Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@18:53:29 GMT

چه کسانی به بهانه مبارزه با اپل نفع می‌برند؟

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۰۸۹۷۰

چه کسانی به بهانه مبارزه با اپل نفع می‌برند؟

فرارو- ممنوعیت واردات آیفون چه در قالب خبر و چه در حد شایعه کار خودش را کرده و باعث شده قیمت گوشی‌های اپل با وجود ثبات نرخ دلار بالا برود. قبل عید می‌توانستید آیفون ۱۳ را با قیمت ۲۷ میلیون تومان بخرید. در ابتدای فروردین وقتی بازار آزاد ارز شاهد نوسان سینوسی دلار بود، قیمت همین گوشی نهایتا تا ۳۲ میلیون تومان بالا رفت، اما دقیقا از روزی که علی خضریان نماینده مردم مجلس و عضو کمیسیون اصل ۹۰ از وعده وزات صمت برای ممنوعیت واردات آیفون در نیمه سال ۱۴۰۱ خبر داد، فنر بازار آیفون در رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیمت آیفون ۱۳ ظرف یکی، دو روز به عددی بین ۳۴ تا ۳۵ میلیون تومان رسید. آیفون ۱۳ پرومکس حدود چهار میلیون تومان گران شد و خریداران ناچار شدند برای آیفون SE مدل ۲۰۲۰، به‌عنوان ارزان‌ترین مدل آیفون در بازار ایران حدود یک میلیون تومان پول بیشتری پرداخت کنند. این اتفاق پیش از این هم با الگویی مشخص تکرار شده است.

شماره یک؛ با آمار واردات موبایل عددبازی می‌کنند

به گزارش فرارو، مخالفان واردات آیفون به ایران زیاد از اعداد و آمار استفاده می‌کنند. برگ برنده‌ای که باید در لحظه حساس به زمین کوبیده شود و بگوید ببینید! فلان مقدار ارز دارد از مملکت خارج می‌شود. گاهی پا را فراتر می‌گذارند و این عدد را با ارز مورد نیاز برای واردات کالا‌های اساسی و حتی دارو مقایسه می‌کنند. از نظرشان اینطوری می‌توانند حرف خود را به کرسی بنشانند. بگذارید ماجرا را از زاویه دید محبوب و موردپسند آن‌ها پیش ببریم. سال گذشته روی هم رفته ۴.۲ میلیارد دلار گوشی از مبادی رسمی وارد ایران شده است. ۱.۳ میلیارد دلار از این گوشی‌ها ارزش بالای ۶۰۰ دلار اختصاص داشته‌اند که می‌شود حدود ۳۲ درصد کل ارزش واردات گوشی. مقایسه از منظر تعداد هم قابل توجه خواهد بود؛ از مجموع حدود ۱۸ میلیون موبایل وارد شده به کشور، حدود شش درصد آن‌ها را گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار تشکیل می‌دهد. فقط حدود یک میلیون دستگاه چنین وضعیتی داشته‌اند. در عوض ۱۶.۶ میلیون دستگاه گوشی که تقریبا معادل ۹۷ درصد تعداد کل واردات می‌شود گوشی‌های زیر ۶۰۰ دلار بوده اند. ورق وقتی برمی‌گردد که بدانیم فقط ۵۰۰ میلیون دلار خرج واردات گوشی آیفون شده است!

مخالفان واردات آیفون به ایران، اما میل و اشتیاق زیادی به عددبازی دارند. مثلا برای اینکه بتوانند توجه بیشتری جلب کنند می‌گویند در سه‌سال گذشته ۱۰ میلیارد دلار صرف واردات تلفن همراه به کشور شده است. به نقش کلمه سه‌سال و تاثیری که عدد ۱۰ میلیارد دلار روی کل واردات تلفن همراه می‌گذارد خوب دقت کنید و این نکته را هم در نظر بگیرید که از ۱۸ میلیون گوشی وارد شده به ایران نهایتا ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار عدد آیفون بوده است.

شماره دو؛ شناخت درستی از فناوری موبایل ندارد

مخالفان واردات آیفون به ایران از کلیدواژه «لوکس» زیاد استفاده می‌کنند تا شاید به این ترتیب بتوانند از آیفون، تصویر وسیله‌ای کم‌اهمیت، زاید و اضافی نمایش دهند. وقتی در بازار ایران قدم بزنید به‌نظر می‌رسد حق با آن‌ها باشد، چون ارزان‌ترین آیفون آکبند بازار حدود ۱۴ میلیون تومان ارزش دارد. برای خرید مدل جدید آیفون SE باید حدود ۱۷ میلیون تومان پرداخت کنید و قیمت آیفون ۱۳ مینی به حدود ۲۸ میلیون تومان می‌رسد. ارزش آیفون ۱۳ فعلا در بازار ایران معادل ۳۳ میلیون تومان و ارزش آیفون ۱۳ پرومکس حدود ۴۵ میلیون تومان است. خرید آیفون با حقوق و دستمزد من و شما به صبر زیادی نیاز دارد، اما در بازار‌های جهانی آیفون SE جدید تنها ۴۳۰ دلار ارزش دارد و مردم برای آیفون ۱۳ مینی کمتر از ۷۰۰ دلار و برای آیفون ۱۳ پرومکس حدود هزار و ۱۰۰ دلار هزینه می‌کنند. تازه روش‌های خرید اقساطی هم جزو گزینه‌هاست و مثلا می‌توان با پرداخت ماهی ۱۸ دلار و ۲۹ دلار مدل‌های پایه آیفون SE و آیفون ۱۳ مینی را خرید.

آمارها می‌گویند پارسال از مجموع ۱۸ میلیون گوشی وارد شده به ایران نهایتا ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار آیفون وجود داشته

اقساط ماهیانه مورد نیاز برای خرید آیفون ۱۳ پرومکس که در ایران ۴۵ میلیون تومان ارزش دارد، در بازار‌های جهانی تنها ۵۶ دلار است. تقریبا در هیچ نقطه‌ای از دنیا نمی‌توان چنین وسیله‌ای را لوکس نامید. حداقل در مقایسه با گوشی‌های طلاکوب و الماس‌نشان یا این اواخر مزین به NFT با قیمت حداقل هفت، هشت هزار دلار این کار از نظر اقتصادی صحیح نیست. از منظر تکنولوژی هم می‌توان در بازار موبایل ایران چرخید و نمونه‌های متعددی از سایر برند‌ها پیدا کرد که گران‌تر از آیفون هستند.

شماره سه؛ تقاضا و مبحث اشتغال را نادیده می‌گیرند

مدافعان ممنوعیت واردات می‌گویند آیفون در ایران خریداران خاص دارد و هرکسی سمت آن نمی‌رود؛ بنابراین صلاح نیست فلان مقدار مشخص ارز بابت واردات آیفون از کشور خارج شود. اگر فهرستی از ۸۰ گوشی پرفروش بازار موبایل ایران تهیه کنید، در کمال ناباوری با حداقل پنج مدل مختلف آیفون میان آن‌ها روبرو می‌شوید. اتفاقا تنوع زیادی هم دارند؛ از آیفون SE مدل ۲۰۲۰ و آیفون ۱۱ قدیمی گرفته تا آیفون SE آخرین مدل ۲۰۲۲ و آیفون ۱۳ پرومکس نسخه ۲۵۶ گیگابایت با قیمت بیش از ۴۵ میلیون تومان. با وجود تحریم ایران توسط اپل، نبود ارتباط مستقیم و نداشتن نمایندگی، کمبود ارز و... آیفون‌های جدید معرفی شده توسط اپل معمولا خیلی زود و با فاصله‌ای کوتاه در ایران ظاهر می‌شوند و اتفاقا هواداران زیادی دارند. در کنار تقاضای زیاد آیفون، باید گوشه‌چشمی هم به مبحث اشتغال داشت. آمار‌های انجمن واردکنندگان موبایل نشان می‌دهد بیش از پنج‌هزار واحد صنفی دارای مجوز تنها در بخش عرضه و خدمات محصولات اپل ایران فعال هستند. هر یک از این واحد‌های صنفی به‌طور متوسط چهار اشتغال مستقیم و ۴۰ اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده‌اند و قطع زنجیره تامین ممکن است به تعطیلی و بیکاری گسترده بین واحد‌های صنفی منجر شود.

شماره چهار؛ معایب ممنوعیت واردات آیفون را نادیده می‌گیرند

ممنوعیت واردات آیفون را می‌توان با توجه به آمریکایی بودن برند اپل توجیه کرد؟ طرفداران منع واردات روی این مسئله زیاد مانور می‌دهند و می‌گویند با این کار به اقتصاد آمریکا ضربه می‌زنیم. در حالی که آیفون یک برند آمریکایی است که در چین و با مونتاژ قطعاتی از چند کشور دیگر آسیای شرقی تولید می‌شود. خود آمریکایی‌ها هم آیفون‌هایشان را از چین وارد می‌کنند. تجار ایرانی معمولا پیش از رسیدن کشتی‌های حامل آیفون‌های جدید به‌خاک آمریکا بخشی از آن‌ها را در نقاطی مثل دوبی خریداری می‌کنند و به ایران می‌آورد. حالا فرض کنیم جلوی واردات آیفون را بگیریم و ۵۰۰ میلیون دلار، به اقتصاد آمریکا ضربه بزنیم. جانشین آیفون چیست؟ گوشی‌های سامسونگ کره‌جنوبی که همیشه زودتر از خود آمریکایی‌ها در تحریم ایران پیش‌قدم می‌شود یا شیائومی ساخت چین؟ درباره تولید داخل هم بیایید اصلا حرف نزنیم.

ممنوعیت واردات آیفون بازار ایران را با شوک عرضه روبرو می‌کند. جمعیتی که قبلا آیفون می‌خریدند و حالا به بهانه‌های مختلف از این کار منع شده‌اند، احتمالا به خرید گوشی سامسونگ مجبور می‌شوند. مدتی بعد افزایش قیمت به کل بازار موبایل ایران سرایت خواهد کرد بدون اینکه ذره‌ای از منافع آن نصیب بازار داخل شده باشد. اخبار بد هنوز تمام نشده است.

ممنوعیت واردات آیفون نمی‌تواند باعث صرفه‌جویی ارزی شود. چون از پارسال قرار است واردات گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار با دلار آزاد و با تهاتر ارز ناشی از صادرات خشکبار انجام شود. یعنی تجار آجیل و پسته محموله خود را در خارج بفروشند و عوض اجبار به فروش در سامانه نیما، با قیمت بالاتر تحویل واردکننده‌های موبایل بدهند. موبایلی که به این ترتیب وارد می‌شود گران‌تر است و خریداران باید بهای آن را پرداخت کنند، اما به‌هرحال دولت مجبور مجبور نیست در شرایط تنگدستی، به واردات موبایل ارز اختصاص دهد و روی تامین منابع مورد نیاز برای دارو یا کالا‌های اساسی که دغدغه اصلی مخالفان واردات آیفون به‌حساب می‌آید تمرکز می‌کند. این مسئله پارسال حل شده است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: قیمت موبایل ممنوعیت واردات آیفون قیمت آیفون ممنوعیت واردات آیفون میلیارد دلار میلیون تومان بازار ایران ۶۰۰ دلار گوشی ها آیفون SE

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۸۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گوشی های محبوب میان رده سامسونگ در بازار ایران

میان‌رده‌های سامسونگ را در بازار ایران افراد زیادی می‌شناسند. البته چند سالی هست که شیائومی بازار میان‌رده را در بیشتر نقاط جهان در دست گرفته و ایران هم از این قاعده مستثنی نیست. چون می‌توان با هزینه کمتری سخت‌افزار بهتری را حداقل روی کاغذ از شیائومی خرید.

اما طرفداران سامسونگ به‌خوبی می‌دانند که کیفیت محصولات تولید برند خودشان به مراتب بهتر است و هزینه‌ای که می‌پردازند ارزشش را خواهد داشت. همراه ما باشید تا بهترین و محبوب‌ترین محصولات میان‌رده سامسونگ در دسته تلفن هوشمند را در بازار ایران بررسی کنیم.

گلکسی A54: هوشمند جدید خوش‌ساخت

A54 یکی از خوش‌ساخت‌ترین گوشی‌های سری A سامسونگ است که مشخصات بسیار خوبی هم دارد. پنل پشتی آن بسیار جذاب است و برآمدگی لنز‌های دوربین چیز دیگری از آن نمی‌بینید. این نوع طراحی جدیدترین نسل سری A محسوب می‌شود. به‌لحاظ ظاهری و متریال می‌توانیم به این گوشی نمره بسیار بالایی بدهیم.

ای 54 در اندازه یک میان‌رده بسیار زیباست. این گوشی می‌توان یک روز و نیم شارژ نگه دارد و 90 دقیقه هم طول می‌کشد تا دوباره 100درصد شارژ داشته باشد. قدرت پردازشی آن قدری هست که بتوانید روی آن بازی-های سنگین کنید. بدون اینکه افت فریم داشته باشید یا گوشی شما داغ شود.

گلکسی A14 5G: اقتصادی و کارآمد

نباید از سامسونگ میان‌رده انتظار گوشی با بدنه‌ای غیرپلاستیک را داشته باشیم. خصوصا A14 که میان‌رده ضعیفی هم هست. محبوبیت اصلی این گوشی به‌دلیل ارزان‌بودنش است. نسبت به کیفیتی که دریافت می‌کنید واقعا هزینه بسیار کمی خواهید کرد. اما خب طراحی آن نیز همانند تمام طراحی‌های جدید سامسونگ تخت است.

نسخه‌هایی که در داخل ایران هستند معمولا از مدیاتک Dimensity 700 5G استفاده می‌کنند که پردازنده معمولی خوبی است. نباید از آن انتظار زیادی داشته باشید. این گوشی برای استفاده روزمره یه‌عنوان یک محصول ارزان‌قیمت اما به‌روز گزینه بسیار مناسبی است.

گلکسی A53 5G: زیبا و محبوب

ای 53 به جرات یکی از محبوب‌ترین میان‌رده‌های سامسونگ در ایران و البته بازار‌های جهانی است. طراحی این گوشی به نسل قبلی مربوط می‌شود و ما در پنل پشتی تنها برآمدگی ماژول دوربین را می‌بینیم. پنل مات و بدنه پلاستیکی از ویژگی‌های طراحی‌های این سری هستند.

مشکل این سری از طراحی‌های سامسونگ ماندگاری جای اثر انگشت روی آن‌ها است. اگر این گوشی را خریداری می‌کنید باید آداپتور آن را جداگانه بخرید. پردازنده این گوشی می‌تواند با گرافیک ضعیف بازی‌های سنگین را برای شما اجرا کند اما مشکل اصلی آن این است که بسیار داغ می‌شود.

گلکسی M52 5G: قدرتمند اما بدترکیب!

سری ام به‌طور اختصاصی برای بازار هند ساخته شده اما محبوبیتی که کسب کرد سبب شد تا به دیگر نقاط جهان نیز راه پیدا کند. سری ام نیز در واقع میان‌رده دیگری از سامسونگ است که نسبت به سری ای قیمت بیشتری در ایران دارد با اینکه گاهی حتی سخت‌افزار مشابهی را ارائه می‌دهد. طراحی این گوشی توسط بسیاری از متخصصان ضعیف شناخته شده به‌طور که متریال و پنل پشتی آن به شما حس یک گوشی رده‌پایین را منتقل می‌کند.

صفحه نمایش این پنل نسبتا به سری ای کمی بزرگ‌تر است. باتری آن می‌تواند یک روز کامل شارژ نگه دارد و برگ برنده‌اش هم سخت‌افزار قوی آن است. این گوشی می‌تواند خیلی خوب بازی‌های سنگین را بدون لگ باکیفیت بالا اجرا کند و تنها مشکلش این است که در چنین پردازشی داغ می‌کند.

گلکسی A73 5G: همه‌چیز تمامی که داغ می‌کند

این گوشی واقعا بدنه‌ای چشم‌نواز و زیبا دارد. با اینکه هنوز هم سامسونگ از متریال پلاستیک دل نکنده اما متریال در پنل پشتی آن طوری یک‌دست به‌کار رفته که کمتر احساس می‌کنید یک گوشی میان‌رده در دست دارید. صفحه‌نمایش این گوشی فوق‌العاده باکیفیت است.

باتری آن خوب نیست اما عملکرد قابل قبولی دارد. امنیت گوشی نسبت به مدل‌های قبلی به‌نسبت بهتر شده و عکاسی با آن تجربه فوق‌العاده‌ای را به شما ارائه می‌دهد. پردازنده آن هم توانایی اجرای هر بازی و برنامه‌ای را بدون مشکل خواهد داشت اما باید این ایراد را برایش در نظر بگیرید که به‌شدت داغ می‌شود.

گلکسی M32: پرانرژی‌تر پیش هندی‌ها!

طراحی ام 32 را می‌توانیم نسبت به دیگر گوشی‌های سری ام خوب برآورد کنیم. با اینکه هنوز هم متریال پلاستیکی و شیار‌های همیشگی سری ام را شاهد هستیم اما می‌توانیم دل‌مان را به هفت‌رنگ بودن این شیارها خوش کنیم و از ظاهر آن تا حدودی لذت ببریم.

نسخه هندی این گوشی 1000میلی‌آمپر گنجایش بیشتری نسبت به سری‌های 5000هزار میلی‌آمپری جهانی برای باتری‌اش دارد. بهترین عملکرد مربوط به باتری را می‌توانید در سری‌های ام سامسونگ پیدا کنید. Mediatek Helio G80 به‌عنوان پردازنده این گوشی می‌تواند همه‌کار برای شما بکند.

از پردازش برنامه‌های سنگین گرفته تا بازی‌های روز با بالاترین کیفیت ممکن. خبر خوب این است که در استفاده‌های مکرر از این گوشی متوجه این شدیم که دمای آن هنگام کار شدید سی‌پی‌یو تنها یک درجه افزایش پیدا می‌کند که یعنی هیچ مشکلی از بابت داغ‌کردن با این موبایل پیدا نخواهید کرد. دوربین‌های فوق‌العاده نه اما قابل قبول هستند.

گلکسی A34: گوشی اقتصادی لاکچری!

تنها جمله‌ای که می‌تواند A34 را به خوبی وصف کند همین است، گوشی اقتصادی لاکچری! طراحی آن می‌تواند به شما حس یک گوشی بالارده را القا کند با اینکه قیمت زیادی ندارد. با اینه بدنه از پلاستیک است اما این‌طور القا می‌کند که یک گوشی فلزی در دست شماست.

این گوشی می‌تواند با بالاترین فریم‌ریت صفحه 1 روز برای شما شارژدهی داشته باشد. تراشه Dimensity 1080 در آن یک تراشه همه‌کار است و می‌تواند بازی‌ها را برای شما در بالاترین کیفیت ممکن بدون هیچ مشکل و افزایش دمایی اجرا کند. ارزش خرید این گوشی بسیار بالاست و همین هم سبب شده تا یکی از محبوب‌ترین‌های لیست ما باشد.

جمع‌بندی

میان‌رده‌های سامسونگ از محبوب‌ترین گوشی‌های دنیا هستند. چون درصد کمی از مردم جهان حاضرند به‌اندازه یک پرچم‌دار برای خرید موبایل بودجه در نظر بگیرند. آن‌ها در نهایت با خرید یک میان‌رده نیازشان را برطرف خواهند کرد. در این مقاله ما بهترین و محبوب‌ترین میان‌رده‌های این کمپانی شرقی را معرفی کردیم.

تعداد زیادی از آنها هنوز هم ارزش خرید دارند و می‌توان از آنها استفاده کرد. خصوصا مدل‌هایی 2023 که طراحی جدید سامسونگ همراه خود کرده‌اند. از شما ممنونیم که تا انتهای مقاله همراه ما بودید. امیدواریم از این مطالب بیشترین استفاده را کرده باشید.

دیگر خبرها

  • هشدار اپل به آیفون‌داران: مراقب آتش‌ گرفتن گوشی خود باشید!
  • همراه پرخرج
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳/ آیفون ۱۳ چند؟
  • از ۱۰ برند رژ لب تا مکمل تقویتی مو ؛ این محصولات را نخرید، تقلبی است 
  • افشای اطلاعات جدید درباره آیفون 16
  • گوشی های محبوب میان رده سامسونگ در بازار ایران
  • واردات ۵۰۰ هزار گوشی تلفن همراه در یک ماه
  • واردات ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در یک ماه گذشته
  • در یک ماه گذشته ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه واردات شد