Web Analytics Made Easy - Statcounter

قیمت‌های بالای نفت و گاز باعث شد شرکت‌های بزرگ نفتی شل و بی پی با خروج از روسیه یا اخذ مالیات، دردسر تازه‌ای نداشته باشند و انتظار می‌رود در این هفته افزایش سود خود را گزارش کنند.

 به نقل از گاردین، برای شرکت‌های بریتانیایی بریتیش پترولیوم و شل، که دو شرکت از هفت شرکت بزرگ نفتی جهان به شمار می‌روند، سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ جذاب بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که هر دو در مخمصه روسیه گرفتار بودند و اکنون پس از قطع روابط با کرملین، در مجموع ۲۴ میلیارد پوند به ارزش تجارت خود اضافه می‌کنند.

به نظر می‌رسد شرکت شل با تصمیمش برای خروج از سرمایه گذاری مشترک خود با گازپروم، گاز دولتی روسیه، سهامش در پروژه گازی ساخالین ۲، ۳.۵ میلیارد پوند ضرر کند. بریتیش پترولیوم با احتساب ۲۰ درصد سهامش در شرکت نفت دولتی روسنفت، سهم بزرگی از این مبلغ چشمگیر را به خود اختصاص داده است. دیروز بریتیش پترولیوم اعلام کرد که در ازای تصاحب دارایی‌های روسیه از روسنفت، به عنوان بخشی از شراکت جدیدی که در کنفرانس لندن رونمایی شد، آن سهام را در اختیار می‌گیرد. نتیجه گفتگوهای بین دولت و بی پی، واگذاری و ضرر ۲۰ میلیارد پوندی است. سال گذشته روسنفت ۱.۹ میلیارد پوند سود داشت. علاوه بر این، اگر این واقعیت نبود که شرکت‌های نفتی به دلیل قیمت‌های بالای نفت و گاز، مانند راهزنان دست به کار شده‌اند، ممکن بود این ضرر بیشتر باشد.

سود سالانه بی پی که در ماه فوریه گزارش شد، ۱۰ میلیارد پوند بود، در مقایسه با ضرر ۴.۵ میلیارد پوندی در سال قبل. شل نیز به همین ترتیب ۱۴ میلیارد پوند رزرو کرد. انتظار می‌رود که ثروت آنها در سال ۲۰۲۲ باز هم بیشتر شود، با نتایج سه ماهه اول که قرار است در این هفته منتشر شود. در ماه فوریه، قیمت نفت و گاز بالا بود، اما هنوز با جنگ در اوکراین افزایش نیافته بود. آنچه پوتین از یک دست از شرکت‌های نفتی بریتانیا گرفته، با دست دیگر پس داده است. در نتیجه، تحلیلگران برای بی پی ۳.۵ میلیارد پوند بیش از ۲.۱ میلیارد پوند در سال گذشته و ۷ میلیارد پوند برای شل، تقریباً سه برابر ۲.۶ میلیارد پوند سال گذشته، تعیین کرده اند. پس جای تعجب نیست که سر و صدا برای مالیات تولیدکنندگان نفت دریای شمال، به منظور تخفیف دادن به خانوارهای تحت فشار برای پرداخت قبوض بی سابقه گاز، ادامه یابد.

هفته گذشته، ریشی سوناک پیشنهاد کرد که ممکن است چنین مالیاتی محقق شود. او گفت که اگر شرکت‌های نفتی در افزایش دارایی‌های دریای شمال و افزایش تولید آن ها سرمایه‌گذاری نکنند، ممکن است مالیات را دوباره بررسی کند. وزیر بازرگانی روز جمعه در شرکت های بریتیش پترولیوم و شل اخطار مشابهی را در مورد سرمایه گذاری کم صادر کرد که بیش از یک سیاست جدی، یک تهدید توخالی به نظر می رسد که قصد دارد خشم عمومی را در مورد سود صنعت نفت از بدبختی قبوض‌پردازان و رانندگان از بین ببرد.

حفاری‌ها در حال برنامه ریزی برای افزایش سرمایه در دریای شمال در سال آینده و همچنین پروژه های کم کربن هستند. شل به تنهایی ۲۵ میلیارد پوند به سرمایه گذاری های بریتانیا در طول پنج سال تزریق می کند. این ممکن است بر بی پی فشار بیاورد تا جاه طلبانه تر عمل کند. در بازی نفت هیچ کس چنان رفتار نمی کند که با تنبیه از صدراعظم مواجه شود. دولت نباید باعث نگرانی بیش از حد در مورد نفت شود.

 ایبِنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بریتیش پترولیوم میلیارد پوند سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۱۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلمان ۸۰۰ پهپاد «وکتور» دیگر به اوکراین می‌دهد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، رسانه‌های آلمانی اعلام کردند که دولت اوکراین جدیداً درخواست تحویل بیش از ۸۰۰ پهپاد شناسایی «وکتور» از آلمان شده است.

به نوشته اشپیگل هفته پیش رییس شرکت سازنده این پهپاد به همراه رییس و معاون امور اقتصادی به کی‌یف سفر کردند و در جریان این دیدار مقامات اوکراینی تمایل خود را برای پهپادهای شناساسی وکتور اعلام کردند و در خواست خود را به وزارت دفاع آلمان ارائه دادند.

پیش از این اعلام شده بود که شرکت سازنده این پهپاد یک کارخانه تولید پهپاد و مرکز توسعه را در اوکراین تأسیس کرده است. گفته می‌شود این شرکت قصد دارد در دو سال آیندده شش میلیون یورو در زمنیه تأسیسات تولید این پهپاد در اوکراین سرمایه‌گذاری کند.

این شرکت آلمانی از می ۲۰۲۲ پهپادهای وکتور را در اختیار ارتش اوکراین قرار می‌دهد. تاکنون بیش از ۲۱۰ پهپاد از این پهپادها تحویل ارتش اوکراین داده شده که یک‌سوم آنها منهدم شدند. قرار است تا پایان سال میلادی بیش از ۵۰۰ پهپاد دیگر از این نوع به اوکراین تحویل داده شود.

به گفته این شرکت، افزایش ظرفیت تولید باعث افزایش تعداد ساخت پهپادها تا ۱۰۰۰ پهپاد در سال می شود. بر اساس گزارش روزنامه اقتصادی پراودا اوکراین، پهپاد وکتور می تواند به صورت عمودی بلند شود و فرود بیاید و دارای یک موتو کم‌صداست.

شرکت سازنده این پهپاد( Quantum Systems) در سال ۲۰۱۵ تاسیس شد و دفتر مرکزی آن در مونیخ آلمان قرار دارد. دفاتری در آمریکا، استرالیا و اوکراین هم دارد.

کد خبر 6090860

دیگر خبرها

  • اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به تاسیسات نفتی روسیه
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • آلمان ۸۰۰ پهپاد «وکتور» دیگر به اوکراین می‌دهد
  • کاهش ۲۹ درصدی مصرف نفت سفید در کردستان
  • قدردانی استاندار و مدیرکل میراث فرهنگی کردستان از سوخت‌رسانی نوروزی
  • بهره‌برداری از یک جایگاه عرضه سوخت در کهگیلویه و بویراحمد
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • تامین سوخت سه هزار و ۴۴۰ هواپیما از آبادان
  • افزایش بودجه نظامی انگلیس در کوران انتقادها
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا