Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران، به نقل از ایلنا، کارشناس مسائل افغانستان گفت: طالبان حالا به دنبال برداشتن موانع برای شروع فعالیت فرودگاه کابل است و این اقدام دلایل امنیتی و اقتصادی دارد اما آنها باید منافع کشور را در مورد این گذرگاه هوایی استراتژیک تامین کنند.

«محمدهاشم عصمت‌اللهی» کارشناس مسائل افغانستان در تشریح ابعاد و دلایل سفر مقامات طالبان به دوحه اظهار کرد: سفر هیأت طالبان به قطر عموماً همانند دیدارهای دیپلماتیک گذشته برای جذب کمک‌های اقتصادی و هماهنگی‌های سیاسی انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مهمترین محورهایی که در این سفر مطرح شده و قطر و ترکیه هم در بطن آن قرار دارند، بازگشایی فرودگاه حامد کرزی کابل است. به یاد داریم پس از ۱۵ آگوست ۲۰۲۱ که طالبان وارد کابل شد، ترکیه به عنوان تنها عضو مسلمان ناتو و متحد آمریکا و همچنین دولت قطر به عنوان نماینده واشنگتن در امور افغانستان که به آن وکالت استراتژیک داده شده، صحبت‌هایی در خصوص بازگشایی فرودگاه کابل انجام دادند. در آن زمان وضعیت افغانستان همچنان با بحران‌های مختلف آمیخته شده بود و هنوز طالبان بر این کشور به طور کامل مسلط نشده بود و به همین دلیل پرونده از سرگیری پروازها و بازگشایی فرودگاه کابل به حاشیه رفت.

وی ادامه داد: حالا به نظر می‌رسد که مشکلات اقتصادی و مسائل امنیتی باعث شده تا طالبان مجدداً این پرونده را مفتوح کند. در این میان باید بدانید که فرودگاه کابل اساساً پل ارتباط افغانستان با دنیای خارج است و ظرفیت و اهمیت زیادی از حیث سیاسی، امنیتی و اقتصادی دارد. این فرودگاه طی ۲۰ سال گذشته کاربردهای متفاوتی داشته است اما حالا بحث امنیت و اقتصاد بیشترین دلیلی است که باعث می‌شود خلأ تعطیل بودن آن حس شود. در حال حاضر کاربرد امنیتی این فرودگاه مطرح است؛ چراکه مناطق جنوبی افغانستان مانند ولایات پکتیکا و پکتیا مورد حمله موشکی پاکستان قرار گرفته و از سوی دیگر در غرب کابل هم ناامنی‌هایی صورت گرفته که داعش مسئولیت آن را پذیرفته است. در دوره ریاست جمهوری حامد کرزی و اشرف غنی متاسفانه فرودگاه کابل توسط آمریکا و به خصوص سازمان سیا اداره می‌شد که هزاران جاسوس و عوامل امنیتی ایالات متحده از طریق همین فرودگاه جابه‌جا می‌شدند.

این تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی گفت: در همانموقع بحث قاچاق مواد مخدر از طریق فرودگاه کابل مطرح شد که دولت حامد کرزی در آن موقع چندین سال از این مسأله بی‌اطلاع بود و پس از آنکه متوجه شد فرودگاه کابل به معبر قاچاق مواد مخدر تبدیل شده، مکاتبه‌های زیادی را با ایالات متحده انجام داد و حتی برخوردهای تندی را صورت داده بود. بر این اساس فرودگاه کابل از همه نظر اهمیت بسیار زیادی دارد و به همین دلیل ترکیه و قطر به دنبال آن هستند تا چنین اهرمی را در دست خود بگیرند. اینکه طالبان حالا به دنبال برداشتن موانع برای شروع فعالیت فرودگاه کابل است، عموماً دلایل امنیتی و اقتصادی دارد اما بحث اینجاست که آنها باید بتوانند منافع کشور را در مورد این گذرگاه هوایی استراتژیک تامین کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: متأسفانه کارنامه ترکیه و قطر در سوریه مشخص است و من نگران آن هستم که از این فرودگاه علیه منطقه و برای ورود و خروج عناصر تکفیری استفاده شود. طالبان باید متوجه این امر باشد که احتمال دارد دوحه و آنکارا از فرودگاه کابل سوء‌استفاده کنند؛ چراکه هیچ تضمینی در مورد اینکه چه اتفاقی رخ خواهد داد، وجود ندارد و من معتقدم ترکیه برای فرودگاه کابل خواب‌های خطرناک دیده است. بر همین اساس با توجه به وضعیت معیشتی، اقتصادی، امنیتی و اجتماعی افغانستان و همچنین لزوم طالبان به ارتباط سیاسی با کشورها (به ویژه دولت‌های منطقه)، این فرودگاه بدون وجود یک برنامه مدون به برخی کشورها واگذار خواهد شد اما پرسش این است که طالبان تا چه حد می‌تواند منافع ملی را در مورد این پرونده تأمین کند.

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا افغانستان ترکیه طالبان فرودگاه کابل افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا فرودگاه کابل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۹۴۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد

دولت کانادا با اصلاح قوانین ضد تروریسم خود، در سال جاری میلادی کمک‌های توسعه‌ای به افغانستان را از سرمی‌گیرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های کانادایی گزارش دادند اتاوا در نظر دارد در سال جاری کمک‌های توسعه‌ای خود را به افغانستان از سر گیرد.

مجلس عوام و سنای کانادا خرداد سال گذشته اصلاحیه‌ای را برای معافیت سازمان‌های امدادی از قوانین ضد تروریسم این کشور علیه طالبان تصویب کردند؛ بدین ترتیب، گروه‌های امدادی هنگام کمک‌رسانی به افغان‌ها به خاطر پرداخت مالیات به طالبان مجرم شناخته نمی‌شوند.

تغییر این حکم قانونی به سازمان‌های امدادرسانی اجازه می‌دهد که با کسب مجوز برای تعامل با طالبان، از مجازات کیفری مصون باشند.

به گزارش «گلوبال نیوز»، اداره امنیت عمومی کانادا در گزارشی دراین‌باره نوشت: تلاش‌ها برای عملیاتی کردن صدور مجوز ادامه دارد.

در این گزارش آمده است: «اتاوا قصد دارد این روند را تا بهار 2024 راه‌اندازی کند و برای دستیابی به ظرفیت کامل عملیاتی تا اواخر سال 2024 تلاش خواهد کرد».

کانادا: برنامه مشخصی برای کمک به افغانستان نداریم تصویب اصلاحیه قانون ضد تروریسم در کانادا برای کمک به افغانستان کانادا درخواست طالبان برای کنترل سفارت افغانستان در اوتاوا را رد کرد

«هارجیت سینگ ساجان» وزیر توسعه بین‌المللی کانادا پیش از این اعلام کرده بود قوانین ضد طالبان این کشور ممکن است با هدف تسهیل کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان دچار تغییراتی شود.

ساجان در گفتگو با «کانادین پرس» تأکید کرده بود با این حال اوتاوا طالبان را از فهرست تروریست‌ها خارج نخواهد کرد.

وی گفته بود: ما در حال بررسی گزینه‌هایی هستیم تا ببینیم چگونه می‌توانیم انعطاف‌پذیری که سایر کشورها برای کمک به افغانستان دارند را به دست آوریم.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • دعوت از طالبان برای شرکت در کنفرانس وقف
  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • تاکید طالبان بر ساخت راه برای توسعه ارتباط افغانستان و منطقه
  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • امروز با سعدی: ای یار جفا کرده پیوند بریده
  • ۶ کشته براثر ریزش کوه و صاعقه در افغانستان
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 
  • افغانستان در اقتصاد و سیاست رو به پیشرفت است