Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، علی خیرالدین در آیین رونمایی از سامانه نظام ایده‌ها و نیازها که صبح امروز با حضور دکتر محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سالن شهدای جهاد علمی این وزارت برگزار شد، اظهار داشت: مقام معظم رهبری در چند نوبت تأکید بسیار زیادی بر روی پایان‌نامه‌ها و رساله‌های نیاز محور داشته‌اند و در دیدار مقام محترم وزارت با ایشان نیز فرمودند سامانه «نان» بسیار مهم است و باید پیگیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به شعار سال مبنی بر «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» تصریح کرد: همه موارد موجود در شعار سال می‌تواند به این سامانه مرتبط باشد؛ لذا تولید باید مبتنی بر نیاز کشور و دانش باشد.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم با اشاره به حلقه مفقوده بین ارتباط صنعت، دانشگاه و جامعه خاطرنشان کرد: نهادهای واسط نتوانستند به خوبی در این راستا نقش ایفا کنند؛ بنابراین سامانه «نان» طراحی شد تا بتواند ارتباط خوبی بین دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و نهادهای علمی و بخش دولت، اقتصاد و جامعه ایجاد کند.

وی افزود: طی مطالعات تطبیقی تعداد بسیار زیادی سامانه در سطح کشور از جمله ساتع، ساجد، سمات، کارآموزی، توانیران و…وجود دارد که عملکرد آنها منفرد و جزیره‌ای است و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که نیاز به یکپارچه سازی است تا بتوانیم از ظرفیت همه سامانه ها در یک نظام بهره مند شویم.

خیرالدین در ادامه سخنان خود افزود: سامانه «نان» دارای ۲ پیوست قانونی در شورای عالی انقلاب فرهنگی است و خوشبختانه با پیگیری های انجام شده در قانون بودجه ۱۴۰۱ به صراحت ذکر شده که شرط استفاده از یک درصد اعتبارات دستگاه‌های اجرایی برای پژوهش و فناوری ثبت در سامانه «نان» است.

وی بیان کرد: نظام ایده ها و نیازها به نوعی همان نظام ملی نوآوری است؛ بخشی از آن را در بر می‌گیرد که بتوانیم ایده را به محصول تبدیل کنیم. لذا در سامانه نان قصد داریم ماتریس نیاز ایده را شکل دهیم و تمام ایده ها را در یک سامانه جمع‌آوری و این ایده ها بر اساس نیازهای ثبت و پایش شده مدنظر قرار گیرند.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم با بیان اینکه در سامانه «نان» نیازها طبقه‌بندی می‌شوند و همچنین مخاطبان و پیشنهاد دهنده ها نیز در این سامانه پیش‌بینی شده است خاطرنشان کرد: در این سامانه سیستم‌های تشویقی و ترغیبی از جمله بحث پسادکترا، پایه تشویقی، گرنت فناوری و ارتقای مرتبه نیز درنظر گرفته شده است.

وی در خصوص اقدامات انجام شده در این سامانه به ایجاد دبیرخانه در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، تشکیل ساختار در ISC و ذیل شورای عالی عتف، تدوین اساسنامه، تدوین شیوه نامه های اجرایی، تحلیل طراحی و پیاده سازی سامانه اشاره کرد.

خیرالدین در بخش دیگری از سخنان خود به ایجاد صندوق نظام ایده ها و نیازها اشاره کرد و گفت: به دنبال ایجاد صندوق نظام ایده ها و نیازها هستیم و تقاضای آن را به صندوق نوآوری و شکوفایی ارائه کرده‌ایم.

به گفته وی بیش از ۶۰ ساعت جلسه با مقام محترم وزارت، ۲ هزار نفر ساعت فعالیت کارشناسی و بیش از یکصد ساعت جلسات همفکری در سطح معاونت فناوری و نوآوری برخی از فعالیت های صورت گرفته این معاونت در راستای راه اندازی سامانه «نان» در ۵ ماه گذشته بوده است.

خیرالدین افزود: سامانه «نان» مبتنی بر هوش مصنوعی است، لذا می توانیم نیازهای آینده را نیز بر اساس آن برآورد کنیم تا تولید و بحث رشته‌ها بر اساس آن صورت گیرد.

به گفته وی، این سامانه می تواند به جریان اقتصادی نوین «جان» و همچنین جستجوی آزمایشگاههای مرجع «جام» تبدیل شود.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، به برنامه‌های آتی این سامانه اشاره کرد و افزود: اجرایی کردن شعار سال، معرفی محصولات و نیازمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان، توانمندی شرکت‌ها و واحدهای فناور، تشکیل واحدهای فناور و شرکت‌های دانش بنیان بر اساس نیازها، ایجاد زمینه های همکاری های فناورانه بین المللی، تولید مبتنی بر نیاز جامعه و صنعت و در بستر دانش‌بنیان، دوره‌های آموزشی مهارت محور و تعریف شاخص تکنومتریn-index به عنوان شاخص موثر بر رتبه بندی دانشگاه‌ها پژوهشگاه ها و ارتقاء اعضای هیئت علمی را از برنامه های آتی این سامانه برشمرد.

وی در خاتمه خاطرنشان کرد: امروز رونمایی از سامانه «نان» انجام می‌شود که در ابتدا به صورت بخشی، سپس نهادی، ملی و همچنین بین المللی خواهد بود و با کمک این سامانه می توانیم نقشه نیاز کشور را ترسیم کنیم.

کد خبر 5479562 مهتاب چابوک

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری علی خیرالدین وزارت علوم دانشگاه آزاد اسلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون دستیاری دانشگاه پیام نور وزارت علوم سازمان امور دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی دانشگاه تهران روز جهانی قدس نادر طالب زاده وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نظام ایده ها و نیازها فناوری و نوآوری دانش بنیان وزارت علوم بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۵۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم بهره‌مندی از ظرفیت‌های گیلان برای توسعه صنایع دریا محور

به گزارش خبرنگار مهر، تیمور پورحیدری ظهر یکشنبه در جلسه ویژه بررسی روند فعالیت صنایع دریا محور در گیلان شناسایی ظرفیت‌های مهم و آسیب شناسی این حوزه را در گام نخست مهم دانست و اظهار کرد: بهره‌مندی از ظرفیت‌های گیلان برای توسعه صنایع دریایی با توجه به ابلاغ سیاست‌های کلی توسعه دریا محور توسط مقام معظم رهبری در دستور کار است.

وی بهره‌برداری حداکثری از ذخایر زیست بوم دریایی را مستلزم ایجاد زیرساخت‌های جدید و همسو شدن نهاده‌های تبط و تدوین سیاست‌های یکپارچه برای توسعه فعالیت‌های دریا محور بر شمرد و گفت: کارخانجات موجود در صنایع تبدیلی و کشتی سازی و سایر فعالیت‌ها بایستی بر اساس الگوی اقتصادی آمایش سرزمینی استقرار و توسعه یابند.

این مسئول بر استفاده بیشتر از حمایت‌های صندوق صنایع دریایی کشور برای ایجاد کارخانجات مرتبط تاکید کرد و عنوان کرد: تدوین سیاست‌های یکپارچه و تقسیم کار برای دستگاه‌های متولی توسط دبیرخانه این کارگروه در سازمان برنامه بودجه استان می‌تواند روند سرمایه‌گذاری و مشارکت داخلی و خارجی در حوزه را تسهیل و تسریع کند.

پورحیدری وجود ساحل ۳۰۰ کیلومتری نوار ساحلی دریای خزر را ظرفیتی بالقوه توصیف کرد و اضافه کرد: نقشه ژئوفیزیکی برای جانمایی دقیق بدور از مخاطرات زمین شناختی، زیرساخت‌های ساحلی گیلان؛ توسط مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی زیر مجموعه وزارت صمت با مقیاس یک پنجاه هزارم در حال انجام است و موضوع سرمایه‌گذاری شرکت کشتی سازی لوتوس روسیه نیز از طریق معاونت امور اقتصادی استانداری در حال پیگیری می‌باشد.

کد خبر 6097266

دیگر خبرها

  • بهره‌مندی ۵۸۰ خانوار روستایی خراسان جنوبی از اینترنت پرسرعت
  • بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک
  • بهره مندی هزار و ۶۸۳ شهر و روستای کردستان از گاز طبیعی
  • بهره مندی بیش از ۱۲ هزار روستایی گلستان از تسهیلات قرض‌الحسنه
  • سند تحول آموزش و پرورش، نیازمند تحول
  • مقام دوم گردش مالی در کشور برای صنعت غذایی
  • لزوم بهره‌مندی از ظرفیت‌های گیلان برای توسعه صنایع دریا محور
  • بهره‌مندی ۱۲۳ شهر و ۲۴۶۹ روستای استان فارس از گاز
  • ۲۰ استان و ۱۱۰ شهرستان متأثر از بارش‌ها و سیلاب بهاری / بهره‌مندی ۳۲۰۰ نفر از خدمات امدادی
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم