‌بخش این سفر پرخاطره حضور مدیران گروه رسانه‌ای مهر در حرم مطهر امین ولایت شاهچراغ (ع) بود.

کد خبر 6088852

دیگر خبرها

  • اختتامیه سومین جشنواره «افتخار من» برگزار می‌شود
  • همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای در قم برگزار می شود
  • مهم‌ترین نکته جشنواره امام رضا(ع) امسال، حضور میدانی است/ جشنواره فیلم رضوان به برکت جشنواره امام رضا(ع) برگزار می‌شود
  • هم اندیشی علمی مساله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود
  • همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب چهارشنبه در قم 
  • ساز هنرمندان جنوب کرمان بر سکوهای بین‌المللی کوک می‌شود
  • نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان برگزار می‌شود 
  • مرحله استانی دومین جشنواره سرود فجر بسیج در بوشهر برگزار شد
  • ظرفیت‌ها و فرصت‌های عظیم موجود در استان فارس معرفی شود
  • آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر