Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم انلاین هرمزگان،کارشناس مسوول حفاظت محیط زیست دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: خلیج فارس در طول تاریخ زیست بوم نقش بسزایی در تولید ثروت و امرار معاش مردمان کشورهای حاشیه این پهنه آبی داشته است.

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، "جمال پاکروان" به مناسبت روز ملی خلیج فارس اظهار داشت: خلیج فارس اکوسیستم آبی نیمه باز است که فقط از طریق تنگه هرمز و دریای عمان به آبهای آزاد راه پیدا می‌کند و بیش از دو سوم نفت خام جهان از خلیج فارس استخراج می‌شود و سالیانه به طور متوسط ۵۲ هزار فروند کشتی که ۱۴ هزار فروند آن نفتکش است، از تنگه هرمز رفت و آمد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: با توجه به شرایط خاص اکولوژیک و تردد بسیار زیاد کشتی‌ها، خلیج فارس از نظر سازمان بین‌المللی دریانوردی (IMO) نیز با اهمیت شمرده شده به نحوی که در کنوانسیون بین‌المللی پیشگیری از آلودگی دریا ناشی از کشتی‌ها (مارپول) خلیج فارس و دریای عمان به عنوان منطقه ویژه دریایی شناخته شده است.

 

عضو کمیته حفاظت محیط زیست دریایی سازمان بین‌المللی دریانوردی(آیمو) با بیان اینکه تمهیدات درنظر گرفته شده در کنوانسیون مارپول برای مناطق ویژه دریایی مانند خلیج‌فارس نسبت به سایر مناطق دریایی و اقیانوسی سخت‌گیرانه‌تر می‌باشد، گفت: خلیج فارس دارای مناطق حساس زیست محیطی است که توانایی قرار گرفتن در لیست مناطق به ویژه حساس دریاییPSSA) ) سازمان آیمو را دارند.

 

پاکروان در بخش دیگری در خصوص اقدامات پیشگیرانه و مقابله با آلودگی‌های دریایی از سوی کل بنادر و دریانوردی هرمزگان به عنوان نماینده مرجع دریایی کشور تصریح کرد: براساس کنوانسیون مارپول کشورهای متعهد به کنوانسیون باید در بنادر و ترمینا‌ل‌های نفتی خود تسهیلات دریافت زائدات کشتی‌ها را احداث و زائدات کشتی‌ها از جمله زائدات نفتی و زباله کشتی‌ها را دریافت نمایند که در این راستا این اداره کل با سرمایه‌گذاری بلندمدت ایجاد تسهیلات دریافت، نگهداری و پردازش زائدات کشتی‌ها در بندر شهید رجایی احداث نموده و زائدات نفتی و زباله کشتی‌های مستقر در بنادر و لنگرگاه بندرعباس را دریافت می‌کنند.

 

وی گفت: مشکل عمده در خلیج فارس نه آلودگی ناشی از کشتی‌ها بلکه آلودگی‌های ناشی از تخلیه پساب صنعتی و فاضلاب‌های شهری است، شهرهای بزرگ حاشیه خلیج فارس عمدتا به سیستم شبکه جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب مجهز نیستند و فاضلاب انسانی را به صورت مستقیم به دریا می‌ریزند.

 

این کارشناس مسوول حفاظت محیط زیست دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان تاکید کرد: مسوولان و مدیران شهرهای ساحلی باید ضمن اختصاص بودجه کافی، تمهیدات لازم را برای جلوگیری از تخلیه فاضلاب انسانی به محیط زیست آسیب‌پذیر خلیج‌فارس به عمل آورند تا این خلیج که سالیان سال به عنوان محل ارتزاق مردم کشورهای حاشیه آن بوده بیش از این آلوده نشود و بتواند سفره پرمهر و محبت خود را برای مردم بگستراند.

 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: بندرعباس هرمزگان بنادر کل بنادر و دریانوردی هرمزگان محیط زیست خلیج فارس اداره کل کشتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۱۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریا منبع قدرت و ثروت است/ ۸۰ درصد تجارت ما از خلیج فارس است

به گزارش خبرنگار مهر، امیر سرتیپ «مهدی خواجه‌امیری» معاون هماهنگ‌کننده وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، در آیین بزرگداشت روز ملی خلیج فارس که صبح امروز (دوشنبه) در فرهنگ‌سرای اندیشه برگزار شد، با اشاره به اهمیت راهبردی دریا اظهار کرد: در قرآن کریم بارها بارها نام «بحر» آمده است و همین موضوع، گویای اهمیت دریا است.

وی با اشاره به اهمیت خلیج فارس افزود: خلیج فارس بزرگ‌ترین گذرگاه انتقال انرژی جهان است و بیش از ۳۰ درصد انرژی جهان از تنگه هرمز عبور می‌کند؛ بنابراین توجه به دریا و بهره‌برداری از ظرفیت‌های غنی آن می‌تواند موجب پیشرفت‌های بسیار قابل توجه برای کشورمان شود.

امیر خواجه‌امیری گفت: دریا، منبع قدرت و ثروت است و کشورهایی که به دریا راه دارند، منابع غنی قدرت و ثروت را دارند.

معاون هماهنگ‌کننده وزارت دفاع تاکید کرد: امنیت خلیج فارس به دلایل گوناگون از جمله دربرگیری بیش از ۸۰ درصد تجارت کشورمان، صادرات نفت و… از اهمیت خاصی برای ما برخوردار است؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی هم بارها بر اهمیت خلیج فارس برای ملت ایران و ملت‌های منطقه، تاکید داشته و دارند.

امیر خواجه‌امیری گفت: ویژگی دیگر خلیج فارس که به این منطقه اهمیت می‌بخشد، سهولت حمل و نقل در آن است.

کد خبر 6091847 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • ترابری ۱۷۵ هزار مسافر دریایی از بنادر غرب هرمزگان
  • نوجوانان بوشهری حفظ محیط زیست دریایی را تمرین کردند
  • امیر دریادار ایرانی: کشتی‌های ایرانی را اسکورت می‌کنیم
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش : کشتی‌ های ایرانی را در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌کنیم
  • کشتی‌های ایرانی را در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌کنیم
  • خلیج‌ فارس امن‌ترین نقطه دریایی جهان است | اسکورت کشتی‌های تجاری ایران در آب‌های فرامرزی
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • دریا منبع قدرت و ثروت است/ ۸۰ درصد تجارت ما از خلیج فارس است
  • تلاش برای امرار معاش مصداق جهاد با دشمن است
  • کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد