Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-02@04:19:35 GMT

کسانی که توان مالی سفر حج ندارند، نباید غصه بخورند

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۹۸۳۱۳

سید رضا تقوی با بیان اینکه اگر تعداد سهمیه ایران کم شد یا به علت گرانی ها تعداد زائران کاهش یافت. آیا باید غصه این را بخوریم که تعداد زائران در حج کم می شود؟ گفت: سازمان حج و زیارت باید از طریق دیپلماسی و رایزنی اقدامات لازم را انجام دهد که مردم بیشتر بروند اما اگر انجام نشد و قیمت هم پایین نیامد یا پایین آمد اما همچنان عده ای از کسانی که ثبت نام کرده اند توان پرداخت هزینه ها را نداشتند نباید غصه بخورند که نمی توانند بروند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان: یکی از موضوعاتی که این روزها بسیاری از زائران خانه خدا را نگران کرده ، احتمال افزایش هزینه‌های سفر به حج تمتع است.

در روزهای اخیر علی اکبر رضایی، معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت در گفت‌وگویی رادیویی خبر داده که امسال با توجه به اعلام آمادگی وزارت حج عربستان، درصدی از حجاج کشورهای اسلامی به سرزمین وحی اعزام می‌شوند و رعایت نکات بهداشتی نیز مستلزم افزایش برخی از هزینه‌ها خواهد بود.

او حتی برای افزایش هزینه حج تمتع، مثالی از اسکان زائران که یکی از دلایل اصلی تفاوت هزینه کاروان‌های حجج تمتع است، آورده و اعلام داشته که اگر در شرایط عادی زائران در اتاق‌های چهار تا پنج نفره اسکان داشتند، اکنون در هر اتاق باید دو نفر حضور داشته باشند و همین امر موجب بالا رفتن برخی از هزینه‌ها خواهد شد.

افزایش هزینه هایی که در کنار افزایش احتمالی 200 تا 300 دلاری مالیات بر ارزش افزوده این سفر از سوی دولت نگرانی هایی در میان طیفی از زائران خانه خدا ایجاد کرده است.

در همین راستا سید رضا تقوی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص احتمال افزایش نرخ حج تمتع از سوی عربستان گفت: سطح قیمت ها در کل جهان افزایش یافته و اگر بخواهیم مانند گذشته زائران را به سفر حج ببریم باید یارانه بدهیم در حالیکه نه وضعیت اقتصادی کشور چنین اجازه ای می دهد نه سیاست دولت و مجلس این است.

وی  افزود: لذا مردم باید خودشان هزینه سفر به حج را تامین کنند اگر ندارند واجب نیست که به حج بروند. یک زائر باید بتواند امکانات مکه رفتن را داشته باشد اگر نمی تواند لازم نیست خود را با گرفتن وام یا قرض به زحمت بیاندازد.

رئیس فراکسیون روحانیت مجلس ادامه داد: البته سازمان حج و زیارت باید رایزنی های لازم در این زمینه را انجام دهد تا قیمت ها را کاهش دهد که زائران بیشتری راهی سفر حج شوند. گرچه این موضوع را هم باید در نظر گرفت که قیمت هتل ها، کرایه ها، خوراک و .... در عربستان افزایش یافته است و گرانی ها طبیعی است.

تقوی در خصوص ورود کمیسیون فرهنگی به این موضوع گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس ورودی به این قضیه ندارد و فقط می تواند به سازمان حج توصیه هایی داشته باشد تا جایی که این سازمان تلاش کند تا با دیپلماسی و رایزنی با مسئولان عربستان قیمت ها را پایین بیاورد.

وی با بیان اینکه اگر تعداد سهمیه ایران کم شد یا به علت گرانی ها تعداد زائران کاهش یافت. آیا باید غصه این را بخوریم که تعداد زائران در حج کم می شود؟ گفت: سازمان حج و زیارت باید از طریق دیپلماسی و رایزنی اقدامات لازم را انجام دهد که مردم بیشتر بروند اما اگر انجام نشد و قیمت هم پایین نیامد یا پایین آمد اما همچنان عده ای از کسانی که ثبت نام کرده اند توان پرداخت هزینه ها را نداشتند نباید غصه بخورند که نمی توانند بروند.

وی گفت: در قرآن نیز آمده کسانی که استطاعت دارند واجب است که به زیارت حج نائل شوند نه کسانی که فقیر هستند یا مشکلات مالی دارند.

تقوی در پایان افزود: کمیسیون فرهنگی نیز در خصوص توافقات لازم با عربستان برای کاهش قیمت ها توصیه های همیشگی خود را انجام می دهد اما چیزی که روشن است این است که بازار قیمت ها را تعیین می کند و توصیه های ما نیز قانون نیست. منبع: عصر ایران برچسب ها: رئیس فراکسیون روحانیت مجلس ، توان مالی ، سفر حج ، غصه خوردن

منبع: ناطقان

کلیدواژه: رئیس فراکسیون روحانیت مجلس توان مالی سفر حج غصه خوردن سازمان حج و زیارت کمیسیون فرهنگی تعداد زائران هزینه ها باید غصه قیمت ها سفر حج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۹۸۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم سوغات، ۲۵درصد هزینه‌های زائران

به گزارش قدس خراسان، شاید برای خیلی‌ها اینکه بدانند از مجموع زائران و مسافرانی که مشهد را به عنوان مقصد سفر خود در طول سال انتخاب می‌کنند بیشترین زائران از کدام مناطق هستند یا اینکه کدام مناطق مشهد برای زائران و مسافران بیشترین جذابیت را دارند و مواردی از این دست جذابیت داشته باشد.

در پژوهشی که جمعی از کارشناسان و استادان جهاد دانشگاهی مشهد با کمک دانشجویان و علاقه‌مندان معمولاً در دوره‌های مختلف انجام می‌دهند می‌توان پاسخ بسیاری از این پرسش‌ها را یافت. با وجود این البته فرصتی برای مسئولان و دست‌اندرکاران حوزه مدیریت اجرایی و شهری به وجود می‌آید تا از این پژوهش و آمارهای آن برای ارتقای کیفیت خدمات‌رسانی و برنامه‌ریزی برای ماه‌ها و سال‌های بعد استفاده کنند.

پژوهشگر سازمان جهاد دانشگاهی مشهد درباره پژوهش‌هایی که با موضوع سفر زائران و مسافران به مشهد توسط این مرکز انجام می‌شود، می‌گوید: این اتفاق با ارائه پرسش‌نامه‌هایی که معمولاً به صورت مستقیم برای جامعه هدف در نظر گرفته می‌شود ساماندهی می‌شود و به این لحاظ که زائر و مسافر مستقیم نظراتش را عنوان می‌کند و به پرسش‌ها پاسخ می‌دهد به واقعیات نزدیک‌تر است.

مریم رسول‌زاده در خصوص اینکه بیشترین زائر و مسافری که مشهد را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب می‌کنند از کدام مناطق و استان‌های کشور هستند، می‌گوید: آخرین آمارها و پژوهش‌های پژوهشکده مربوط به سفرهای نوروزی است، با وجود این با بررسی‌هایی که به تناوب انجام شده است تا حدود زیادی در سایر فصول سال نیز همین آمارها با اندک تغییراتی ثبت می‌شود. 

وی ادامه می‌دهد: بیشترین زائر و مسافری که مشهد را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب می‌کنند به ترتیب از استان‌های تهران، اصفهان و آذربایجان شرقی هستند.

پژوهشگر سازمان جهاد دانشگاهی مشهد در مورد جاذبه‌های مورد نظر زائران و مسافران نیز بیان می‌کند: بیشترین جاذبه‌هایی که برای زائران و مسافران وجود دارد به ترتیب حضور در حرم مطهر امام رضا(ع) و بهره بردن از فیض زیارت است، سپس مجموعه‌های آبی، طرقبه شاندیز، پارک کوهسنگی، آرامگاه فردوسی و زیارت امامزادگان یاسر و ناصر(ع) در رده‌های بعدی قرار دارند.

رسول‌زاده از حضور در بازارهایی همچون بازارهای اطراف حرم مطهر امام رضا(ع) از جمله بازار رضا، بازار میدان ۱۷شهریور، بازار فردوسی، مجموعه بازارهای الماس شرق و سپاد و همچنین بازار مرکزی مشهد به عنوان مقاصد خرید زائران و مسافران یاد می‌کند و می‌گوید: از هزینه‌های سفر زائران و مسافران به مشهد چیزی در حدود ۲۵ درصد آن سهم خرید سوغات است.

خبرنگار: هاشم رسائی‌فر

هاشم رسایی‌فر

دیگر خبرها

  • چهار محصول ایران خودرو گران شد
  • سهم سوغات، ۲۵درصد هزینه‌های زائران
  • همایش هفته حج در سنندج برگزار می‌شود
  • بازگشت ۸۵ میلیون ریال به حساب زائران حج
  • زائران حج تمتع ۸.۵ میلیون تومان پس‌ می‌گیرند
  • لاپید: اگر کابینه نتانیاهو برکنار نشود قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابد
  • لاپید: اگر کابینه نتانیاهو برکنار نشود قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابند
  • کابینه نتانیاهو هزینه زیادی را به ما تحمیل کرد/ طبقه متوسط در حال نابودی
  • چگینی: حیف که بازی بدون تماشاگر است
  • اعزام کاروان زائران مازندران و گلستان به سفر حج