Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-30@07:46:20 GMT

اقبال بازار به نمادهاي کوچک است!

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۰۴۹۸۵

خبرگزاری آریا- فعالان بورس تهران در حالی به استقبال اولین روز معاملاتی هفته جدید می روند که در روز چهارشنبه شاخص کل کمی افت کرد اما شاخص هم وزن مثبت ماند.
به گزارش خبرگزاری آریا، روند معاملات هفته گذشته بورس تهران نشان دهنده این موضوع است که حقیقی ها از بازار پول خارج کردند اما این خروج پول به اندازه ای نبود که نگران کننده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با این حال، روند معکوس شاخص کل و شاخص هم وزن در آخرین روز معاملاتی نشان می داد که فعالان بازار هنوز به دنبال خرید نمادهای کوچک هستند و اقبال آن ها به نمادهای شاخص ساز چندان زیاد نیست.
بیشترین افزایش مالکیت حقوقی در هفته گذشته در نمادهای «فملی»، «فولاد»، «شستا» و «شتران» اتفاق افتاد؛ چهار نماد بزرگی که از شاخص سازها محسوب می شوند و خروج حقیقی ها از این نمادها به معنای عدم اقبال بازار به نمادهای بزرگ است.
 خودرویی ها در صدر توجه بازار
اما نکته مهم در معاملات هفته گذشته، ادامه توجه معامله گران به نمادهای خودرویی بود. هفته قبل «خگستر»، «خساپا» و «خودرو» پرمعامله ترین نمادهای بازار سهام بودند و همچنان گروه خودرو در صدر توجه معامله گران قرار دارد.
یکی از مواردی که برای پیش بینی آینده بازار مورد توجه سهامداران است، جریان ورود و خروج پول حقیقی ها است. گرچه هفته گذشته از این نظر اتفاق نگران کننده ای رخ نداده، اما آمار مشارکت در عرضه های اولیه نشان می دهد ورود پول حقیقی به بازار که طی یک ماه گذشته اتفاق افتاده، از جانب فعالان جدید رخ نداده بلکه همان فعالان قبلی بازار سهام، نقدینگی جدید وارد بورس کرده اند.
به عبارتی می توان گفت افرادی که در اثر سقوط 99 و رکود و افت سال 1400 از بورس خداحافظی کرده و پول خود را خارج کرده بودند، همچنان در بازارهای دیگر فعال هستند و پول آن ها درگیر بازار سرمایه نیست.
مردم هنوز با بورس آشتی نکرده اند
آمار مشارکت در عرضه های اولیه نشان دهنده این موضوع است که در آخرین روزهای رشد بورس در سال 99، بیش از 5 میلیون نفر در عرضه های اولیه مشارکت می کردند اما با سقوط بورس، این آمار کاهش یافت و به کمتر از سه میلیون نفر رسید. در عرضه اولیه «توسن» این آمار به دو میلیون نفر رسید و در دو عرضه آخر که «فزر» و «آسیاتک» بوده، تعداد مشارکت کنندگان کمتر از 1.6 میلیون نفر بوده است.
با این حساب می توان گفت هنوز افراد جدیدی خود را درگیر معاملات بورس نکرده اند و هر ورود و خروجی در بخش پول حقیقی ها رخ می دهد، توسط فعالان پیشین بوده نه افراد تازه وارد.
توجه معامله گران، معطوف به نمادهای کوچک
با در نظر گرفتن شرایط و آیتم های مختلف، می توان بازار امروز را بازاری نوسانی در نظر گرفت که در آن توجه معامله گران بیشتر معطوف به نمادهای کوچک و متوسط بازار است. از طرفی در نمادهای بزرگ و شاخص ساز هم فشار فروش شدیدی وجود نخواهد داشت که خریداران می توانند قیمت ها را به سمت بالا هدایت کنند.
هرچند که با توجه به ابهاماتی مانند نتیجه مذاکرات هسته ای، تصمیمات ناگهانی دولت درمورد عوارض صنایع و تغییرات نرخ یوتیلیتی پتروشیمی ها، فروشندگان نیز می توانند قدرت خود را به بازار تحمیل کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: اقبال بازار توجه معامله گران هفته گذشته میلیون نفر حقیقی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۴۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبات نسبی در بازار سرمایه

بازار بورس امروز به نوعی درجا زد؛ به طوری که شاخص کل با افزایش تنها ۶۵۲ واحد به رقم دو میلیون و۳۰۴ هزار واحد رسید.

به گزارش ایسنا، بازار سرمایه در اولین روز هفته ثبات نسبی داشت. امروز (شنبه) شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۶۵۲ واحد افزایش یافت و به رقم دو میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۷۸ واحد رسید تا بازار سرمایه به روند کج‌دار و مریز هفته‌های اخیر ادامه داده باشد.

شاخص هم‌وزن نیز ۱۳۹۵ واحد رشد کرد و در عدد ۷۶۵ هزار و ۴۵ واحد ایستاد.

امروز بیش از ۳۶۹ هزار معامله در بورس انجام شد که ارزش آن ۵۵۹۱ میلیارد تومان بود.

نقشه بازار بورس ـ شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

فملی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس داشت اما شپنا و شستا تاثیر منفی ایجاد کردند. ذوب، کاما و خزامیا نیز از نمادهای پرتراکنش بودند.

روز شنبه فرابورس ایران ۸۵ واحد افت کرد و به ۲۵ هزار و ۵۱۹ واحد رسید.

تعداد معاملات فرابورس بیش از ۲۲۵ هزار فقره به ارزش ۶۷۶۳ میلیارد تومان بود.

آریا و شگویا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند اما تجلی تاثیر مثبت ایجاد کرد. خاور، کرمان و کرومیت نیز از نمادهای پرتراکنش بودند که همگی قرمز به کار خود پایان دادند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • گزارش روزانه بورس امروز ۹ اردیبهشت؛ افت بیش‌از ۲۰هزار واحدی شاخص
  • بورس امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • بورس در سکوت
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت؛ رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • رشد هزار واحدی شاخص بورس +نقشه