Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@19:09:11 GMT

جلوگیری از ورود دام‌ غیرمجاز از مبادی استان سمنان

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۰۹۳۴۳

جلوگیری از ورود دام‌ غیرمجاز از مبادی استان سمنان

به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان، جلسه شورای معاونان به ریاست جعفر مرادی‌حقیقی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان و اعضای این شورا برای بررسی عملکرد منابع طبیعی استان در سال گذشته و برنامه‌ریزی اقدامات سال جاری در سالن جلسات شهید نقاشیان این اداره کل برگزار شد.

مرادی‌حقیقی با تشریح برنامه‌های فرهنگی انجام‌شده از ابتدای سال جاری و ماه مبارک رمضان گفت: ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز و قرآن در اولویت برنامه‌های فرهنگی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان قرار داشته؛ چراکه معتقدیم هرگاه مسؤولان و کارمندان در انجام امور محوله خود رضای خدا را در نظر داشته باشند، بسیاری از مشکلات رفع می‌شود و بهترین فرصت برای تجدید این حالت، برپا داشتن نماز و انس با قرآن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند «پیگیری در کارها باید اولویت مدیران باشد و این مسأله یکی از اولویت‌ها است»، گفت: لازم است تمام معاونان و همکاران مجموعه، پیگیری امور و پروژه‌های پیش رو را با توجه به سیاست‌های ابلاغ‌شده سازمانی، جزو برنامه‌های اولویت‌دار خود قرار دهند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان ضمن اشاره به‌ضرورت حفظ منابع پایه آب و خاک و فراهم کردن بستر مناسب جهت تجدید حیات گیاهان مرتعی به‌منظور جلوگیری از تخریب و ارتقای اکوسیستم عرصه‌های طبیعی، افزود: لازم است پروژه‌های کنترل دام که از اقدامات حفاظتی مهم در ایجاد تعادل دام و مرتع در عرصه‌های مرتعی به شمار می‌آید، در قالب استقرار ایستگاه‌های شبانه‌روزی کنترل دام در گلوگاه‌های حساس از حیث ورود دام جزو اولویت‌های سال جاری این مجموعه در فصل بهار قرار گیرد.

مرادی‌حقیقی اضافه کرد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان درصدد است برای رفع چالش‌ها در این حوزه و افزایش کمیت و کیفیت اقدامات مدیریتی کنترل عرصه‌های منابع طبیعی، با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های فراوان شرکت‌های دانش‌بنیان و استفاده اصولی از ظرفیت‌های مجموعه‌ها، اقدام به پایش، مدیریت و حفاظت عرصه‌های منابع طبیعی به‌ویژه مراتع استان که درگیر چرای بی‌رویه دام هستند، کند.

وی ادامه داد: یکی از مواردی که باید روی آن تمرکز داشت، تولید محصولات فرعی بخش منابع طبیعی ازجمله گیاهان دارویی عرصه‌های مرتعی و جنگلی در استان سمنان است و در این راستا می‌توان از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای تولید و عرضه آنها استفاده کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان افزود: برای این منظور از سال گذشته در گام نخست در بخش‌های مختلف جنگل، مرتع، بیابان، حفاظت از اراضی و آبخیزداری نیازسنجی انجام و برای بهره‌مندی شناسایی، سپس مجموعه‌های دانش‌بنیان مرتبط حقوقی و حقیقی در دانشگاه‌های استان سمنان با مذاکرات و مکاتبه اداری جهت ایده‌های فعال در راستای فعالیت عرصه‌های منابع طبیعی و بانک اطلاعاتی این مجموعه‌های دانش‌بنیان در بخش منابع طبیعی و آبخیزداری نشست تخصصی و ساماندهی ایده‌های نو انجام می‌شود.

مرادی‌حقیقی بر تحرک‌بخشی و پیگیری مجدانه در زمینه آبخیزداری که از تأکیدات استاندار سمنان و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است، تأکید و بیان کرد: یکی از دغدغه‌های مسؤولان به‌ویژه مقام معظم رهبری، مسأله حفاظت از خاک و آب است که به جهت مواجهه کشور با بحران‌های مربوط به این حوزه‌ها، لزوم دقت نظر و پیگیری این مسائل، دوچندان می‌شود.

وی همچنین به تمام معاونان اعلام کرد که همواره تکریم ارباب‌رجوع و رسیدگی به معیشت همکاران را در اولویت کاری خود قرار دهند و در ادامه جلسه گزارشی از مصوبات جلسه قبلی برای حاضران ارائه شد که موردبررسی و اتخاذ تصمیم قرار گرفت.

انتهای پیام/۲۵۶۸/س/

منبع: فارس

کلیدواژه: دام غیرمجاز جعفر مرادی حقیقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان مبادی استان سمنان منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان دانش بنیان مرادی حقیقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۹۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استحصال ۴۸۷ میلیون متر مکعب آب با اجرای عملیات آبخیزداری در کرمانشاه

غلامرضا چامه معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت : اجرای این میزان عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در استان موجب تولید آب با استحصال، مدیریت تبخیر و تغذیه آبخوان‌ها به میزان ۴۸۷ میلیون مترمکعب شده است که از فرسایش خاک به میزان ۸/۵ میلیون تن کاسته است.

غلامرضا چامه افزود: اجرای این عملیات در عرصه‌های طبیعی استان موجب کنترل رسوب حوزه سد‌های استان و سیمره به میزان ۶/۲، تولید علوفه به میزان ۷۸ میلیون کیلوگرم و پیشگیری و کاهش مخاطرات سیل به طور متوسط به میزان ۷۰ درصد شده است.

وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲، اعتبارات اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری به میزان ۷۳۰ میلیارد ریال به تصویب رسید که با تخصیص حدود ۴۰ درصدی تاکنون، عملیات اجرایی در سطح ۲۵ هزار هکتار و در ۱۴ شهرستان استان آغاز گردیده و در حال انجام است.

چامه افزود: سال گذشته در راستای امضای تفاهم نامه همکاری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) جهت اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوانداری اعتباری به میزان یک هزار و ۲۶۰ میلیارد ریال به استان کرمانشاه اختصاص یافت که مقرر گردید ۳۶۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری طی سه سال اجرا شود.

وی تاکید کرد: این عملیات شامل اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری، کنترل سیلاب، تغذیه آبخوان دشت ها، حفاظت از خاک کنترل فرسایش و کاهش رسوب حوزه‌های سد‌های مخزنی است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخشهر + تصاویر
  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • استحصال ۴۸۷ میلیون متر مکعب آب با اجرای عملیات آبخیزداری در کرمانشاه
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟