Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@07:57:31 GMT

منشاء پاندمی‌های جهان آینده

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۰۶۳۷۴

منشاء پاندمی‌های جهان آینده

فرارو- انتظار می‌رود «سرریز‌های زئونوز» (هر بیماری و یا عفونتی که به طور طبیعی از حیوانات به انسان و یا بالعکس منتقل می‌شود) با حداقل ۱۵۰۰۰ مورد از ویروس‌ها که بین گونه‌ها در ۵۰ سال آینده انتقال می‌یابند افزایش یابد.

به گزارش فرارو به نقل از گاردین، پژوهشگران هشدار داده‌اند که طی ۵۰ سال آینده دست کم ۱۵ هزار مورد از ویروس‌ها بین گونه‌ها وجود خواهند داشت که بحران اقلیمی به گسترش بالقوه ویرانگر بیماری کمک می‌کند و باعث به خطر افتادن جان حیوانات و انسان‌ها می‌شود و خطر ابتلا به پاندمی‌های بیش‌تر را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با گرم شدن سیاره زمین، بسیاری از گونه‌های جانوری مجبور می‌شوند برای یافتن شرایط مناسب به مناطق جدید نقل مکان کنند. آنان انگل‌ها و پاتوژن‌های خود را با خود می‌آورند و باعث می‌شوند پاتوژن‌ها و انگل‌ها بین گونه‌هایی پخش شوند که پیش‌تر با هم تعامل نداشته اند. این امر خطر آن چه «سرریز انسان و دام» نامیده می‌شود را افزایش می‌دهد جایی که ویروس‌ها از حیوانات به افراد منتقل می‌شوند و به طور بالقوه باعث ایجاد یک پاندمی دیگر به بزرگی کووید -۱۹ می‌شوند.

«گرگوری آلبری» کارشناس بوم‌شناسی بیماری در دانشگاه جورج تاون و یکی از نویسندگان مقاله تازه منتشر شده در نشریه «نیچر» می‌گوید: «با تغییر جهان، چهره بیماری نیز تغییر خواهد کرد. این پژوهش شواهد غیرقابل انکار بیشتری را ارائه می‌دهد که دهه‌های آینده نه تنها هوا گرم‌تر بلکه جهان بیمارتر خواهد بود. ما یک سازوکار جدید و بالقوه ویرانگر برای ظهور بیماری را نشان داده‌ایم که می‌تواند سلامت حیوانات را در آینده تهدید کند و احتمالا برای ما نیز پیامد‌هایی خواهد داشت».

آلبری می‌گوید که تغییرات آب و هوایی «اکوسیستم‌ها را تا هسته خود تکان می‌دهد» و باعث تعامل بین گونه‌هایی می‌شود که احتمالا ویروس‌ها را منتشر می‌کنند. او می‌گوید که حتی اقدام شدید برای مقابله با گرمایش جهانی در حال حاضر برای متوقف کردن خطر رویداد‌های سرریز کافی نخواهد بود.

او می‌افزاید: «این وضعیت رخ خواهد داد و حتی در بهترین حالت سناریو‌های تغییرات آب و هوایی قابل پیشگیری نیستند و ما باید اقداماتی را برای ایجاد زیرساخت‌های بهداشتی به منظور محافظت از جمعیت حیوانات و انسان‌ها انجام دهیم».

در این مقاله پژوهشی اشاره شده که دست کم ۱۰ هزار نوع ویروس که قادر به آلوده کردن انسان‌ها می‌باشند بی‌سر و صدا در جمعیت‌های حیوانات وحشی در حال گردش هستند. تا سالیان اخیر چنین عفونت‌های متقاطع غیرعادی بود، اما از آنجایی که زیستگاه‌های بیشتری برای کشاورزی و توسعه شهری از بین رفته افراد بیشتری با حیوانات آلوده در تماس بوده اند.

تغییرات آب و هوایی و اقلیمی با کمک به گردش بیماری بین گونه‌هایی که پیش‌تر با یکدیگر روبرو نشده بودند این مشکل را تشدید می‌کند. این مطالعه تغییرات محدوده جغرافیایی ۳۱۳۹ گونه پستاندار را به دلیل تغییرات آب و هوایی و کاربری زمین تا سال ۲۰۷۰ پیش بینی کرده و نشان داده که حتی تحت سطح نسبتا پایین گرمایش جهانی دست کم ۱۵۰۰۰ رویداد انتقال بین گونه‌ای یک یا چند ویروس در طول این بازه زمانی رخ خواهد داد.

خفاش‌ها به دلیل توانایی‌شان در طی کردن مسافت‌های طولانی عامل اصلی شیوع این بیماری هستند. یک خفاش آلوده در ووهان چین یکی از دلایل مشکوک شروع پاندمی کووید بوده است و در پژوهش‌های پیشین تخمین زده شده که حدود ۳۲۰۰ گونه از ویروس کرونا در حال حاضر بین جمعیت خفاش‌ها در حال حرکت هستند.

پژوهش‌های تازه هشدار می‌دهند که خطر ابتلا به بیماری‌های ناشی از تغییرات اقلیمی تنها مربوط به آینده نیست. در این مقاله آمده است: «به طرز شگفت‌انگیزی متوجه می‌شویم که این انتقال زیست محیطی ممکن است در حال انجام باشد و نگهداشتن گرمایش جهانی زیر سطح ۲ درجه سانتیگراد در طول قرن به اشتراک‌گذاری ویروسی در آینده را کاهش نخواهد داد».

«کالین کارلسون» یکی دیگر از نویسندگان این مقاله می‌گوید: «بخش عمده خطر بیماری‌زایی در مناطق مرتفع در آفریقا و آسیا متمرکز است اگرچه فقدان نظارت، ردیابی پیشرفت برخی ویروس‌ها را دشوار می‌سازد. این تغییر ناگذرا و عمدتا مشاهده نشده در اکوسیستم‌ها رخ می‌دهد. ما مراقب آن نیستیم و این موضوع باعث می‌شود پاندمی چالش برانگیزتر شود. تغییرات اقلیمی در حیاط خلوت ما کانون‌های بی‌شماری را برای خطرات مشترک بین انسان و دام ایجاد می‌کند. ما باید سیستم‌های بهداشتی را بسازیم که برای مقابله با آن خطرات آماده باشند».

کارشناسانی که در انجام این پژوهش نقشی نداشته‌اند می‌گویند این مطالعه نیاز فوری به بهبود فرآیند‌های طراحی شده برای جلوگیری از پاندمی‌های آینده و هم چنین حذف تدریجی استفاده از سوخت‌های فسیلی که باعث بحران آب و هوا می‌شوند را برجسته می‌سازد.

«رون برنشتاین» مدیر موقت مرکز اقلیم، سلامت و محیط زیست جهانی در دانشگاه هاروارد می‌گوید: «یافته‌ها تاکید می‌کنند که ما باید از سرریز پاتوژن جلوگیری کنیم. واکسن‌ها، دارو‌ها و آزمایش‌ها ضروری هستند، اما بدون سرمایه گذاری عمده در پیشگیری از پاندمی اولیه یعنی حفاظت از زیستگاه ها، تنظیم دقیق تجارت حیات وحش، و بهبود امنیت زیستی دام خود را در دنیایی خواهیم دید که تنها ثروتمندان قادر به تحمل آن هستند و احتمال شیوع بیماری‌های عفونی در آن بیش‌تر است».

«پیتر دازاک» رئیس اتحادیه بهداشت EcoHealth، یک سازمان غیرانتفاعی که در زمینه پیشگیری از بیماری همه گیر فعالیت می‌کند می‌گوید در حالی که مداخله انسان در طبیعت برای مدتی به عنوان یک عامل خطرزا و ایجاد کننده بیماری شناخته شده بود پژوهش تازه صورت گرفته نشان دهنده «گامی مهم و رو به جلو» در درک چگونگی اقلیم و آب و هوا است و تغییرات اقلیمی باعث گسترش ویروس‌ها می‌شود. او می‌افزاید: «نکته نگران کننده‌تر آن است که ما ممکن است در حال حاضر در این روند باشیم چیزی که من انتظارش را نداشتم و یک زنگ بیدارباش واقعی برای سلامت عمومی است. در واقع، اگر به تاثیرات احتمالی تغییرات آب و هوایی فکر کنید اگر بیماری‌های همه گیر یکی از آن‌ها باشد ما در مورد تاثیر بالقوه تریلیون دلاری صحبت می‌کنیم. این هزینه پنهان تغییرات آب و هوایی بالاخره مشخص شد و چشم اندازی که این مقاله به ما نشان می‌دهد آینده بسیار زشتی برای حیات وحش و انسان‌ها است».

منبع: فرارو

کلیدواژه: خفاش پاندمی کووید کووید ویروس کرونا تغییرات آب و هوایی بین گونه ها ویروس ها انسان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۶۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار دانشمندان در مورد «سندرم غرق شدگی» شهر‌های ساحلی جهان 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سای تک دیلی،پروفسور «منوچهر شیرزایی» از دانشگاه ویرجینیا تک و دانشگاه آب، محیط زیست و سلامت سازمان ملل در آنتاریو و پرفسور «رابرت نیکولز» از مرکز تحقیقات تغییرات اقلیم تیندال در دانشگاه ایست آنگلیا بر اهمیت نتایج یک مقاله تحقیقاتی جدید که با نقشه برداری مداوم و دقیق از حرکات زمین در چین، داده‌های ماهواره‌ای تهیه می‌کند، تاکید کردند.

 این محققان ضمن آنکه اندازه گیری مداوم فرونشست را یک دستاورد بزرگ می‌دانند، استدلال می‌کنند این تنها آغازی برای یافتن راه حل است. پیش بینی فرونشست‌ها در آینده نیازمند مدل‌هایی است که همه عوامل محرک، از جمله فعالیت‌های انسانی و تغییرات اقلیم و چگونگی تغییر آنها با گذشت زمان را در نظر بگیرند.

پژوهشگران چینی در یک مقاله پژوهشی که نتایج آن در نشریه ساینس منتشر شده، ۸۲ شهر این کشور را با جمعیتی نزدیک به ۷۰۰ میلیون نفر مورد بررسی قرار دادند. نتایج نشان می‌دهد ۴۵ درصد از این مناطق شهری در حال فرو رفتن هستند، که ۱۶ درصد از آنها با سرعت ۱۰ میلی متر در سال یا بیشتر فرونشست دارند.

در سطح ملی چین، تقریبا ۲۷۰ میلیون نفر از ساکنان مناطق شهری تحت تاثیر قرار گرفته و نزدیک به ۷۰ میلیون نفر در سال فرونشست سریع ۱۰ میلی متری یا بیشتر را تجربه می‌کنند. جدی‌ترین شرایط در مناطق پکن و تیانجین مشاهده می‌شود.

به طور خاص، شهر‌های ساحلی مانند تیانجین تحت تاثیر قرار گرفته اند، زیرا زمین در حال فرونشست باعث تقویت تغییرات اقلیم و افزایش سطح دریا می‌شود. غرق شدن پدافند دریایی یکی از دلایلی است که طوفان کاترینا در سال ۲۰۰۵ ویرانی و تلفات زیادی در نیواورلئان از خود به جا گذاشت.

شانگهای (بزرگترین شهر چین)  در طول قرن گذشته تا ۳ متر فرونشست داشته است و امروز نیز به این پایین رفتن ادامه می‌دهد.

هنگامی که فرونشست با افزایش سطح دریا ترکیب شود، میزان سطح پایین‌تر از دریا در این شهر می‌تواند تا سال ۲۱۲۰ سه برابر شده و ۵۵ تا ۱۲۸ میلیون نفر را تحت تأثیر قرار دهد.

رویدادی که اگر اقدام اجتماعی قابل قبولی برای آن صورت نگیرد، فاجعه به بار خواهد آورد.

نیکولز که در این مطالعه شرکت نداشت، اما تحقیقاتش بر افزایش سطح دریا، فرسایش سواحل و سیل و چگونگی سازگاری جوامع با این تغییرات متمرکز است، گفت: فرونشست، یکپارچگی ساختاری ساختمان‌ها و زیرساخت‌های حیاتی را به خطر می‌اندازد و اثرات تغییرات اقلیم را از نظر سیل تشدید می‌کند، به خصوص در شهر‌های ساحلی که این فرونشست، افزایش سطح آب دریا‌ها را بالا می‌آورد.

فرونشست زمین عمدتا ناشی از فعالیت‌های انسان در شهرهاست. برداشت آب‌های زیرزمینی که سطح ایستابی را پایین می‌آورد، همراه با زمین شناسی و وزن ساختمان ها، مهمترین عامل در فرونشست در نظر گرفته می‌شود.

با توقف برداشت آب‌های زیر زمینی  در دهه ۱۹۷۰ در اوزاکا و توکیو ژاپن، فرونشست شهر نیز متوقف شد یا به شدت کاهش یافت که نشان دهنده اثر مثبت این استراتژی است. یکی دیگر از عوامل فرونشست زمین، لرزش ترافیک و تونل زنی است، پکن سالانه ۴۵ میلی متر در نزدیکی مترو‌ها و بزرگراه‌ها فرو می‌رود. زمین، خود، حرکت طبیعی به سمت بالا یا پایین دارد، اما به طور کلی بسیار کوچکتر از تغییرات ناشی از فعالیت‌های انسانی است.ح

در حالی که فرونشست ناشی از فعالیت‌های انسانی پیش از این مطالعه در چین شناخته شده بود، پروفسور شیرزایی و نیکولز می‌گویند این نتایج جدید نیاز به واکنش ملی را تقویت می‌کند. این مشکل نه تنها در شهر‌های ساحلی چین بلکه در بسیاری از شهر‌های حساس سایر کشور‌ها نیز دیده می‌شود و یک مشکل گسترده در سراسر جهان است.

آنها از جامعه تحقیقاتی می‌خواهند که از اندازه گیری‌ها به درک مفاهیم و پاسخ‌های حمایتی برسند. اندازه گیری‌های ماهواره‌ای جدید داده‌های دقیق فرونشست را ارائه می‌دهند، اما روش‌های استفاده از این اطلاعات برای همکاری با برنامه ریزان شهری به منظور رسیدگی به این مشکلات نیاز به توسعه بسیار بیشتری دارد. شهر‌های ساحلی آسیب دیده در چین و سایر کشور‌ها به طور گسترده تری نیاز به توجه ویژه دارند.

پروفسور نیکولز گفت بسیاری از شهر‌ها و مناطق در سراسر جهان در حال توسعه استراتژی‌هایی برای مدیریت خطرات تغییرات اقلیم و افزایش سطح دریا هستند. ما باید از این تجربه درس بگیریم تا به خطر فرونشست که رایج‌تر از آنچه در حال حاضر شناخته شده است واکنش مطلوب نشان دهیم.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • هشدار دانشمندان در مورد «سندرم غرق شدگی» شهر‌های ساحلی جهان 
  • پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای
  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم