Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@23:12:04 GMT

«حمایت از تولید» و گوش سنگین گمرک

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۱۲۴۰۷

«حمایت از تولید» و گوش سنگین گمرک

 از دهه 90 یعنی پیش از آغاز قرن جدید تاکنون،مقام معظم رهبری هر سال را با عنوان «تولید» به مردم تبریک می گویند. مساله اصلی در خصوص نام گذاری سال ها این است که مقام معظم رهبری این نام گذاری را سیاستی کلی برای اجرا و تبیین اعلام می کنند اما متاسفانه همه از آن  با عنوان «شعار» یاد می کنند و در نهایت نیز در همان حد شعار باقی می ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می رسد مسئولین باید برای سخن گفتن درباره این نام گذاری ها از کلمه سیاست گذاری به جای شعار استفاده کنند تا این مساله برای همگان این گونه تبیین شود که موظف به تقنین، اجرا و نظارت بر اجرای این سیاست گذاری ها هستند و این نام گذاری فقط شعار نیست و نباید شعار باقی بماند تا شاید از این دنیای شعار و شعار زدگی خارج  شویم و این بن بست اقتصادی که کشور سال هاست  با آن دست به گریبان است قدری گشوده شود!

امسال که آغاز قرن جدید نیز هست باز هم بر محور تولید نام گذاری شد اما تولید دانش بنیان؛ یعنی تولیدی که باید کشور را از هر گونه وابستگی به خارج تا حد امکان بی نیاز کند اما باید دید این سیاست جدید ابلاغ شده در کجای تولید و صنعت کشور  قرار گرفته است. صنعتی که بیشترین آسیب را از تحریم، واردات و بیماری دلالی ناشی از تحریم ها دیده است.

شرکت های دانش بنیان در دهه 80 در هنگامه ای که پرونده هسته ای کشور گشوده شد و به تدریج تحریم دامن اقتصاد را گرفت، کار خود را آغاز کردند. این شرکت ها در ابتدا با تحقیقات کار خود را شروع کردند و از آنجایی که «ما نمی توانیم» از دوره استعماری در گوش اقتصاد و تولید کشور زمزمه شده، جدی گرفته نشدند اما به تدریج با تلاش و اتکا به توان و دانش بومی خود به تدریج تحقیقات را به مرحله تولید هدایت کردند.

هرچند یقیانا این مرحله با آزمون و خطاهایی نیز همراه بوده اما اکنون در آغاز قرن جدید دانش بنیان ها از این مرحله عبور کرده و با قاطعیت خود را بخشی از تولید می دانند اما باید دید چرا علی رغم تاکید بر جنبه دانش بنیان شدن تولید به عنوان سیاست جدید و توان این بخش برای تامین بخش های مختلف صنایع از خودرو تا داروسازی، هنوز این توان جدی گرفته نمی شود و برخی دست های پنهان با انواع سنگ اندازی ها به دنبال کمرنگ کردن حضور این بخش در عرصه تولید هستند و یا برخی از ارکانی که باید راه را برای حمایت از این بخش هموار کنند به خوابی رفته اند که بیدارکردنشان سخت است؟

شرکت های دانش بنیان برای تولید با چند مشکل مواجه هستند. این شرکت ها غالبا توسط نخبگان تشکیل می شود و از سرمایه اولیه یا برخوردار نیستند و یا اگر هم آورده ای وجود داشته باشد، کفاف تولید را نمی دهد از این جهت نیازمند حمایت های مالی در غالب تسهیلات هستند. که بانک ها یکی از مشکلات موجود بر سر راه این شرکت ها به شمار می روند. که پرداختن به این مساله دست مایه این گزارش نیست.

مساله بعدی که اغلب شرکت های دانش بنیان با آن به خصوص در حوزه داروسازی و قطعه سازی برای صنایع، دست به گریبان هستند، نیازبه واردات مواد اولیه است و گمرکی که  به سنگی بزرگ پیش پای این شرکت ها تبدیل شده است.

ترخیص کالا و معافیت شرکت های دانش بنیان با رتبه های بالا به ترتیب به کابوس و رویایی برای این شرکت ها تبدیل شده که گمرک علی رغم همه تاکیدات که برای حمایت از این شرکت ها می شود به نظر می رسد علاقه ای به این حمایت ندارد.

شرکت های دانش بنیان که برای تولید نیازمند واردات مواد اولیه هستند، پشت درهای گمرک نگران موادی هستند که با ارز 25 هزار تومان وارد کرده و ممکن است در کاغذ بازی های گمرکی فاسد شده و دیگر قابل استفاده نباشد. 

در این خصوص خبرنگار الف در تماسی با دو تن از مسئولان ارشد گمرک که وظیفه پاسخگویی و یا رفع ابهام در این خصوص را دارند، نتوانست پاسخ قابل توجهی به این انتقادات و مشکلات دریافت کند. به نظر می رسد مسئولان گمرک به مشکلاتی که شرکت های دانش بنیان در این بخش با ان مواجه هستند واقف هستند اما تمایلی به پاسخگویی رسانه ای در این خصوص ندارند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۲۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، 

به دنبال توافق‌ سه جانبه با موضوع «توسعه زیست‌بوم نوآوری و بومی‌سازی زیرساخت‌های راهبردی و گلوگاهی حوزه ارتباطات و هوشمندسازی صنایع»، بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران در سال ۱۴۰۲، ایرانسل‌لبز به عنوان بازوی تحقیق و توسعه ایرانسل، با هدف تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه و بهره‌مندی از ظرفیت استادان دانشگاه‌های برتر، از طرح‌های پژوهشی و متناسب با نیازمندی‌های اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران، حمایت می‌کند.

استادان و دانشگاه‌ها می‌توانند برای مشارکت در این فراخوان، طرح‌های پژوهشی خود در زمینه‌های مرتبط با سطوح هوشمند قابل پیکربندی مجدد (Reconfigurable Intelligence Surface (RIS))، اینترنت اشیا ماهواره محور (Satellite based IOT)، شکل‌دهی پرتو با استفاده از مواد پلاسما، سیستم‌های Cell-free massive MIMO، مکان‌یابی بی‌سیم (Wireless Location Tracking)، مخابرات V2X، شبکه مبتنی بر ORAN (NFV, SDN,…) و … را تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، از طریق ایمیل به آدرس ilabs@mtnirancell.ir ارسال کنند.

پس از پایان مهلت ثبت‌نام و اعلام آمادگی از سوی استادان و دانشگاه‌ها، مراحل اولیه ارزیابی توسط ایرانسل انجام شده و طرح‌های منتخب، به جلسه‌ای با حضور تیم فنی و واحد تحقیق و توسعه ایرانسل دعوت می‌شوند. در مرحله پایانی نیز قرارداد تولیدی یا توافقنامه تحقیقاتی، در قالب طرح‌های حمایتی و اعطای تسهیلات با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و ایرانسل، منعقد می‌شود.

توسعه اشتغال دانش‌بنیان و استفاده از ظرفیت نخبگان در توسعه صنعت فناوری‌اطلاعات و ارتباطات، تسهیل و حمایت از ایجاد و توسعه زیست‌بوم نوآوری و افزایش عمق بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی در این صنعت و نیز تجاری‌سازی، ایجاد یا توسعه بازار برای شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه، از جمله اهداف ایرانسل در حمایت از زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور است که با اعلام فراخوان‌های همکاری و امضای توافق‌نامه‌ها با سازمان‌ها، نهادها، دانشگاه‌ها و بنیادهای علمی، آن‌ را پیگیری می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نمایشگاه بیست‌وهشتم نفت، فرصتی برای پشتیبانی از تولید داخل و دانش‌بنیان‌ها
  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور
  • تولید فنرهای مورد نیاز صنایع ریلی و خودروسازی
  • تولید زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور توسط دانش‌بنیان‌ها
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • دستگاه آمارگیری کشتار طیور در گناباد تولید شد
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین