Web Analytics Made Easy - Statcounter

روز معلم و روز استاد مقارن با روز شهادت استاد مطهری، یعنی ۱۲ اردیبهشت در تقویم ایرانی سال ۱۴۰۱ درج شده است.

معلمی تنها شغل و حرفه نیست، بلکه ذوق و هنری است که در قرآن کریم به ارزش خاص آن اشاره شده است. به صورتی که پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند: معلمی شغل انبیاست و امام علی (ع) هم می‌فرمایند: به احترام پدر و معلمت از جای برخیز، هرچند فرمان روا باشی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کشور شاید در مورد کمترین حرفه‌ای به اندازه معلمان شعار‌های خوب مطرح شود، اما در دهه‌های اخیر مشکلات آن‌ها نه تنها حل نشده اند بلکه دغدغه‌هایی هم به زندگیشان اضافه شده است.

میزان حقوق ناشایسته باعث می‌شود که انگیزه معلمان و استادان برای تربیت و آموزش درست فرزندان این مرز و بوم کاهش یابد و همین دغدغه‌ای بزرگتر در جهت فروپاشی نظام آموزش عالی کشور است.

به همین مناسبت باشگاه خبرنگاران جوان با چند استاد و معلم گفت وگو‌هایی را انجام داده و از دغدغه‌های آن‌ها با خبر شده است که در ادامه می‌خوانید.

نبود حس امنیت؛ یکی از دغدغه‌های استادان

عزیزالله حبیبی، رئیس دانشگاه خوارزمی به مناسبت روز استاد گفت: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های معلمان نبود حس امنیت اقتصادی، کاری و شغلی است. طبیعتا برای هر صنفی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌هایی وجود دارند که برای ارائه آن‌ها باید در بستر مناسب به اجرا گذاشته شوند.

بیمه نشدن استادان حق التدریس

بهرامی یکی از استادان دانشگاه گفت: نبود بیمه از مشکلات ما استادان حق التدریس است که به عنوان دغدغه بزرگی برای جامعه معلمان حق التدریس مطرح شده و منتظر رفع این قبیل از مشکلات هستیم.

حقوق کم در گروی ساعت کاری زیاد!

حسینی یکی از دبیران متوسطه دوم دبیرستان گفت: با سابقه بیش از ۲۰ سال تنها مبلغ ۳ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنم. او برای گذراندن معیشت خود مجبور به برگزاری کلاس‌های خصوصی است، اما اگر دریافتی معلمان افزایش یابد دیگر مجبور به انجام این کار‌ها نخواهند بود.

چند شغله شدن از دغدغه‌های اصلی معلمان

ستوده یکی از استادان دانشگاهی می‌گوید که حقوقش کفاف زندگی اش را نمی‌دهد و برای گذراندن وقت مجبور به فعالیت در مشاغلی مانند آرایشگری و اسنپ است.

بی انگیزگی استادان حق التدریس با دریافت حقوق کم!

شفیعی یکی از دیگر از استادان حق التدریس گفت: ما اساتید حق التدریس خود را فرزندان وزارت علوم می‌دانیم، اما وزارت علوم در حق ما، چون فرزندان ناتنی رفتار می‌کند.

او می‌گوید که وقتی ما اساتید حق التدریس نظاره‌گر دانشجویان خود هستیم که در قبال چهار سال تدریس در دانشگاه برایشان بیمه رد می‌شود، چه انگیزه‌ای برای ما می‌ماند. یا نظاره گر دانشجویان ورودی دانشگاه فرهنگیان باشیم که در همان بدو ورود به دانشگاه هم برایشان حقوق در نظر گرفته شده و هم بیمه آن‌ها محسوب می‌شود. ۴ سال دوره کارشناسی آن‌ها برایشان سابقه محسوب می‌شود.

شفیعی بیان کرد: آن گاه امسال ما اساتید حق التدریس که اکثراً از جمله دانشجویان ممتاز دانشگاهی بودیم، هیچ گونه مزایا و آینده شغلی و بیمه و حقوقی نداریم.

گزارش از نادیا عابد

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روز معلم استاد مطهری استادان حق التدریس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۶۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلفی گل: افزایش ۳ برابری مبلغ قرارداد‌های استادان با صنایع/ میزان اختصاص گرنت به رساله‌های دکتری و طرح‌های تحقیقاتی اعلام شد 

محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره برنامه سال جدید وزارت علوم در راستای جذب دانشجویان در صنعت اظهار کرد: در کنکور ۱۴۰۳ شرایطی را برای استادانی که علاقه‌مند به فعالیت در زمینه نیاز‌های جامعه هستند، اختصاص داده ایم تا خودشان به جذب مستقیم دانشجو اقدام کنند. 

وی افزود: مثلا، اگر استادی بر اساس نیاز‌های ثبت شده در سامانه نظام ایده‌ها و نیاز‌ها (نان) طرح دانشجویی تعریف کند، نامش در دفترچه کنکور لحاظ می‌شود و از همان قسمت به صورت مستقیم دانشجو پذیرش می‌کند و دانشجو هم می‌داند که در خصوص چه موضوعی باید انتخاب رشته کند. 

زلفی گل تصریح کرد: مسیر دوم جذب دانشجو در صنعت مربوط به دانشجویان استعداد درخشان است؛ بر همین اساس استادانی که در راستای نیاز صنعت با صنایع قرارداد منعقد کرده یا متناسب با سامانه نان طرح نامه یا پروپوزال دانشجویی تعریف کنند از بین استعداد‌های درخشان که جزء ۲۰ درصد ورودی رشته خودشان هستند، می‌توانند مستقیم به صورت استاد محور دانشجو پذیرش کنند و دیگر نیازی به شرکت دانشجو در کنکور نیست. 

وزیر علوم ادامه داد: با انجام فعالیت‌های مذکور به تدریج بخشی از ظرفیت تحقیقاتی کشور به نیاز‌ها و مسائل کشور سوق داده می‌شود، از طرفی برای استادانی که ارتباط خوبی با صنعت دارند، مبلغ قراردادهایشان تا ۳ برابر افزایش می‌یابد، مثلا، اگر استادیار رشته انسانی حقوق ماهیانه ۲۰ میلیون تومان دریافت می‌کند و مبلغ قراردادی که با صنعت منعقد کرده است ۶۰ میلیون تومان است، می‌تواند به جای دریافت سالانه یک پایه تشویقی سالانه ۳ پایه تشویقی دریافت کند.

زلفی گل گفت: به رساله‌های دکتری و طرح‌های تحقیقاتی که در راستای نیاز‌های صنایع و جامعه باشند اگر کاربردی نوشته شوند ۲ برابر پژوهانه و اگر فناور محور باشند تا ۳ برابر گرنت اختصاص تعلق می‌گیرد. مثلا، به رساله عادی دانشجوی دکتری ۲۵ میلیون تومان گرنت و به رساله کاربردی ۵۰ میلیون تومان و به رساله فناور محور ۷۵ میلیون تومان گرنت اختصاص خواهد یافت. 

وزیر علوم در پایان بیان کرد: تعداد پذیرش دانشجویان در صنایع مختلف بدون هیچ محدودیتی عملیاتی خواهد شد.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی برای معلمان و استادان
  • دغدغه کارگران روی میز مسئولان قزوین
  • دغدغه کارگران روی میز مسئولان
  • سرنوشت لایحه امنیت شغلی به کجا ختم شد؟
  • زلفی گل: افزایش ۳ برابری مبلغ قرارداد‌های استادان با صنایع/ میزان اختصاص گرنت به رساله‌های دکتری و طرح‌های تحقیقاتی اعلام شد 
  • لایحه پیشنهادی امنیت شغلی کارگران به کجا رسید؟
  • کارگر ماهر هم امنیت شغلی ندارد
  • لزوم توجه ویژه مسئولان به بیمه و امنیت شغلی کارگران
  • امنیت شغلی کارگران و معلمان باید تأمین شود
  • دولت امنیت شغلی کارگران را فراهم سازد/ کارگر رکن تولید