Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان صحی جهان و صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل می‌گویند که افغانستان در جمع کشورهای با آمار بلند ابتلا به بیماری سرخک قرار گرفته است.

این دوسازمان در گزارشی گفته‌اند که موارد ابتلا به بیماری سرخک در سراسر جهان در دو ماه نخست سال جاری میلادی ۷۹درصد افزایش یافته و افغانستان نیز از کشورهای شناخته شده که بلند ترین آمار این بیماری را داشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته این دو سازمان، بیشترین موارد سرخکان در کشورهای سومالیا، یمن، افغانستان، نایجریا و ایتوپیا ثبت شده است.
در اعلامیه منتشر شده از سوی این دو سازمان آمده است که در ماه‌های جنوری و فبروری سال جاری میلادی، ۱۷۳۳۸ مورد سرخک در سراسر جهان گزارش شده است؛ در حالی که این رقم در دو ماه نخست سال گذشته به ۹۶۶۵ مورد می‌رسید.
به گفته این دو سازمان، ویروس سرخک جدا از تأثیر مستقیمی که بر بدن کودکان می‌گذارد، کشنده نیز است. 
این بیماری سیستم ایمنی بدن را نیز ضعیف می‌کند و کودک را در برابر سایر بیماری‌های عفونی مانند سینه‌بغل و اسهال آسیب‌پذیرتر می‌سازد.
در اعلامیه آمده است: "اکثر موارد بیماری سرخک در محیط‌هایی اتفاق می‌افتد که با دلیل کووید-۱۹، درگیری یا سایر بحران‌ها با مشکلات اجتماعی و اقتصادی مواجه شده‌اند و زیرساخت‌های سیستم بهداشتی ضعیف و ناامنی دارند."
پیش از این سازمان داکتران بدون مرز گزارش داده بود که ۵۰ درصد کودکان مبتلا به سرخک در افغانستان دچار سوءتغذیه نیز هستند.
یونیسف و سازمان جهانی صحت می‌گویند که اختلال‌های ناشی از همه‌گیری کووید ۱۹ در سیستم بهداشت کشورها باعث تعلیق ۱۹ برنامه واکسین سرخک در سراسر جهان شده است. 
سومالیا با ۹۰۶۸ مورد، یمن با ۳۶۲۹ مورد و افغانستان با ۳۶۲۸ مورد بیشترین موارد بیماری سرخکان را در ۱۲ ماه گذشته گزارش داده‌اند. 
نایجریا و ایتوپیا نیز هر کدام با مواردی کمتر از کشورهای فوق، در میان ۵ کشوری قرار دارند که بیشترین موارد ابتلا به این بیماری در آن گزارش شده است.
تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان جهانی صحت گفته که اکنون زمان بازگشت واکسیناسیون و راه‌اندازی کمپین‌ها است تا همه بتوانند به این واکسین‌های نجات‌دهنده دسترسی داشته باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سرخک افغانستان بهداشت جهانی بیماری سرخک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۹۲۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس مرکز آمار تغییر کرد

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ضمن قدردانی از «داریوش ابوحمزه» در دوران ریاست مرکز آمار ایران، «غلامرضا گودرزی» را به عنوان سرپرست این مرکز منصوب کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،‌ در جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان که عصر سه‌شنبه 11 اردیبهشت‌ماه برگزار شد، «داود منظور» با بیان اینکه امور «نظام فنی اجرایی، مشاوران و پیمانکاران» سازمان برنامه و بودجه کشور دارای گستره وسیعی از وظایف و فعالیت‌ها بود، افزود: برای جلوگیری از تراکم کارها در یک امور و تسریع در رسیدگی به درخواست‌های مشاوران و پیمانکاران و تسهیل تعاملات در این امور، دو امور «نظام فنی اجرایی» و «مشاوران و پیمانکاران» ایجاد شده است.
معاون رئیس‌جمهور سپس گفت: هدف از انتصاب‌های جدید در سازمان برنامه و بودجه، تقویت توان مدیریتی سازمان و همچنین کمک به بهبود فضای مشارکت مردمی، تسهیل ارتباطات مردمی و تسریع پاسخگویی و رسیدگی به درخواست‌های ارباب رجوع است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ضمن قدردانی از «داریوش ابوحمزه» در دوران ریاست مرکز آمار ایران،  «غلامرضا گودرزی» را به عنوان سرپرست این مرکز منصوب کرد.

گودرزی، عضو هیئت علمی دانشگاه و استاد تمام رشته مدیریت و دارای درجه دکترای تحقیق در عملیات از دانشگاه تربیت مدرس است.
 منظور همچنین ضمن تشکر از خدمات و تلاش‌های  «رضا عوض‌پور» در دوران ریاست امور سلامت و رفاه اجتماعی،  «محمد پیکان‌پور» را به عنوان سرپرست این امور منصوب کرد. پیکان‌پور عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است و پیش از این به عنوان مدیر کل امور دارو و مواد تحت کنترل در سازمان غذا و دارو فعالیت می‌کرده است. وی دارای دکترای عمومی داروسازی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و دکترای تخصصی اقتصاد و مدیریت دارو از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور «محمدجواد هادی دهکردی» را نیز به عنوان سرپرست امور مشاوران و پیمانکاران منصوب کرد. دهکردی دانش‌آموخته رشته مهندسی مکانیک بوده و پیش از این به عنوان معاون تسهیل تجاری و توسعه کاربردها در مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت فعالیت می‌کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها؛ زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها / زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • ثبت بالاترین رکورد جوجه‌ریزی در سال ۱۴۰۲ / کاهش ۴۱ درصدی کانون بیماری در واحدهای پرورشی
  • افتتاح بیمارستان درمان تالاسمی در ننگرهار
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان
  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • رئیس مرکز آمار تغییر کرد
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟