Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-01@03:24:30 GMT

ایران در دو راهی غنی سازی بیشتر و گشایش اقتصادی

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۹۴۱۲۴

ایران در دو راهی غنی سازی بیشتر و گشایش اقتصادی

محافل سیاسی ایرانی به این باور رسیده اند که واشنگتن با توجه به سرگرم بودن به پیامد‌های جنگ اوکراین و فشار‌های اسرائیل و افزایش هراس هم پیمانانش در خاورمیانه از تبدیل شدن مجدد تهران به تهدیدی برای منافع و ثبات آنها، تمایلی به دستیابی به توافق در شرایط کنونی ندارد. سوالی که همه محافل آمریکایی و ایرانی دنبال کننده روند مذاکرات و پیچیدگی‌ها و فراز و نشیب‌های آن در هفته‌های اخیر مطرح می‌کنند این است که آیا آمریکا با نظام ایران در خصوص تعلیق مذاکرات هسته‌ای و تلاش برای احیای توافق سال ۲۰۱۵ به توافق رسیده است؟ واقعیت این است که مذاکرات بیش از یک ماه است هیچ پیشرفتی نداشته و این گمان را ایجاد کرده که گفتگو‌ها با رضایت دو طرف، در وضع تعلیق قرار داده شده است و در عین حال تلاش‌ها برای باز کردن برخی گره‌ها ادامه دارد تا با از سرگیری مذاکرات در آینده، به مانعی در برابر آن تبدیل نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گره‌ها عمدتا به درخواست‌هایی مربوط می‌شود که ایران آن‌ها را خطوط قرمز راهبردی نظام می‌داند، ولی واشنگتن آن را خارج از تفاهم‌های به دست آمده در توافقنامه سال ۲۰۱۵ می‌داند و معتقد است تهران حق ندارد با مطرح کردن مسائلی خارج از چارچوب توافق قبلی، مذاکرات را با مانع رو به رو کند.

واشنگتن دستیابی به توافق هسته‌ای را یک نیاز ضروری برای توقف برنامه هسته‌ای ایران و بستن راه به روی پیشرفت آن در بخش نظامی می‌داند. آمریکا همچنین تحریم علیه برخی نهاد‌های ایرانی و مشخصا «نیروی قدس» سپاه پاسداران را برای مهار گسترش نفوذ منطقه‌ای نظام ایران که از طریق نیروی قدس و عوامل آن اجرا می‌شود، ضروری می‌داند.

تهران نیز به نوبه خود سخت گیری آمریکا را ناشی از خصومت دوجانبه نمی‌داند بلکه معتقد است این سخت گیری‌ها به شبکه منافع آمریکا در منطقه خاورمیانه و تلاش‌های این کشور برای ساماندهی معادلات منطقه‌ای به عنوان مقدمه‌ای برای اجرای سیاست راهبری کاهش حضور نظامی آمریکا در منطقه، ارتباط دارد.

هرچند تهران به قبول شروط آمریکا برای احیای برجام نزدیک شده و با دسته بندی تحریم‌ها به هسته‌ای و غیرهسته‌ای که به نقض حقوق بشر و حمایت از تروریسم مربوط می‌شود موافقت کرده است، ولی نخواهد توانست ناکامی خود در خارج کردن اسامی فرماندهان سپاه پاسداران و نیروی قدس را از فهرست تحریم ها، در سطح داخلی و خارجی و از نظر سیاسی و راهبردی، توجیه کند. به همین علت دوباره به سخت گیری رو آورده و در آستانه خروج از مذاکرات قرار گرفته است به ویژه که محافل سیاسی ایرانی به این باور رسیده اند که واشنگتن با توجه به سرگرم بودن به پیامد‌های جنگ اوکراین و فشار‌های اسرائیل و افزایش هراس هم پیمانانش در خاورمیانه از تبدیل شدن مجدد تهران به تهدیدی برای منافع و ثبات آنها، تمایلی به دستیابی به توافق در شرایط کنونی ندارد.

تعلیق مذاکرات و دستیابی به توافق، ممکن است نظام ایران را به سمت بازگشت به سیاست دور زدن تحریم‌ها و افزایش فشار‌های هسته‌ای از طریق غنی سازی اورانیوم در سطحی فراتر از میزان ۶۰ درصدی کنونی سوق دهد که این کشور را در آستانه هسته‌ای شدن یا «فرار هسته ای» قرار خواهد داد. به عبارت دیگر، برنامه هسته‌ای ایران به سمت نظامی شدن پیش خواهد رفت که یکی از مهمترین عوامل نگرانی آمریکا و غرب و اسرائیل است.

بازگشت تهران به استفاده از سیاست افزایش سطح غنی سازی به عنوان اهرم فشار بر قدرت‌های بین المللی بخصوص آمریکا با هدف کسب امتیاز از آن‌ها و تحقق اهدافش، به معنای ماجراجویی و قمار بر سر نتایج توافقی است که می‌تواند این کشور را از زیر بار تحریم‌ها خارج کند و موجب ترمیم اقتصاد بحران زده این کشور شود که ایران را با خطر انفجار داخلی به علت گسترش فقر و ناتوانی دولت در تامین خواسته‌های اساسی شهروندانش مواجه کرده است.

ایران که آمریکا را مسئول دست نیافتن سریع به توافق می‌داند، به زیان‌هایی نگاه می‌کند که در ده ماه اخیر از نظر اقتصادی متحمل شده است. دست نیافتن به توافق موجب شد ایران نتواند از پیامد‌های بحران اوکراین بهره برداری کند و جایگاه خود را در بازار‌های جهانی انرژی بازیابد و به این ترتیب حدود ۱۵۰ میلیون دلار درآمد در روز و ۴.۵ میلیارد دلار درآمد حاصل از فروش نفت در ماه را از دست بدهد و در عین حال نتواند از دارایی‌های مسدود شده خود در بانک‌های خارجی استفاده کند که دست کم ۲۰۰ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود. به همین علت راهبرد نظام به سمت قبول این اصل پیش می‌رود که «یا توافق، به همه منابع تهدید پایان می‌دهد یا این که اوضاع کنونی ادامه می‌یابد».

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: اقتصاد ایران اقتصاد مقاومتی گشایش اقتصادی غنی سازی اورانیوم پول نیوز دستیابی به توافق تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۹۴۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از ایستادگی کارگران در مسیر خنثی‌سازی تحریم‌ها

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران طی پیامی عنوان کرد: ایستادگی کارگران در مسیر خنثی‌سازی راهبردهای دشمن در اعمال تحریم‌های اقتصادی و ایجاد اختلال در روند تولید، تصویر قشری انقلابی، ولایی و وفادار به نظام را از کارگران سختکوش ایران در منظر همگان قرار داده است.

به گزارش ایسنا، متن پیام حجت‌الاسلام عبدالله حاجی‌صادقی به شرح زیر است:

فرارسیدن یکم ماه می میلادی روز جهانی کارگر که امسال با ۱۲ اردیبهشت، سالروز عقیدتی سیاسی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عجین گردیده، را به همه تلاشگران متعهد و سختکوش عرصه آبادانی و پیشرفت کشور تبریک و تهنیت عرض می‌نمایم.

نقش‌آفرینی مؤثر و تعیین‌کننده جامعه کارگری در مقاطع سرنوشت ساز انقلاب اسلامی، از حضور تکلیف مدارانه در دوران دفاع مقدس و تقدیم ۱۴ هزار شهید والامقام گرفته، تا مجاهدت خستگی‌ناپذیر و ایستادگی در مسیر خنثی‌سازی راهبردهای خصمانه دشمن در اعمال تحریم‌های اقتصادی و ایجاد اختلال در روند تولید، تصویر قشری انقلابی، ولایی و وفادار به نظام مقدس جمهوری اسلامی را از کارگران سختکوش ایران اسلامی در منظر همگان قرار داده است.

در این برهه حساس کنونی که با تدبیر و دوراندیشی رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای «ادام الله ظله الوارف» باورِ توان و ظرفیت‌های بی‌بدیل داخلی و خودکفایی در عرصه‌های مختلف در برابر فتنه‌های اقتصادی دشمن، به عنوان اولویتی مهم قرار گرفته، کارگران خدوم و زحمت‌کش ایران اسلامی به عنوان سنگرنشینان خط مقدم جبهه جهاد اقتصادی بیشترین نقش را در به حرکت درآوردن چرخه تولید، توسعه و پیشرفت کشور ایفا می‌نماید.

اینجانب ضمن قدردانی و پاسداشت مجاهدت و تلاش های ارزنده کارگران عزیز و خانواده های محترمشان که با همدلی، ایثار و تحمل سختی‌ها سهم برجسته ای در پیمودن مسیر عزت و استقلال ایران اسلامی بر دوش دارند، انتظار می‌رود در سالی که طبق فرمایشات مقام معظم رهبری «مدظله العالی» به سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام گرفته است، کارگران به عنوان رکن اصلی جهش تولید، کماکان با تکیه بر مبانی اعتقادی و ارزش های اسلامی و با تفکر بسیجی، روحیه جهادی و خلق آثار ماندگار، زمینه رشد و بالندگی کشورمان را در تحقق حماسه عظیم اقتصادی فراهم سازند.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صفحه نخست روزنامه های عبری زبان/ صهیونیست‌ها در انتظار نتیجه مذاکرات
  • حماس: هر توافقی مشروط به موافقت اسرائیل با خواسته‌های ماست
  • جهاد اسلامی: پیشنهاد جدید صهیونیست‌ها منجر به توافق نمی‌شود
  • 10 خبر خوشی که به مذاق دشمنان خوش نیامد | از آخرین دستاوردهای کشور بیشتر بدانید
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • تجلیل از ایستادگی کارگران در مسیر خنثی‌سازی تحریم‌ها
  • وزیر اقتصاد راهی عربستان می‌شود
  • خبر احتمال مذاکرات هسته ای،قیمت دلار را در بازار تهران ریخت