Web Analytics Made Easy - Statcounter

رسانه‌های خبری روز‌های اخیر خبر دادند ممکن است نمایندگان ایران و عربستان در بغداد به منظور عادی سازی روابط بار دیگر با یکدیگر مذاکره کرده اند.

نشریه صهیونیستی جروزالم پست در گزارشی در این باره نوشت: سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران این دور از مذاکرات عادی سازی روابط با عربستان سعودی را مثبت و سازنده توصیف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما هنوز هیچ زمان مشخصی برای از سرگیری روابط دیپلماتیک میان دو کشور اعلام نشده است.

عربستان و ایران از سال‌های ۱۹۷۹ یعنی زمانی که انقلاب اسلامی پیروز شد همواره رقبای منطقه‌ای جدی برای یکدیگر بودند. آمریکا در دهه‌های گذشته نقش مهم و سازنده‌ای در خاورمیانه داشته است، اما دولت جو بایدن با اقداماتی که انجام داده به دنبال کاهش نقش آمریکا در منطقه است که منجر به تغییر در حضور ژئوپلیتیکی واشنگتن در خاورمیانه شده است.

یوزی ربی، مدیر مرکز دایان برای مطالعات خاورمیانه و آفریقا در دانشگاه تل آویو در این باره گفت: گفتگو‌های اخیر ایران و عربستان در سایه کاهش نفوذ استراتژک آمریکا در منطقه صورت گرفته است.

یوسی کوپرواسر، مدیر طرح تحولات منطقه‌ای خاورمیانه در مرکز امور اورشلیم نیز ضمن موافقت با این نظریه معتقد است: عربستان پس از ترک آمریکا از خاورمیانه بسیار نگران هستند. زمانی که سعودی‌ها تلاش آمریکایی‌ها برای از سرگیری توافق هسته‌ای با ایران را می‌بینند به این فکر می‌افتند که راهی ندارند جز اینکه به دنبال دوستان دیگری در منطقه باشند.

وی ضمن ادعا در این مورد که عربستان یکی از متحدان بی، چون و چرای اسرائیل در منطقه است، خاطرنشان کرد: ما دوست داریم عربستان برای همیشه یکی از بهترین دوستان ما باقی بماند، ولی این طور به نظر می‌رسد که سعودی‌ها به دنبال آزمودن تمامی گزینه‌ها هستند.

بسیاری از کارشناسان غربی می‌گویند دیدار‌های اخیر مقامات ایران و عربستان بیشتر در مورد وضعیت یمن و نقش ریاض است.

این روزنامه در بخشی از گزارش خود اشاره می‌کند: عربستان در حال حاضر خود را در موقعیتی بسیار پیچیده در یمن یافته است و برای همین به دنبال راهی برای فرار از این وضعیت است.

به گفته این روزنامه صهیونیستی "سعودی‌ها در یمن شکست خورده اند و می‌خواهند برای جبران خسارات ناشی از این جنگ چند ساله با کشور‌های منطقه از جمله ایران مصالحه کنند و از طرفی هم به دنبال ایجاد شرایطی هستند تا از طریق آن نیرو‌های مردمی انصارالله در یمن بیش از این قدرتمند نشوند.

این روزنامه صهیونیستی مدعی است: عربستان نگران نفوذ ایران در یمن است و این اصلی‌ترین انگیزه سعودی‌ها برای دیدار و گفتگو با مقامات ایرانی است.این گونه به نظر می‌رسد که عربستان برای ادامه مذاکرات توافق ابراهیم و روند عادی سازی روابط کشور‌های عربی با اسرائیل به دنبال مذاکره و هماهنگی با ایران است.

این روزنامه در پایان این گزارش خود تاکید می‌کند "اگر روابط ایران و عربستان به همین روال ادامه پیدا کند و رو به بهبود اوضاع پیش برود این می‌تواند توافق ابراهیم و روند عادی سازی روابط کشور‌های عربی با اسرائیل را به خطر بیاندازد و این موضوع می توان برای تل آویو بسیار نگران کننده باشد. 

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جروزالم پست مذاکرات ایران و عربستان توافق ابراهیم ایران و عربستان عادی سازی روابط سعودی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۹۴۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس: هر توافقی مشروط به موافقت اسرائیل با خواسته‌های ماست

یکی از مسئولان جنبش حماس با اشاره به اینکه این جنبش همچنان به شروط اصلی خود در هرگونه توافق برای آتش‌بس پایبند است تاکید کرد نزدیک شدن به توافق مشروط به موافقت طرف صهیونیستی با خواسته‌های حماس است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در سایه تحولات جدید مربوط به مذاکرات آتش بس غزه در قاهره «ولید کیلانی» مسئول بخش اطلاع رسانی جنبش حماس فلسطین در لبنان طی سخنانی به جزئیات بحث‌های جاری درباره آتش بس در نوار غزه پرداخته و اعلام کرد که رسانه‌های عبری درباره ساعات سرنوشت ساز برای رسیدن به توافق یا ورود ارتش اسرائیل به شهر رفح در جنوب نوار غزه صحبت می‌کنند. این مطالب منتشر شده در رسانه‌های عبری همان مانورها و فضاسازی‌های قبلی است که تل آویو از روزهای اول مذاکرات سعی در ایجاد آن داشت.

ولید کیلانی در گفتگو با وب سایت النشره اظهار داشت که ما نمی‌توانیم بگوییم به توافق آتش بس نزدیک شده‌ایم؛ مگر بعد از رسیدن به ابتکار نهایی و امضای آن. بعد از پاسخ رژیم صهیونیستی به موضع جنبش حماس در مذاکرات، هیئت این جنبش به منظور روشن شدن برخی نکات مندرج در پاسخ اسرائیل، به قاهره رفت و قرار بر این است که حماس پاسخ پیشنهاد رژیم صهیونیستی را طی ساعات یا روزهای آینده بدهد.

وی تصریح کرد که نزدیک شدن به توافق مشروط به موافقت تل آویو با خواسته‌های حماس بوده و این جنبش از شروط اساسی خود مبنی بر آتش بس جامع و عقب نشینی کامل نیروهای اشغالگر از نوار غزه و بازگشت آوارگان به شمال غزه عقب نشینی نمی‌کند. برخی شاخص‌های مثبت در این زمینه مشاهده شده که می‌تواند دروازه‌ای برای ورود به پرونده اسرا باشد.

این مسئول حماس درباره پیشنهاد جدیدی که در مذاکرات برای آتش بس غزه مطرح شده گفت که اسرائیل اصرار دارد در مرحله اول که 42 روز طول می‌کشد آتش بس دائمی وجود نداشته باشد و در این میان آمریکایی‌ها از تضمین‌هایی درباره تبدیل آتش بس موقت به آتش بس دائمی در مرحله دوم صحبت می‌کنند.

رسانه عبری: ویدئوی حماس زنده بودن 2 اسیر در غزه را ثابت کردحماس: پاسخ رژیم صهیونیستی درباره مذاکرات را دریافت کردیم

وی در رابطه با پرونده تبادل اسرا نیز اظهار داشت که بحث‌ها درباره تعداد اسرایی که باید مبادله شوند همچنان ادامه دارد.

در حالی که هیئت حماس دیروز برای گفت‌وگو با مسئولان مصری درباره مذاکرات آتش‌بس غزه به قاهره رفته بود، رهبری این جنبش طی پیامی به گروه‌های مقاومت فلسطین به تشریح مواضع این جنبش درباره مذاکرات قاهره برای رسیدن به آتش بس در غزه پرداخت.

در این پیام آمده است: هیئت حماس به قاهره رفت و در آخرین پیشنهادی که به جنبش ارائه شد، درباره چندین موضوع مشورت و رایزنی کرد. این هیئت به توضیحات و نقطه نظرات میانجیگران مصری و قطری در خصوص جزئیات پیشنهاد اخیر گوش فرا داد.

پیش از این «سامی ابوزهری» یکی از رهبران حماس اعلام کرده بود: ما همچنان در حال بررسی پاسخ رژیم صهیونیستی به موضع حماس که از طریق میانجی‌ها دریافت شد هستیم و هنوز برای تصمیم‌گیری جهت پاسخ به آن زود است.

ابوزهری تأکید کرد: جنبش حماس هرگز هیچ توافقی را که شامل توقف کامل تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه نباشد، نخواهد پذیرفت.حماس به برادران مصری و قطری اطمینان داده است که برای دستیابی به توافق جدی است اما تسلیم هیچ فشار آمریکایی نخواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بوی گشایش ارزی از ریاض می‌آید
  • افشای گفت‌وگوهای مخفیانه عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه + جزئیات
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • حماس: هر توافقی مشروط به موافقت اسرائیل با خواسته‌های ماست
  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • جهاد اسلامی: پیشنهاد جدید صهیونیست‌ها منجر به توافق نمی‌شود
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • ویدیو/ عملیات تنبیهی ایران علیه اسرائیل نقطه عطف استراتژیکی در منطقه خاورمیانه بود