Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-02@11:05:20 GMT

صادرات 14 ميليون دلاري گروه خودروسازي سايپا

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۰۱۹۶۰

صادرات 14 ميليون دلاري گروه خودروسازي سايپا

گروه خودروسازي سايپا موفق شد با وجود سخت ترين تحريم ها و شرايط محدود كننده اي كه در زمينه صادرات كالاهاي ايراني وجود دارد، سال گذشته به ارزش حدود 14 ميليون دلار صادرات داشته باشد.

به گزارش ایران اکونومیتس به نقل از سايپانيوز، در 8 فرماني كه رئيس جمهور به خودروسازان ابلاغ كرد به صادرات خودرو و قطعه اشاره شده است، از همين رو گروه خودروسازي سايپا در راستاي تحقق اهداف صادراتي كشور در سال جاري اين موضوع را با جديت بيشتري دنبال خواهد كرد و در اين خصوص به بازار كشورهاي همسايه نگاه مضاعفي دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اين اساس بايد اعلام كرد كه در سال گذشته ارزش كل صادرات قطعه و خودرو گروه خودروسازي سايپا 13 ميليون و 735 هزار و 223 دلار بوده و ارزش تجمعي صادرات خودرو رقم 8 ميليون و 239 هزار و 192 دلار ثبت شده است و تعداد خودروهای صادرشده توسط گروه سایپا نسبت به سال 1399 بیش از 40 درصد افزایش داشته است.

با توجه به اينكه در دوره جديد مديريت گروه خودروسازي سايپا، توليد اقتصادي خودروهاي كوييك و شاهين دنبال مي شود، اين مجموعه در صدد است كه در زمينه صادرات محصول نهايي و قطعات خودرو اعداد بالايي را ثبت كند، از همين رو مذاكرات با كشورهاي همسايه براي صادرات محصولات سايپا آغاز شده است كه در اين ميان مي توان به حضور هيات مدیران ارشد منطقه ویژه اقتصادی ایلابوگای جمهوری تاتارستان فدراسیون روسیه از مجموعه سایپا و توسعه همكاري با خودروسازان روسيه اشاره كرد.

بر اساس برنامه ريزي صورت گرفته در سال 1401، اين گروه خودروساز 650 هزار دستگاه توليد خواهد كرد، لذا به نظر مي رسد با روند صعودي توليد خودرو در ماه هاي ابتداي سال جاري (حداقل 36 هزار خودرو تحويل مشتريان شده است) مي توان عدد توليد را با هدف رونق صادرات، افزايش داد.

در حال حاضر 7 مجموعه گروه خودروسازي سايپا در زمينه صادرات قطعه و خودرو فعاليت مي كنند كه از جمله آن مي توان به سايپا، سايپا يدك، فنرسازي زر، رادياتور ايران، ماليبل، رينگ سايپا و سايپا آذربايجان اشاره كرد.

گفتنی است سایپا به عنوان یکی از صادرکنندگان برتر کشوری از سال های گذشته تاکنون مطرح بوده و تا کنون 2 عنوان صادرکننده ممتاز ، 7 عنوان صادرکننده نمونه در سطح ملی و 3 عنوان صادرکننده نمونه در سطح استان در حوزه صنعت خودرو را کسب کرده است و در سال 1400 هم توانسته حائز رتبه برتر صادر کننده نمونه در سطح استان تهران شود.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: گروه خودروسازی سایپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۱۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری کشاورزی در ۱۴۰۲/ واردات گندم نصف شد

به گزارش خبرگزاری مهر، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری بخش کشاورزی بوده است که با افزایش ۸.۳ درصدی در وزن رشد ۱۹.۴ درصدی در ارزش داشته، این در حالی است که واردات محصولات کشاورزی از لحاظ وزنی و ارزشی به ترتیب ۱.۱ و ۵.۶ درصد کاهش یافته است.

در این زمینه، با توجه به افزایش صادرات و در مقابل کاهش واردات، تراز تجاری ارزشی بخش در مقایسه با دوره مشابه سال قبل ۱۵.۵ درصد بهبود پیدا کرده است.

تراز وزنی تجارت بخش کشاورزی نیز ۵.۳ درصد بهتر شده و تراز تجاری ارزشی از منفی ۱۳.۲ میلیارد دلار به منفی ۱۱.۱ میلیارد دلار رسیده است. تراز تجاری وزنی در دوره مذکور از منفی ۱۷.۴ میلیون تن به منفی ۱۶.۵ میلیون تن رسیده است.

موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی در گزارش خود اعلام کرده است؛ به طور میانگین ارزش هر کیلوگرم کالای صادراتی بخش کشاورزی با رشد ۱۰.۳ درصدی از ۶۷ سنت در سال ۱۴۰۱ به ۷۴ سنت در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است، در حالی که ارزش هر کیلوگرم کالای وارداتی بخش کشاورزی با کاهش ۴.۵ درصدی از ۷۳ سنت در سال ۱۴۰۱ به ۷۰ سنت در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.

هندوانه، سیب، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، سیر و پیاز ۵ قلم عمده صادراتی ایران از لحاظ وزنی، و پسته، سیب، خرما، گوجه‌فرنگی و شیرخشک ۵ قلم عمده صادراتی ایران از لحاظ ارزشی در سال ۱۴۰۲ بوده‌اند.

همچنین ذرت دامی، دانه سویا، گندم، جو و کنجاله سویا ۵ قلم عمده وارداتی از لحاظ وزنی و ذرت دامی، دانه سویا، روغن نباتی، برنج و کنجاله سویا ۵ قلم عمده وارداتی به لحاظ ارزشی در این دوره هستند. نکته قابل توجه این گزارش، کاهش واردات وزنی و ارزشی گندم به میزان ۴۳.۳ و ۵۰.۲ درصد، برنج ۳۷.۲ و ۳۸.۲ درصد و شکر به میزان ۴۲.۶ و ۳۰.۳ درصد بوده است که حکایت از کاهش وابستگی به این اقلام اساسی است.

در این گزارش تاکید شده است؛ در سال ۱۴۰۲ عراق با سهم ۳۸.۶ درصدی، نخستین مقصد صادراتی کالاهای کشاورزی ایران بوده و امارات با سهم ۱۴.۵ درصدی در رتبه دوم و ۸ کشور باقیمانده هر کدام با سهم‌های کمتر از ۱۰ درصد در رتبه‌های بعدی ۱۰ کشور اول قرار داشتند. به عبارت دیگر از نظر مقداری بیش از ۸۸ درصد صادرات کالاهای کشاورزی به کشورهای عراق، امارات، روسیه، افغانستان، پاکستان، ترکیه، هند، ترکمنستان، عمان و آذربایجان انجام شده و سهم سایر کشورها تنها ۱۱.۹ درصد بوده است.

بر اساس این آمار، از نظر ارزشی نیز عراق با سهم ۳۱.۵ درصدی در رتبه اول و امارات و روسیه با سهم ۱۱.۹ و ۸.۳ درصدی در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

همچنین کشورهای پاکستان، افغانستان، هند، چین، ترکیه، ترکمنستان و آذربایجان در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند و در مجموع بیش از ۸۳ درصد کالاهای صادراتی ایران از نظر ارزشی به مقصد این ۱۰ کشور بوده است.

در سال ۱۴۰۲، از لحاظ وزنی امارات متحده عربی ۳۶.۷ درصد، ترکیه ۱۴.۳ درصد، روسیه ۱۱.۶ درصد، انگلستان ۷.۸ درصد و هلند ۵.۴ درصد در واردات بخش کشاورزی ایران سهم داشته‌اند.

همچنین از لحاظ ارزشی امارات ۳۲.۹ درصد واردات بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است، پس از آن کشورهای ترکیه با ۱۴.۸ درصد، هند ۷.۴ درصد، روسیه ۷ درصد و انگلستان با ۵.۷ درصد سهم از واردات کشاورزی ایران در رتبه‌های دوم تا پنجم قرار گرفتند.

کد خبر 6093480

دیگر خبرها

  • صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد
  • غافلگیری سایپا برای متقاضیان این خودرو
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • نسخه برزیلی برای خودروسازی ایران
  • صادرات ۸۰ میلیون دلاری محصولات تعاونی ها در مازندران
  • صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری کشاورزی در ۱۴۰۲/ واردات گندم نصف شد
  • ساینا اس اتوماتیک روانه عراق می شود / صادرات چندین هزار ساینا و کوئیک به ونزوئلا
  • خودرو‌های سایپا، چشم «کره شمالی» را گرفت
  • زورآزمایی JAC با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن ۲۰۲۴
  • سایپا فراخوان داد / این افراد به سایت سایپا مراجعه کنند