Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@13:16:14 GMT

تدوین پیش نویس ۷۷ طرح در مرکز پژوهش‌های مجلس

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۱۵۳۳۴

تدوین پیش نویس ۷۷ طرح در مرکز پژوهش‌های مجلس

بررسی آمار تهیه ‍پیش نویس طرح‌های تدوین شده در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰ با ۷۷ مورد، نسبت به ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۰ با ۱۹ مورد، بیانگر رشد ۳۰۵ درصدی فعالیت مرکز پژوهش‌های مجلس در این زمینه است. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اعلام کرد این مرکز در راستای اهداف برنامه‌ریزی شده جهت تبیین الگوی «کارفرمای پیشرو» به جای «کارگزار پیرو»، پیش‌نویس 77 طرح در شش ماهه دوم سال 1400 را تنظیم، تدوین و به صورت نوبه‌ای به مجلس شورای اسلامی ارسال کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی این آمار نسبت به 19 مورد طرح تدوین شده در 6 ماهه نخست سال 1400 بیانگر رشد 305 درصدی است.

شایان ذکر است در این فرایند پیش‌نویس طرح‌هایی چون جرائم و تخلفات انتخاباتی، تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با دولت‌های متخاصم، پیش نویس اولیه اصلاح قوانین کیفری اقتصادی، ساماندهی تبلیغ خدمات و محصولات آموزشی و پرورشی و اصلاح قانون توزیع عادلانه آب، تدوین شده است. 

گفتنی است بررسی اقدامات انجام گرفته در مرکز پژوهش‌های مجلس در 6 ماهه دوم سال 1400 نشان می‌دهد که تعداد 223 اظهارنظر کارشناسی از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس در خصوص طرح‌ها و لوایح صورت گرفته که مقایسه آن با 6 ماهه ابتدایی همین سال با رقم 106 مورد بیانگر رشد 110 درصدی اظهارنظرهای کارشناسی مرکز است.

همچنین در خصوص مطالعات و گزارش‌های موردی تولید شده در 6 ماهه دوم سال 1400 رقم 137 مورد و مقایسه آن با 158 مطالعه صورت گرفته در 6 ماهه نخست همین سال،‌ نشان دهنده کاهش 13 درصدی تولید گزارش‌های تولیدی مرکز است.

شایان ذکر است در بررسی عملکرد پاسخ به درخواست نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، 373 اقدام در 6 ماهه دوم سال 1400 صورت گرفته است که در مقایسه با 158 مورد اقدام در 6 ماهه نخست همین سال بیانگر رشد 136 درصدی در این بخش است.

همچنین در بخش شرکت در جلسات کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی در 6 ماهه دوم سال 1400، رقم 1275 مورد به چشم می‌خورد که نسبت به 800 مورد 6 ماهه نخست سال 1400 نشان دهنده رشد 59 درصدی است. 

گفتنی است براساس آمارهای مذکور طی 6 ماهه دوم سال 1400 در مجموع 2085 مورد اقدام توسط کارشناسان مرکز صورت گرفته که نسبت به نیمه نخست سال 1400(1241 اقدام)، بیانگر رشد 68 درصدی است.

انتهای پیام/ 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی مرکز پژوهش های مجلس 6 ماهه دوم سال 1400 مجلس شورای اسلامی بیانگر رشد ماهه نخست نخست سال پیش نویس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۵۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر از سبد خانوارهای ایرانی حذف شده است؟ | توضیح مرکز پژوهش‌ها درباره یک ادعا

به گزارش همشهری آنلاین، مرکز پژوهش‌های مجلس در واکنش به اظهارنظرها نسبت به گزارش این مرکز درباره گردشگری اعلام کرد: این گزارش مربوط به بازه زمانی ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ با اشاره به شرایط کرونای و مرتبط به عملکرد دولت‌های قبل و غیرمرتبط با عملکرد دولت فعلی است که حداقل انتظار می رفت مسئولان دولت قبل به این موضوع واکنش نشان می‌دادند و نه مسئولان دولت فعلی.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی افزود: پس از انتشار گزارشی از سوی این مرکز با عنوان «بررسی وضعیت گردشگری داخلی از منظر دسترس پذیری برای اقشار مختلف جامعه و ارائه بسته تقنینی» و باز نشر آن از سوی رسانه‌ها با عناوینی مختلف، موضع‌گیری‌هایی خلاف واقع نسبت به این گزارش صورت گرفت که جهت تنویر افکار و اذهان عمومی و پاسخ به نقدها، موارد زیر اعلام می‌شود.

نخست؛ آنکه در موضع‌گیری‌های صورت گرفته نسبت به این گزارش به موضوع «حذف سفر از سبد خانوار» اشاره شده در حالی که در ۳۴ صفحه این گزارش، هیچ اشاره‌ای به «حذف سفر از سبد خانوار» یا مواردی با این مضمون نشده است.

دوم؛ آنکه در چکیده و صفحات مختلف این گزارش اعلام شده که آمار مستند در این گزارش مربوط به بازه زمانی ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ با اشاره به شرایط کرونایی و مرتبط به عملکرد دولت‌های قبل و غیر مرتبط با عملکرد دولت فعلی است که حداقل انتظار می‌رفت مسئولان دولت قبل به این موضوع واکنش نشان می‌دادند و نه مسئولان دولت فعلی و اینکه در پاورقی صفحه ۱۱ این گزارش ذکر شده است که به دلیل عدم اعلام آمار گردشگری از سوی متولی این حوزه بعد از سال ۱۴۰۰، عملا امکان دسترسی به آمار جدید برای بررسی عملکرد وجود ندارد. حتی مرکز پژوهش‌های مجلس طی مکاتبه‌ای خواستار دریافت آماری در این بازه زمانی بود که با پاسخی ناقص از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مواجه شد. هرچند در صفحه ۱۰ همین گزارش عنوان شده است که برمبنای اظهارات دبیر ستاد مرکزی هماهنگی سفر، در سال ۱۴۰۲، شاهد رشدی ۱۷ درصدی در زمینه گردشگری بوده‌ایم.

نکته سوم؛ آنکه یکی دیگر از نقدها به این گزارش، عدم ارائه راهکارهای منطقی و قابل اجرا بوده که باز هم نگاهی به این گزارش نشان می‌دهد چهار صفحه پایانی آن به ارائه راهکارها و پیشنهادها با توجه به ظرفیت‌های تقنینی در این حوزه اختصاص یافته است و به نظر می‌رسد مشکل اصلی در این زمینه عدم اهتمام به خواندن اصل این گزارش و تنها توجه به برخی خبرسازی‌ها با سمت و سوگیری‌های خاص بوده است.

نکته چهارم؛ اینکه، آمارهای بیان شده در این گزارش که از آن به عنوان آمار غلط یا آمارسازی یاد می‌شود مربوط به سالنامه هزینه و درآمد خانوار و گزارش آمارگیری از گردشگری ملی مرکز ملی آمار ایران در سال ۱۴۰۰ است که البته گزارش‌های دریافتی از وزارتخانه محترم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز همین آمارهاست.

نکته پایانی اینکه؛ مرکز پژوهش‌های مجلس کمک تخصصی و کارشناسی به دولت محترم را وظیفه خود می‌داند و همواره در این راستا تلاش نموده و متقابلا انتظار می‌رود مدیران دولت نیز در اظهارنظر نسبت به این مرکز در رسانه‌ها دقت نظر لازم را داشته باشند.

کد خبر 848207 منبع: ایرنا برچسب‌ها سفر - گردشگری خبر مهم مرکز پژوهش‌های مجلس

دیگر خبرها

  • اختلاف‌ نظر مجلس و دولت؛ دلار چند؟
  • درگیری شدید دولت و مجلس بر سر گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد/ اعلام آمادگی نمایندگان خانه ملت برای حمایت از نخبگان
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد
  • پاسخ خبرگزاری مجلس به گزارش‌ها درباره مرکز پژوهش‌ها
  • دعوای مجلس و دولت بالا گرفت؛ ماجرا چیست؟
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار
  • حملات تند به نماینده مجلس و مرکز پژوهش های مجلس در رسانه دولت / چرا قیمت دلار را بین ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان نگه داریم؟
  • سفر از سبد خانوارهای ایرانی حذف شده است؟ | توضیح مرکز پژوهش‌ها درباره یک ادعا
  • انتقاد کم سابقه خبرگزاری دولت از مرکز پژوهش‌های مجلس