Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@22:03:32 GMT

تعرفه خرید برق از نیروگاه‌های تولید پراکنده اصلاح شد

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۱۲۲۳۷

تعرفه خرید برق از نیروگاه‌های تولید پراکنده اصلاح شد

با اصلاح تعرفه نیروگاه‌های تولید پراکنده در اردیبهشت ماه، تعرفه برق این واحدهای نیروگاهی در زمان اوج بار از ۱.۵ تا ۶ برابر رشد کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نیروگاه تولید برق پراکنده اگر چه مفهومی نوین در ادبیات اقتصادی صنعت برق است ولی ماهیت واقعی آن چندان جدید نیست.

در روزهای نخستین تولید برق، تولید پراکنده یک اصل فراگیر بود، به این گونه که اولین نیروگاه‌های برق تنها مشترکان نزدیک و همسایه خود را تغذیه می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به این‌که شبکه‌های جریان مستقیم اولین شبکه‌های برق بودند که به منظور ایجاد تعادل بین تولید و مصرف از منابع ذخیره موجود در محل مانند باتری‌ها استفاده می‌شد. بعدها و بر اثر پیشرفت فناوری (مانند به وجود آمدن شبکه‌های جریان متناوب) این امکان پیدا شد که برق در مسافت‌های طولانی انتقال پیدا کند.

اندک اندک سیستم‌های عظیم الکتریکی شامل نیروگاه‌های شبکه‌های بزرگ انتقال و توزیع به وجود آمد. تعادل بین تولید و مصرف از طریق میانگین اثر تعداد زیادی از بارهای لحظه‌ای انجام شد و امنیت این شبکه‌های بزرگ افزایش پیدا کرد. به این صورت که در صورت وقوع خطا و از مدار خارج شدن یکی از منابع، دیگر منابع موجود به شبکه وظیفه جبران تولید را بر عهده می‌گرفتند.

در دهه‌های اخیر، پیشرفت‌های فناوری، تغییرات اقتصادی و مقررات زیست‌محیطی سبب شده که نسبت به مفهوم تولید پراکنده علاقه‌مندی‌های فراوانی به وجود آید. آژانس بین‌المللی انرژی در سال ۲۰۰۲ اعلام کرد که ۵ عامل اساسی از جمله توسعه فناوری‌های تولید پراکنده، محدودیت در ساخت خطوط انتقال، افزایش تقاضای انرژی پایدار از سوی مشترکان، خصوصی سازی بازار برق و نگرانی‌های تغییرات آب‌ و هوا، منجر به فراگیر شدن مفهوم تولید پراکنده خواهد شد.

*ظرفیت 2000 مگاواتی نیروگاه‌های تولید پراکنده در کشور

در ایران نیز توسعه نیروگاه‌های تولید پراکنده از سال‌های پیش شروع شد و هم اکنون بنابر آخرین آمار ظرفیت عملیاتی تولید برق نزدیک به 2000 مگاوات رسیده است. در همین راستا، قراردادهای خرید برق از نیروگاه‌داران تولید پراکنده به نحوی تنظیم شده تا زمینه اقتصادی شدن این پروژه فراهم شده و بخش خصوصی به خصوص برای تامین برق شهرک‌های صنعتی به سوی ارتقای ظرفیت نیروگاه‌های تولید پراکنده حرکت کنند.

بر اساس قرارداد موجود بین نیروگاه‌های تولید برق پراکنده و شرکت‌های برق منطقه‌ای به عنوان فروشنده و خریدار برق قرارداد مندرج بین طرفین 10 ساله تعریف می‌شود که 5 سال آن به شکل خرید تضمینی و 5 سال دیگر نیز به صورت نرخ مصوبات جاری خواهد بود.

به عبارت دیگر وزارت نیرو به منظور حمایت از توسعه نیروگاه‌های تولید برق پراکنده، برق تولیدی این نیروگاه‌ها را به مدت 5 سال و با نرخ خرید تضمینی خریداری می‌کند. بر اساس آخرین اطلاعاتی که از سوی وزارت نیرو بر اساس تعدیلات ارائه شده و نرخ خرید تضمینی برای نیروگاه‌های تولید پراکنده بیش از 6 برابر نرخ خرید برق از نیروگاه‌های بزرگ کشور است.

*اصلاح تعرفه واحدهای نیروگاهی تولید پراکنده

در این راستا با توجه به اهمیت استفاده از تمامی توان تولید برق کشور، تعرفه‌های نیروگاهی مرتبط با واحدهای تولید پراکنده با تغییراتی نیز مواجه شد. به عبارت دیگر با توجه به گلایه نیروگاه‌داران بخش خصوصی، نرخ خرید برق از واحدهای تولید پراکنده که 5 سال دوم عمر قراردادی خود را طی می‌کنند، اصلاح شده است.

مطابق پیگیری‌های خبرنگار فارس،  به استناد اطلاعیه شماره 1656 مورخ 1401/01/27 و براساس هماهنگی انجام شده با دفتر تنظیم مقررات بازار آب و برق و خصوصی سازی وزارت نیرو و تایید معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در خصوص ایام گرم سال (موضوع نرخ های مندرج در بند 6-1 مصوبه 329 هیات تنظیم بازار برق) شروع دوره گرم سال 1401 از ابتدای اردیبهشت ماه می باشد.

معنای دیگر این مصوبه آن است، قیمت برق خریداری شده از واحدهای تولید پراکنده که در 5 سال دوم فعالیت خود قرار دارند از 530 ریال برای هر کیلووات در اردیبهشت ماه به 800 ریال در ساعات کم باری، 1600 ریال در ساعات میان‌باری و 3150 ریال در ساعات اوج بار افزایش پیدا می‌کند.

*انگیزه نیروگاه‌داران تولید پراکنده برای تامین برق افزایش می‌یابد

با توجه به تغیری تعرفه خرید برق از واحدهای نیروگاهی تولید پراکنده انتظار می‌رود، واحدهای خارج از مدار تولید موجود در کشور تا ظرفیت حدود 2000 مگاوات فرآیند تولید برق خود را از سر گرفته و زمینه تامین نیاز مشترکان برق کشور با تمرکز بر مشترکان صنعتی را مهیا کنند.

به عقیده کارشناسان رشد تا 6  برابر قیمت خرید برق از واحدهای تولید برق مقیاس کوچک یا تولید پراکنده کشور می‌تواند زمینه ایجاد انگیزه قوی برای نیروگاه‌داران باشد.

در این راستا پیش‌بینی می‌شود، ظرفیت تولید برق کشور از این محل تا 1800 مگاوات افزایش یافته و یک عامل دیگر در جهت تامین پایدار برق در تابستان سال 1401 مهیا شود.

انتهای پیام/
منبع: فارس

منبع: دانا

کلیدواژه: نیروگاه های تولید پراکنده نیروگاه داران واحدهای تولید خرید برق تولید برق نرخ خرید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۲۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ درصد بیمه شدگان اجباری استان مرکزی قشر کارگر هستند

به گزارش خبرنگار مهر، فرزاد مخص الائمه پیش از ظهر سه‌شنبه در جشنواره امتنان استان مرکزی اظهار کرد: بنابر فرمایش مقام معظم رهبری، تولید کلید حل بسیاری از مشکلات از جمله معیشت، اشتغال و بیکاری است که باید تمام ظرفیت‌ها برای حمایت از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بکارگیری شود.

وی افزود: مرکزی استانی کارگری است و بیش از ۶۰ درصد بیمه شدگان اجباری استان از این قشر زحمتکش است و حداقل ۶۵۰ هزار نفر در استان مرتبط با بخش کارگری هستند که این مهم، حساسیت استان را ویژه می کند.

استاندار مرکزی با اشاره به حوادث تلخ کارگری در سنوات گذشته تاکید کرد: وضعیت استان در حوزه کار و تولید، اکنون در یک ثبات مبتنی بر امنیت قرار دارد و نرخ بیکاری در این استان کاهش و مشارکت اقتصادی افزایش داشته است که نشان از موفقیت جامعه کار و تولید در این عرصه دارد.

مخلص الائمه بیان کرد: در برخی شهرستان های مرکزی، مشکل بیکاری قابل توجه بود اما اکنون با مشکل کمبود نیروی کار مواجه هستند.

یک هزار واحد مسکونی در حال ساخت است

وی تولید را جر لاینفک نظام کارگری برشمرد و افزود: تلاش دولت سیزدهم در کشور و استان بر این بوده که نامگذاری سال های اخیر در حوزه تولید را به عنوان فرمان رهبری به شایستگی پیاده کند که توفیقات خوبی نیز در استان رقم خورده است.

استاندار مرکزی بیان کرد: در بخش دولتی تلاش شده نسبت به بررسی مسائل کارگری و واحدهای دارای حقوق معوق بررسی لازم صورت گیرد.

وی با بیان اینکه پارسال نسبت به سالهای ماقبل، واحدهای دارای حقوق معوق ۵۰ درصد کاهش داشته است، گفت: در سال گذشته ۵۵۰ مصوبه در حوزه های مختلف بانکی، تامین اجتماعی و گمرک در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید اجرایی و پیگیری شده است.

استاندار مرکزی با اشاره به احیای واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل افزود: سال ۱۴۰۱ حدود ۲۲۳ واحد تولیدی و سال گذشته نیز ۴۹۷ واحد اقتصادی با اشتغال نزدیک به ۲ هزار نفر به مدار تولید برگشتند و اکنون مشکل خاصی در این راستا وجود ندارد.

مخلص الائمه اضافه کرد: در نهضت ملی مسکن در شهر اراک حدود یک هزار واحد مسکونی در حال ساخت است در حالیکه در مسکن مهر در اراک ۱۴۰۰ واحد مسکونی ساخته شده بود که این اقدامات نیامند نیروی کار است که متاسفانه نیروی کار به ویژه نیروی متخصص وجود ندارد و این مهم سبب چالش شده است.

وی همچنین بر توجه به مباحث فرهنگی از جمله مباحث ورزشی در حوزه کارگری نیز تاکید کرد.

کد خبر 6093032

دیگر خبرها

  • احیای ۴۹۷ واحد اقتصادی استان مرکزی ظرف دو سال
  • ۶۰ درصد بیمه شدگان اجباری استان مرکزی قشر کارگر هستند
  • چرخ اقتصاد و تولید کشور با دست‌های توانمند کارگران می‌چرخد
  • با خرید امتیاز نهضت ملی گرفتار نشوید؛ احتمال سلب پروژه مسکن
  • برترین واحدهای تولیدی استان در جشنواره امتنان معرفی شدند
  • واحد‌های بخار نیروگاه طرشت وارد مدار تولید شد
  • صدور دستور اصلاح قبوض گازبهای تأسیسات گردشگری به یک‌چهارم
  • اصلاح قبوض گازبهای تاسیسات گردشگری و صنایع‌دستی
  • تلاش ها برای تحقق تابستان بدون خاموشی در قم
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳