Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفته نامه نیوزویک احتمال پیوستن دیگر کشورهای عضو اتحاد شوروی پیشین را به کشور واحد مورد نظر ولادیمیر پوتین و الکساندر لوکاشنکو رئیسان جمهوری روسیه و بلاروس، اندک ارزیابی کرده است.

به گزارش روز شنبه ایران اکونومیست؛ این نشریه آمریکایی نوشته که پوتین و لوکاشنکو برنامه هایی برای تقویت کشور واحد و جذب دیگر اعضای اتحاد شوروی پیشین به آن دارند، هر چند که در پی آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه)، احتمال موافقت دیگر جمهوری های اتحاد شوروی پیشین با آن کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نیوزویک افزوده که بلاروس در مدت ۲ ماهی که از جنگ اوکراین گذشته، هم پیمان اصلی روسیه باقی مانده است. گزارش های خبرگزاری دولتی "بلتا"ی بلاروس حاکیست که لوکاشنکو و پوتین مایل به انتقال روابط دوجانبه کشور به سطح همکاری بیشتر به گونه ای هستند که یادآور اتحاد شوروی پیشین باشد، هر چند مقام های رسمی هنوز این امر را تائید نکرده اند.  

بلتا به نقل از لوکاشنکو گزارش داد که کشورهای یکپارچه و مستقل بلاروس و روسیه برای ادامه توسعه و بر اساس اصول تازه برای تضمین منافع ۲ جانبه، کشور متحدی ایجاد می کنند و ابراز اطمینان کرده که این اتحادیه، دیگر جمهوری های شوروی پیشین را جذب خواهد کرد.

اتحاد شوروی که در دسامبر ۱۹۲۲ تاسیس شد، در نهایت شامل ۱۵ جمهوری یعنی روسیه، اوکراین، گرجستان، بلاروس، ازبکستان، ارمنستان، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، مولداوی، ترکمنستان، تاجیکستان، لتونی، لیتوانی و استونی شد.

سران چهار کشور عضو اتجاد شوروی پیشین به شدت حمله روسیه به اوکراین را محکوم کرده اند که به معنی غیرمحتمل بودن تمایل آنان به پیوستن به جایگزین تازه ای از اتحاد شوروی است.  

اگیلس لوتیس رئیس جمهوری لتونی بلافاصله پس از آغاز جنگ، روسیه را محکوم کرد و در ۲ ماهی که از این جنگ گذشته، آشکارا از اوکراین حمایت کرده و بارها خواستار پذیرش آن در اتحادیه اروپا شده است.

گیتاناس نائوسدا رئیس جمهوری لیتوانی نیز بلافاصله حمله نظامی روسیه را به شدت محکوم کرده و خواستار واکنش مناسب غرب و اعمال تحریم های سخت بر روسیه شده و بر لزوم همبستگی و آمادگی در برابر شر تاکید کرده است.

مایا ساندو رئیس جمهوری مولداوی نیز در روز آغاز جنگ، آن را محکوم کرده و این حمله را نقض فاحش قوانین بین المللی و حاکمیت سرزمینی اوکراین دانسته است.  

کایا کالاس نخست وزیر استونی نیز در ۲۴ فوریه، حمله همه جانبه ارتش روسیه به اوکراین را با شدیدترین شیوه، محکوم کرده است.  

اما مواضع دیگر کشورهای عضو اتحاد شوروی پیشین به ویژه در منطقه آسیای میانه، کاملا آشکار نیست. برای نمونه قراقستان تهاجم روسیه را محکوم نکرده و تنها به ارسال کمک های انسانی اکتفا و اعلان کرده که از تحریم های غرب بر روسیه، پیروی می کند و خواستار حل و فصل این درگیری مطابق منشور سازمان ملل متحد شده است.  

تارنمای اوراسیانیوز نوشت: با اینکه جمهوری آذربایجان در منطقه قفقاز، کمک هایی برای کی یف فرستاده، اما سران آن عمدتا در موضع گیری و جانبداری در مورد این درگیری، خط محتاطانه ای را در پیش گرفته اند.

شبکه الجزیره گزارش داد: با اینکه ساکنان گرجستان در نخستین روز جنگ، تظاهرات خیابانی برپا کردند، اما ایراکلی گاریباشویلی نخست وزیر آن در حرکت احتیاط آمیزی از پیوستن به دیگر کشورها برای اعمال تحریم ها بر روسیه خودداری کرد.

۲۴ کشور شامل قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان در هنگام رای گیری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در باره تعلیق مسکو از شورای حقوق بشر این سازمان، مخالفت کرده اند.

هیچ یک از جمهوری های اتحاد شوروی پیشین به جز بلاروس، حمله روسیه را دستکم آشکارا تائید نکرده اند که نشانگر مخالفت بالقوه آنها با پیوستن به کشور متحد می تواند باشد.

نیوزویک از وزیران امور خارجه روسیه وبلاروس خواستار اظهارنظر در این باره شده است.

 

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: اوکراین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اوکراین شوروی پیشین محکوم کرده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۶۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیدا و پنهان پول پاشی آمریکا برای مثلث نیابتی

کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه آینده شهروندان آمریکا به حفظ برتری ایالات متحده در نظام بین‌الملل و مقابله با دشمنان و تهدیدات این کشور بستگی دارد، گفت: تصویب بسته کمکی حدود ۹۶ میلیارد دلاری خارجی توسط مجلس نمایندگان آمریکا جنبه انتخاباتی دارد.

امیرعلی ابوالفتح در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به تصویب بسته کمکی حدود ۹۶ میلیارد دلاری خارجی توسط مجلس نمایندگان آمریکا اظهار کرد: گروهی از جمهوری خواهان که به دونالد ترامپ نزدیک هستند معتقدند که این کمک‌ها بی حاصل است و آمریکا مشکلات درونی زیادی دارد و بهتر است که هزینه‌های در نظر گرفته شده برای اوکراین و اسرائیل و تایوان را صرف مسائل درونی خود کند و شرط کمک‌های مالی ایالات متحده را تأمین بودجه امنیت مرزی این کشور اعلام کرده بودند و این موضوع برای رأی دهندگان جمهوری خواه بسیار حائز اهمیت است؛ از این رو جمهوری خواهان مانع تصویب بسته‌های کمک‌های مالی به اوکراین، اسرائیل و تایوان می‌شدند.

وی افزود: در مقابل جمهوری خواهان، دموکرات‌ها یا نزدیکان به جو بایدن تمایل زیادی برای تصویب این حمایت مالی داشتند که آن هم جنبه انتخاباتی داشت، اگر این بودجه تصویب نمی‌شد دموکرات‌ها دچار نوعی سرخوردگی می‌شدند چرا که یکی از پروژه های اصلی دولت بایدن پیروزی در جنگ اوکراین است و اگر این کمک‌ها ادامه پیدا نکند به گفته مقامات اوکراین و کاخ سفید احتمال شکست اوکراین در جنگ بسیار زیاد خواهد بود؛ بنابراین تصویب شدن یا نشدن چنین لوایحی با موافقت‌ها و مخالفت‌های زیادی همراه بود و تا حدی به مسائل انتخاباتی باز می‌گردد.

کارشناس مسائل آمریکا تصریح کرد: جمهوری خواهان معتقدند به جای پرداخت این کمک‌ها باید منافع آمریکا تأمین شود چرا که آمریکا در شرایطی به سر می‌برد که زیر ساخت‌ها در این کشور دچار مشکل شده‌اند، فقر و مشکلات معیشتی و عدم رفاه، مردم این کشور را رنج می‌دهد و نیز ناامنی و مشکلات مرزی نیز در این کشور وجود دارد و بهتر است که بودجه تأمین مالی کشورها به مردم و زیرساخت‌های خود آمریکا اختصاص یابد؛ این افراد می‌دانند که عده‌ای به خصوص در اوکراین که فساد مالی در آن زیاد است، از این بسته‌های مالی که با هدف پیروزی در جنگ با روسیه ارسال شده، برای امور شخصی یا قاچاق تسلیحات و… استفاده می‌کنند و دقیقاً مشخص نیست که این هزینه برای چه چیزی صرف می‌شود.

وی ابراز کرد: گروه دیگری از مردم، سیاستمداران و نخبگان آمریکا معتقدند که امنیت داخلی آمریکا و رفاه شهروندان این کشور زمانی محقق می‌شود که در جهان صلح برقرار باشد و نیروهای شرور نتوانند امنیت آمریکا را به خطر بیندازند بنابراین عقیده دارند که دولت آمریکا باید به کمک های خود به اوکراین برای شکست روسیه، به اسرائیل برای شکست جبهه مقاومت در منطقه غرب آسیا و به تایوان در برابر چین ادامه دهد چرا که در صورت شکست متحدان آمریکا در این سه کشور باید هزینه بیشتری برای مقابله مستقیم با روسیه و چین و مقاومت بپردازد تا از تهدیدات احتمالی در امان بماند؛ از این رو تلاش می‌کنند تا کمک‌های آمریکا به این کشور انجام شود و حتی افزایش یابد چون آینده شهروندان آمریکا به حفظ برتری ایالات متحده در نظام بین‌الملل و مقابله با دشمنان و تهدیدات این کشور بستگی دارد.

ابوالفتح خاطر نشان کرد: در حال حاضر شکاف و دوگانگی عمیقی در ایالات متحده وجود دارد و برای همین است که چند ماه طول کشیده تا کنگره به این جمع بندی برسد که این طرح را تصویب کند؛ اما به نظر می‌رسد گروه دوم یعنی دموکرات‌ها دست برتر را پیدا کرده‌اند و بسته‌های مالی و نظامی آمریکا به چهار گروه اوکراین، اسرائیل، تایوان و منطقه این دو-پاسفیک به تصویب کنگره خواهد رسید.

به گزارش ایمنا، مجلس نمایندگان آمریکا لوایح ۶۱ میلیارد دلاری برای کمک به اوکراین، ۲۶ میلیاردی دلاری برای کمک به رژیم صهیونیستی و ۸ میلیارد دلاری برای مقابله با چین را تصویب کرد. این بسته شامل چهار لایحه است که به‌طور جداگانه به رأی گذاشته شده و قبل از ارسال به مجلس سنا در یک لایحه ترکیب می‌شود. سنا قرار است بررسی لایحه تصویب شده از سوی مجلس نمایندگان را از روز سه‌شنبه، چهارم اردیبهشت و با رأی‌گیری اولیه در همان روز آغاز کند.

کد خبر 746779

دیگر خبرها

  • دولت اوکراین به دنبال راه حل های جدید برای مقابله با تهاجم روسیه
  • کمک تسلیحاتی آمریکا به ارتش اوکراین با خرید جنگنده‌های قزاقستان
  • کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک
  • مدودف خواستار مصادره دارایی‌های شهروندان کشور‌های غیردوست شد
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت های انرژی اوکراین در سه منطقه
  • ویدیو/ سربازهای اوکراینی، با اسلحه‌های شوروی راحت‌ترند تا تجهیزات غربی‌ها
  • کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد
  • مسکو: انگلیس مذاکرات صلح اوکراین را خراب کرد
  • اوکراین| کی‌یف به صلاح خود از موشک‌های دوربرد استفاده می‌کند
  • پیدا و پنهان پول پاشی آمریکا برای مثلث نیابتی