Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-27@07:11:20 GMT

شایع‌ترین علائم دیابت نوع یک در کودکان

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۱۷۱۸۴

شایع‌ترین علائم دیابت نوع یک در کودکان

به گزارش خبرآنلاین، انسولین هورمونی است که به سلول‌های خونی شما سیگنال می‌دهد گلوکز را جذب کنند که همین امر سطح قند خون را تنظیم می‎‌کند. بدون انسولین کافی، سطح قند خون به شدت بالا می‌رود و باعث آسیب طولانی مدت به بدن شما می‌شود.

طبق گزارش انجمن دیابت آمریکا، در سال ۲۰۱۲ تقریباً ۱۸هزار کودک مبتلا به دیابت نوع ۱ شناسایی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شایع‌ترین علائم دیابت نوع ۱ در کودکان عبارتند از:

افزایش تشنگی و گرسنگی

کاهش وزن غیرارادی

تکرر ادرار

تاری دید

سایر علائم رایج عبارتند از:

تهوع و استفراغ

دل درد

کاهش سرعت التیام زخم‌ها

خستگی و ضعف

علاوه بر علائم بالا، دختران جوان ممکن است عفونت‌های قارچی مکرر را نیز تجربه کنند.

درمان دیابت نوع در سنین پایین

در صورت عدم درمان، این بیماری منجر به هیپرگلیسمی یا قند خون بالا و کتواسیدوز دیابتی می‌شود. اگر فرزند شما دیابت نوع ۱ دارد، بسیار مهم است که در زمان مناسب تحت درمان قرار گیرد.

۱. تزریق روزانه‌ انسولین

انسولین به بدن تزریق می‌شود و امکان استفاده از آن به شکل قرص وجود ندارد. چراکه اسید معده خیلی سریع انسولین را از بین می‌برد. دو راه برای ورود انسولین به بدن وجود دارد؛ تزریق انسولین (با استفاده از سرنگ یا قلم انسولین) و استفاده از پمپ انسولین. تزریق انسولین با سرنگ یا قلم مستقیما زیر پوست و چندین بار در روز انجام می‌شود تا نیاز بدن به این هورمون را برآورده کند. پمپ انسولین به‌طور خودکار انسولین سریع اثر را در طول روز وارد بدن می‌کند.

ترزیق انسولین برای درمان دیابت نوع ۱ ضروری است. امروزه انسولین در انواع مختلف زیر تولید می‌شود.

انسولین کوتاه اثر (Short-acting) انسولین سریع اثر (Rapid-acting) انسولین متوسط اثر (Immediate-acting) انسولین طولانی اثر (Long-acting)

انواع مختلف انسولین از نظر سرعت عمل و مدت زمان اثرگذاری با هم متفاوت هستند.

۲. رژیم غذایی سالم

رژیم غذایی برای درمان دیابت نوع ۱ در کودکان نقش بسیار مهمی دارد. شمارش کربوهیدرات و زمان‌بندی وعده‌های غذایی، رایج‌ترین توصیه‌های غذایی برای کنترل این بیماری محسوب می‌شوند. شمارش کربوهیدرات به تعیین میزان انسولین مورد نیاز کمک می‌کند. زمان‌بندی وعده‌های غذایی هم می‌تواند به تثبیت سطح قند خون و پیشگیری از کاهش یا افزایش بیش از حد آن کمک کند.

نکته قابل توجه این است که افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ می‌توانند کربوهیدرات مصرف کنند به شرطی که کربوهیدرات مصرفی آن‌ها از نوع کربوهیدرات پیچیده و حاوی فیبر (مانند میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل) باشد، چون فیبر سرعت جذب قند را در بدن کاهش می‌دهد.

۳. تحرک بدنی و ورزش

با توجه به اینکه در حال حاضر درمان قطعی برای دیابت نوع ۱ وجود ندارد، این بیماری به مراقبت و پیگیری همیشگی نیازمند است. اگر فرزند شما دچار دیابت است، باید به‌طور منظم آزمایش خون و آزمایش ادرار انجام دهد.

فعالیت بدنی نیز در روند بهبودی، تأثیر مثبتی دارد. ورزش کردن در ثابت نگه داشتن سطح قند خون مؤثر است. قبل، حین و بعد از ورزش، قند خون را اندازه‌گیری کنید تا مطمئن شوید که کودک دچار افت قند خون نمی‌شود.

منبع: healthline / مترجم: الهه جعفرزاده

۴٧۴٧

کد خبر 1624417

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دیابت کودکان سلامت کودکان سلامت خانواده دیابت نوع ۱ سطح قند خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۷۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی گروه روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی در افراد می‌تواند نشانه‌هایی از ابتلا به پوکی استخوان باشد و در چنین شرایطی انجام سنجش تراکم استخوان جهت بررسی دقیق‌تر وضعیت بیمار، امری ضروری خواهد بود.

سیده زهرا میرفیضی ضمن بیان این مقدمه که علم روماتولوژی دانشی جدید و مربوط به طبقه‌بندی بیماری‌های روماتیسمی است افزود: این بیماری، با امراض مربوط به تخصص ارتوپد، متفاوت است.

وی ادامه داد: بیماری پوکی استخوان یا استتوپروز که از آن به عنوان بیماری خاموش یاد می‌شود معمولاً در خانم‌ها و بعد از سنین یائسگی شایع می‌شود و از آنجا که علائم بالینی واضحی نداشته، بیمار با عوارض پوکی استخوان که به شکل شکستگی ستون فقرات کمری و یا شکستگی گردن و استخوان ران است به پزشک مراجعه می‌کند. همچنین باید به بیماران در زمینه کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی آگاهی‌های لازم داده شود تا در صورت بروز این علائم برای انجام تراکم استخوان به پزشک روماتولوژیست، مراجعه نمایند.

دکتر میرفیضی همچنین با تأکید بر اینکه پیشگیری همواره بهتر از درمان است، افزود: خانم‌هایی که در معرض ابتلا به بیماری پوکی استخوان هستند، پس از انجام ارزیابی تراکم استخوان باید با توجه به سن و میزان پوکی استخوان، رژیم‌های غذایی حاوی کلسیم و ویتامین D را دریافت و مصرف شیر و یا درمان‌های دارویی را در برنامه زندگی خود قرار دهند.

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، این فوق تخصص روماتولوژی ضمن تاکید بر نقش مؤثر رسانه‌ها در آگاه‌سازی مردم نسبت به بیماری فوق افزود: برخی بیماران مبتلا به پوکی استخوان، در مرحله شکستگی استخوان، ستون فقرات، گردن و استخوان ران قرار دارند که در این شرایط برای بیماران درمان‌های سنگین مورد نیاز است، پس بهتر است که اقدامات درمانی زودتر برای فرد آغاز شود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علل عمده آن | آیا خطرناک است؟
  • دلیل و عوارض بیماری ترانه علیدوستی چیست؟