Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@06:23:24 GMT

آیین کهن «کیسه دوزان» در دامغان برگزار شد

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۰۰۲۳۱

آیین کهن «کیسه دوزان» در دامغان برگزار شد

به گزارش جمعه شب ایرنا، در مراسم سنتی و مذهبی کیسه دوزان، بانوان برای برآورده شدن حاجات کیسه‌ای کوچک رنگی می‌دوزند که به مراد معروف است؛ درون آن تعدادی سکه، مقداری برنج و یا اسکناس قرار می‌دهند و آن را تا ۲۷ ماه رمضان سال بعد نزد خود نگه می دارند و خرجش نمی‌کنند، سپس در سال بعد پول داخل کیسه را بر می دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آئین کیسه دوزی از ساعت ۹ روز ۲۷ رمضان تا بعد از نماز ظهر و عصر در مسجد کهن تاریخانه دامغان دایر است و زنان محلی با مقداری پارچه و نخ به دوختن کیسه مشغولند؛ عده‌ای نیز بر این باورند که باید حاجت خود را بین نماز ظهر و عصر از خداوند طلب کنند که کار دوخت کیسه را همراه با ذکر سلام و صلوات در این زمان انجام می‌دهند.

ورودی مسجد تاریخانه دامغان 

قدمت ۵۰۰ ساله آیین معنوی کیسه دوزان دامغان  

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دامغان در گفت و گو با ایرنا گفته است: این آئین معنوی که پنج قرن مورد استقبال مردم قرار گرفته، ریشه در اعتقادات مذهبی دارد.

مهدی قاسمی ادامه داد: بانوان در این آئین مذهبی، حاجات خود را از خداوند درخواست کرده و به نیت بخت گشایی، فرزندآوری، برکت مال و دارایی، کیسه مراد می‌دوزند.

وی اضافه کرد: بانوانی که حاجت سال پیش آنها برآورده شده است، سال بعد هنگام کیسه دوزی به شکرانه مستجاب شدن دعایشان نان و شیرینی بین سایر بانوان تقسیم می‌کنند تا هنگام افطار استفاده کنند و یا مقداری پارچه و نخ و سوزن برای دوخت کیسه به مسجد آورده و بین سایر نمازگزاران تقسیم می‌کنند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دامغان افزود: شرکت کنندگان در این آئین پس از دوختن کیسه، ۲ رکعت نماز حاجت خوانده و حاجت خود را از خداوندمنان درخواست می‌کنند.

یکی از بانوان حاضر در این مراسم به خبرنگار ایرنا گفت: اعتقاد به این مراسم معنوی برای من ثابت شده چون دوخت کیسه، چندین بار تا امروز حاجتم را برآورده کرده است.

به گزارش ایرنا، این مراسم در گوشه و کنار مسجد کهن تاریخانه توسط دختران، بانوان و زنان میانسال امروز برگزار شد، بسیاری از نوجوانان و جوانان به تماشای این آئین مشغول شدند و تعدادی از آنان در دوختن کیسه به کهنسالان کمک کرده و حاجت خود را طلب کردند.

مسجد تاریخانه یکی از مساجد قرون اولیه و مرجع تاریخ گذاری جهان اسلام است و به خاطر اهمیت معنوی و تاریخی آن، آئین کیسه دوزی در این مکان برگزار می‌شود، مسجد تاریخانه دامغان ۱۵ دی ۱۳۱۰ به‌ عنوان اثر ملی ایران به ثبت رسیده است.

برچسب‌ها آثار تاریخی ماه رمضان وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی دامغان بنای تاریخی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آثار تاریخی ماه رمضان وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی آثار تاریخی ماه رمضان وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی دامغان بنای تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۰۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آئین تکریم مدیرعامل سابق و معارفه سرپرست جدید بانک سینا برگزار شد

به گزارش تابناک به نقل از روابط‌عمومی بانک سینا، این مراسم با حضور رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، جمعی از مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره نظام بانکی، مدیران و جمعی از کارکنان بانک سینا روز سه‌شنبه 11 اردیبهشت‌ماه در سالن اجتماعات این بانک برگزار شد.

حسین دهقان، رئیس بنیاد مستضعفان در این جلسه ضمن تقدیر از خدمات شایسته و ماندگار غلامرضا فتحعلی، بسیاری از دستاوردهای کنونی بانک سینا را مرهون زحمات و تلاش‌های تیم مدیریتی و نیروهای توانمند این بانک دانست و افزود: جایگاه بانک سینا در نظام بانکی کشور بیانگر آن است که این بانک می‌تواند به یک بانک نوآور تبدیل شود.

دهقان در ادامه تصریح کرد: بانک سینا باید با اتکا به فناوری روز و استقرار نظام بانکداری جامع و بکارگیری فناوری‌های مالی نوین در راستای کسب موفقیت‌های مطلوب، به بانکی در تراز انقلاب اسلامی تبدیل شود.

وی با اشاره به نقاط قوت بانک سینا، گفت: بانک سینا یک بانک جوان است که با تحول در ساختار و عملکرد، می‌تواند گام‌های مؤثرتری در تثبیت جایگاه برند و ثبت اعتبار بیشتر در نظام بانکداری بردارد.

رئیس بنیاد مستضعفان خاطرنشان ساخت: خدمات بانکداری، در حال گذار از یک فضای سنتی به سمت ارائه خدمات مبتنی بر فناوری‌های نوین است و بانک سینا باید با تکیه بر علم «هوش مصنوعی»، فعالیت‌های فیزیکی را به حداقل رسانده و یک بانک نوآور در ارائه خدمات شود.

علی ابدالی سرپرست جدید بانک سینا نیز در سخنانی تأکید کرد: حصول موفقیت در هر مجموعه‌ای، جز با خرد جمعی و مشارکت همگانی به دست نمی‌آید و با مرور توفیقات بانک سینا در دوره‌های گذشته، کار دشواری پیش روی ما قرار دارد و باید با تلاش‌ بیشتر، بر حفظ وضعیت فعلی و ارتقای آن به شرایط بهتر کوشا باشیم.

همچنین غلامرضا فتحعلی، مدیرعامل سابق بانک سینا گزارشی از عملکرد دوساله گذشته بانک سینا ارائه کرد.

گفتنی است در پایان این جلسه، حکم انتصاب سرپرست جدید بانک سینا از سوی رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی به علی ابدالی اعطا شد.

دیگر خبرها

  • آئین گرامیداشت روز شوراها در گناوه برگزار شد
  • آئین بزرگداشت روز روانشناسی در بوشهر برگزار شد
  • آئین تکریم مدیرعامل سابق و معارفه سرپرست جدید بانک سینا برگزار شد
  • آئین گرامیداشت شهید «محسن حسین نیا» در زورخانه کن برگزار شد
  • یادواره ۵۲ شهید کارگر دامغان برگزار شد
  • آئین گرامیداشت روز جهانی روانشناس و مشاور برگزار شد
  • آئین نکوداشت آیت الله موسوی جزایری برگزار می شود
  • آئین تکریم آیت الله موسوی جزایری برگزار می‌شود
  • اختتامیه دومین جشنواره شهید آوینی در دانشگاه شیراز برگزار می‌شود
  • ورزشکاران کشتی پهلوانی یاسوج جشن گلریزان برگزار کردند