Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@06:24:40 GMT

سخت‌ترین تصمیم یک‌نویسنده/اعتیاد سی‌ساله‌ای که ترک شد

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۰۹۳۸۳

سخت‌ترین تصمیم یک‌نویسنده/اعتیاد سی‌ساله‌ای که ترک شد

خبرگزاری مهر- فرهنگ و اندیشه- هانیه علی‌نژاد: اعتیاد یکی از معضلات انکار نشدنی جامعه ما است که چند دهه است مسئولین مرتبط نتوانستند راهکار واحد و مطمئنس برای درمان این بیماری ارائه دهند. در طول سال‌های اخیر فیلم‌های سینمایی زیادی در رابطه با اعتیاد ساخته شده و چهره سیاه آن به نمایش گذاشته شد اما واقعیت این است که این فیلم‌ها تمام آن‌چه را که باید نگفته‌اند و مهمتر از همه در کنار طرح مشکل راه‌حلی ارائه نداده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتاب «ویولون‌زن روی پل» نوشته‌ خسرو باباخانی یک اتوبیوگرافی از زندگی نویسنده و درگیری او با اعتیاد است. نویسنده با شهامت و بدون هیچ ترسی، بدون سانسور از سال‌ها دست و پنجه نرم کردن با اعتیاد سخن می‌گوید.

به همین دلیل گفتگویی با نویسنده انجام شد که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید؛

* آقای باباخانی؛ در بازی جرئت یا حقیقت شما هردو را انتخاب کردید. جرئت بیان حقیقت. در نهایت یک اثر اتوبیوگرافی بدون سانسور خلق شد. اما چطور شد که تصمیم به نوشتن این موضوع گرفتید؟ و بعداز سالها نوشتن، چرا حالا این تصمیم گرفته شد؟

من به مدت سی‌سال مصرف کننده مواد مخدر بودم و طبیعتاً در آن سال‌ها نمی‌توانستم بنویسم. بعد از آن هم که درمان شدم، راهنما شدم. رسیدم به جایگاهی که باید جوان‌های مردم را راهنمایی می‌کردم و کمک می‌کردم تا از سمت ظلمت به سوی نور حرکت کنند.. پنج سال هم به این طریق تجربه کسب کردم. بعد آن هم پیمانی بود که با خدا بسته بودم.پیمان بسته بودم بعد درمان و گرفتن شال کمک راهنمایی چهل نفر را به رهایی از مواد مخدر برسانم. این هم برگرفته از آیین های کهن ماست. راهزنان قدیمی، بعد از سال‌ها رایزنی و بستن راه کاروان‌ها؛ معمولاً به یک سنی یا حالی که می‌رسیدند پشیمان می‌شدند و توبه می‌کردند. اما توبه گفتن خالی که قبول نیست. این بود که با خودشان عهد می‌بستند چهل کاروان را سالم به مقصد برسانند تا توبه شأن پذیرفته شود.

من هم بر همین اساس با خدا پیمان بستم. خدا این توفیق را داد که ۴۴ نفر را به درمان برسانم و مسئولیتم تمام شود. در حال حاضر کماکان در درمان سیگار فعال هستم و تاکنون ۶۷ نفر را درمان کردم. با خودم فکر کردم که این‌هایی که درمان شدند یا در حال درمان هستند. ما را می بینند. می بینید که ما در روزهای مشخص و ساعات مشخص با پیراهن سفید در مکانی به نام «جمعیت احیای انسانی کنگره شصت» جمع می‌شویم. بعد با خودم گفتم تکلیف آنهایی که مارا نمی‌بینند و دسترسی به ما ندارند چه می شود؟ آنهایی که چندبار در ترک شکست خوردند ولی اسم کنگره شصت را هم نشنیده اند، چه کار کنند؟

به این فکر افتادم که من آدم ناشناسی در جامعه نیستم.من رابه عنوان نویسنده می‌شناسند و دوستان و مخاطبان خودم را دارم‌. پس بهترین راه این است که بنشینم و خاطرات خودم را از آغاز اعتیاد تا درمان و تا راهنما شدن از صادقانه و شرافتمندانه به روایت بنشینم. این سخت‌ترین تصمیم زندگی‌ام بود.

* برخی اعتقاد دارند که شما با نوشتن این کتاب دست به انتحار زدید. چقدر این را قبول دارید؟ نگران قضاوت‌ها نبودید؟

اگر خانواده‌ای بفهمد که یکی از اعضا درگیر اعتیاد شده از ترس به مرگ می‌رسد. چرا؟ چون یقین دارد دیگر خوب نمی شود. این ترس مانع می‌شود که هیچ کار درست و عقلانی درمورد آن فرد انجام دهد. نهایت این هست که ببندند و بگیرند و یا دکتر و سم‌زدایی و کمپ ببرند. یا از راه خشن وارد می‌شوند یا از طریق هزینه‌های سنگین. اما دوباره فرد به اعتیاد برمی‌گرددهمانطور که گفتم تصمیم سختی بود اما گفتم مهم نیست.اگر این کتاب باعث شود یک خانواده راه را پیدا کنند و راه درمان را پیدا کند و از جهنم اعتبار رهایی یابند و به ساحل آسایش و آرامش برسند آیا از آبروی من ارزشش بیشتر نیست؟ دیدم ارزش دارد. مهم‌تراین که آبرو را خدا می‌دهد و خدا می‌گیرد. مردم قضاوت کنند هم چندسال طول میکشد و بعد فراموش می‌کنند. درست شبیه همان عروسی که دعوت می‌شویم و نمی‌رویم تا مدتی درموردش صحبت می‌کنند اما مدتی بعد فراموش می‌شود.دیدم در مقابل رنجی که مصرف‌کنندگان مواد مخدر و خانواده‌یشان می‌کشند آبروی من هیچ ارزشی ندارد و تا الان هم بازخورد کتاب نشان می‌دهد که اشتباه فکر نکرده بودم.

* چقدر امکان دارد که این کتاب به دست افراد درگیر اعتیاد برسانند و آنها بخوانند؟

یک بار راهنمای من یک کتاب را به یک خانم داد تا پسرش بخواند. خانم گفت پسر من کتاب درسی را هم نمی‌خواند چه برسد به این‌کتاب. راهنما گفت نباید مستقیم به او بدهید. در خانه بگذارید تا در معرض دید تا فقط جلد کتاب را ببیند. آن زمان این حرف را درک نمی‌کردم. بعدها متوجه شدم که آدم‌های درگیر اعتیاد اگر بگوییم فلانجا مرکز ترک اعتیاد است در ابتدا مقاومت می‌کنند و می‌گویند که آنها دروغ می‌گویند اما آن بذر و حرف در دلشان کاشته می‌شود تا در نهایت در ذهنشان مدام تکرار می‌شود و از خودشان می‌پرسند که نکند واقعاً درست باشد؟

تا اینکه می‌بینند از اطرافیانش به همان طریق ترک اعتیاد کرده و تبدیل به الگو برای آنها می‌شود. بعد کتاب مرا می‌خوانند و سن و سال و وضع جسمانی من زا می‌بینند و با خود می‌گویند وقتی او با سی سال سابقه اعتقاد و در سن پنجاه و یک سالگی توانست، چرا ما نتوانیم؟! آن وقت مرا به عنوان الگو می‌بینند امیدوار می‌شوند و به راه می آیند. افراد مسنی که به لژیون من می‌آمدند مرا به عنوان نمونه دیدند و کم کم تاثیر خودش را گذاشت.به ویژه خانواده‌ها اگر بخوانند! اولین اتفاقی که می‌افتد این است که ترس‌شان می‌ریزد. می‌توانیم ساعت‌ها درمورد ترس آدمها صحبت کنیم. ترسی که همه داریم و پنهانش می‌کنیم.

اگر خانواده‌ای بفهمد که یکی از اعضا درگیر اعتیاد شده از ترس به مرگ می‌رسد. چرا؟ چون یقین دارد دیگر خوب نمی شود. این ترس مانع می‌شود که هیچ کار درست و عقلانی درمورد آن فرد انجام دهد. نهایت این هست که ببندند و بگیرند و یا دکتر و سم‌زدایی و کمپ ببرند. یا از راه خشن وارد می‌شوند یا از طریق هزینه‌های سنگین. اما دوباره فرد به اعتیاد برمی‌گردد. کم کم به این می‌رسند که اعتیاد درمان نمی‌شود. این کتاب حداقل می‌گوید که درمان می‌شود! خانواده امید پیدا می‌کند که می‌شود اعتیاد با هر سابقه ای، و هر موادی درمان می شود. می‌گویند شیشه درمان نمی شود؛ اما یک چهارم بچه‌های ما شیشه را ترک کردند و درمان شدند. چون راهکار را پیدا کردند.این امید وقتی بیاید دیگر خانواده و افراد درگیر اعتیاد فکر می‌کنند که چه کار بکنند. چند جلسه به کنگره می‌آیند، ابتدا سه جلسه بایدبیایند و مشاوره شوند. همان سه جلسه تاثیر جو و محیط باعث می‌شود که جذب شوند.

* امکان برگشت به اعتیاد هم وجود دارد؟

راهنمای من همیشه میگفت؛ آدمیزاد است. یعنی آدمیزاد هر عملی ممکن است انجام دهد. امکان برگشت حتماً وجود دارد. آمار به. ما نشان داده نتیجه بسیار درخشان است در حد معجزه. در کنگره کسی که درمان می‌شود باید برود آزمایش عدم اعتیاد بدهد آنهم هر سه ماه یکبار. تاره آزمایشگاهی که ما تعیین می‌کنیم که راه خطا بسته شود. آمار میگوید از هر ۱۰۰ تنها ۱۶ نفر به اعتیاد برمی‌گردد.

* در بخش‌های مختلفی از کتاب شما به نقد جامعه و مسئولین مرتبط پرداختید. کلام شما به نحوی بود که انگار یک مسئولیت و رسالتی بر دوش شما بود. چرا خود را مسئول می‌دانستید؟

همه ما سوار یک کشتی هستیم؛ اگر کشتی سوراخ شود همه‌ی ما باهم غرق می‌شویم. نمی‌توانیم بگوییم به ما چه مربوط که تعداد زیادی معتاد و کودک کار و زن و دختر تن‌فروش در جامعه داریم. اتفاقاً به ما مربوط است. ما یک مسئله‌ای به نام پیشگیری داریم. با گذشت چهل سال از انقلاب که جامعه انواع روش‌های ترک اعتیاد را امتحان کردند هنوز به جوابی نرسیدیم. اوایل انقلاب اعدام می کردند. بعد از مدتی به زندان می‌فرستادند که حتی بدتر شد و در کنار اعتیاد به بیماری‌هایی چون ایدز دچار می‌شدند. بعدها گفتند مکانی به اسم جزیره بسازیم. یعنی چندماهی دور از مردم باشند. این هم جواب نداد. گفتند بگوییم معتاد مجرم نیست. از روش سم‌زدایی استفاده کردند. این هم جواب نداد. آنها نمی‌دانستند راهکار چیست. ما با آزمون و خطا جلو رفتیم و آسیب‌ها بیشتر شد.

۴۳ سال از انقلاب گذشته الان اعتیاد نسبت به ۱۰ سال گذشته زیادتر شده است یا کمتر ؟ می‌توانیم چشم ببندیم و نبینیم. به قول فروغ فرخزاد «می‌توان همچون عروسک‌های کوکی با دو چشم شیشه‌ای دنیا را تماشا کرد.» الان در هر پارک یا کوچه خیابان می‌بینیم که جوانان دارند مواد مصرف می‌کنند. کافی است فقط تلفن بزنند، دیگر نیاز نیست به دنبال ساقی بگردید. محترمانه برای آنها می آورند. نیروی انتظامی شهدای بسیاری در راه مواد مخدر داده است.

* با این همه هزینه و تلاش چرا جواب نمیدهد؟

در تهران آلودگی هوا بسیار بالاست، تنفس گاهی غیرممکن می‌شود. دلیل عمده‌اش چیست؟ من شنیده‌ام ۱۷ وزارتخانه و سازمان و نهاد در پاکسازی هوای تهران مسئولیت مستقیم دارند. آنها اراده‌ی کافی برای پاکی هوای تهران را ندارند. اگر بخواهند خوب انجام دهند، میتوانند مانند زمان جنگ. اگر ایرانی بخواهد به طور جدی کاری را انجام دهد، انجام می‌دهد اگر اراده کافی داشته باشد… مواد مخدر هم همین است. من می‌گویم ای مسئولین عزیز این راهکارها جواب نداده است. راهکار جدید بیابید اگر که میخواهید از اعتیاد جوانان پیشگیری کنید.

یکی از کارهای ناجوانمردانه آنها تولید فیلمهای سینمایی و سریال درمورد اعتیاد است.آنها قبح اعتیاد را شکستند و همانطور که در فیلمها نمایش دادند جوان‌های ما فکر می‌کنند که هروقت که خواستند می‌توانند ترک کنند. شما به بخش فرهنگی مسئله نگاه کنید. به بذر نهالی که در ذهن جوانان ما کاشته شد. به ما گفته می‌شد سه روزه می‌شود ترک کرد اما دروغ بود.

اگر در به همین پاشنه بچرخد این ادامه دارد. من از این فرصت استفاده میکنم و به همه میگویم که اعتیاد پشت در همه‌ی خانواده‌ها خوابیده است هیچ مصونیتی وجود ندارد. هیچکس در هیچ‌سن و سالی، در هیچ جایگاه اجتماعی نمی‌تواند ادعا کند که از این مساله مصون است. بیشترین افرادی که به من مراجعه کردند از قشر دانشجو بود. آزمایش اعتیاد بسیار ساده است. به‌عنوان امتحان یک روز سر زده به دانشگاهی بروند و از دانشجویان تست بگیرند. آمار وحشتناکی در می‌آید. منتهی نه آنها به روی خود می‌آورند و نه ما و همه از کنار هم با لبخند رد می‌شویم.

* ما پیش از این اعتیاد را در فیلمها دیدیم اما چطور میشود که یک کتاب به این میزان بدون روتوش و نزدیک باشد که با هرجمله انگار که یک تصویری میبینیم؟

به من یاد دادند همه کسانی را که در طول سال‌های اعتیادم به من ظلم کردند و سرم کلاه گذاشتند و به اعتمادم خیانت کردند و … ببخشم. من یاد گرفتم ببخشم. اما این بخشیدن دلیل بر فراموشی نیست. ما حمله ارتش عراق به ایران را فراموش نمی‌کنیم. ممکن است یک همسایه دیگر حمله کند باید آماده باشیم یا نه؟

من فراموش نکردم این گروه‌ها نادانسته و یا دانسته در گسترش و عمق بخشی اعتیاد کمک کردند. یکی از کارهای ناجوانمردانه آنها تولید همین فیلمهای سینمایی و سریال درمورد اعتیاد است.آنها قبح اعتیاد را شکستند و همان‌طور که در فیلمها نمایش دادند جوان‌های ما فکر میکنند که هروقت که خواستند می‌توانند ترک کنند. شما به بخش فرهنگی مساله نگاه کنید. به بذر نهالی که در ذهن جوانان ما کاشته شد. به ما گفته می‌شد سه‌روزه می‌شود ترک کرد اما دروغ بود. بحث سه روز و سه ماه و سه سال نیست. به این روش شدنی نیست.این فیلم‌ها و سریال‌ها یا از سر نادانی ساخته شده، یا تعمدا ساخته شد که در جامعه جا بیفتد.

این راهش نیست. اعتیاد درست است که درمانش وجود داد ولی بسیار بیماری پیچیده‌ای است. بسیار کار سختی است. حداقل یکسال درمان طول میکشد. با این ویژگی که یکسال هر هفته سه روز جلسه بیاید. لباس تمیز بپوشد. سوالات راهنما را جواب دهد مطالعه کند. منظم باشد دست از اعمال صد ارزشی بردارد.... ما در جلساتمان ۵ درصد درمورد مواد مخدر آموزش میدهیم ۹۵ درصد درمورد جهانبینی صحبت می‌کنیم.تا فکر و اندیشه عوض شود و آدم دیگری شوند و صفات بد گذشته را کنار بگذارند. اگر یا همان صفات فقط مواد قطع شود دوباره همان صفت آنها را به مواد مخدر برمیگرداند.

* در بخشی از کتاب سعی شده مسئله اعتیاد عمیق تر و با یک‌نگاه فلسفی روایت شود. آن قسمت که از ارتباط جهان‌بینی و اعتیاد سخن می‌گویید، چقدر به واقعیت نزدیک است؟

عین واقعیت است. همه چیز در کتاب واقعی است. تنها کاری که انجام شده برخی نامها را تغییر دادم به این‌علت که هنوز هستند و زندگی می‌کنند و اخلاقاً درست نبود اسمشان را بیاورم.تا این افکار تغییر نکند، فرد تا ۱۰ سال هم با رویای مواد مخدر زندگی می‌کند. شما که فکرش را نمی‌توانید بگیرید. شما تن او را به زنجیر می‌کشید، رویایش را که نمی‌توانید. باید کاری کرد که جهانبینی فرد تغییر کند که الان اگر اطرافش را پر از مواد مخدر کردند، انگار که پر از کاشی کردند. برایش فرقی نکند. تا به این نقطه نرسد فایده‌ای ندارد. اعتیاد به خودی خود عیبی ندارد. هرروز نان می‌خوریم، چای می‌خوریم و… ولی مشکلی ندارد چون چای و نان صفت بد همراه خودش ندارد.

مواد مخدر صفت ناشایست همراه خود دارد. یعنی امکان ندارد مصرف کننده باشیم و دروغ نگوییم. مصرف کننده باشیم و دزدی نکنیم. امکان ندارد مصرف‌کننده باشیم و فرافکنی نکنیم.... اینها جزیی از لوازم اعتیاد است. اگر ما بخش مواد را کنار بگذاریم و آن صفات بماند باز همان است. برخی هستند مواد مصرف نمیکنند ولی پرخاشگرند، ولی دروغ می‌گویند؛ فرقی نمی‌کند. چه مواد مخدر چه این صفات نادرست اینها همه کلید در جهنم است. جهنم نه به معنای جایی که آتش باشد. به معنی ناآرام شدن روح و روان انسان. باید درمان شود. همانی که برای اعتیاد در نظر گرفتیم همان برای درمان آن بیماریها نیز جواب میدهد. وقتی در مسیر قرار بگیرید خدا کمک میکند. نیروهای الهی کمک می‌کنند و از ظلمت دروغ، ریا، غیبت و… به روشنایی و نور میرسیم.

* نکته جالب کتاب شما این است که در کنار روایت یک معضل راهکار هم ارائه دادید. چقدر به این راهکار مطمئن هستید؟

آنقدر که به این راهکار اطمینان دارم در دنیا به هیچ چیز دیگر اطمینان ندارم. برای اینکه به‌خاطر طول مصرف طولانی به مدت ۳۷ سال که اعتیاد داشتم. ۷ سال نامزد بودم.نامزد یعنی یه روز می‌کشیدم یکسال نمی‌کشیدم. یا فقط شبهای امتحان به این دوران نامزدی اعتیاد می‌گویند. این تنها نامزدیای است که حتماً به ازدواج ختم می‌شود. در طول این سالها آنچه که راه حل برای جامعه بود امتحان کردم. یعنی هرکسی هر راه حلی می‌داد را انجام دادم. حتی به فالگیر و سرکتاب باز کردن رسیدم. جواب نداد. تا اینکه خداوند این راه را برای من قرار داد. وقتی که رفتم و نشستم در جلسات، دیدم به‌طرز معجزهآسایی درمان دارد انجام می‌شود. بدون درد و ترس و دلهره. آرام آرام به سمت سلامتی رفتم.

یک روز دیدم که ۱۴ مهر ۱۳۹۱ استاد روز رهایی مشکل این است که صدای من مگر به چند نفر می‌رسد؟ من از مطبوعات توقع دارم. مهم نیست شما به عنوان خبرنگار کسی در خانواده‌تان درگیر اعتیاد نیست، اما بالاخره در اقوام کسی هست.ما رسالت اجتماعی داریم و آن دنیا باید پاسخگو باشیم. باید راهکار را علنی کرد. و من به کمک همه آنهایی که دوست دارند کمک کنند جامعه زشتی‌هایش از بین برود نیاز دارم.چند درصد از دزدی ها توسط افراد مصرف‌کننده است؟ ۹۰ درصد؟ هشتاد درصد؟ پنجاه درصد؟ اگر مصرف کننده تعدادش کمتر شود تعداد دزدی‌ها هم قطعاً پایین‌تر می‌آید. در یکی از شعبه‌های کنگره، شهرداری و کلانتری آن منطقه اسم آن خیابان را گذاشتن کنگره ۶۰. چون از وقتی کنگره آمد، ناامنی و دزدی کمتر شده است و منطقه امنیت پیدا کرده است.

* و سخن آخر؟

باز هم تکرار می‌کنم توقعی از ارگان و سازمان‌ها ندارم. تنها اینکه از کتاب به عنوان یک کاری که بتواند در پیشگیری و درمان مواد مخدر کمک کند حمایت کنند. من به اندازه کافی مشهور هستم. این بی‌توقعی من دلیل نمیشود که آنها مسئولیت خود را فراموش کنند. از خیرین هم انتظار حمایت دارم. خیریه که فقط ساختن مسجد و مدرسه و.. نیست. با خرید کتاب هم می‌شود برای مردم کار خیر کرد. ارزشش از آن کمتر نیست. جان یک انسان را نجات میدهد. در آیه قرآن داریم که اگر یک نفر را نجات دهند، انگار کل آدمیان را نجات دادهاند.

و در پایان اگر آقای مهدی قزلی نبود با آن نگاه وسیع، با آن زحمت حیرت آور، با آن نبوغ ذاتی این کتاب چاپ نمی‌شد. هیچ ناشری هم حاضر به چاپ کتاب نمی‌شد. آقای قزلی علاوه بر اینکه دوشادوش کمک کرد، الان هم برای معرفی کتاب گاهی کارهایی می‌کند که برای کتاب خودش نمی‌کند. همچنین از آقای رضا امیرخانی و آقای محمود جوانبخت متشکرم.

کد خبر 5473878

منبع: مهر

کلیدواژه: اعتیاد اعتیاد زنان ترک اعتیاد پیشگیری از اعتیاد مبارزه با اعتیاد معرفی کتاب کتاب و کتابخوانی محمدعلی اسلامی ندوشن روز قدس نادر طالب زاده درگذشت چهره ها سی وسومین نمایشگاه کتاب تهران فلسطین کتاب نمایشگاه کتاب تهران روز جهانی قدس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اسرائیل نهاد کتابخانه های عمومی کشور درگیر اعتیاد مصرف کننده مواد مخدر انجام دهد سه روز سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۹۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها

اینجا بیمارستان کودکان مفید؛ صف واحد ترخیص و جمله‌ای که نگاه مراجعه کنندگان را جلب می‌کند: «با دستور مقام عالی وزارت بهداشت، در این مرکز هزینه خدمات درمانی بیماران زیر ۷ سال دارای بیمه پایه رایگان می‌باشد.»...

به گزارش ایسنا، صورت‌حساب هزینه درمان را از پشت شیشه واحد ترخیص می‌گیرد و کنار می‌آید و به خواندن برگه ادامه می‌دهد؛ می‌پرسم چقدر پرداخت کردید؟ نگاهش را از روی کاغذ برمی‌دارد و صورت حساب را نشانم می‌دهد و می‌گوید: «والا گفتند ۹۰ هزار تومن فقط بابت همراه» و دوباره به جستجویش در صورت هزینه‌ها ادامه می‌دهد؛ جمع کل هزینه‌ها که بالغ بر ۱۰میلیون و ۴۰۰هزار تومان است را نشانش می‌دهم و می‌گویم «این کل هزینه جراحی‌تون هست که سهم شما در پرداختش صفر هست؛ ۹۰ هزار تومان بابت هزینه همراه و غذا طی دو روز بستری حساب کردن.» ابرویی بالا می‌اندازد و می‌گوید: «هر کسی هر کاری برای مردم می‌کنه، خدا خیرش رو بهش برگردونه...»

حالا تقریبا مراجعه کنندگان توجه‌شان به دوربین و کار ما جلب شده و در جریان قرار گرفته‌اند که ماجرا از چه قرار است؛ بیمار بعدی کارش در واحد ترخیص تمام می‌شود، می‌پرسم مشکل بیمارتون چی بوده و چقدر پرداخت کردید؛ کوتاه و با لهجه‌ای که تشخیص نمی‌دهم از کجاست، می‌گوید: «نوزادم مشکل مادرزادی داشت؛ دو هفته‌ای هست که آمده‌ایم اینجا و الان هم جراحی انجام شده؛ کل هزینه‌هام ۸ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان شده که اینجا فقط مبلغی رو به عنوان همراه بیمار گرفتند؛ دستشان درد نکند و از همه‌شون تشکر می‌کنم.»

پدر بعدی می‌گوید: «نوزاد دارم، مشکل انسداد روده داره؛ فعلا نمونه برداری از روده و آزمایش‌ها را انجام دادن؛ عمل یک هفته دیگر هست؛ حدود ۱۰ روز است اینجا هستیم؛ هزینه آزاد ۲۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان می‌شده ولی الان ۷۲۰ هزار تومان را بابت همراه بیمار و غذا گرفتند؛ از این بهتر که نمیشه؛ از این طرح جالبشون ممنونم.»

از پدر دیگری می‌خواهم که درباره بیماری فرزندش و روند درمان و نهایتا هم هزینه‌های پرداختی صحبت کند؛ قبول می‌کند، بچه را بغل می‌گیرد و می‌گوید: «دیشب حدود ساعت ۱۰ اینجا آمدیم، الان هم که ساعت ۱۲ ظهر هست، حالت تهوع و دل درد داشت؛ چهار سالش هم هست؛ سه میلیون و ۱۰۰ هزار تومان هزینه‌هامون شده ولی پرداختی نداشتیم و رایگان شده؛ خوبه دیگه؛ اگر داشته باشه و به مردم کمک بشه، خیلی عالیه.»

اجازه می‌گیرم و وارد واحد ترخیص می‌شوم و با مسوول واحد وارد صحبت می‌شویم؛ او می‌گوید: «از اواخر سال گذشته طبق دستورالعمل اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، پرداختی بیماران زیر هفت سال رایگان است؛ به جز هزینه‌های همراه و غذای بیمار که شامل بیمه نیست. بنابراین آنهایی که بیمه پایه دارند شامل خدمات درمانی، تامین اجتماعی و نیروهای مسلح هزینه‌های پرداختی‌شان بابت درمان رایگان است.»

می‌پرسم بیشترین مبالغی که طی مدت اجرای این طرح، رایگان برای بیمار محاسبه شده، چقدر بوده؟ پشت سیستم می‌نشیند و شروع می‌کند به جستجو؛ چند پرونده را پرینت می‌گیرد و شروع می‌کند به خواندن؛ این بیمار با دیسترس تنفسی مدت سه ماه اینجا بوده و مجموع هزینه‌هایش ۵۴۰ میلیون تومان بوده که فقط ۳۰۰هزار تومان بابت همراه پرداخت کرده است؛ یعنی هزینه‌های پرداختی بابت درمان صفر بوده است.»

پرونده دیگری را نشانم می‌دهد و می‌گوید: «این بیمار هم مشکل تنفسی داشته هزینه بستری بیمار از تاریخ ۲۷ آذر ۱۴۰۲ تا ۲۶ فروردین امسال، ۴۵۵ میلیون تومان بوده که صفر لحاظ شده و تقریبا ۸۲۵ هزار تومان هم بابت همراه و غذا طی سه ماه دریافت شده است.»

هزینه‌های کمرشکن سلامت و گام دولت برای ارزان کردن درمان

هزینه‌های درمان بیماری بویژه بیماری‌های سخت وصعب‌العلاج و همچنین تامین داروهای گران قیمت همواره رنجی مضاعف بر رنج بیماری به ویژه برای اقشار آسیب‌پذیر جامعه بوده و بر همین اساس هم هزینه‌های کمرشکن سلامت و لزوم کاهش سهم جیب بیماران در پرداخت این هزینه‌ها، همواره محل بحث مسوولان و حتی قوانین توسعه‌ای در ادوار مختلف بوده است.

به اذعان مسوولان سلامت کشور در دوره‌های مختلف، کم نیستند تعداد بیمارانی که یا به بهانه هزینه‌ها، قید درمان را می‌زنند و یا با وجود داشتن بیمه درمانی، اما در پرداخت هزینه‌ها ناتوانند و پس از ترخیص راهی مددکاری بیمارستان شده و منتظر تایید تخفیف هزینه‌ها می‌مانند.

در همین راستا چندی قبل بود که رییس مرکز پژوهش‌های مجلس ضمن تاکید بر لزوم لحاظ راهکارهایی جهت محافظت مالی از خانواده‌ها در برابر مخارج کمرشکن سلامت، اعلام کرد که «در سال ۱۴۰۰، خانواده‌های ایرانی به میزان ۲.۴۲ درصد با این هزینه‌ها مواجه شده‌اند.»

در چنین شرایطی بود که جهت دسترسی آسان و ارزان قیمت به خدمات بهداشتی و درمانی بویژه در اقشار آسیب‌پذیر اقداماتی در دستور کار قرار گرفت که از جمله آن می‌توان به پوشش رایگان بیمه‌ای برای پنج دهک اول جامعه، افزایش پوشش‌های بیمه‌ای درمان‌های ناباروری، حمایت ویژه مالی از ۱۰۷ گروه بیماری خاص و صعب‌العلاج و از جمله سرطان‌ها در قالب تشکیل صندوقی ذیل سازمان بیمه سلامت و ... اشاره کرد.

ماجرای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال

جدیدترین اقدام دولت و وزارت بهداشت نیز تدبیر برای درمان ارزان کودکان بیمار است که در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و با استناد به بند الف ماده ۹ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور، صورت گرفت و طبق آن همه خدمات بستری و سرپایی کودکان زیر ۷ سال، به استثنای داروهای سرپایی در مراکز دولتی دانشگاهی رایگان  شد.

بر همین اساس، سازمان‌های بیمه گر پایه مکلفند ۱۰۰ در صد تعرفه دولتی برای خدمات سرپایی و سرپایی فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توانبخشی و همچنین خدمات بستری و بستری فوریت‌های پزشکی را پرداخت کنند.

در مجموع «رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال»؛ خبر خوبی بود که از اواخر سال گذشته مرتبا از سوی مسوولان وزارت بهداشت اعلام و بر آن تاکید شد؛ طرحی که رضایت و آرامش خاطر خانواده‌ها در پیگیری روند درمان فرزندشان را به دنبال دارد و در عین حال در همین ابتدای کار باید تاکید کرد که بی‌تردید تامین منابع مالی پایدار و مستمر، پاشنه آشیل اجرای موفق و ماندگار آن است.

درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان مفید تهران

چگونگی اجرای «درمان رایگان کودکان زیر هفت سال دارای بیمه پایه» را با دکتر شمس الله نوری پور - فوق تخصص نوزادان و متخصص کودکان، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رییس بیمارستان کودکان مفید تهران به گفت‌وگو نشستیم که در پی می‌خوانید:

رییس بیمارستان کودکان مفید با بیان اینکه تقریبا اواخر اسفند سال ۱۴۰۲ با عنایت وزیر بهداشت به سلامت کودکان این مرز و بوم، خدمات کودکان زیر هفت سال دارای بیمه پایه در بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی رایگان شد و در این راستا ما با توجه به رسالتی که در خدمت رسانی به کودکان داریم جلساتی تشکیل دادیم و هماهنگی‌های مورد لزوم انجام شد و جزو اولین بیمارستان‌هایی بودیم که این مصوبه را اجرایی کردیم.

وی در این باره ادامه داد: بنابراین کودکان زیر هفت سال دارای بیمه پایه مانند تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیروهای مسلح می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند و هیچ گونه فرانشیزی را پرداخت نکنند. در مجموع از شروع طرح تاکنون نزدیک به ۳هزار بیمار سرپایی و ۹۰۰ بیمار بستری زیر هفت سال در بیمارستان کودکان مفید مشمول این طرح شدند.

نوری‌پور با اشاره به کاهش قابل توجه پرداختی از جیب بیماران با این مصوبه دولت و وزارت بهداشت، افزود: به دنبال محاسبات اولیه انجام شده مشخص شد که تقریبا ماهانه نزدیک به پنج میلیارد تومان بابت کودکان بستری هزینه شده و از این بسته خدمتی استفاده کرده‌اند. این موضوع قطعا برای خانواده‌های دارای فرزند بیمار کمک کننده است؛ بویژه آنکه اغلب بیماران مراجعه کننده به این بیمارستان بیماران خاص هستند که نیاز است مراجعات متعددی داشته باشند.

دکتر شمس‌الله نوری‌پور - رییس بیمارستان کودکان مفید

وی با بیان اینکه قطعا این طرح می‌تواند نتایج مثبتی برای سلامت کودکان داشته باشد، گفت: در گذشته شاید خیلی از خانواده‌ها به دلیل فرانشیزهای نقدی که باید پرداخت می کردند، برای درمان مراجعه نمی‌کردند و این طرح باعث می‌شود این افراد برای پیگیری روند درمان راغب شوند و اگر بیمارشان نیازمند خدمات بستری است جهت درمان مراجعه کنند.

بیمه‌ها پرداختی به بیمارستان‌های کودکان را در اولویت قرار دهند

نوری‌پور در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به توان مالی محدود بیمارستان‌ها و بویژه بیمارستان‌های کودکان، افزود: بنابراین جا دارد تعرفه‌های مربوط به بیماری‌های کودکان و نوزادان تقویت شود؛ چراکه قسمتی از کار بیمارستان‌ها خودگردان است و باید با درآمدهای خود بیمارستان انجام شود و با اجرای این طرح چون فرانشیز نقدی تقریبا حذف می‌شود و خدمات به صورت بیمه‌ای محاسبه می‌شود، انتظار است که بیمه‌ها پرداختی به بیمارستان‌های کودکان را در اولویت‌ قرار دهند تا ان‌شاءالله این طرح که طرح بسیار خوبی است و برای سلامت کودکان کمک‌کننده است، پایدار شود و بتواند در آینده تعداد بیشتری از بیماران را تحت پوشش قرار دهد.

وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره چگونگی خدمت رسانی به بیماران خاص و همچنین صندوق حمایت از این بیماران که پیش از این تشکیل شده بود، گفت: بیماران خاص هم صندوق‌های حمایتی مرتبط با خود را دارند و می‌توانند از بسته‌های حمایت خاص خود استفاده کنند. برای بیماران مصدوم یا ترافیکی هم یک سری بسته‌های خدمتی فعال است که از طریق آن خدمات مورد لزوم را دریافت می‌کنند.

اهمیت حمایت‌های وزارت بهداشت و لزوم لحاظ ردیف بودجه اختصاصی

رییس بیمارستان کودکان مفید در پاسخ به سوال ایسنا درباره نقش حمایتی وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه از درمان رایگان کودکان زیر هفت سال، گفت: قطعا وزارت بهداشت به عنوان سردمدار و تامین کننده آتیه سلامت کودکان کشور این طرح ارزشمند را به اجرا گذاشته و بسیار مهم است که این نقش حمایتی تداوم داشته باشد. به هر حال در ابتدای شروع طرح هستیم و حمایت‌های مالی وزارتخانه جدا از پرداخت‌های بیمه‌ها، می‌تواند در پیشبرد اهداف طرح بسیار کمک کننده باشد. در همین راستا نیز امیدوارم یک سری بسته‌های تشویقی از طریق وزارت بهداشت به بیمارستان‌های کودکان اختصاص یابد که بی‌تردید مشوقی خواهد بود تا این طرح بتواند با قدرت بیشتری به بقای خود ادامه دهد.

نوری‌پور همچنین در پیشنهادی برای تحقق بهتر اهداف طرح، گفت: در این راستا لازم است ردیف بودجه اختصاصی برای طرح در سازمان برنامه و بودجه به وزارت بهداشت اختصاص یابد تا به بیمارستان‌هایی مانند بیمارستان کودکان که مراکز ارجاعی فوق تخصصی هستند و خدمات‌شان جامع شمول است، اختصاص یابد و این بیمارستان‌ها بتوانند خدمات را به صورت شایسته تری ارایه دهند.

خدمات فوق تخصصی تشخیصی و درمانی در بیمارستان ۵۰ ساله پایتخت

رییس بیمارستان کودکان مفید در بخش دیگری از صحبت‌هایش در تشریح سوال ایسنا درباره مجموعه خدماتی ارایه شده در این بیمارستان و بویژه خدمات شاخص، ضمن اشاره به تاریخچه فعالیت بیمارستان کودکان مفید از سال ۱۳۵۲ و به همت خَیِر مرحوم حبیب‌الله مفید ادامه داد: خدمات این بیمارستان خدمات جامعی است که به نوزادان و کودکان (تا ۱۸ سالگی و در برخی موارد استثنا نیز در سنین بالاتر) ارائه می‌شود. در بیمارستان کودکان مفید تمام رشته های فوق تخصصی نوزادان و کودکان و رشته‌های مرتبط با بیماری‌های داخلی ارایه می‌شود.

وی تاکید کرد: البته این بیمارستان یک مرکز آموزش دانشگاهی و وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است که رشته‌های فوق تخصصی نوزادان و کودکان در این مرکز آموزش می‌بینند. همچنین یکسری رشته‌های جراحی هم در این بیمارستان داریم که از رشته‌های بسیار فعال و پویا هستند و به همه کودکان این مرز و بوم خدمت ارائه می‌کنند.

نوری‌پور به خدمات رشته جراحی عمومی نوزادان و کودکان که به صورت فوق تخصصی در بیمارستان مفید فعال است اشاره کرد و افزود: همچنین رشته ارتوپدی کودکان و رشته مغز و اعصاب کودکان نیز در این بیمارستان فعال است. واحد فوق تخصصی بیماران خون و سرطان نیز در این مرکز فعال است و خدمات جامع هموفیلی و تالاسمی نیز به بیماران ارایه می‌شود.

وی همچنین به خدمات این بیمارستان به کودکان بیمار خاص و صعب‌العلاج اشاره کرد و گفت: شش تخت پیوند مغز استخوان در این بیمارستان فعال است که خدمات بی‌نظیری را به بیماران ارایه می‌دهد.

نوری‌پور، ضمن تبریک فرارسیدن روز استاد (۱۲ اردیبهشت)، افزود: بیمارستان کودکان مفید حدود ۳۵۰ تخت مصوب دارد و در مجموع با احتساب تخت‌های سرپایی، درمانگاهی و کلینیک‌ها جمعا ۴۱۰ تخت در مجموعه بیمارستان با کمک و توانمندی اساتید محترم فعال است. در همین راستا حدود ۹۰ نفر اعضای هیات علمی و حدود ۳۰ نفر پزشک و جمعا با کمک و همراهی پرسنل متعهد و با تجربه و متخصص که نزدیک ۹۰۰ نفر را شامل می‌شود، خدمت‌رسانی به جامعه کودکان این مرز بوم در حال انجام است.

وی در توضیح بیشتر از خدمات ارایه شده در بیمارستان کودکان مفید به ایسنا تاکید کرد: این بیمارستان به همه بیمارانی که از سراسر ایران اسلامی مراجعه می‌کنند، خدمت رسانی دارد و حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد بیماران در این بیمارستان، بیمارانی هستند که از استان‌های دیگر بویژه استان‌های محروم مراجعه می‌کنند. این در شرایطی است که بسیاری از بیمارانی که بیماری‌شان ماهیت پیچیده دارد و به درمان‌های پیچیده‌ و چندین تخصص و فوق تخصص نیاز دارند، جهت تشخیص و درمان به مرکز ما ارجاع می‌شوند و درمان‌شان انجام می‌شود. همچنین قسمت عمده‌ای از بار درمان کودکان بیمار سطح شهر تهران نیز در بیمارستان کودکان مفید انجام می‌شود.

وی با اشاره به بخش‌های داخلی کودکان و همچنین اتاق‌ عمل‌های جراحی در این بیمارستان ادامه داد: همچنین بخش‌های مراقبت‌های ویژه نوزادان و بخش مراقبت‌های ویژه کودکان این مرکز توانسته خدمات ارزشمندی را برای کودکان کشور فراهم کند.

ماهیت پیچیده بیماری‌های کودکان و اهمیت درمان‌های چند تخصصی

نوری‌پور همچنین به خدمات سرپایی و اورژانسی بیمارستان کودکان مفید اشاره کرد و گفت: اورژانس این مرکز با دارا بودن ۳۳  تخت در سه شیفت فعال است که در این بخش نیز اغلب باید بیماران در زیر شش ساعت و نهایتا تا ۲۴ ساعت باید تعیین تکلیف شوند و روزانه پذیرای تعداد زیادی از بیماران است؛ به طوری که طی ۹ ماه آخر سال گذشته حدود ۷۵ هزار بیمار به اورژانس بیمارستان مراجعه کردند که از این تعداد حدود ۲۵ هزار کودک نیز بستری شدند. همین موضوع ماهیت پیچیده بیماری مراجعه کنندگان را نشان می‌دهد که از هر سه تقریبا یک بیمار به دلیل شدت بیماری بستری شده است.

رییس بیمارستان کودکان مفید با بیان اینکه روزانه در بخش‌های این بیمارستان ۵۰ تا ۷۰ نفر بستری می‌شوند و خدمات تخصصی و فوق تخصصی مورد نیاز را دریافت می‌کنند، افزود: اتاق عمل بیمارستان نیز فعال است و تقریبا ماهانه حدود ۷۰۰ مورد جراحی‌هایی مرتبط با نوزادان و کودکان اعم از جراحی‌های عمومی، ارتوپدی و مغز و اعصاب انجام می‌شود.

وی همچنین در ادامه صحبت‌هایش ارایه خدمات به بیماران خاص را مورد اشاره قرار داد و گفت: نزدیک ۵ هزار بیمار خاص داریم که در واحد مربوطه مراقبت‌های سرپایی را به صورت روزانه دریافت می‌کنند. بر این اساس بیماران دارای نقص ایمنی، بیماران متابولیکی، روماتولوژی و غیره که نیاز به بستری طولانی ندارند و تزریقات خاص و ویژه برایشان انجام می‌شود، مراجعه می‌کنند و داروها و خدمات‌شان را دریافت می‌کنند.

نوری‌پور همچنین با بیان اینکه در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان ۳۱ تخت به خدمت رسانی مشغول است، ادامه داد: در مورد بخش مراقبتهای ویژه کودکان نیز  دو PICU داریم که PICU دوم با ۱۴ تخت، سال گذشته با کمک وزارت بهداشت و خیر محترم تجهیز شد و به بهره‌برداری رسید اما با توجه به کمبود منابع نیروی پرستاری و پشتیبانی تقریبا نصف تخت‌های آن که فعال است و امیدوارم با عنایت خداوند متعال و کمک‌های وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بتوانیم در این زمینه جذب نیرو داشته باشیم و هر ۱۴ تخت فعال شوند؛ چراکه تخت‌های ویژه کودکان تخت‌های ارزشمندی هستند که به بیماران بسیار بدحال خدمت‌رسانی دارند و می‌توانند در نجات این کودکان سهم بسزایی داشته باشند.

و کمبود نیروی پرستاری...

وی درباره کمبود نیروی انسانی در این مرکز درمانی گفت: طبق استانداردهای جهانی به ازای هر تخت بیمارستانی باید حدود ۲.۵ پرستار فعال باشند ولی در کشور ما استاندارد ۱.۵ پرستار به زای هر تخت بیمارستانی است و در بیمارستان  کودکان مفید با وجود بیماران خاص و ماهیت پیچیده بیماری مراجعه کنندگان، متاسفانه تعداد نیروهایمان کم است و بعضا نزدیک یک پرستار به ازای هر تخت فعال است و در چنین شرایطی همکاران با ایثارگری کامل و تلاش مضاعف خدمات تخصصی را ارایه می‌دهند. قطعا در این میان امور انگیزشی هم می‌تواند در خدمت‌رسانی پرستاران کمک‌کننده باشد. در همین راستا سال گذشته با عنایت ریاست دانشگاه و وزارت بهداشت، در خصوص اضافه کاری‌های پرسنلی مساعدت‌هایی انجام شد و امیدوارم این حمایت‌ها ادامه‌دار باشد.

نوری‌پور در خصوص خدمات شاخص بیمارستان کودکان مفید، ادامه داد: از جمله این خدمات شاخص می‌توان به بخش پیوند مغز استخوان اشاره کرد که در برخی از بیماران مثل مبتلایان سرطان، از درمان‌هایی است که واقعا می‌تواند نجات‌بخش باشد. همچنین بیماری‌هایی نظیر بیماران متابولیک از جمله موکوپلی ساکاریدوزها و برخی از بیماران خونی مانند هموفیلی‌ها و برخی از تالاسمی‌ها افرادی هستند که کاندیداهای مناسبی برای پیوند مغز استخوان هستند.

آمار بالای پیوند مغز استخوان موفق

وی با اشاره به آمار بالای پیوندهای مغز استخوان موفق در بیمارستان کودکان مفید و تطابق آن با آمارهای جهانی، ادامه داد: همین موضوع میلیون‌ها دلار صرفه جویی ارزی برای کشور داشته و گذشته از بعد مالی، واقعا بعد انسانی این موضوع قابل جبران و مقایسه با هر چیز دیگری نیست. پیوند مغز استخوان در خارج از کشور شاید نزدیک ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار دلار هزینه داشته باشد اما خوشبختانه با حمایت‌های وزارت بهداشت، کل خدمات این بیماران در کشور به صورت رایگان انجام می‌شود.

نوری‌پور همچنین خدمات دندانپزشکی تحت بیهوشی در بیمارستان مفید را مورد اشاره قرار داد و گفت: برخی بیماران خاص مانند بیماران دچار فلج مغزی، بیماری‌های عصبی و غیره ممکن است نیازمند مراقبت‌ها و درمان‌های دندانپزشکی تحت بیهوشی داشته باشند که این خدمات را در بیمارستان کودکان مفید دریافت می‌کنند.

رییس بیمارستان کودکان مفید همچنین به اقدامات انجام شده جهت راه‌اندازی بانک شیر مادران در این بیمارستان اشاره کرد و گفت: در آینده نزدیک این بانک به بهره‌برداری می‌رسد. این بخش با کمک خیرین تجهیز شده و می تواند شیرهای اهدایی مادران را دریافت و پاستوریزه کند و به نوزادان نیازمند محروم از شیر مادر به خصوص  نوزادان نارسی که در بخش‌های مراقبت ویژه بستری می‌شوند، ارایه دهد؛ چراکه شیر مادر نقش مهمی در سلامت این نوزادان دارد.

وی همچنین به راه‌اندازی واحد «تست خواب» و تجهیز آن با کمک خیرین در این بیمارستان اشاره کرد و به ایسنا گفت: بیمارانی که مسائلی مرتبط با گوش و حلق و بینی دارند و ایست یا وقفه‌های حین خواب دارند (آپنه حین خواب) می‌توانند در این واحد بستری شوند و مشکل بیمار تشخیص داده شده و درمان متناسب که گاهی می‌تواند جراحی باشد را دریافت کنند.

نوری‌پور در ادامه صحبت‌هایش درباره خدمات ارایه شده به نوزادان، گفت: بیمارستان کودکان مفید به عنوان یکی از اولین مراکز ارائه دهنده خدمات فوق تخصصی نوزادان به شمار می‌رود که با دارا بودن ۳۱ تخت ویژه نوزادان و همچنین ۱۷ تخت نوزاد، خدمات مورد لزوم را به نوزادان بیمار ارایه می‌دهد.

وی خدمات فوق تخصصی عفونی کودکان در بیمارستان کودکان مفید را مورد اشاره قرار داد و افزود: هنوز دوران اپیدمی و پاندمی کرونا در خاطرمان هست؛ این مرکز یکی از اولین مراکز و پیشرو خدمت رسانی به بیماران کرونا بود و بسیاری از گایدلاین‌ها و راهنماهای طبابت بالینی که در دوران کرونا استفاده شد با همکاری اساتید بخش مرکز تحقیقات عفونی این مرکز تدوین شد.

نوری‌پور درباره خدمات داخلی مغز و اعصاب کودکان در بیمارستان کودکان مفید نیز گفت: بیمارستان کودکان مفید بنیانگذار رشته فوق تخصصی مغز و اعصاب کودکان است و جا دارد از خدمات بی نظیر استاد غفرانی در این زمینه تشکر کنیم. در مجموع بیماران دچار بیماری‌های عصبی پیشرونده و تشنجات مکرر خدمات لازم را در این بیمارستان دریافت می‌کنند. در همین راستا یکی از واحدهای خاص خدمت‌رسانی در این بیمارستان واحد LTM است که نوار مغز مداوم (دو یا سه روز کامل) و تحت ویدئو مانیتور انجام می‌شود که می‌تواند در سیر روند تشخیصی یا درمانی کمک کننده باشد.

وی درباره بخش فوق تخصصی خون و سرطان نیز گفت: این بخش هم یکی از بخش‌های پیشرو در بیمارستان است که به مبتلایان سرطان و پیوند مغر استخوان کمک می کند. از بخش‌های فوق تخصصی دیگر می‌توان به بخش ریه کودکان، بخش روماتولوژی کودکان، بخش گوارش کودکان، بخش غدد و متابولیک، بخش ایمونولوژی آسم آلرژی، بخش نفرولوژی، بخش روانپزشکی و همچنین کلینیک‌های مختلف سرپایی و خدمات درمانگاهی در رشته‌های مختلف اشاره کرد. دو بخش جراحی هم با نزدیک ۷۵ تخت خدمات لازم را ارایه می‌دهند. یکی از پتانسیل‌های این بیمارستان نیز مرکز جامع تکامل کودکان است که خدمات مورد لزوم را ارایه می‌دهد و از سردرگمی بیماران جلوگیری می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مسوولان در نشر و چاپ کتاب نویسندگان را حمایت کنند
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • بحران ادبیات داریم
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • کتابی پر ازجاهای خالی!
  • مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود