Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محمدحسن جعفری» دبیرکل حزب رفاه ملی افغانستان با اشاره به اعلام جنگ برخی از سربازان و ژنرال‌های سابق افغانستان علیه طالبان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: با گذشت هشت ماه از حضور طالبان در کابل، شرایط به شدت ناهنجار شده است؛ چراکه از حیث امنیتی فقط در ماه رمضان حدود ۷۰۰ نفر کشته و زخمی شدند که این عدد حاصل انفجارهای مختلف و اجرای عملیات‌های تروریستی در جای جای کشور بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی‌ معتقدند انفجارهایی که داعش مسئولیت آن را به عهده می‌گیرد، اساساً یک سناریوی غربی به حساب می‌آید و برخی دیگر طالبان را متهم به عدم توانایی در برقراری امنیت می‌کنند. این در حالی است که طالبان پس از استقرار در کابل، اعلام کرده بود به راحتی می‌تواند امنیت را تأمین کند ولی حالا مردم افغانستان با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو شده‌اند. در مورد مسائل معیشتی و اقتصادی هم شاهد آن هستیم که فقر در حال گسترده شدن در کشور است و مهاجرت‌ها و جابه‌جایی‌های شهروندان افغانستان، ضریب بیشتری به خود گرفته است.

وی ادامه داد: متاسفانه ما شاهد آن هستیم که با خروج آمریکایی‌ها نه تنها اوضاع توسط طالبان بهتر نشد بلکه همچنان کشور در محاصره مشکلات زیادی قرار گرفته است. توجه داشته باشید که جنگ بوسنی و ده‌ها بحران دیگر مانند عراق و سوریه حل و فصل شدند اما مشکلات افغانستان همچنان پابرجاست و اوضاع روز به روز بحرانی‌تر می‌شود. دلیل ادامه این وضعیت می‌تواند به چشم‌داشت دنیا به معادن و ذخایر افغانستان قلمداد شود و متأسفانه جامعه ملل، افغانستان را در فقر رها کرد و کشور سر و سامان نگرفته است. دلیل دیگر هم عدم وجود سیاست‌های کلان در افغانستان به حساب می‌آید و اساساً هیچ راهبرد مشخصی در این کشور وجود ندارد؛ این در حالی است که مسأله نسل‌کشی هزاره‌ها و همچنین وضعیت وخیم اقتصادی در افغانستان موجب شده تا ما با یک فضای گُنگ و ناپایدار روبه‌رو شویم. البته باید یادآوری کنم که در زمان ریاست جمهوری اشرف غنی هم وضعیت هزاره‌ها به‌سامان نبود.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: نکته‌ای که در این بین باید مطرح شود این است که طالبان طی این مدت بارها اعلام کردند که توانستند آمریکایی‌ها را مجبور به خروج از افغانستان کنند اما واقعیت این است که آنها به دلیل افزایش هزینه‌ها از افغانستان خارج شدند. از منظر دیگر، باید متوجه بود که راهبرد کلان ایالات متحده تا حد زیادی تغییر کرده و بحث تقابل با چین را در دستور کار دارند که خروج‌شان از افغانستان به همین موضوع ارتباط دارد. این در حالی است که داده‌ها نشان می‌دهد پاکستان هم در وخیم شدن اوضاع افغانستان مقصر است و عملیات‌های اخیر در جنوب کشور از همین موضوع نشأت می‌گیرد. نکته‌ای که در این میان باید مورد اشاره قرار بگیرد این است که طالبان با استقرار در کابل می‌خواستند به دنیا نشان دهند که بالاخره به قدرت رسیده‌اند اما حالا این روند به جایی رسیده که آنها در تأمین مایحتاج روزانه شهروندانشان با مشکل روبه‌رو هستند.

جعفری افزود: از سوی دیگر انتقادها به این جریان در قبال مباحث امنیتی افزایش پیدا کرده که همین مسأله می‌تواند نارضایتی‌ عمومی را بیشتر کند. به یاد دارم که در زمان ریاست جمهوری اشرف غنی به ایشان چندین بار پیشنهاد تصویب «طرح خدمت وظیفه عمومی» را دادم تا امنیت کشور به صورت بومی و از طریق مردم برقرار شود و قرار نبود که مبلغ هنگفتی برای اجرای آن پرداخت شود اما ایشان این کار را نکرد و اعلام کردند که فعلاً امکانش نیست. اگر این طرح اجرایی می‌شد، بدون تردید مشکلات فعلی را نداشتیم و حالا سربازان و ژنرال‌های سابق افغانستان اعلام نمی‌کردند که به دنبال انجام عملیات بعد از عید فطر علیه طالبان هستند. اینکه عده‌ای از خارج افغانستان اعلام کنند به دنبال انجام عملیات‌های مقابله با طالبان به دلیل شرایط فعلی هستیم، در نهایت می‌تواند یک سناریوی جدید به حساب بیاید که صرفاً خروجی تبلیغاتی دارد. فرض را بر این بگذارید که مجدداً عملیات‌های گسترده علیه طالبان شکل بگیرد؛ آیا این موضوع می‌تواند امنیت را برقرار کرده و وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم را رو به راه کند؟

وی در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس سوابقی که از گذشته تاکنون داریم، پاسخ این سوال منفی است و فکر می‌کنم که تنها راه عبور از بحران فعلی، تامین امنیت و همکاری و هماهنگی طالبان با سایر جریان‌های سیاسی افغانستان است. در هر حال ایجاد یک درگیری جدید دور از ذهن است و حتی اگر این اقدام صورت پذیرد، خروجی خاصی نخواهد داشت. تا زمانی که طالبان حکومت‌داری و مدنیت را فرا نگیرد هیچ چیز در افغانستان درست نمی‌شود؛ به گونه‌ای که در داخل پشتون‌ها هم اختلافات به شدت عمیقی در مورد طالبان وجود دارد و معتقدم که این جریان نمی‌تواند تامین کننده نیازهای مردم باشد. البته کشورهای خارجی هم در این میان بدون تقصیر نیستند؛ به عنوان مثال کمک‌های مالی سازمان ملل به ایران در قبال پذیرش مهاجران افغان به هیچ وجه قابل مقایسه با رقمی که به پاکستان پرداخت کرده‌اند، نیست و ما در اینجا یک سیاسی‌کاری خارجی را هم شاهد هستیم.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: افغانستان پاکستان طالبان داعش آمریکا کابل اشرف غنی حزب رفاه ملی افغانستان بحران اقتصادی در افغانستان علیه طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۶۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش طالبان به کشف گورهای جمعی در خان یونس

وزارت خارجه حکومت طالبان در واکنش به کشف گورهای دسته‌جمعی در فلسطین ضمن محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی، تصریح کرد کابل از مبارزه حق طلبانه مردم فلسطین حمایت می‌کند.

به گزارش مشرق، وزارت خارجه حکومت طالبان در بیانیه‌ای به کشف گورهای دسته‌جمعی در محوطه بیمارستان «ناصر» در شهر خان یونس فلسطین واکنش نشان داد.

در این بیانیه وزارت خارجه حکومت طالبان آمده است: پیدا شدن اجساد شهدا از محوطه این بیمارستان که در میان‌شان زنان و کودکان نیز هستند، بیانگر مظلومیت مردم بی‌دفاع فلسطین، عدم پایبندی رژیم اشغالگر صهیونیستی به قوانین و مقررات بین‌المللی و همه ارزش‌های انسانی و بی‌تفاوتی و چشم‌پوشی جامعه بین‌الملل به جنایات هولناک رژیم غاصب صهیونیستی است.

وزارت خارجه حکومت طالبان ضمن محکومیت این جنایات تصریح کرد افغانستان از مبارزه حق‌طلبانه مردم فلسطین حمایت کرده و از انسان‌های آزاده در سراسر جهان می‌خواهد تا برای جلوگیری از جنایات رژیم صهیونیستی تلاش کنند.

پیش از این نیز «هبت‌الله آخندزاده» رئیس طالبان در پیامی درباره فلسطین گفته بود: «قضیه فلسطین، قضیه تمام امت اسلامی می‌باشد، ما بار دیگر تجاوز و اشغالگری اسرائیل بر غزه را شدیداً محکوم می‌کنیم».

وی تاکید کرده بود: «ما از تمام کشورهای اسلامی حتی جهان می‌خواهیم که هرچه زودتر دست ظلم رژیم اسرائیل را کوتاه سازند تا در آنجا تجاوز پایان یابد، به ویژه امت اسلامی مسئولیت دارد که از داعیه فلسطینیان مظلوم حمایت کامل نماید و با یک صدا در محدوده امکانات خویش در کنار فلسطینی‌ها بایستند».

آخندزاده اعلام کرده بود: جای تأسف است که مدعیان حقوق بشر جهان، نظاره‌گر ظلم بر فلسطین هستند و تاکنون هیچ جناح بین‌المللی گام عملی در راستای توقف این ظلم‌ها برنداشته و مسئولیت خویش را در قبال این اندوه بزرگ ادا نکرده است.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • اعلام همکاری مالزی در زمینه امنیت سایبری با افغانستان
  • کابل: هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعال نیست
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند
  • آزادی ۶ مرزبان بازداشت شده در جنوب شرق کشور
  • تحریم های آمریکا ظالمانه است
  • نماینده ویژه پاکستان درامور افغانستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند
  • طالبان: سطح دیپلماتیک افغانستان در قزاقستان ارتقا یابد
  • واکنش طالبان به کشف گورهای جمعی در خان یونس
  • مالزی: روابط با حکومت افغانستان را گسترش می‌دهیم
  • سفر هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل