Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگرچه قیمت اقلام دارویی مختلف مشخص است اما بسیاری از داروخانه‌ها داروها را با قیمتی مغایر با قیمت واقعی آن به مراجعان عرضه می‌کنند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ عرضه کالاهای مصرفی مختلف در اصناف گاهی با اختلاف قیمتی چشمگیر همراه است و افراد عادی را که شاید اطلاع چندانی از قیمت مصوب کالای مورد نیاز خود نداشته باشند را متضرر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارائه هر جنس یا کالایی با قیمت بیشتر و گرانتر از قیمت واقعی آن ممکن است در مورد هر کالای مصرفی مردم اتفاق بیوفتد اما در برخی از شرایط فشار بیشتری را به فرد متقاضی وارد خواهد کرد.

فردی که نیازمند دریافت خدمات درمانی است و با نسخه‌ای که پزشک معالج وی برای او تجویز کرده است، باید برای درمان داروهای مورد نیاز را خریداری کرده و روند درمانی خود را آغاز کند.

بالا بودن قیمت برخی از اقلام دارویی گاهی افراد را از در پیش گرفتن یا شروع روند درمان منصرف می‌کند و عدم استفاده از داروهای تجویز شده نسخه پزشک بر مشکلات جسمانی فرد بیمار می‌افزاید و در این میان موضوع عدم اطلاع و آگاهی مردم نسبت به خدمات داروخانه‌ها و حقوق خود در چگونگی ارائه خدمات مربوطه نیز بر این مشکل دامن خواهد زد.

قاچاق دارو، فروش داروهای تقلبی، گرانفروشی و استخدام افراد غیرمتخصص عمده‌ترین مواردی هستند که به دلیل نبود نظارت کافی در داروخانه‌ها به طور مکرر رخ می‌دهند.

 

فاکتور خرید دارو را از داروخانه دریافت کنید!

به گفته بهرام عین‌الهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، به‌منظور جلوگیری از گران‌فروشی داروخانه‌ها، از مردم تقاضا می‌شود حتماً فاکتور خرید دارو را دریافت کنند؛ گزارش تخلف از طریق شماره ۱۹۰ امکان‌پذیر است.

این سخن وزیر بهداشت در حالی عنوان شده است که اغلب داروخانه‌ها هیچ نوع فاکتوری را در هنگام تحویل دارو به فرد مراجعه کننده ارائه نمی‌دهند و افراد نمی‌دانند قیمت هر قلم داروی آن‌ها چقدر تمام شده است.

در بسیاری از داروخانه‌ها قیمت فروش نهایی دارو با قیمتی که روی جعبه و بسته بندی آن درج شده است متفاوت بوده و در صورت اعتراض فرد خریدار به این تخلف، توضیح قانع کننده‌ای از طرف متصدی عرضه دارو در داروخانه به وی داده نمی‌شود.

در برخی از داروخانه‌ها نیز قیمت ثبت شده روی جعبه دارو با ماژیک و غلط گیر پوشانده شده و در نهایت با قیمتی متفاوت به فرد درخواست کننده عرضه می‌شود و این مشکل به ویژه در خصوص داروهایی که به صورت باز هم عرضه می‌شوند، بیشتر به چشم می‌خورد.

بسیاری از داروها نرخ مصوب و مشخصی دارند اما هرگز نه فاکتوری به فرد خریدار داده می‌شود و نه لیستی از داروهای موجود و قیمت آن‌ها در داروخانه‌ها در معرض دید عموم مراجعه کنندگان قرار می‌گیرد.

رفتار سلیقه‌ای مدیر و مسئول فنی داروخانه در تعیین قیمت داروهای مختلف اتفاق تلخی است که متاسفانه شمار وجود آن در داروخانه‌ها کم نیست و مردم نیز اطلاعات چندانی درباره چگونگی گزارش دهی تخلفاتی که در داروخانه‌ها رخ می‌دهد ندارند.

 

ضرورت افزایش نظارت بر عملکرد داروخانه‌ها!

بسیاری از افراد از ساده‌ترین داروها گرفته تا تهیه داروی بیماریهای خاص و صعب العلاج در هنگام مراجعه به داروخانه‌ها تنها دغدغه‌ای که دارند این است که داروی مورد نیاز خود را تهیه کرده و از محیط نسبتا شلوغ داروخانه خارج شوند و توجهی به مبلغ پرداختی ندارند و در صورت عدم توان پرداخت قیمتی که به آن‌ها اعلام می‌شود در موارد اندک یا به داروخانه دیگری مراجعه کرده و یا پس از تامین مبلغ مورد نظر مجددا به همان داروخانه مراجعه می‌کنند.

نظارت بر نحوه ارائه داروها در داروخانه‌ها و قیمتی که در اغلب موارد با قیمت واقعی دارو متفاوت است کار سخت و پیچیده‌ای نیست و با تعیین قوانین و مقررات ثابت و یکپارچه در عرضه داروهای مختلف در همه داروخانه‌های کشور امکان پذیر خواهد بود.

علت تقاضای بالای افراد برای دریافت مجوز تاسیس داروخانه و فروش و عرضه دارو شاید همین ضعف و آشفته بازار نظارتی است که به ویژه در خصوص داروهای معمولی در داروخانه‌ها حاکم بوده و از دید وزیر بهداشت و سایر مسئولان مربوطه پنهان مانده است.

عرضه دارو بدون نسخه پزشک و همچنین گرانتر حساب کردن داروهای مورد فروش در داروخانه از جمله تخلفات عمده و بزرگی است که این روزها در این موسسات پزشکی به وقوع می‌پیوندد و از آنجا مرجع اولیه صدور مجوز برای تاسیس این قبیل موسسات وزارت بهداشت است، بهتر است مسئولان این وزارتخانه نظارت بر آن‌ها را با دقت و توجه بیشتری دنبال کنند.

سامانه رسیدگی به شکایات مردمی ۱۹۰ از طریق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی راه‌اندازی  به صورت شبانه روزی آماده دریافت و رسیدگی فوری به شکایات شهروندان در زمینه مشکلات بهداشتی، درمانی و دارویی در سراسر کشور است و مردم می‌توانند هر گونه گرانفروشی دارو را نیز با تماس با این سامانه تلفنی گزارش کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: داروخانه گرانفروشی وزارت بهداشت تعزیرات داروخانه ها عرضه دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۱۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، حوزه دارو در نظام سلامت از همیت ویژه‌ای برخوردار است و در این میان سازمان‌های بیمه گر به عنوان یکی از ارکان مهم میان مردم و داروخانه‌ها محسوب می‌شوند، عدم پرداخت مطالبات داروخانه‌ها از سوی سازمان‌های بیمه گر می‌تواند مشکلات زیادی را برای داروخانه‌ها ایجاد کند؛ از سوی دیگر داروخانه‌ها یکی از حلقه‌های درمانی و ارکان مهم نظام سلامت هستند که به عنوان مرکزی ازچرخه درمان مورد توجه قرار دارند و حمایت از اقتصاد داروخانه‌ها در حقیقت حمایت از چرخه درمان است.

اخیرا خبری منتشر شد مبنی بر بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه گر به داروخانه‌ها که عدم پرداخت این بدهی می‌تواند مشکلات زیادی را برای نظام سلامت به همراه داشته باشد.

کمبود نقدینگی مسئله ای جدی برای داروخانه‌داران

محمدرضا کشاورز بازرس انجمن داروسازان در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا بیان داشت: یکی از مشکلات استراتژیک بزرگی که گریبان‌گیر شرکت‌های داروسازی شده، فروش اینترنتی دارو بوده که این موضوع عمل توزیع دارو را در کشور با مشکل مواجه کرده است.

بازرس انجمن داروسازان افزود: از سوی دیگر در حال حاضر کمبود نقدینگی یه یک مسئله جدی برای داروخانه‌داران تبدیل شده است، شرکت‌های دارویی و داروسازان هم با مشکل کمبود نقدینگی رو به رو هستند در تامین نقدینگی مورد نیاز چالش دارند در نتیجه تمامی این صنف‌های مرتبط با یک مشکل مشترک دست و پنجه نرم می‌کنند. همچنین از زمان اجرا طرح دارویار ۳۰ درصد افزایش قیمت را شاهد بودیم.

کشاورز در ادامه گفت: بد عهدی برخی از بیمه‌ها و سازمان برنامه و بودجه در بحث نقدینگی باعث شده است تا زنجیره دارو در کشور با برخی از مشکلات رو به رو شود.

بازرس انجمن داروسازان اظهار کرد: در بحث کمبود دارو با دو وجه مواجه هستیم؛ یکی بحث کمبود ارز مرغوب و تحریم و یکی دیرکرد تخصیص اعتبار از بانک مرکزی که مورد دوم نقش بسیار پررنگ تری در کمبود دارو دارد. وقتی در پرداخت وجه تاخیر ایجاد می‌شود، چرخه تولید با کندی مواجه شده و جبران این کمبود پس از تخصیص وجه، ۳ تا ۶ ماه زمان‌بر خواهد بود.

کشاورز در پاسخ به سوالی در مورد در خصوص گران شدن و یا نایاب شدن برخی دارو‌ها بیان کرد: تغییر ارز ترجیهی به ارز نیمایی یکی از عوامل گرانی دارو بوده است ولی برای جبران گرانی دارو شرکت‌های بیمه موظف شده اند تا مابه‌تفاوت قیمت‌های قبلی و جدید را پرداخت کنند، اما متاسفانه برخی از بیمه‌ها بد عهدی می‌کنند.

بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه به داروخانه‌ها

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران در اظهاراتی کرد که بدهی سازمان‌های بیمه گر به داروخانه‌ها به ۲۶ همت رسیده است که داروخانه‌ها را در خطر ورشکستگی قرار داده است.

احمدی در ادامه افزود: در کل کشور۱۶ هزار داروخانه فعالیت دارد که با بیمه‌های پایه قرارداد دارند و سازمان‌های بیمه گر هم باید به تعهدات خود عمل کنند.

وضعیت داروخانه‌ها مناسب نیست

وی ادامه داد: وضعیت داروخانه‌ها به علت تاخیر در پرداخت مطالبات مناسب نیست هر سه سازمان بیمه گر تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیرو‌های مسلح به داروخانه‌ها بدهکار هستند.

احمدی گفت: سازمان‌های بیمه گر باید یک ماه پس از دریافت اسناد مطالبات داروخانه‌ها را پرداخت که تا کنون این مهم اتفاق نیافتاده است.

آخرین پرداخت؛ آذر سال گذشته!

وی ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی آخرین پرداختی که به داروخانه‌ها داشته مربوط به اذر پارسال بوده آنهم فقط در بخشی از داروخانه‌های کشور و آخرین پرداخت بیمه سلامت هم مربوط دی ماه پارسال است و در بیمه نیرو‌های مسلح نیز به همین صورت است.

احمدی گفت: در حال حاضر داروخانه‌ها در خرید شیرخشک مشکل دارند و چرخه اقتصادی داروخانه‌ها مشکلات جدی دارد، چون پولی جهت تهیه شیر خشک ندارند.

وی گفت: سازمان هدفمندی یارانه‌ها و بیمه سلامت منابع تهیه شیر خشک را به داروخانه‌ها پرداخت نکرده اند.

تسویه بیمه سلامت با داروخانه‌ها

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت نیز در اظهاراتی بیان کرد که سازمان بیمه سلامت، پرداخت مطالبات اسفند ۱۴۰۲ در داروخانه‌های سراسر کشور را از امروز آغاز کرده است و به زودی مطالبات فروردین امسال نیز پرداخت می‌شود.

محمد مهدی ناصحی افزود: پرداخت بدهی بیمه سلامت به داروخانه‌ها به ویژه داروخانه‌های خصوصی در اولویت سازمان بیمه سلامت است و مطالبات اسفند داروخانه‌ها امروز پرداخت شد و مطالبات داروخانه‌ها مربوط به فروردین امسال نیز ظرف ۱۰ روز آینده پرداخت می‌شود.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: رسیدگی اسناد به سرعت انجام می‌شود و در کل هزینه قابل پرداخت در داروخانه‌های خصوصی ۶۰۰ تا ۶۵۰ میلیارد تومان است.

محمد مهدی ناصحی با بیان اینکه سهم ارز ترجیحی طرح دارویار از اختیارات ما خارج است، افزود: پرداخت سهم ارز ترجیحی داروخانه‌ها بر عهده سازمان هدفمندی یارانه هاست و از عهده ما خارج است و آخرین پرداخت دراین بخش مربوط به دی سال قبل است و منابع این بخش را باید سازمان هدفمندی یارانه‌ها تامین کند.

ناصحی افزود: تامین منابع و واریز نهایی بر عهده سازمان هدفمندی است و ما در این خصوص نقشی نداریم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • داروخانه‌های خاطی در توزیع انسولین شناسایی شدند
  • رتبه‌بندی داروخانه‌ها بر چه اساسی است؟
  • داروخانه های خاطی در توزیع انسولین شناسایی شدند
  • جزئیات عرضه اینترنتی دارو/ پلتفرم‌ها در نقش پیک دارو
  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی
  • جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت
  • پرینتر جدید لنوو با چه قیمتی عرضه شد؟
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید