Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@05:56:47 GMT

«پرس تی وی» و کنشگری فعال رسانه‌ای در چهارچوب جنگ اوکراین

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۱۸۱۸۵

«پرس تی وی» و کنشگری فعال رسانه‌ای در چهارچوب جنگ اوکراین

خبرگزاری فارس - گروه رادیو و تلویزیون: همزمان با اوج گیری جنگ اوکراین، بسیاری از ناظران و تحلیلگران بین‌المللی در مورد تبعات و پیامدهای این جنگ بر سیاست و اقتصاد جهانی، تحلیل‌ها و تفسیرهای مختلفی را ارائه می‌کنند. در این راستا، برخی به طور خاص از احیای وضعیت حاکم بر جهان در دوران جنگ سرد، بواسطه جنگ اوکراین خبر می دهند و به طور کلی معتقدند که جهان در ماه‌ها و سال‌های آتی، با تشدید صف بندی های بین المللی با محوریت تعلقاتِ ایدئولوژیک مواجه خواهد شد و در سو دیگر، عده‌ای از تحلیلگران نیز بر تبعات وخیم تداوم جنگ اوکراین بر قیمت انرژی (نفت، گاز و بنزین) و به طور کلی تحمیل تورم فزاینده به اقتصادی های مهم جهانی(بویژه کشورهای غربی) و افزایش قابل توجه قیمت مواد غذایی در جهان(با توجه به اینکه هم روسیه و هم اوکراین، در زمره بزرگترین تولید کنندگان گندم، روغن افتابگردان و غیره هستند) اشاره می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، آنچه که در بحبوحه جنگ اوکراین بیش از همه خودنمایی می‌کند، شکل گیری نوعی خطِ رسانه‌ای، مخصوصا از سوی کشورهای غربی در مورد تحولات جنگ مذکور است که در قالب آن، این کشورها سعی می‌کنند روایت‌های خاص خود را به مثابه واقعیت‌هایی مسلم، به مخاطبان و افکار عمومی در اقصی نقاط جهان تلقین کنند. در این راستا، کشورهای غربی عملا تصویری سفید و به طور خاص حامی دموکراسی را از خود در قالب جنگ اوکراین برساخته‌اند و به گونه‌ای رفتار می‌کنند که انگار در شرایط کنونی، این آن‌ها هستند که ناجی بشریت شده‌اند.

این در حالی است که اساسا رویه‌های کشورهای غربی بویژه آمریکا در چهارچوب جنگ اوکراین، نقاط سیاهی نیز دارد که امپراطوریِ رسانه‌ای غرب سعی دارد با استفاده از تمامی ابزارها و امکاناتِ در دسترس خود، آن‌ها را تا جای ممکن از چشم افکار عمومی جهان دور نگه دارد. در این فضا، رسانه‌ای نظیر پرس تی وی، به مثابه رسانه‌ای که سعی دارد خود را به نمادی جهت جریان اطلاع رسانیِ مستقل در جهان تبدیل کند، می‌تواند با تمرکز بر این نقاط، تصویر و چشم اندازی خاص و البته جدید را از تحولات جنگ اوکراین ارائه کند.

تصویری که به دلیل بایکوتِ جریان‌های رسانه‌ای غربی، کمتر در معرض دید قرار می‌گیرد و عملا دو رویی کشورهای غربی را به نمایش می‌گذارد. در این راستا به طور خاص توجه به دو نکته در چهارچوب معادلات جاری در قالب جنگ اوکراین، از اهمیت زیادی برخوردار است. اولا، جنگ اوکراین بر خلاف آنچه جریان‌های رسانه‌ای غربی و مخصوصا آمریکایی تبلیغ می‌کنند، به هیچ عنوان یک مساله و تحول منفی برای کشوری نظیر آمریکا به حساب نمی‌آید. این جنگ حتی موهبتی تمام عیار برای آن و مخصوصا برای غول‌های تولید سلاح این کشور نظیر "ریتیون تکنالوجیز"، "لاکهید مارتین" و "نورثروپ گرومن" است. در این راستا به طور خاص "گریگوری هِیز" مدیر اجرایی شرکت ریتیون تکنالوجیز در موضع گیری پیش از آغاز جنگ اوکراین تاکید داشت که "چشم‌انداز اوج گیری تنش ها و درگیری ها در شرق اروپا، حامل فرصت‌های اقتصادی نوینی برای شرکت ریتیون تکنالوجیز است.

 

فرصت‌هایی که می‌توانند در حکم معدن طلا برای این شرکت باشند". تردیدی نیست که جنگ اوکراین جدای از اینکه موجب خواهد شد تا اوکراین بر شدت خرید تسلیحات خود از کشوری نظیر آمریکا بیفزاید، در عین حال، با افزایش بودجه‌های نظامی کشورهای اتحادیه اروپا و سازمان ناتو نیز همراه خواهد شد که این مساله به معنای قراردادهای بیشتر تسلیحاتی با غول های صنعتی-نظامی آمریکایی و کسب درآمدهای هنگفت‌تَر برای آن ها خواهد بود. مسئله‌ای که بار دیگر کسب و کار آن‌ها را به نحو قابل توجهی رونق خواهد بخشید.

جدای از این‌ها، باید توجه داشته باشیم که اساسا منطقِ آغاز جنگ اوکراین بر پایه تحریکاتِ کشورهای غربی و به طور خاص کنشگری آن‌ها درقالب سازمان ناتو در مجاورت مرزهای روسیه کلید خورده است. در واقع، غربی‌ها با تشدید تحریکات خود در اوکراین و رساندن این سیگنال به روسیه که این سازمان در حال پیشروی به سمت مرزهای شرقی است (بر خلاف توافق ابتدایی که ناتو با روسیه داشته)، عملا روس‌ها را تحریک و وارد معادله جنگ اوکراین کردند. از این رو، پرداختن به محرک‌های اصلی و مهم آغاز جنگ اوکراین، از جمله مسائل مهمی است که به طور خاص از سوی جریان‌های سیاسی و رسانه‌ای غربی چندان به آن پرداخته نمی‌شود و به صورت عامدانه مسکوت گذاشته شده است.

این در حالی است که کنشگری فعال رسانه‌هایی نظیر پرس تی وی در حوزه‌های مذکور و همچنین صدها حوزه دیگر که پرداختن به آن‌ها مغفول مانده و موجب ارائه تصویری یک طرفه(غربی) از معادله جنگ اوکراین شده، نه تنها می‌تواند تصویری روشن تر از این جنگ به دست دهد بلکه عملا با رسالت اصلی شبکه خبری نظیر پرس تی وی که تضمین جریان اطلاع رسانی درست، فارغ از جریان‌سازی‌های رسانه های غربی را در دستورکار خود دارد نیز همخوانی دارد. موضوعی که در نوع خود می‌تواند وزن و اعتبار شبکه پرس تی وی را نیز در عرصه بین المللی تا حد زیادی ارتقا بخشد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: پرس تی وی جنگ اوکراین معاونت برون مرزی جنگ اوکراین کشورهای غربی طور خاص پرس تی رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۸۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای جزئیات توافق شکست خورده میان روسیه و اوکراین

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، یک رسانه آلمانی جزئیات توافق شکست خورده میان روسیه و اوکراین را فاش کرد.

روزنامه آلمانی «دی ولت» در گزارشی اعلام کرد که روسیه و اوکراین در بهار ۲۰۲۲ به توافق صلح نزدیک بودند. در آن توافق کی یف آماده تعهد به بی طرفی بود. با این حال اصرار مسکو بر اینکه اوکراین، زبان روسی را دومین زبان رسمی خود قرار دهد یکی از موانع بود.

این روزنامه آلمانی با استناد به یک سند ۱۷ صفحه‌ای به تاریخ ۱۵ آوریل ۲۰۲۲، مدعی شد که توافقی میان مسکو و کی یف انجام شده بود و قرار بود هرگونه اختلاف باقی مانده در نشست بین «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و همتای اوکراینی وی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

به نوشته این رسانه آلمانی، بنا به مفاد این توافق اوکراین متعهد به بی‌طرفی دائم می‌شد و موافقت می‌کرد که به سلاح‌ها و نیروهای خارجی اجازه ورود به این کشور را ندهد. همچنین کی یف بنا به توافق مذکورتضمین می‌کرد که مانورهای نظامی با دیگر کشورها برگزار نخواهد کرد.

در مقابل، روسیه متعهد می‌شد که دیگر به اوکراین حمله نکند و کی‌یف می‌توانست تضمین‌های امنیتی را از آمریکا، انگلیس، فرانسه و چین دریافت کند.

کد خبر 6090259

دیگر خبرها

  • سکوت رژیم‌های خودکامه عربی در برابر کنشگری پیرامون آرمان فلسطین
  • نروژ غرب را به استاندارد‌های دوگانه در مورد غزه متهم کرد
  • چهارمین پایگاه موتورلانس آذربایجان غربی در مهاباد افتتاح شد
  • ربات‌های تلگرامی آژانس جاسوسی اوکراین مسدود شد
  • افتتاح چهارمین پایگاه موتورلانس آذربایجان‌غربی در مهاباد
  • ویدیو/ سربازهای اوکراینی، با اسلحه‌های شوروی راحت‌ترند تا تجهیزات غربی‌ها
  • یکی از استان‌های پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای هستیم
  • افشای جزئیات توافق شکست خورده میان روسیه و اوکراین
  • روسیه تسلیحات غربی را قبل از تحویل به ارتش اوکراین نابود می‌کند
  • کمبود شدید سرباز در اوکراین/ ارسال مهمات غربی چاره کار نیست