Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست دانشگاه لرستان گقت: :طرح معروف به صیانت یا هر طرحی که بتواند ما را از چنگال دشمن نجات دهد مهم است.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، در ابتدای  نشست کرسی آزاداندیشی دانشگاه لرستان، علی نظری، رئیس سازمان بسیج اساتید استان لرستان با استناد به قرآن کریم درباره جامعه‌خردورز و حکیم گفت: اینکه دشمن، همواره دشمنی می‌کند؛ این سخن خداوند کریم است که می‌فرماید نامحرم را محرم اسرار خود قرار ندهید؛ زیرا آنها هرگز در دشمنی‌کردن، کوتاهی نمی‌کنند و دشمنی دشمن بیشتر از آن چیزی است که در زبان بیان می‌کنند و جامعه حکیم، جامعه‌ای است که درباره سخنان خداوند، تعقل و تفکر کند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بدون شک، امروزه، دنیای دیجیتال و فضای مجازی، هم فرصت است هم تهدید؛ تهدید است از آن جهت که می‌توانند افکار ملت‌ها را تحلیل کنند و حتی می‌توانند ایدئولوژی کشورها را تشخیص بدهند.

سرپرست دانشگاه لرستان و رئیس سازمان بسیج اساتید استان لرستان، تصریح کرد: بنده به عنوان یک معلم عرض می‌کنم که طرح معروف به صیانت یا هر طرحی که بتواند ما را از چنگال دشمن نجات دهد مهم است؛ بنابراین به جای اینکه صورت مسئله را پاک کنیم باید راهکارها و راه‌حل‌ها را پیدا کنیم زیرا این سخن خداوند است که دشمن محرم اسرار ما نیست.

نظری بیان کرد: بایسته است که بتوانیم درست تحلیل کنیم؛ براساس فرمایشات حضرت امام علی (ع) اگر فردی یا جامعه‌ای، دشمن را بر خود مسلط کند باعث شکست حتمی خواهد شد و فرد یا جامعه شکست‌خورده هرگز نمی‌تواند از قدرت نرم خود استفاده کند.

شکاف دیجیتالی در جهان امروز؛ رهاشدگی فضای مجازی باعث تهدید جامعه می‌شود

حجت‌الاسلام حبیب حاتمی‌کن‌کبود، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان در این نشست در سخنانی گفت: موضوع فضای مجازی باعث شده است شکاف دیجیتالی، به‌وجود آمده است و جذب مخاطب به هر قیمتی از پیامدهای فضای مجازی است؛ ضعف تفکر و بلوغ زودرس و اعتیاد به اینترنت از جمله دیگر موضوعات است؛ همچنین تغییر سبک زندگی از دیگر پیامدهای فضای مجازی است.

حاتمی‌کن‌کبود، بیان کرد: راهکار چیست؟ راهکار احترام به حریم خصوصی افراد است؛ پس باید یک قانونی باشد که حریم خصوصی افراد را محکم نگه‌دارد که اگر کسی سرک به حریم خصوصی دیگری کشید قانون از آن شخص دفاع کند؛ در برخی جاها هم فیلترینگ نیاز است.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان تشریح کرد: باراک اوباما رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفت اجازه نمی‌دهم فرزندم از فیس‌بوک استفاده کند؛ این سخن رئیس‌جمهور آمریکاست؛ جایی که ادعا می‌کند آزادی بیان و اندیشه دارد.

وی اظهار داشت: باید چشم‌های بیداری باشند و دست‌های مراقبی هم وجود داشته باشند که سبک زندگی خلق‌الله، آنچنان تحت تأثیر قرار نگیرد که همه چیز بهم بریزد؛ مهم‌تر از همه این‌ها آنکه همه باید به آن توجه داشته باشند به نظر حقیر، تقویت اخلاق فردی و اجتماعی است.

حاتمی‌کن‌کبود ادامه داد: نقشی که نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها می‌خواهد ایفا کند به کمک کانون ریحانه، معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و سایر بخش‌ها، این است که موضوعاتی همچون فضای مجازی و طرح صیانت بدون تعصب مورد نقد و بررسی علمی در محیط دانشگاهی قرار بگیرد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان توضیح داد: فضای مجازی، صرفاً تهدید نیست اما نباید رها شده و بدون قانون باشد؛ زیرا به تهدید تبدیل می‌شود.

از فضای نقد علمی و دانشگاهی استقبال می‌کنم

مهرداد ویسکرمی، نماینده خرم‌آباد و چگنی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و دبیر کمسیون مشترک طرح صیانت در این نشست گفت: اینکه دانشگاه‌ها بازگشایی شده‌اند و موضوعات روز جامعه در دانشگاه‌ها با نگاه علمی مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرند یک موضوع بسیار مثبت است.

دکتر ویسکرمی، توضیح داد: در همه کشورها فضای مجازی قانونمند است و این یک ضرورت عقلی و مبتنی بر خرد انسانی است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما به دنبال قانونمندی فضای مجازی و قانونمندی کسب و کارهای اینترنتی هستیم نه اینکه بخواهیم فضای مجازی را تعطیل کنیم؛ قانون‌مندی با تعطیل‌کردن، تفاوت دارد.

دبیر کمیسیون مشترک طرح صیانت گفت: بنده مخالف فضای مجازی نیستم؛ حتی بنده تبلیغات انتخاباتی خودم را در فضای مجازی انجام می‌دادم؛ پس بنده مخالف نیستم اما موافق با قانونمندی فضای مجازی هستم؛ زیرا رها شدگی و بی‌قانونی، آسیب‌های فراوانی برای جامعه ما دارد.

وی افزود: نظرات مرکز پژوهش‌های مجلس جنبه مشورتی دارند و جنبه الزامی ندارند اما بدون تردید ما از نظرات مرکز پژوهش‌های مجلس هم همواره استفاده می‌کنیم ولی در نهایت مجلس براساس سیستم رأی‌گیری تصمیم‌گیری می‌کند.

پارلمان باید محل اراده عمومی باشد

محمدحسین شکوری‌راد، دبیر انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه لرستان در سخنانی در این نشست گفت: در بخش فرهنگی، ضعیف عمل شده است و حالا اگر کل اینترنت بخواهد پاسخگوی ضعف عملکرد فرهنگی باشد به نظرم درست نیست؛ باید از نظر فرهنگی، کار می‌شد که نشده است زیرا اگر کار می‌شد امروز به وضعیت فعلی نمی‌رسیدیم.

وی با اشاره بر برگزاری این کرسی آزاداندیشی افزود: اینکه دکتر ویسکرمی در جمع دانشجویان حاضر شده است باعث خرسندی و خوشحالی و اهمیت دادن به دانشجوست.

شکوری‌راد ادامه داد: براساس تعالیم برآمده از آموزه‌های امام علی (ع)، مردم ستون حکومت اسلامی هستند؛ دکتر ویسکرمی، آیا می‌دانید نظر توده‌ی مردم درباره طرح صیانت چیست، نگرش کلی عامه مردم این است که طرح صیانت مانع بیان فسادها خواهد شد؛ پارلمان باید محل اراده عمومی باشد و عموم هم مخالف طرح صیانت هستند؛ یک میلیون کسب و کار در فضای مجازی (ایسنتاگرام) فعال است و اگر طرح صیانت تصویب شود این کسب و کارها آسیب خواهند دید یا تعطیل می‌شوند!

تکلیف کسب و کارهای اینترنتی چه می‌شود؟

علیرضا رومیانی، نماینده تشکل جامعه اسلامی دانشجویان در این نشست گفت: مجلس قبل از اینکه کلیات طرح را تصویب کند باید متخصصان و عموم مردم را از این طرح آگاه می‌کرد. تا چه زمانی قرار است شاهد برخی بی‌برنامه‌گی‌ها و ناهماهنگی‌ها باشیم؟ یکی از پرسش‌ها این است که کمیسیون مشترک تخصصی طرح برای جلوگیری از ایجاد رانت‌های بزرگ در زمینه‌ی کسب و کارهای اینترنتی بعد از اجرای طرح چه تدابیری اندیشیده است؟».

وی تشریح کرد: بعد از شیوع بیماری کرونا شاهد جهش در اقتصاد دیجیتال بودیم؛ آیا کمیسیون مشترک برنامه‌ای دارد که مشاغل از دست رفته در صورت اجرای طرح را احیاء کند؟ اگر سیستم‌های خارجی شرایط قانونی ما را قبول نکردند برنامه چیست؟

به خواست مردم، توجه شود

سجاد باقری، نماینده تشکل بسیج دانشجویی در این نشست گفت: ابهامات زیادی درباره این طرح وجود دارد از جمله اینکه آیا دولت قرار است خودش فروشنده فیلترشکن‌ها باشد؟ اگر دوباره قرار بشود تعداد زیادی از مردم از فیلترشکن‌ها استفاده کنند فلسفه این طرح چیست؟ آیا قرار است پلتفرم‌های خارجی، محدود بشوند؟ نمایندگان مجلس منتخب مردم هستند و هنگامی که طرح یا لایحه‌ای در مجلس مطرح می‌ّشود باید به نظرات و خواست‌های مردم هم توجه شود.

باقری ادامه داد: «این موضوع درست نیست که نماینده‌ای بگوید اگر میلیون‌ها نفر مخالف یک طرح یا لایحه باشند ما باز هم کار خودمان را انجام می‌دهیم آیا جز این است که نمایندگان مجلس نمایندگان مردم هستند؟ مجلس باید یک کار دقیق، کارشناسی و مبتنی بر مطالعات میدانی انجام بدهد نه اینکه حتی گاهی اوقات، مجلس به نظرات تخصصی مرکز پژوهش‌های مجلس هم توجه نکند.

نماینده تشکل بسیج دانشجویی تشریح کرد: اگر قانونی تصویب بشود که به علت نبود بسترهای لازم در داخل کشور قابلیت اجرایی نداشته باشد یک قانون کارآمد نخواهد بود؛ همچنین اطلاع‌رسانی و تبیین طرح صیانت بسیار بد بوده است و باعث ایجاد وحشت در اذهان عمومی مردم شد.

باقری تصریح کرد: اولویت مجلس باید مطالبه‌گری درباره رفع کند بودن سرعت اینترنت و رفع پایین بودن پهنای باند اینترنت باشد و همچنین کاهش هزینه‌های اینترنت خانگی و همراه را دنبال کند؛ همچنین الان، مشکل و اولویت اصلی مردم، مباحث معیشت و اقتصاد است؛ مجلس باید اولویت کاری خود را اشتغال‌آفرینی و اقتصاد دانش‌بنیان بداند.

بعید است طرح در اجرا موفق شود

مجتبی علیزاده، منتقد فنی طرح (دکترای امنیت شبکه) در سخنانی گفت: قانونگذاری برای فضای مجازی خوب است اما به شرطی که شفافیت، آزادی‌های و کسب و کارهای اینترنتی را محدود نکند یا از بین نبرد.

علیزاده توضیح داد: در عمل اگر طرح صیانت اجرا شود منجر به فیلترینگ می‌شود؛ زیرا از پلتفرم‌های خارجی خواسته شده است نماینده معرفی کنند سرور داخل ایران داشته باشند که باتوجه به شرایط فعلی بعید است این کار را انجام بدهند.

وی تصریح کرد: در چند سال آینده نوع تکنولوژی‌های ارتباطاتی به گونه‌ای خواهند شد که از تمرکزگرایی فاصله خواهند گرفت؛ یعنی سرورها در یک جای مشخص نخواهند بود و به همین علت به نظر می‌رسد طرح صیانت در آینده نزدیک، غیرکاربردی خواهد شد.

ابهام حقوقی در محتوای طرح!

حامد رهدارپور، دکترای حقوق در این نشست گفت: قانونگذاری در هر حوزه‌ای باید به گونه‌ای باشد که آزادی‌های شهروندان را محدود نکند؛ یعنی اصل بر این است که آزادی شهروندان حفظ شود.

رهدارپور بیان کرد: این تصور نادرست است که در هر حوزه‌ی اجتماعی باید قانونگذاری کنیم؛ یعنی تا زمانی که نیاز نباشد نباید قانونگذاری کرد.

وی تشریح کرد: عناوین و محتوای طرح صیانت در بسیاری جاها دارای ابهام حقوقی است و این موضوع هم مهم است که به نظرات پژوهشگران و متخصصان از جمله مرکز پژوهش‌های مجلس، توجه شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: طرح صیانت ویس کرمی دانشگاه لرستان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه کسب و کارهای اینترنتی مرکز پژوهش های مجلس نشست گفت دانشگاه لرستان فضای مجازی طرح صیانت کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۷۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس‌جمهور با یک خط می‌تواند فیلتر را بردارد

به گزارش «تابناک» به نقل از جماران، چند روز قبل وزیر ارتباطات خبر از مطرح شدن رفع فیلتر گوگل پلی مطرح کرد، در این خصوص جلال رشیدی کوچی عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها  به خبرنگار جماران گفت: رئیس شورای فضای مجازی، شورای عالی امنیت ملی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس‌جمهور است؛ این‌ها بازی را بلد نیستند و فکر می‌کنند مردم نیز نمی‌فهمند و این بازی را راه انداختند که ما نقشی نداریم. رئیس جمهور می‌تواند تنها با یک خط فیلتر را بردارد، اما این کار را نمی‌کند؛ زیرا نمی‌خواهند.

وی افزود: کاری به دیدگاه زارع پور وزیر ارتباطات ندارم؛ ایشان فرد خوبی است، اما من اگر یک روز در یک دولتی وزیر باشم وقتی ببینم حرفم خریدار ندارد استعفا می‌دهم و بیرون می‌آیم؛ چرا کاسه کوزه‌ها را سر دیگران بشکنم؟! ایشان اگر نمی‌تواند به مردم بگوید. این تصمیم کاملا در اختیار هیات دولت است و فرافکنی نکنند.

عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها مجلس، با اشاره به جریان افتادن طرح صیانت، گفت: طرح صیانت علنا از دستور کار خارج شد، ولی زمزمه‌هایی شنیدم که برخی در تلاش هستند در هفته آخر مجلس این طرح را بیاورند و امیدوارم این اتفاق نیفتد. چون معامله کردن با جریان خاص بر سر منافع مردم  قطعا به ضرر مردم است. مدت‌ها امنیت روانی مردم به خطر افتاده است. تکرار مسیرهای غلط پر هزینه‌ها خواهد بود. 

رشیدی در خصوص اینکه آیا باز هم در برابر صیانت خواهد ایستاد؟ افزود: تلاش خود را می کنم رو به روی دولت بایستیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا این معاملات می تواند بر سر آینده هیأت رئیسه مجلس باشد؟ گفت: بله احتمالا همین است.

دیگر خبرها

  • نقش موثر معلمان در مقابله با جنگ نرم دشمن
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی: به دروغ طرح صیانت را فیلترینگ معرفی کرد | کج‌فهم به فضای مجازی ظلم کردی!
  • ببینید/شادی جالب یک جفت لک‌لک‌ بعد از اولین تخم‌گذاری
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی: به دروغ طرح صیانت را فیلترینگ معرفی کرد
  • (ویدیو) احضار برخی چهره‌های فضای مجازی
  • سازنده صفحه جعلی از یک خواننده معروف در اینستاگرام دستگیر شد
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی: به دروغ طرح صیانت را فیلترینگ معرفی کرد /از او پرسیدم طرح را خوانده ای گفت نه /با کج فهمی به فضای مجازی ظلم کرد
  • تاکید بر برخورد قانونی با سایتهای ضد اخلاقی مازندران در فضای مجازی
  • رئیس‌جمهور با یک خط می‌تواند فیلتر را بردارد