Web Analytics Made Easy - Statcounter

«آقا، خانم، بله شما، بفرمایید. همه اجناس حراج شده. بخر که دیگه به این قیمت پیدا نمی‌کنید. یه نگاه به مانتو‌ها بنداز ضرر نمی‌کنی. بشتابید از تولید به مصرف.» نوجوانی‌ریز نقش که تازه پشت لبش سبز شده وسط پیاده‌راه را گرفته و عابرانی را که به سمتش در حال حرکت هستند، مخاطب قرار می‌دهد. «دادزنی» شغلی است که باید برایش دادوفریاد زد تا صاحبکار پولی کف دستت بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در خیابان انقلاب، بازار بزرگ، جلوی فست‌فود یا کافی‌شاپ‌ها افرادی را می‌بینید که مدام داد می‌زنند و تبلیغ می‌کنند. اغلب رهگذران استنباطشان این است که فروشنده مغازه برای فروش بهتر اجناسش این همه دادوقال به راه انداخته، غافل از آنکه این افراد به حرفه‌ای پرسروصدا و تبلغاتی مشغول هستند و بابتش دستمزد هم می‌گیرند.

بیشتر بخوانید

۱۰ شغل عجیب اما پردرآمد جهان را بشناسید + تصاویر

دادزن نیستیم، مدیر تبلیغاتیم

پیاده خیابان انقلاب را به سمت دانشگاه تهران طی می‌کنیم. روی سکوی کنار پیاده‌رو ایستاده تا قدش از عابران بلندتر باشد. مقوایی را در ابعاد آ۴ که روی آن نوشته «پایان‌نامه» در هوا تکان می‌دهد. میان رهگذران به‌دنبال دانشجوهاست و بادیدن جوان‌تر‌ها جملاتی را که از برکرده است، به زبان می‌آورد.

«پایان‌نامه دست اول، پروپزال، انتخاب موضوع و... با قیمت باورنکردنی.» خودش را «مهدی» معرفی می‌کند و ٣٢سال دارد. وقتی درباره شغل دادزنی از او سؤال می‌کنیم خیلی عادی و بی‌تفاوت می‌گوید: «این هم برای خودش شغل است دیگر. همه که قرار نیست دکتر و مهندس شوند. تبلیغات همیشه در فروش، حرف اول را می‌زند.

چرا اسمش را گذاشته‌اند «دادزنی»؟ در صورتی که این به معنی مدیریت تبلیغات است. تلاش ما باعث بالاتر رفتن فروش و جذب مشتری می‌شود و این یعنی «سود» و آنچه که کارفرما می‌خواهد.»

بدو ماشین آماده حرکته

نمونه دیگر دادزن‌ها را می‌توان در اطراف ترمینال‌های مسافربری به‌ویژه ترمینال جنوب دید. جالب است این شغل بازارکار داشته و آگهی استخدام آن هم در سایت‌های مختلف از جمله دیوار وجود دارد. اغلب درآمد دادزن‌ها از رنج مشخصی تبعیت می‌کند، اما در برخی از مکان‌ها مانند بازار و ترمینال‌های مسافربری این مبلغ باتوجه به اینکه به تجربه و تحصیلات خاصی هم نیاز ندارد، وسوسه‌انگیز است. نزدیک به ۵سالی می‌شود که «نادر» حوالی ترمینال جنوب برای رانندگان اتوبوس، مسافر پیدا می‌کند.

او درباره درآمدش می‌گوید: «اینجا پورسانتی کار می‌کنم و بابت هر مسافر تقریبا ۵تا١٠درصد پول می‌گیرم. روز‌های پایانی هفته در تابستان، ایام نوروز و تعطیلات رسمی روز‌هایی پرمسافر است. تقریباً ماهانه مبلغی حدود١٠تا١٢ میلیون دستم را می‌گیرد. ساعت‌ها سرپا ایستادن و فریاد زدن سخت است، ولی چاره‌ای نیست، دادزنی را به بیکاری ترجیح می‌دهم.»

اینبار دادزن دیگری جلو در کافی‌شاپ در میدان هفت حوض ایستاده است و به رهگذران بفرما می‌زند تا داخل کافی‌شاپ شوند. تقریباً در مدت٣٠دقیقه با تلاش‌هایش موفق می‌شود ٧نفر را پشت صندلی‌ها بنشاند. او می‌گوید: «برای پیداکردن مشتری باید خودت را به در دیوار بزنی و به قولی حسابی پررو بازی در بیاوری. باید مهارت زیادی در جذب مشتری داشته باشید تا صاحبکار شما را نگه دارد. معمولاً مغازه‌داران وقتی فروششان خوب نباشد، می‌گویند تو به‌عنوان دادزن خوب کار نکردی و سریع عذرت را می‌خواهند. برای آن‌ها نفر مهم نیست، فروش مهم است. حال این دادزن نشد، یک نفر دیگر. به همین خاطر روزانه دستمزد می‌دهند. اگر دائم کار کنم ماهانه حدود٦تا٧میلیون دستم می‌آید.»

دادبزن، پول بگیر

حقوق مکفی با مزایای عالی، کار بدون دردسر و چندین آیتم دیگر در متن آگهی یکی از متقاضیان استخدام توجهم را جلب می‌کند با شماره‌ای که در پای آگهی گذاشته تماس می‌گیرم و خودم را متقاضی این شغل معرفی می‌کنم.

وقتی از او درباره شرایط کار می‌پرسم با جدیت می‌گوید: «این کار تعطیلی ندارد. از ساعت١٠صبح تا ١٢شب باید دنبال مشتری برای رستوران باشید. حتی گاهی اوقات به کارگران آشپزخانه هم کمک کنید. چند روز اول آزمایشی است تا ببینیم چقدر پاخور مغازه زیاد می‌شود و مشتری می‌آید. اگر راضی بودیم ماه به ماه حقوق می‌گیرید.»

داشتن روحیه کار تیمی، توانایی حل مسئله و خلاقیت، اشتیاق به یادگیری تکنولوژی‌های جدید، کنجکاوی و مسئولیت‌پذیری، منعطف در برابر تغییرات، علاقه‌مند به یادگیری، توانایی انجام کار گروهی و یادگیری سریع، انضباط و دقت و سرعت عمل، مسئولیت‌پذیری، انگیزه بالا، پیگیر و پرتلاش بودن لیست بلندبالایی است که صاحب رستورانی برای ویژگی‌های دادزن برشمرده و داشتن آن‌ها را ضروری می‌داند.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شغل عجیب مشاغل سخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۹۷۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فقر، مشتری ثابت دندان‌پزشکی زیرپله‌ای

 «از درد دندان نجات‌مان می‌دهد، حالا جواز ندارد که ندارد» پیرمرد که پلمب شدن مطب دندان‌پزشک قلابی را می‌دید، با این جمله اعتراضش را نشان داد. مطب یک دندانپزشک قلابی در بروجرد برای سومین بار پلمب شد، او هر بار با اجاره مکان جدید دوباره مطب تأسیس می‌کند.
فعالیت افراد فاقد صلاحیت در حیطه دندانپزشکی به دلیل فراهم نبودن شرایط بهداشتی و استریل تجهیزات و عدم تخصص و مهارت در امر دندانپزشکی، عوارض و مشکلات جبران‌ناپذیری را برای مراجعین ایجاد می‌کند و همین امر هزینه‌های گزافی روی دست مراجعین می‌گذارد. 
نبود نظارت بهداشتی بر این اماکن موجب رعایت نکردن اصول بهداشتی از سوی این مراکز و انتقال بیماری‌های واگیرداری، چون ایدز و هپاتیت می‌شود. 
پیش از این، رئیس شبکه بهداشت و درمان سلسله از شناسایی و پلمب ۱۲ مرکز غیرمجاز پزشکی و دندانپزشکی در راستای پیشگیری از سرایت بیماری‌های عفونی و حفظ سلامت شهروندان این شهرستان خبر داده بود.
 همچنین معاون درمان شبکه بهداشت و درمان بروجرد هم از پلمب مطب دندانپزشک قلابی بعد از ۲۰ سال فعالیت در یکی از روستا‌های بروجرد پلمب و دستگیری فرد متخلف خبر داده بود.
طبق آمار حدود ۳۰۰ مورد از خدمات دندانپزشکی کاملاً تعرفه دارد، این در حالی است که کمتر از ۲۰ مورد آنها تحت پوشش بیمه است، عدم پوشش بیمه‌ای خدمات دندانپزشکی، باعث می‌شود پرداخت از جیب بیمار افزایش پیدا کند. 
بسیاری از افراد، چون از نظر مالی از عهده ترمیم دندان خود برنمی‌آیند، عطای داشتن دندان را به لقای آن می‌بخشند و آن را می‌کشند یا زمانی مراجعه می‌کنند که درد، امان‌شان را بریده است.
طبق آمار‌های موجود، هر ایرانی حداقل ۶ دندان پوسیده دارد؛ بالای ۸۰ درصد افراد ۵ تا ۶ ساله به طور متوسط ۵ دندان شیری پوسیده، یا کشیده‌شده یا پرشده دارند. افراد ۳۰ تا ۴۰ ساله که در سن فعالیت اجتماعی هستند، ۱۲ تا ۱۳ دندانِ ازدست‌رفته دارند. در گروه سنی بالای ۶۵ سال نیز بیش از ۵۵ درصد افراد دیگر هیچ دندانی برایشان باقی نمانده است.
نماینده آبادان با گلایه از گرانی هزینه‌های دندانپزشکی می‌گوید که خدمات دندانپزشکی باید با نگاه پیش‌گیرانه در کشور ارائه شود، اما به دلیل گرانی هزینه‌ها و مشکلات تامین تجهیزات لازم و مواد مصرفی، قیمت بیش از گذشته افزایش پیدا کرده است. 
دریافت تعرفه ارزان توسط دندانپزشکان‌قلابی باعث شده افرادی که اغلب اطلاع کافی ندارند برای خدمات دندانپزشکی به دندانپزشکان قلابی و زیر زمینی مراجعه کنند.
البته رئیس هیئت مدیره جامعه دندانپزشکی ایران معتقد است که کاهش تعرفه‌گذاری خدمات دندانپزشکی می‌تواند خدمات بی کیفیت را به دنبال داشته باشد و دریافت خدمات ارزان قیمت دندانپزشکی به وسیله افراد غیرمجاز منجر به درمان مجدد و افزایش هزینه می‌شود و بهتر است از همان ابتدا به کلینیک‌های دندانپزشکی و مراکز معتبر مراجعه شود.
طبق نظر جامعه دندانپزشکان، راهکار کاهش هزینه دندانپزشکی پیشگیری است، نکته دیگر تمرکز بر بیمه‌های خصوصی است در برخی کشور‌ها بیمه‌ها هزینه‌های درمان دندان را بر عهده گرفته‌اند.
سرمایه گذاری در زمینه آموزش پیشگیری پوسیدگی دندان بهداشت دهان و دندان و از سوی دیگر تشکیل یک صندوق واحد در دولت به منظور خدمات دندانپزشکی می‌تواند مشکلات را کاهش دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • روایتی از تاثیرات حضور گشت ارشاد در خیابان‌ها
  • ترمینال و پایانه‌های مسافربری تبریز کجا هستند؟
  • مصیبت جدید مستاجران!
  • مصیبت جدید مستاجران
  • فقر، مشتری ثابت دندان‌پزشکی زیرپله‌ای
  • مصیبت جدید مستاجران؛ قیمت نجومی کارتن موز!
  • قیمت کارتن موز برای مستأجران سر به فلک کشید
  • مالیات ماهانه طلافروش‌ها ماهی فقط ۸۰۰ هزار تومان!
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • معمای فرسایش مداری مشتری‌های داغ حل شد