Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@19:04:13 GMT

چشمه‌ای از لطافت‌ها و ظرافت‌های قرآن در بیان استاد قرائتی+فیلم

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۰۳۷۴۷

چشمه‌ای از لطافت‌ها و ظرافت‌های قرآن در بیان استاد قرائتی+فیلم

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس در بیست‌وهشتمین قسمت از مجموعه سخن قرآن حجت‌الاسلام محسن قرائتی معلم و مفسر قرآن کریم به شرح موضوع شیوه بیان قرآن پرداخت.

 

 

قرآن تعریف‌ها و انتقاداتش گاهی صریح است و می‌گوید: این کار خوب است و این کار بد است. گاهی هم قصه‌ای نقل می‌کند و لابلای قصه می‌گوید این کار خوب است و این کار بد، گاهی قسم می‌خورد و لابلای قسم‌ها می‌گوید: این کار خوب است و این کار بد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک بار به پادگانی رفته‌بودم گفتم: بهترین آیه برای شما نظامی‌ها چیست، هر کسی یک آیه گفت و من هم یک آیه گفتم: رزمندگان این قدر عزیز هستند که خدا به آنها قسم نمی‌خورد به صدای اوه اوه اسب آنها قسم می‌خورد. خدا می‌گوید: «والعادیات ضبحا» بعد می‌گوید: «والموریات قدحا» یعنی قسم به جرقه زیر سم اسب وقتی به سنگ می‌خورد.

آن قدر نکات ظریف در قرآن هست که همیشه حرف اول و بهتر را می‌زند و الطاف قرآن قابل شمارش نیست و تاریخ مصرف هم ندارد، امام علی می‌گوید: قرآن دریایی است که دستمان به تهش نمی‌رسد. باید برای این قرآن کاری کنیم. کشور را باید قرآنی کرد، باید قرآن را بخوانیم، با ترجمه بخوانیم، با تفسیر بخوانیم، آرام بخوانیم، با علاقه بخوانیم، برای ترم و واحد و نمره نخوانیم. اگر مزه قرآن را بچشیم، سراغ هیچ کتابی نمی‌رویم.

به فرعون گفتند: پسری به دنیا می‌آید که تو را به قتل می‌رساند، گفت: هر چه پسر دنیا آمد او را بکشید، موسی به دنیا آمد، خدا به مادر موسی گفت: آن را در جعبه‌ای بیانداز، در آب رها کن و ما او را به تو باز می‌گردانیم. جعبه موسی به قصر فرعون رفت او را گرفتند، همسر فرعون نگذاشت کودک را بکشند و خواست موسی را خودش بزرگ کند، بچه شیر نمی‌خورد، هر چه دایه آوردند بچه شیر نخورد، خدا رحمت کند آیت‌الله حائری شیرازی را که می‌گفت: بچه‌ای که شیر مادرش را خورده باشد، از هیچ دایه‌ای شیر نمی‌خورد.

قرآن هم همین‌گونه است، ما اگر شیر قرآن را خورده بودیم خیلی کتاب‌ها را نمی‌خواندیم. اگر حلاوت و شیرینی قرآن را چشیده بودیم دیگر سراغ کتاب دیگری نمی‌رفتیم. یک جمله کوچک قرآن نکات بسیاری دارد و کسی نمی‌تواند بگوید من آخرین تفسیر را نوشتم. باید کشور را قرآنی کنیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: قرآن محسن قرائتی مفسر حجت الاسلام قرائتی قرائتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۳۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخی برای حج ۳۰ سال در نوبت خواهند ماند

نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت در دیدار با کاروان قاریان اعزامی به حج تمتع گفت: افرادی که سال ۸۵ برای حج سپرده‌گذاری کرده‌اند همچنان در صف هستند و برخی از آن‌ها حدود ۳۰ سال در نوبت حج خواهند ماند.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعبدالفتاح نواب در دیدارِ قاریان اعزامی به حج ۱۴۰۳ با اشاره به اینکه برخی از زائران ثبت‌نامی تا زمان اعزام به حج حدود ۳۰ سال در نوبت خواهند بود، میانگین سنی ۳۵ سال برای قاریان حج امسال را یادآور شد و افزود: افرادی که در سال ۸۵ برای حج سپرده‌گذاری کرده‌اند همچنان در صف هستند و برخی از آن‌ها چشمشان به کعبه نمی‌افتد و از دنیا می‌روند، ولی شما که با قرآن معامله کرده‌اید برای این سفر انتخاب شده‌اید.

نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه این سفر برای بسیاری از افراد دست نیافتنی است، خطاب به قاریان اعزامی به حج گفت: قدردان حضور در سرزمین وحی باشید و از فرصت‌ها استفاده کنید.

او سپس در تبیین نکات و موارد ضروری و اثر گذار در گردهمایی بزرگ مسلمانان، اظهار کرد: با گذشت سالیان، شرایط تغییر یافته و حج امروز نسبت به دوره‌های پیشین با تغییراتی همراه بوده است. یکی از این موارد هم حضور «کاروان قرآنی نور» است که منسجم، هدف‌گذاری شده و ویژه و میزبان معنوی ضیوف الرحمن است.

نواب بیان کرد: حضور در کاروان قرانی نور و خادم قرآن بودن سخت است، ولی حفظ این عنوان با توجه به اینکه در بین مردم چهره می‌شوید سخت‌تر و شرایط برای شما متفاوت خواهد بود.

او همچنین درباره چگونگی بهره‌مندی بیشتر از فضای حج، مسئولیت‌ها و وظایفی که این قاریان در سفر حج به عهده دارند، حضور در گردهمایی‌ها و ارتباط با زائران پیش از اعزام به این سفر توصیه‌هایی داشت و در ادامه تاکید کرد: وقت‌تان را به شکلی مدیریت کنید که بیشترین استفاده را از آن ببرید و صدا و حنجره خود را در کرسی‌های تلاوت قرآن در سرزمین وحی، وقف خدا کنید. خدا هم به این کار بزرگ برکت خواهد داد.

سرپرست حجاح ایرانی همچنین گفت: اگر در جایی زائری به کمک نیاز داشت این کار را انجام دهید، چونکه بر اساس آیات قرآن، جبران خدمت با ثواب نیست بلکه با خدمت مشابه از جانب مخدوم و خداست. خدا رحمت کند حاج آقا ابوترابی را، او در عین حال که یک خادم بود به دیگران هم کمک می‌کرد حتی دست شکنجه‌گر خود را در اسارت گرفت و با خود هم‌مسیر کرد.

نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه اعزام کاروان‌های حج تمتع از ۲۴ اردیبهشت‌ماه آغاز می‌شود و پایان این حضور در دهه اول ماه محرم خواهد بود، از قاریان خواست که برای موسم حج برنامه‌ریزی کنند تا حضوری کاربردی و تاثیرگذار داشته باشند.

محمدتقی میرزاجانی، رئیس دبیرخانه کمیته اعزام این گروه از قاریان گفت: اعضاء این کاروان از برخی استان‌های کشور هستند و تعدادی برای نخستین بار به حج اعزام می‌شوند. این نخبگان قرانی پس از آزمون‌ها و ارزیابی‌های متعدد انتخاب شده‌اند و در مدینه و مکه، قرائت قرآن و اجرای تواشیح خواهند داشت.

او اضافه کرد: متوسط سنی این قاریان در حج امسال، ۳۵ سال است و در این کاروان، سه قاری حافظ کل قرآن، قاری برجسته و گروه تواشیح وجود دارد.

دیگر خبرها

  • ببینید | صداوسیما: ذخیره طلا و دلار در خانه در قرآن نکوهش شده است
  • نگاهی به طبیعت بهاری دریاچه سد آغچه در بوئین میاندشت + فیلم
  • برخی برای حج ۳۰ سال در نوبت خواهند ماند
  • جلوه گری دریاچه سد حنا در شهر هزار چشمه + فیلم
  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد
  • فیلم/ هتک حرمت مجدد قرآن کریم در سوئد
  • هتک حرمت مجدد قرآن کریم در سوئد | ویدئو
  • قرآن، سندی برای اثبات «خلیج همیشه فارس» + فیلم
  • باران‌چشمه: حضور بانوان به عنوان تماشاگر در زورخانه ها مشکلی ندارد
  • سفر به تهران قدیم؛ ۹۰ سال پیش تهرانی‌ها چه آبی می‌نوشیدند؟ (+عکس)