Web Analytics Made Easy - Statcounter

براساس بررسی‌های انجام شده از سوی سازمان حمایت درج قیمت تولید کننده و مصرف‌کننده بر روی کالا از زمان اجرا تاکنون 9 نتیجه و دستاورد مهم داشته است.

به گزارش ایران اکونومیست، طرح درج قیمت تولیدکننده روی کالا با دستور سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت به منظور شفاف سازی قیمت انواع کالاها از اواخر آذرماه 1400 اجرایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

براساس طرح مذکور که با عنوان «طرح خرید شفاف» نیز معروف است تولید کنندگان مکلف شدند تا قیمت تمام شده کالاهای تولیدی را به جای قیمت مصرف کننده روی انواع کالاها ثبت و عرضه کنندگان و فروشندگان نیز در فروشگاه های زنجیره ای یا واحدهای صنفی مکلف به درج قیمت مصرف‌کننده براساس سود تعیین شده توسط وزارت صمت شدند. 

البته با توجه به اینکه پس از مدتی مشکلاتی در بازار برای تعیین قیمت مصرف کننده ایجاد شد و بعضا برخی از عرضه‌کنندگان و فروشندگان براساس سود تعیین شده قیمت مصرف‌‌کننده را تعیین نمی کردند در 15 اسفند سال گذشته، وزارت صمت مصوب کرد که در کنار قیمت تولید کننده باید قیمت مصرف کننده نیز بر روی کالا درج شود. 

* واردکنندگان مکلف بر درج قیمت روی کالاهای وارداتی شدند

این طرح که هدف از اجرای آن جلوگیری از گران فروشی و کنترل قیمت است، در شش مرحله تعریف شده که از اول اردیبهشت امسال مرحله پنجم آن اجرایی شد، در مرحله پنجم اجرای طرح خرید شفاف علاوه بر اینکه بر روی درج قیمت تولید‌کننده و مصرف کننده تاکید شده است و کلیه تولید‌کنندگان مکلف به درج قیمت تولید کننده و مصرف کننده هستند بلکه واردکنندگان نیز مکلف به درج قیمت واردکننده و قیمت مصرف کننده بر روی انواع کالاهای وارداتی شدند. 

به گفته محسن حسین لویی مدیرکل نظارت بر خدمات عمومی، شبکه های توزیع و اقتصادی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در مرحله پنجم طرح خرید شفاف کلیه کالاهای وارداتی مانند تبلت، موبایل، کامپیوتر، لپ تاپ و کالاهای وارداتی مانند بسته کاغذ A4 تاکنون هیچ قیمتی بر روی آنها درج نمی شده مشمول درج قیمت واردکننده و مصرف کننده می شوند. 

وی در مورد نحوه محاسبه قیمت کالاهای وارداتی بیان داشت: در کالاهای وارداتی قیمت واردکننده که مالیات بر ارزش افزوده هم لحاظ شده، به علاوه سود واردکننده و ضرایب سود عمده فروشی و خرده فروشی اضافه می شود و حداکثر قیمت مصرف کننده روی کالا درج می شود. عرضه کنندگان می توانند بین این محدوده یعنی آن حداکثر قیمت مصرف کننده ای که هست و پایین تر از آن با هم رقابت کنند. 

* حداکثر سود مجاز  کالاهای خرده فروشی عمده فروشی

به گزارش فارس سود عمده فروشی و خرده فروشی 5 گروه کالایی که جزء کالاهای مصرفی مردم هستند نیز براساس اعلام سازمان حمایت برای 91 قلم کالا مجموعا از 10 تا 14 درصد تعیین شده است.

این گزارش می افزاید: در مرحله پنجم «طرح خرید شفاف» تمامی کالا به استثنای 13 گروه کالایی مشمول درج قیمت می شوند که این 13 گروه کالایی اقلام دارویی و پزشکی، مواد اولیه و کالاهای واسطه ای غیر قابل عرضه به مصرف کننده نهایی، انواع البسه، پارچه و پوشاک، انواع طلا، جواهر و زیور آلات، انواع صنایع دستی، محصولات کشاورزی غیر بسته بندی، کالاهای صنفی که در محل تولید عرضه می شوند از قبیل آش، حلیم، قنادی و ...، محصولات بورسی و کالاهای عرضه شده در بورس، محصولات کشاورزی غیر بسته بندی (فله)، انواع مصالح ساختمانی غیر قابل بسته بندی، محصولاتی که امکان بسته بندی ندارند، انواع لوازم التحریر غیرقابل بسته بندی، انواع قطعات، ابزار و لوازم غیربسته بندی هستند. 

مدیرکل نظارت بر خدمات عمومی، شبکه‌های توزیع و اقتصادی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید‌کنندگان بیان داشت: برای درج قیمت ‌روی محصولاتی مانند برنج، شکر، مرغ و تخم‌مرغ هماهنگی‌هایی با وزارت جهاد کشاورزی انجام شده است که در صورت فراهم شدن پیش‌نیازهای در مرحله ششم اجرای طرح خرید شفاف مشخص خواهد شد که این قبیل کالاهای اساسی چه زمانی مشمول درج قیمت می‌شود. 

براساس بررسی‌های انجام شده از سوی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان شفاف و روان سازی نظام توزیع و قیمت گذاری و روزآمدسازی شیوه های نظارت بر بازار منطق با بند 23 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، ایجاد بهره وری و همچنین رقابت سالم عوامل تامین و توزیع، کاهش نوسانات نامتناسب قیمت کالاهای مرتبط در چند ماه اخیر، حذف تخفیف های بدون مبنا و غیرواقعی، کاهش بهای پرداختی توسط مصرف کنندگان برای بیش از 8500 قلم کالا، ارایه اطلاعات قیمتی و آگاهی رسانی به مصرف کنندگان، حذف واسطه های غیر ضرور، جلوگیری از انباشت و احتکار کالاهای سرمایه ای در شبکه توزیع، نظارت بر رعایت سودهای مصوب قانونی حلقه های تامین و توزیع از جمله دستاوردها و نتایج اجرای این طرح است. 

کاربران ایران اکونومیست در بخش سامانه «فارس من» با ثبت سوژه «درج قیمت کارخانه روی کالا متوقف شود» اعلام کردند با توجه به اینکه به تازگی قیمت تولید کننده روی کالا ثبت می‌شود و قیمت مصرف‌کننده توسط مراکز عرضه تعیین می‌شود در نتیجه این مساله مشکلاتی را برای مشتریان بوجود آورده است بطوری نمی‌دانند قیمت کالا چند است، بنابراین از مسئولان مربوطه تقاضا کرده‌اند تا قیمت تولید کننده از روی کالاها حذف و مانند سابق قیمت مصرف‌کننده درج شود. 

انتهای پیام/ 

منبع: خبرگزاری فارس برچسب ها: قیمت تولید کننده ، قیمت مصرف کننده ، قیمت واردکننده

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: قیمت تولید کننده قیمت مصرف کننده قیمت واردکننده درج قیمت تولید کننده و مصرف کننده کالاهای وارداتی قیمت مصرف کننده قیمت واردکننده کننده روی کالا طرح خرید شفاف سازمان حمایت مصرف کنندگان مرحله پنجم بسته بندی بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۹۷۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الماس‌هایی که دو ساعته تولید می‌شوند؛ دستاورد کیمیاگران مدرن چیست؟

دستاورد جدیدی از دنیای علم و تکنولوژی به‌تازگی خبرساز شده است؛ تولید الماس در آزمایشگاه آن هم در ۱۵۰ دقیقه. این در حالی است که تولید فلزات یا عناصر ارزشمند در تاریخ قدمت زیادی دارد.

به گزارش تجارت نیوز، میل به ساخت این عناصر ارزشمند در تاریخ بشر پیشینه‌ای طولانی دارد. اگر بخواهیم به این میل بپردازیم به کیمیاگری برخورد می‌کنیم. کیمیاگری علمی باستانی و رازآلود است که ریشه‌های آن به مصر باستان و بین‌النهرین بازمی‌گردد. کیمیاگران در جست‌وجوی راه‌هایی برای تبدیل فلزات پایه به فلزات گران‌بها مانند طلا و نقره بودند. آن‌ها همچنین به دنبال کشف اکسیر جوانی و داروی جاودانگی بودند.

در طول قرون وسطی، کیمیاگری در اروپا و خاورمیانه به‌شدت در کانون توجه قرار گرفت. کیمیاگران در آزمایشگاه‌های خود به دنبال راز تبدیل فلزات بودند و در این راه از روش‌های مختلفی مانند تقطیر، تبخیر، ذوب و رسوب استفاده می‌کردند.

کیمیاگران از نماد‌ها و رمز و راز‌های زیادی در نوشته‌ها و نقاشی‌های خود استفاده می‌کردند. این امر باعث شده است رمزگشایی از متون کیمیاگری برای مورخان و دانشمندان امروزی دشوار باشد.

با وجود اینکه کیمیاگری به عنوان یک علم واقعی شناخته نمی‌شود، اما نقش مهمی در تاریخ علم و فلسفه داشته است. کیمیاگران با آزمایش‌های خود به طور اتفاقی مواد و فرایند‌های جدیدی مانند اسید سولفوریک و نیتریک اسید را کشف کرده‌اند و این کمک شایسته‌ای به حساب می‌آید.

در حالی که جست‌وجوی کیمیاگران برای تبدیل فلزات پایه به طلا و نقره به نتیجه نرسید، اما تلاش‌های آن‌ها به طور کلی به پیشرفت علم شیمی کمک کرد. کیمیاگری همچنین الهام‌بخش هنرمندان، نویسندگان و شاعران در طول تاریخ بوده است.

با اینکه کیمیاگران و کیمیاگری دچار تحولات هویتی شدند، اما ماهیت این زمینه تحقیقاتی همچنان باقی است. اولاً که شیمی به شکل سازمان‌یافته‌ای مواد را از بابت آنچه تشکیل‌شان می‌دهد بررسی می‌کند و از طرف دیگر امکانات ساخت مواد را مطرح می‌کند.

الماس‌هایی که در دو ساعت تولید می‌شوند!

در خبری شگفت‌انگیز، دانشمندان در یک آزمایشگاه در دانشگاه هاروارد موفق به ساخت الماس در عرض ۱۵۰ دقیقه شدند. این دستاورد انقلابی، گامی بزرگ در جهت تولید الماس مصنوعی با کیفیت بالا و با قیمتی به‌مراتب ارزان‌تر از الماس‌های طبیعی به شمار می‌رود.

ده‌ها سال است که دانشمندان در تلاش‌اند روش‌های جدیدی برای ساخت الماس مصنوعی پیدا کنند. روش‌های سنتی تولید الماس مصنوعی، فرایندی پرهزینه و زمان‌بر است که نیازمند فشار و گرمای شدید برای مدت طولانی است. این روش‌ها اغلب منجر به تولید الماس‌های کوچک و ناقص می‌شوند.

در سال‌های اخیر، دانشمندان روش‌های جدیدی برای ساخت الماس مصنوعی با استفاده از فناوری‌های پیشرفته مانند لیزر و نانوتکنولوژی توسعه داده‌اند. این روش‌ها به طرز چشمگیری سریع‌تر و کارآمدتر از روش‌های سنتی هستند و می‌توانند الماس‌هایی باکیفیت در اندازه‌های مختلف تولید کنند.

دستاورد کیمیاگران مدرن چیست؟

در این تحقیق جدید، دانشمندان از روشی به نام «سنتز الماس با لیزر پالس فوق سریع» استفاده کردند. در این روش، پالس‌های لیزر فوق کوتاه و پرقدرت به یک صفحه نازک از گرافیت تابانده می‌شود. این پالس‌های لیزر، اتم‌های کربن را از ساختار گرافیت جدا و آن‌ها را به شکل ساختار الماس مرتب می‌کنند.

این فرایند در عرض ۱۵۰ دقیقه و در دمای نسبتاً پایین انجام می‌شود. در حالی که روش‌های سنتی تولید الماس مصنوعی به فشار و گرمای شدید در حدود پنج هزار درجه سانتی‌گراد و به مدت چندین هفته نیاز دارند. طبیعتاً فراهم کردن این شرایط بسیار پرهزینه‌تر از روش جدید است.

الماس‌های دوساعته چگونه آینده را تغییر می‌دهند؟

این دستاورد انقلابی، پتانسیل‌های متعددی را برای آینده به ارمغان می‌آورد. با تولید الماس مصنوعی باکیفیت و به قیمتی ارزان‌تر، می‌توان از آن‌ها در زمینه‌های گوناگونی از جمله جواهرات، ابزار‌های برش، قطعات الکترونیکی و حتی ایمپلنت‌های پزشکی استفاده کرد.

علاوه بر این، این روش جدید می‌تواند به دانشمندان در مطالعه بهتر ساختار و خواص الماس کمک کند و زمینه را برای کشف مواد جدید و شگفت‌انگیز در آینده فراهم کند.

دیگر خبرها

  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • وزیر کشاورزی: کالاهای مورد نیاز مردم تأمین شده است
  • «کوری مطلق و مرگ» در انتظار مصرف کنندگان «الکل»
  • کدام دستاورد‌های دولت رئیسی را می‌توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • دستاورد آموزشی افتخار معلم نمونه در اصفهان
  • اثرگذاری رسانه ملی در مصرف بهینه انرژی/ ثبت دستاورد‌های وزارت نیرو در قالب تولیدات نمایشی ضرورت دارد
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • الماس‌هایی که دو ساعته تولید می‌شوند؛ دستاورد کیمیاگران مدرن چیست؟
  • فناوری‌هایی که استاندارد امنیتی ضعیف دارند ممنوع می‌شوند