Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نخستین همایش صنفی انجمن شرکت‌های نمایش ویدئوی آنلاین برگزار شد. در این مراسم افطاری، علاوه بر اعضای صنف، هیئت مدیره و همچنین دبیر انجمن، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، قاسم خداوردی‌لو از مدیران مرکز ملی فضای مجازی و مهدی کوهیان حقوق‌دان سینمایی حضور داشتند.

مراسم با پخش اذان و افطار آغاز شد و در ادامه محمدمهدی عسگرپور، دبیر انجمن به عنوان نخستین سخنران پشت تریبون قرار گرفت تا ضمن خیرمقدم به مهمانان، توضیحاتی را درباره امور پیگیری شده در انجمن ارائه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در ابتدای سخنان خود گفت: «از دو سه ماه قبل درصدد بودیم جلسه‌ای با حضور تمام اعضا داشته باشیم؛ به هر حال از زمانی که انجمن فعالیت خود را شروع کرده تا به امروز چنین جلسه‌ای برگزار نشده بود و دیدارها به جلساتی پراکنده محدود می‌شد. خود انجمن هم در مدت چهار پنج ماه اخیر در یک آدرس مشخص مستقر شده است و حالا فرصتی است تا در مورد موضوعات مشترکمان صحبت کنیم. در ماه‌های گذشته تقریبا با تمامی موسسات فعال جلسه داشتیم، نقطه‌نظرات را جمع‌آوری و دسته‌بندی کردیم و سرفصل‌های مشترک را معین کردیم تا در سال جدید روی این مسائل متمرکز شویم.»

او فصل مشترک دغدغه‌های موسسات عضو را چنین برشمرد: «مهمترین موضوع در این مجموعه، تنظیم‌گیری و مقررات بود. این موضوع تقریبا مساله تمام موسساتی بود که با آنان جلسه داشتیم و برای ما هم قابل فهم بود. پدیده‌ای وی‌اودی که اصلا دلیل تشکیل این انجمن هم بوده، به نسبت پدیده‌ای نوظهور است و به همین اعتبار در حوزه تنظیم‌گیری مقررات سردرگمی وجود دارد. نقشی که ساترا هم در این میان برعهده گرفته در ایجاد سردرگمی بیشتر، پررنگ بوده است.»

عسگرپور با اشاره به اینکه در این مدت با پیگیری‌های صورت گرفته انجمن شناسه ملی دریافت کرده است، یادآور شد: «ما راهی غیر از پیگیری مسائلی که محدوده فعالیت‌های وی‌اودی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، جز از طریق انجمن‌های صنفی نداریم. وضعیتی که پیش روی ماست در حوزه‌های مختلف وضعیت نگران‌کننده‌ای است. سابقه هم نشان داده، در چنین مواردی رفتارهای فردی عمدتا به نتیجه مناسب نمی‌رسد، شاید در کوتاه مدت به نفع برخی از اعضا باشد، اما در درازمدت تجربه ثابت کرده که به ضرر همین اعضا می‌شود. در این چند ماه دوستان هیئت مدیره و سه پلتفرم نمایشی مهم خیلی به انجمن کمک کردند تا فعالیت‌های خود را پیگیری کند. این باید تبدیل به همیاری جمعی‌تر شود.»

برخی مسئولان می‌خواهند بساط تولید و پخش محتوای داخلی خصوصی برچیده شود

محمدحسن شانه‌ساززاده مدیرعامل پلتفرم نماوا، در ابتدای سخنان خود گفت: «متاسفانه وقتی بخش خصوصی در کشور ما فعالیت می‌کند، برخی دست‌اندرکاران تلاش می‌کنند با تمامی قوا آن بخش خصوصی را از پا دربیاورند. با این رویکرد در رگولاتوری خود ما در تلکام که رگولاتور مستقل است و زیرمجموعه و کارمند رقیب‌مان هم نیست، کمی این مشکل را داریم. اما در عرصه وی‌اودی یک رگولاتور وابسته داریم و عزم‌شان را جزم کرده‌اند که هیچ محتوایی تولید نشود. الان تقریبا هیچ فیلمنامه‌ای از مرحله تایید نمی‌گذرد و این‌ها می‌گویند اشتباه‌ شده و برخی فیلمنامه‌ها برای تولید رفته، حالا باید جلوی مشکل را بگیریم و فیلمنامه را تایید نکنیم تا تولید نشود.»

شانه‌ساززاده تاکید کرد: «ما نیاز داریم که با هم متحد باشیم، باید فکری جدی کنیم. من به دوستان حاکمیتی عرض کردم ، اگر می‌خواهید ما در این حوزه بمانیم، و اگر ۸۰ درصد هم از ما راضی هستید آن ۲۰ درصد را به آن ۸۰ درصد ببخشید. به هر حال ما، بهتر از کانال‌های ماهواره‌ای یا چیزهایی از این دست هستیم. چرخه اقتصاد به سختی می‌چرخد. خواهش من این است که دست به دست هم دهیم و از این میدان، جان سالم به در ببریم. آن‌ها عزم‌شان را جزم کرده‌اند که بخش محتوای داخلی برچیده شود و حرف‌شان این است؛ یک وی‌اودی خوب، یک وی‌اودی خاموش و بدون محتواست.»

او سخنان خود را چنین ادامه داد: «در فرمایشات رهبری تاکید شده است که کار مردم را به دست مردم بسپاریم و حاکمیت و دولت با بخش خصوصی رقابت نکند؛ این در حالی است که پس از چند سال تلاشِ پلتفرم‌های خصوصی، صدا و سیما با بودجه دولتی به حمایت بسیار قوی از تلوبیون پرداخته و مرتبا هم در تلویزیون ملی تبلیغ این پلتفرم را می‌کند و یا دولت در ایام نوروز ترافیک این پلتفرم را رایگان می‌کند و به صورت بسیار آشکارا از محل جیب مردم و دولت خرج رقابت ناعادلانه با پلتفرم‌های خصوصی می‌کنند. این دیدگاه دوستان است که امیدوارم با انسجام‌مان و مذاکره با افراد صاحب نظر و عاقل حاکمیتی بتوانیم مشکل را حل کنیم.»

البته باید اقرار کنم اگر تاکنون پلتفرم‌های خصوصی زنده هستند به علت حمایت و دلگرمی گروهی از مسئولین و صاحب‌نظران آگاه و بی‌طرف بوده است. ما خودمان را سربازان اقتصادی و فرهنگی کشور می‌دانیم و به تمام اصول و قواعد صحیح، مکتوب و شرعی پای‌بند می‌دانیم؛ ولیکن با برخورهای سلیقه‌ای و جانب‌دارانه کاملا مخالف هستیم.»

پذیرفتن نظارت ساترا به عنوان یک رگولاتور - رقیب از ابتدا اشتباه بود

محمدجواد شکوری‌مقدم مدیرعامل فیلیمو با تایید صحبت‌های شانه‌ساززاده گفت: «درست می‌گویند که از نظر نهاد رگولاتور فعلی یک وی‌اودی خوب، وی‌اودی خاموش است. ممکن است ما تشتت‌ها و افتراق‌هایی با هم داشته باشیم، اما می‌توانیم به درستی و براساس نقاط مشترک کنار هم قرار بگیرم.»

او ادامه داد: «دو سال قبل من، آقای شانه‌ساز و آقای امیرشریفی، فریبی خوردیم و پذیرفتیم که داخل ساترا برویم. آن موقع نه ما و نه آقای شانه‌ساز باور نمی‌کردیم این شرایط به وجود آید. امیدوارم کار بتواند به وزارت ارشاد بازگردد. آقای سرتیپی کارزاری راه انداخته‌اند، اگر همه دوستان همراهی کنند و دوستان دیگر را هم خبر کنند احتمال بازگشت کار به وزارت ارشاد وجود دارد علاوه بر اینکه احتمالا خبر دارید، شواری نگهبان نظارت بر تولیدات حرفه‌ای را از صداوسیما و ساترا گرفت، صنف، آقای کوهیان و بخش حقوقی تلاش‌مان را می‌کنیم که وضعیت‌ به قبل برگردد که اگر چنین نشود، همه دوستان باید کسب و کارها را خاموش کنند. که ما برای آن هم قطعا آمادگی لازم را پیدا خواهیم کرد.»

مدیرعامل فیلیمو گفت: «بحث خشک کردن تولیدات ما به این معناست که فقط زمینه‌ای برای پخش باشیم و تولید فقط در صداوسیما باشد. ما در ۱۱ ماه گذشته یک مجوز هم نگرفتیم و با خشک کردن تولید، ۱۱ ماه بعد نمی‌توانیم از خاک بلند شویم. امیدوارم با اتحاد و استقامت راهی برای آینده بازکنیم.»

از اهمیت افکار عمومی غافل نشویم

علی سرتیپی مدیرعامل فیلم‌نت با اشاره به کارزاری که از سوی او پیگیری می‌شود، گفت: «حضور من در مراسم ریاست جمهوری با این رویکرد بود که در این مراسم بتوانیم وضعیت ساترا به طریقی عنوان شود و خوشبختانه دو سه نفر از دوستان این کار را انجام دادند. جواب آقای رئیسی این بود که قطعا این قضیه را پیگیری خواهند کرد. در آن جلسه به هر حال انتقادهایی از کمیسیون فرهنگی هم صورت گرفت و قرار شد آقای رئیسی موضوع را در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کنند. در ادامه فرصت ۲۰ دقیقه‌ای برای صحبت با آقای رئیسی فراهم شد و ابعاد مختلف مساله و نتیجه آن که بیکاری همکاران ما را به همراه خواهد داشت، مطرح شد. همان جا نطفه این کارزار بسته شد. در حال حاضر بچه‌های سینما این موضوع را پیگیری می‌کنند و امیدواریم که هرچه زودتر در فضای مجازی آن را منعکس کنیم و حاصل آن را ببینیم.»

او ادامه داد: «حتی اگر این کارزارها منجر به رفتن به سمت ارشاد نشود، و یا حتی اگر برای ارشاد سخت باشد، به هر حال امید می‌رود مشکلات کمی کمتر شود و اختلافات تا حدودی از بین برود. افکار عمومی هنوز برای همه مهم است و برای دوستان صداوسیما هم مهم است، بنابراین هر کاری کنیم که انعکاس مردمی و مطبوعاتی داشته باشد، به شدت رصد می‌شود و مطرح می‌شود. ما هرچقدر بتوانیم تریبون‌ها را بیشتر کنیم تاثیرات بیشتر می‌شود؛ دوستان ما و حتی وزیر ارشاد بر این باور هستند که نه در الماس و نه در ساترا انسجامی وجود ندارد. در الماس هیچ چیزی به اسم ضابطه یا منطق وجود ندارد. در خود اعضای شورای الماس تشتت بسیار زیادی وجود دارد. شورایی که در الماس وجود دارد، در تفکر مرکزی آن این دیدگاه هست که اصلا تلویزیون هم نباید وجود داشته باشد.»

او ابراز امیدواری کرد که دیده شدن کارزارها بتواند شرایط بهتری را فراهم کند.

آنان که شک دارند فعالیت وی‌اودی‌ها به نفع منافع ملی است، جاسوس‌اند

منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما با اشاره به اینکه دریافت شناسه‌ی ملی انجمن اتفاق مهمی است، ادامه داد: «نکته‌ای که اهمیت زیادی دارد و در صحبت‌های آقای سرتیپی هم بود، موضوع افکار عمومی است. بخشی از افکار عمومی در درون بدنه‌ی فعال و خلاق و کارگزار و تکنسین این عرصه است. به نظر من یکی از وظایف انجمن صنفی تسهیل ایجاد روابط درون صنفی بین کارگزاران و خلاقان است.»

مدیرعامل خانه سینما گفت: «توجه و تمرکز بر بازار جدید امری اجتناب‌ناپذیر است. ممکن است تلویزیون و یا هر جایی دیگر سدی ایجاد کند، اما نمی‌تواند آن را به پایان برساند. غلظت در هر امری منجر به انسداد می‌شود و انسداد هم جز انفجار، پایانی ندارد. غلظت در ساترا یا هر چیز دیگری موجب انفجار می‌شود و من بر این باورم هنوز در کشور آنقدر عاقل هست که تمایلی به انفجار از میان فعالین عرصه فرهنگ و هنر نداشته باشند. نسبت و مناسبات انجمن سامانه‌های نمایش درخواستی با بدنه خلاقان و فیلمسازان از نظر من الان دچار اشکال است. ممکن است در پاسخ به صحبت من بگویید ما با این یا آن کار می‌کنیم، اما این باید به شکل گسترده و سازمانی انجام شود.»

او ادامه داد: «در ابتدای سال ۱۳۹۹ حکم تعطیلی سامانه‌های نمایش آنلاین امضا شد و اینطور نبود که بار اول‌مان باشد این ماجرا را می‌بینیم. ساترا اصلا بعد از این جریان به وجود آمد. در چنین شرایطی بود که مجموعه‌ای از کارزارها شکل گرفت تا برای مدت قابل توجهی سامانه‌ها توانستند مجوز بگیرند و تولیدات درجه یکی ساخته شود.» او از رشد کیفی تولیدات سامانه‌های نمایش درخواستی به مرور در سال‌های گذشته یاد کرد و گفت نباید ذات بازار نادیده انگاشته شود.

شاهسواری با آرزوی موفقیت برای اعضای صنف گفت: «نکته‌ای در صحبت‌های دوستان بود، مبنی بر اینکه اتحاد را بیشتر کنیم؛ تجربه نشان داده اگر هم‌بستگی درون‌صنفی به شکلی واقعی و حقیقی و منجر به هدف باشد حتما به نتیجه می‌رسد،‌ مگر اینکه کسانی از درون خودتان مسبب از بین رفتن اتحاد شوند.»

مدیرعامل خانه سینما با طرح پیشنهاد تولید فیلم‌های مستند و کوتاه در پلتفرم‌ها که هزینه کمتری نیز می‌برد و رویکرد پلتفرم‌ها به ساخت محصولات کم‌هزینه‌تر، از آنان خواست گروه همراهان و عائله خود را گسترده‌تر کنند و تاکید کرد: «یقین داشته باشید این گستردگی عائله و تولیدات حتما به نفع منافع ملی است. هرکسی تردید کند که این بازار بزرگ به نفع منافع ملی کشور است،‌ شک نکنید که جاسوس است. هرکسی که مانع گسترش این بازار باشد، جاسوس است زیرا اقتدار فرهنگی کشور از مسیر محصولات فرهنگی و هنری که در جهان امروز وی‌اودی‌ها و سامانه‌های نمایش آنلاین است، می‌گذرد. فضای مجازی تجسم این اقتدار است و شما مانع ورود این جاسوس‌ها هستید.»

تشکیل چند کمیته تخصصی

علی مجیدی عضو هیئت مدیره انجمن در صحبت‌های کوتاهی درباره اقداماتی که در ماه‌های گذشته در هیئت مدیره انجمن صورت گرفته، گفت: «در انجمن صنفی به همت آقای عسگرپور و سایر اعضا، جلساتی را برگزار کردیم و از برخی عزیزان وی‌اودی به عنوان مهمان بهره بردیم و به این نتیجه رسیدیم که باید چندین کمیته تخصصی در انجمن شکل بگیرد. پایه‌گذاری این کمیته‌ها صورت گرفت؛ کمیته تجاری، کمیته‌ای در زمینه تولید و پایش و این‌ها عملیاتی بود که توانستیم در انجمن انجام دهیم.»

سعید رسول‌اف مدیرعامل پلتفرم چارخونه، با ابراز خوشحالی از این موضوع که همدلی و هم‌افزایی لازم در انجمن ایجاد شده تا اعضا دور یک میز بنشینند و هم‌صحبت شوند، ادامه داد: «پیشنهاد من به انجمن این است که علاوه بر مجموعه‌ای که در حال حاضر داریم می‌توانیم از ظرفیت‌های اتاق بازگانی هم بهره بگیریم تا شرایط مناسب‌تری برای فعالیت اعضا فراهم شود.»

قاسم خداوردی‌لو که از مرکز فضای مجازی کشور در مراسم حضور داشت، در سخنانی گفت: «از منظر مرکز ملی فضای مجازی و براساس تجربه شخصی من در مدت زمان ۱۵ سال فعالیتی که در این زمینه دارم، تنها راه توسعه صنعت وی‌اودی در کشور هم‌گرایی بخش خصوصی با هم و کمک به تامین زنجیره ارزش است، عملا خیلی انتظاری از نهادهای دیگر نداریم. اگر همین بخش خصوصی که اینجا جمع هستند، در کنار هم قرار گیرند سازمان‌های دیگر نمی‌توانند جلوی رشد و توسعه آن را بگیرند. اما اگر خدای نکرده دچار تشتت بشوید ممکن است مردم کمتر از خدمات شما بهره‌مند شوند.»

گزارش کلی از فعالیت انجمن و پیشنهادهایی برای استقلال بیشتر

سعید نوروزی بازرس انجمن در سخنان کوتاهی به شکلی گزیده گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته در انجمن ارائه کرد و گفت: «بعد از انتخابات انجمن و فراز و نشیب‌هایی که برای تثبیت اعضا صورت گرفت؛ حمایت‌هایی از مجموعه‌ی آسیاتک و آقای یوسفی‌زاده برای محل انجمن انجام شد، و بعد دوستان دیگری از جمله آقای داوری و مجموعه فیلم‌نت هم به همین ترتیب در این زمینه کمک کردند. تا اینکه بالاخره دبیر انجمن انتخاب شدند و در خدمت آقای عسگرپور بودیم، خود شما شاهد تلاش‌هایی که در این مدت صورت گرفت بودید. با حمایت‌های مجموعه هیئت مدیره که بخش مالی انجمن را حمایت کردند توانستیم دفتر انجمن را تاسیس کنیم که کم‌کم رسمیت شکل گرفت و امروز خبر خوب شناسه ملی را شنیدیم. هنوز در آغاز راه هستیم. دوستان به اتحاد تاکید کردند، امیدواریم از این به بعد سایر دوستان دارای مجوز ترغیب شوند و به عضویت صنف درآیند و کارزارهایی که به آن اشاره می‌شود با حضور همه اعضا شکل بگیرد.»

بهرام سهیلی مدیر پلتفرم راش فیلم در سخنانی گفت: «بهتر است انجمن از لاک دفاعی بیرون بیاید، و دوستان اتحاد خود را بیشتر کنند و قدم‌های رو به جلو بردارند. ما منفعل نایستیم که فقط بخواهیم واکنشی عمل کنیم. اینکه بخواهیم مسئولیت را از صداوسیما بگیریم یا به دست وزارت ارشاد بدهیم خیلی تفاوتی نمی‌کند. مهم این است که برخی امور باید در صداوسیما برون‌سپاری شود و ما می‌توانیم چنین برنامه‌ای برای آن داشته باشیم.» او ادامه داد: «ما بهتر است که از موضع انفعال دست برداریم و حرکت رو به جلو داشته باشیم و طرح جامع به دستگاه‌های بالادستی دهیم و پیشنهادات را در مورد صداوسیما مطرح کنیم.»

داود تقدیری مدیرتولید و مدیر بخش فارسی تلویزیون دن ترکیه هم دیگر فردی بود که در این مراسم صحبت کرد و با برشمردن زمینه‌های مشترک فعالیت با شرکت‌های وی‌اودی، از عرصه‌های تازه‌ای که می‌توان در جریان این همکاری مشترک شکل بگیرد سخن گفت.

۵۷۵۷

کد خبر 1627236

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: شبکه نمایش خانگی محمدمهدی عسگرپور سازمان صدا و سیما مدیرعامل خانه سینما سامانه های نمایش او ادامه افکار عمومی داشته باشیم فضای مجازی هیئت مدیره صورت گرفت سامانه ها بخش خصوصی پلتفرم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۶۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

آیت‌الله لطف‌الله دژکام در خطبه‌های نماز جمعه امروز شیراز گفت: چاره کار بشریت برای حل مشکلات دنیا و آخرت خود این است که با تقوا باشد و خدا را در نظر بگیرد که اگر خدا فراموش شد و هرکس به فکر خود، منافعش و لذات خودش باشد و باعث مزاحمت برای دیگران باشد جامعه بشری روی سعادت را نخواهید دید.

او با اشاره به اینکه جامعه ما در عرصه یک جنگ قرار گرفته است، افزود: جنگی که یک طرف آن طرفداران اسلام، قرآن و ارزش‌های اصیل انسانی هستند و طرف مقابل هم دشمنان خدا، شیطان پرست‌ها، خودپرست‌ها و دنیا پرست‌ها قرار دارند. در این عرصه جنگ ما یک نوع مبارزه نداریم بلکه دشمن جنگ ترکیبی در هر عرصه‌ای از زندگی مسلمانان ایرانی به راه انداخته است.

نماینده ولی فقیه در استان فارس ادامه داد: عرصه جنگ نظامی را، چون از سال ۵۹ تجربه کرده‌ایم مقداری باتجربه هستیم و دستمان جلو است، اما جنگ اقتصادی جنگی است که امروز باشدت درگیرش هستیم ولی هنوز خیلی راه مانده است که بتوانیم در جهان پیرامون خودمان جایگاه کشورمان را به عنوان یک قدرت اقتصادی تثبیت کنیم و تا به آنجا نرسیم این جنگ به ما تحمیل خواهد شد و هرچه هم بخواهیم خود را کنار بکشیم دشمنان این عرصه را نقطه ضعف ما می‌دانند و در این عرصه جنگ راه انداخته‌اند.

آیت‌الله دژکام با بیان اینکه یک عرصه دیگر جنگ و نبرد؛ جنگ فرهنگی است که در این عرصه هم دشمن تلاش خودش را می‌کند و ما هم مقاومت خودمان را نشان می‌دهیم، گفت: در عرصه جنگ فرهنگی گاهی ما پیشرفت داریم و گاهی دشمنان خود را نشان می‌دهند و بایستی در این دو عرصه جنگ اقتصادی و جنگ فرهنگی انشاالله ایران عزیز و کشور اسلامی ما جایگاه خود را در دنیا به گونه‌ای تثبیت کند که هیچ کس جرأت تعرض به ملت ایران را نداشته باشد.

او با اشاره به روز جهانی کار و کارگر و روز معلم، بیان کرد: سربازان عرصه جنگ اقتصادی و سربازان عرصه جنگ فرهنگی باید در هفته پیش‌رو تجلیل، تکریم و حمایت کنیم تا میدان مبارزه را به نفع ما تغییر دهند.

خطیب نماز جمعه شیراز با اشاره به آیه ۱۸۱ سوره مبارکه آل عمران و جنگ اقتصادی، یادآور شد:بدانید این دشمنی که برای ما وجود دارد دشمن خیلی قدیمی است و مختص حالا نیست و هر وقت امت اسلامی خواسته روی پای خود مستقل بایستد این جنگ شروع شده است.

آیت‌الله دژکام اظهارکرد: رییس جمهور کشور ما به کشور همسایه پاکستان رفته است و آمریکا به آنها می‌گوید ایران تحریم است و با آنها معامله نکنید و رسما وزارت خارجه آمریکا به پاکستانی‌ها تذکر دادند که با ایرانی‌ها معامله نکنید. در آیه ۷ سوره مبارکه منافقون خدا می‌فرماید: آنها همان مردم بدخواهی هستند که می‌گویند با مسلمانان معامله نکنید تا آنها دست از اسلام بردارند.

نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: جنگ طولانی است و بیش از ۱۴۰۰‌سال است که ما می‌رزمیم و آنها هم سروصدای خود را می‌کنند البته معلوم است امت اسلامی را نتوانستند نابود کنند و بعد از این انشاالله پرچم اسلام برافراشته تر، عزت مسلمانان روزافزون‌تر و دشمنان اسلام هر روز خوارتر و زبون‌تر خواهند شد.

او به بیان اولین نکته جنگ اقتصادی اشاره کرد و افزود: ما باور داشته باشیم که در این جهان خدا همه کاره است. اگر کسی چند روز پول در دست دارد نگوید مال من است بلکه مال خداست. آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها حالیشان نیست و خیال می‌کنند که پول مال خودشان است، اما ما به آنها می‌فهمانیم که پولی که در دستشان است خدا داده است، این باور را اگر کسی در دل خودش تقویت نکند وسط میدان جنگ کم می‌آورد.

آیت‌الله دژکام ادامه داد: اگر آزادگی و مسلمانی را می‌خواهید تجربه کنید جنگ وجود دارد و باید خود را اثبات کنید. در عرصه این نبرد ۸ کار به عنوان الزامات اقتصاد مقاومتی رهبر گرانقدر انقلاب اسلامی دستور فرمودند و پیگیری کردند که در کشور اجرا شود؛ هرچه که می‌خواهید در عرصه نبرد تلاش کنید این هشت کار را باید دنبال کنید و اگر درست انجام دهیم مسلما پیروزی از آن ما خواهد بود و خدا وعده داده است.

امام جمعه شیراز بر حمایت مسئولان از تولید ملی تاکید کرد و افزود: هر مدیری در کشور ما اگر جنسی می‌خواهد مصرف کند لااقل خودش جنس ایرانی را مصرف کند و جنس خارجی نخرد. در برخی از جلسات می‌گوییم این جنس را فلان شرکت در شهر شیراز تولید می‌کند، اما می‌گویند خارجی آن بهتر است و اینگونه به کشور آسیب می‌زنند لذا مسئول باید پیگیر شود جنس ایرانی بخرد و به کارگیرد که یکی از راه‌های جهش تولید همین است.

او اذعان داشت: گاهی بحثی مطرح است که کیفیت جنس ایرانی مناسب نیست، اما ما تجربه کرده‌ایم وقتی مصرف یک کالا جدی می‌شود خریدار می‌تواند به تولید کننده بگوید که جنست باید بهتر شود و تولید از نظر کیفی هم رشد می‌کند. دوم؛ افزایش بهره‌وری است. ما در رابطه با بهره برداری مناسب از سرمایه‌های خود چه انسانی و چه مادی و مالی ضعف داریم و در جنگی که قرار داریم باید جلوی اسراف گرفته شود.

نماینده ولی فقیه در استان فارس در ادامه با تصریح بر اینکه اگر کسی پول دارد به جای اینکه بخواهد به دلالی بپردازد به سرمایه‌گذاری تولیدی بپردازد، گفت: مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند و دلالی را تعطیل کنند و این نکته قابل توجه بانک‌ها و همه مدیران باشد؛ باید یک سرمایه‌گذاری تولیدی شود بعد سود بیاید.

آیت‌الله دژکام با اشاره به چهارمین مورد، بیان کرد: مردم جنس داخلی بخرند و امسال هم سال جهش تولید با مشارکت مردم است. اگر مردم ما جنس ایرانی را بخرند به معنی این است که به تولید کننده ایرانی کمک می‌کنند. مشارکت مردم در تولید را ممکن است بگوییم در تولید سرمایه‌گذاری کنند، اما اگر قدرت سرمایه‌گذاری ندارند لااقل جنس ایرانی بخرند.

نماینده ولی فقیه در استان فارس پنجمین مورد را اصلاح الگوی مصرف دانست و افزود: ترویج فرهنگ کار نیز ششمین مورد است. سند فرهنگ کار را باید به میدان آورد، چون فارس در زمینه فرهنگی یک سند دارد، اما در باب فرهنگ کار هنوز سند مصوب شده نداریم.

او به ایجاد اشتغال در جامعه اشاره کرد و گفت: در خصوص ایجاد اشتغال وضع ما بد نیست، اما می‌خواهیم به یک افق بالاتر برسیم. ما امسال برای تحصیل کرده‌هایی که جویای شغل هستند باید خیلی تلاش کنیم تا ایجاد اشتغال شود برای اینکه در این زمینه عقب هستیم، اما در عرصه‌های دیگر ایجاد اشتغال الحمدالله نرخ بیکاری ما پایین آمده و امیدواریم شرایط بهتر شود.

امام جمعه شیراز همچنین با اشاره به مبارزه با فساد اقتصادی، اظهارداشت: در خصوص مبارزه با فساد اقتصادی جدای از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی رهبر معظم انقلاب یک فرمان هشت ماده‌ای داده‌اند. دیروز رئیس جمهور هم گفتند که در مبارزه با فساد با هیچ‌کس تعارف نداریم و باید جدی دنبال شود.

آیت‌الله دژکام با تصریح بر اینکه رهبر معظم انقلاب در این فرمان ۸ ماده‌ای فرموده اند همه حتی کسانی که منصوب از طرف رهبری هستند باید کارشان شفاف باشد و پاسخ دهند، افزود: فساد یکباره رخ نمی‌دهد و فساد اژد‌های هفت سر است و یک سر آن را بزنیم یک سر دیگر در می‌آورد و باید با فساد مبارزه شود. ما از این جهت در چهارچوب فرمان ۸ ماده‌ای رهبر معظم حامی دولت و دستگاه‌های قضایی و مقننه برای مبارزه با فساد هستیم و محکم با مفسدان و آنهایی که وضع اقتصادی کشور را بهم می‌ریزند مخالف هستیم و اعلام انزجار می‌کنیم.

نماینده ولی فقیه در استان فارس به مهمترین موضوع که تقواست پرداخت و گفت: اگر کسی از خدا نترسد اینها همه حرف و باد هوا است. رهبر انقلاب در همین فرمان هشت ماده‌ای خود برای مبارزه با فساد این جمله را فرموده اند که "دستی که می‌خواهد با ناپاکی دربیفتد باید خودش پاک باشد و با دست کثیف نمی‌شود چیزی را پاک کنید". تقوا یعنی دستش پاک باشد، آنهایی که در مدیریت‌های نظارتی و مبارزه با فساد گذاشته می‌شوند مراقب باشند که شیطان خیلی فریب دهنده است، برخی اوقات یک تغییر اولویت بیشتر داده نمی‌شود.

ا ضمن تبریک روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ایف گفت: شیراز در این زمینه هم حرف برای گفتن دارد.

آیت‌الله دژکام بیان کرد: همه ما بدهکار معلمان عزیز هستیم و ارج و منزلت معلم بر کسی پوشیده نیست و دست معلمان عزیز را می‌بوسیم، می‌خواهم یک نکته عرض کنم که چرا معلم آنقدر مهم شد؟ مسلما اهمیت جایگاه معلم بخاطر نقش تعلیم و تربیت است. اگر آنها تربیت نکنند جامعه انسانی تبدیل به جامعه حیوانی می‌شود و فرق انسان و حیوان در همین تربیت و تعلیم است که خودش را نشان می‌دهد. از این جهت بایستی به مسئله تعلیم و تربیت و وظیفه دستگاه آموزش و پرورش بار دیگری توجه ویژه کنیم.

امام جمعه شیراز در پایان گفت: در برش استانی نقشه مهندسی کشور اولین مسئله‌ای که مدنظر قرار گرفته است سبک زندگی اسلامی و ایرانی است. اگر بچه‌های ما بزرگ شوند و تفاوت بین مرز ایران همیشه پایبند به فرهنگ و ارزش‌ها و آن طرف که از قدیم مخالف ارزش‌های اصیل انسانی بوده‌اند را نفهمند و در رفتار خود نشان ندهند ضرر بزرگی کرده‌ایم.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود
  • تولید سه فیلم کوتاه در انجمن سینمای جوان مهاباد
  • ۳ فیلم کوتاه داستانی در مهاباد تولید شد
  • اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به ۱۲ واحد تولیدی برتر
  • گندمکاران یزد نگرانی بابت تحویل گندم نخواهند داشت
  • تا پایان سال آینده تهران ۷۵۰۰ اتوبوس فعال خواهد داشت
  • کارگران سربازان جنگ اقتصادی و معلمان سربازان جنگ فرهنگی هستند
  • مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • عرضه قارچ بالاتر از کیلویی ۱۰۰ هزارتومان گرانفروشی است
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر